Ett vinterlandskap med faluröda stugor.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
Ytterligare några vinterbilder tagna i fredags, samtidigt som dessa.

Det är det lilla som gör det stora.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Ett mer eller mindre lyckat stillebensförsök på en av de mer stilrena platserna i mitt rum. Helt enkelt något som det kanske borde övas att fotografera lite mer på i framtiden? För övrigt innehåller bilderna bland annat två av förra årets julklappar samt en del av mitt smyckeskrin med diverse minnesvärt innehåll inuti.

Semmelpremiär och ett frostbeklätt Gaperud.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.

Precis som rubriken lyder så har dagen tillbringats ute i ett perfekt frostbeklätt vinterlandskap samt till att inta årets första semla. Kort sagt en bra fredag där jag trivs som bäst, oavsett årstid. Dessutom har jag på senare år insett att jag mer och mer gillar vintern, åtminstone då det ser ut som ovan utanför fönstret. Slutligen som pricken över i:et trillade ett godkänt resultat på grupparbetet in i eftermiddags, vilket gjorde den här fredagen ännu bättre.

En veckas ledighet och perfekt vinterväder.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
Tror jag gått och blivit lite av en vintermänniska de senaste åren...
 
I en konstant vecka har jag alltså varit ledig, när senast hände ens det? Knappt så jag kommer ihåg själv om jag ska vara helt ärligt. Däremot kan man definiera ledighet på en miljon sätt, minst, och i mitt fall innebär det inte långa sovmorgnar och ineffektiva dagar utan snarare tvärs om. För jag har både hunnit städa över högt och lågt, sträckläst mig igenom en helt vanlig läsebok för första gången sedan jag började på universitetet, tagit fotopromenader och vanliga promenader om vartannat, tränat, lagat mat och ja allt det där som jag annars inte har så värst mycket tid till. Men hur skönt det än är med lite egentid och frihet så saknar jag konstigt nog en planerad och strukturerad vardag då allt bara flyter på i sin egen takt.

Januari rullar på i full fart.

Ovan syns bland det senaste från instagram.
 
Tänkte mest kika in för att säga att jag lever efter en dryg veckas inaktivitet, skämt och sido. I vilket fall som helst avklarades höstterminens förhoppningsvis sista tenta i torsdags och därmed har jag (läs: konstigt nog) redan genomfört halva utbildningen på universitetet. Med andra ord tiden bara rinner iväg. För övrigt spenderades fredagen med bra lunchsällskap (Linn) ute på Bergvik, där både det ena och andra togs ikapp. Helt enkelt det är skönt att ha en så pass gammal kompis som hon som mer eller mindre vet det mesta om en och som man kan umgås med kravlöst i ur och skur. Därefter tillbringades fredagskvällen i en innebandyhall samt gårdagen ute i ett vinterklätt Gaperud. Slutligen som pricken över i:et väntar lite söndagsjobb idag samt därefter två veckors ledighet, med andra ord välbehövligt till max.

Månadens Favoriter - November 2015.

November månad bjöd då inte på mycket bilder, men när det slutligen kom lite vitt på marken åkte kameran fram fortare än kvickt. Däremot att det i stort sett var enda gången under hela månaden är en helt annan femma.

Det där perfekta vinterlandskapet.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Bilderna ovan är från förra veckan och en sådan där perfekt vinterdag. Att dessutom kameran hängde med ända från morgon till kväll mellan diverse kalvgos och snöskottande hör då inte till vanligheterna längre. 

Nästintill tjugo minusgrader och sol.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Favoritlistan på spotify rullar för fullt i hörlurarna, kaffekoppen står på skrivbordet och finansieringsboken stängdes precis igen. Alltihop i väntan på att jag ska få ta bilen till kvällsträningen. För övrigt syns ovan fem nästintill oredigerade bilder från gårdagens vinterpromenad ute på landet, där större delen av dagen spenderades. Med andra ord välbehövligt till max.
 

Välkommen 2016.

Ovan syns vårt senaste nytillskott, som inte är så nytt längre samt de obligatoriska nyårsbilderna.
 
I torsdags natt var det dags att lägga på locket på lådan och packa ihop ytterligare ett år, ett år som för min del varit relativt enkelt och som bara flugit fram, men som samtidigt varit innehållsrikt på många sätt. För övrigt passade jag på att fira in det nya året med bra umgänge, god mat, lite spel samt rakettittande inne på Sandgrund. Med andra ord kunde varken 2015 ha slutat bättre eller 2016 ha börjat bättre för den delen heller.