Månadens Favoriter - Augusti 2015.

Ovan syns sex stycken favoritbilder från augusti månad, men bättre sent än aldrig. Att dessutom fem av dem är tagna under samma morgon är en helt annan sak och lika så gällande den sista, en katt bland hermelinerna, typ i alla fall, men fortfarande en storfavorit.

Cozy Tuesday.

Bild från januari 2015.
 
Seriepremiären i lördags slutade, tack och lov, till vår fördel och dessutom fick jag med mig säsongens första mål hem. Med andra ord både oerhört gött med vinst samt inte minst en liten bonus och morot för egen del. Söndagen däremot ägnades som planerat ute på favoritplatsen vilket precis som alltid är lika uppskattat samt kvällen med bra sällskap på Haik. Gårdagen ägnades åt bland annat lite begreppsplugg i eftermiddagssolen, samt en tisdag som denna har fokus mestadels legat på grupparbete och slutligen kommer resterande delen av kvällen spenderas som på bilden ovan. Med andra ord till minsta möjliga och nedmyst framför någon bra film.

Från en solig septemberdag.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Fyra bildet tagna i början av september från en av alla dagar som ägnades ute på favoritplatsen och dessutom till en sådan där perfekt långpromenad i höstsolen. Inte minst tycker jag det är oerhört mysigt att traska runt på vårat föredetta kalhygge samt hitta nya smultronställen efter alla dessa år.

Seriepremiär.

En lördag som denna vankas det seriepremiär på hemmaplan, med andra ord både efterlängtat och framförallt inte minst oerhört kul att serien drag igång igen på allvar. Vad som väntar därefter återstår dock att se. För övrigt spenderades gårdagen åt grupparbete samt ett kioskpass på Haik och under morgondagen väntar förhoppningsvis en tur ut till favoritplatsen plus ytterligare ett kioskpass. I och med det så lär väll den här helgen helt enkelt bara svischa förbi och därmed är jag extra glad över att en ledig måndag väntar.

Autumn is a second spring when every leaf is a flower.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Bild från oktober 2013.
 
Har egentligen inget speciellt att formulera fram och lika så vet jag inte riktigt vad jag vill göra med det här lilla krypinet, som jag så fint valt att kalla det. Tomt vill jag inte att det ska stå, men innehållsmässigt vet jag inte vad jag vill få ut av det heller. Raderas ska det i vilket fall som helst inte och stängas ner känns inte aktuellt för tillfället. För egentligen skulle jag vilja fylla det med färgglada bilder och framförallt nytagna bilder med den där lilla extra toutchen som behövs för att göra en bild bra. Men då kameran numera rörs alltför sällan och då varken redigeringsprogrammet eller framförallt inte ens datorn öppnas dagligen händer det inte speciellt mycket. Så ja, vi får väll helt enkelt se vad tiden har att utvisa och förhoppningsvis lyckas jag åtminstone ta mig ut på en liten fotopromenad den här veckan emellan alla andra bestyr som ska bockas av.

Långledig helg, sol och bra sällskap.

Canon EOS 600D - EF 50 mm II f/1.8.
Tre bilder tagna i början på augusti.
 
Med tanke på att vi hade långledig helg den här veckan så passade jag på att spendera fredagen ute på favoritplatsen. Gårdagen och en söndag som denna har däremot ägnats åt till att ta ikapp lite av varje samt njuta lite extra i höstsolen och framför allt av att vara ledig. Att jag dessutom hade sällskap ändå från ett regnigt Luleå gjorde ju inte eftermiddagen sämre, så tack och lov för gratis telefonsamtal säger jag bara. För övrigt rullar en ny vecka med bland annat grupparbete igång i morgon samt inte minst väntas det seriepremiär till helgen.

Favoriten och ett regnigt september.

Efter regn kommer solsken, klyschigt till max, men passande ordval en extremt regnig tisdag som denna. Med andra ord efter en hel dag med diverse skatterättsliga paragrafer och inte minst med ett konstant spöregn utanför fönstret passade en långpromenad i kvällssolen alldeles perfekt, samt alltihop följt av lite serietittande från tv-soffan.
 
För övrigt bortsett från de timmar som spenderats på föreläsningar och liknande så har veckan som gått ägnats åt diverse djurmys ute på favoritplatsen, lingonplockning i mängder, innebandyträningar samt lite kalasfirande. Helt enkelt en bra start på september och den höst som sakta men säkert börjat visa sig utomhus.

Två morgonfavoriter.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
Återigen bilder tagna en tidig augustimorgon.

Augustibilder får inleda september månad.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
Tre bilder från ytterligare en tidig morgon i augusti.
 
De senaste veckorna har bestått av diverse skatterättsliga begrepp och paragrafer, helger där mer eller mindre allt fokus legat på innebandy, ett fåtal stunder vid solväggen samt några dagar ute på landet med både djurgos och kvalitetstid i överflöd. Dessutom passade jag en tisdag som denna på att träffa två enormt saknade personer, Nadia och Susan, vilket absolut var på tiden. För övrigt stavas morgondagen ledig, läs egenstudier och diverse småplock, men vad gör det då man kan planera allt precis som man själv vill.