Långledig helg.

Nyfunnen arkivbild från våren 2014.
 
Bockade av skatterättstentan igår förmiddag (läs: äntligen) samt tillbringade därefter eftermiddagen med att ta en sen och lång lunch inne i centrum med Rebecka. En fredag som denna har däremot spenderats ute på favoritplatsen till att bland annat ta in våra fyrfotade mammor för säsongen och i vanlig ordning blev jag bortskämt med både god mat och bra sällskap. Med andra ord precis vad jag behövde efter några intensiva veckor. Att dessutom helgen är helt fri från diverse måsten är ett bara stort plus i kanten.

Nyfiken och seg onsdag.

Canon IXUS 230 HS.
Närsynt var det ja, eller bara oerhört nyfiken...
 
Har ägnat dagen åt minsta möjliga och inväntar mer eller mindre enbart att morgondagen ska vara över och avbockad. Med andra ord efter ytterst lite igenomtittande av genomgångar har jag gjort som alla andra dagar innan tentor, nämligen minsta möjliga. Vilket en onsdag som denna inneburit en nästintill två timmars långpromenad, lite filmtittande samt allmänt soffhäng och allt ihop i väntan på kvällsträningen.

Only hate the road when you're missing home.

Canon IXUS 230 HS.
 
Ovan syns fyra höstbilder tagna förrförra helgen då dagen tillbringades ute på favoritplatsen. För övrigt har en tisdag som denna ägnats åt att kika igenom det sista inför torsdagens tenta samt passade dessutom på att ta en långpromenad i eftermiddagssolen samtidigt som jag hade sällskap i hörlurarna ända från Luleå av Ida. Med andra ord både perfekt väder och inte minst bra sällskap trots milslånga avstånd.

Vinst på bortaplan och en fullspäckad söndag.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f.1.8.
 
 
Har inlett helgen på bästa sätt, nämligen med en 10-6 säger på bortaplan samt lite mat och bussåkande med laget. Med andra ord det är det lilla som gör det stora bra och att jag dessutom både lyckades sätta två bollar samt få med mig en assist hem är något som verkligen inte hör till vanligheterna. För övrigt väntar som tidigare nämnt några jobbtimmar följt av lite kalasfirande här hemma under dagen och i morgon är det back to business och tentaplugg som gäller igen.
 
Bilden är dessutom från förra hösten, i brist på nytagna helt enkelt och jag hoppas innerligt att träden håller kvar sin färg ett tag till. Åtminstone veckan ut så jag kan bege mig ut på en liknande fototur i slutet på veckan.

Det där perfekta morgonljuset.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
Ovan syns ytterligare några bilder tagna i ett perfekt morgonljus förra helgen.
 
Sedan sist har det inte hänt allt för mycket, har tragglat igenom diverse räkneuppgifter och ögnat igenom lagboken på tok för många gånger. Men förhoppningsvis så ger det även resultat, vilket är viktigast. En fredag som denna har dessutom ägnats åt en tur till Bergvik och under helgen ska både en bortamatch samt några jobbtimmar bockas av. 

En morgon i oktober.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
 
Alla vet ju att det där med sovmorgon inte riktigt är min grej och istället för att spendera morgonen i tv-soffan valde jag att bege mig ut på en promenad med kameran i högsta hugg. Med andra ord trotsade jag kylan och gick ut innan solen ens hann lämna trädtopparna, vilket jag absolut inte ångrar. För vilket ljus det var och vilka bilder jag fick till, där enbart ett fåtal av dem syns ovan. Att jag dessutom knappt behövt ändra någonting vad det gäller både ljusstyrka och färgmättnad säger en hel del om hur vackert det faktiskt var. Så ja, fler höstdagar som dessa skulle jag absolut inte tacka nej till.

Välbehövlig ledighet.

Ovan syns bland det senaste från instagram.
 
Söndagen kommer jag att leva på länge, eller åtminstone länge nog för att orka traggla mig igenom allt tentaplugg de två kommande veckorna. Med andra ord en helledig dag ute i Gaperud var precis vad jag behövde för att ladda upp batterierna till max. För det finns verkligen inget bättre än att få bli bortskämd med god mat, ha tillgång till mängder med djurgos och spendera en hel dag utomhus samtidigt som jag fortfarande upptäcker nya platser runtomkring. 

Sommarbilder och ledig helg.

Canon IXUS 230 HS.
Tre bilder från i somras tagna efter en hel dags arbete.
 
Efter att ha sicksackat mig igenom en lördag med nackspärr, bockat av lite uppgifter och suttit i sekretariatet på herrmatchen så har jag äntligen tagit helg. För i morgon ska jag vara ledig. Punkt. Känns som att det behövs helt enkelt, däremot återstår frågan om jag klarar av det? För vi alla vet ju hur jag är, eller åtminstone så vet jag det själv, för då jag vill nå ett mål så går jag all in, samtidigt som det där med dötid knappt existerar.

Boxningspass och innebandyprat.

Canon IXUS 230 HS.
Bild från förra veckan, tagen på en av alla långpromenader i kvällssolen.
 
Har en torsdagskväll som denna avverkat ett boxningspass med laget, med andra ord är jag lagom mör i armarna just nu. Vilket i och för sig kanske inte var en dag för sent, skämt och sido. För övrigt har veckan mer eller mindre enbart ägnats åt lite repetitionsplugg och innebandy, där tisdagsmatchen dessutom slutade i en riktigt go 8-2 vinst samt där gårdagen spenderades i en liten innebandyhall i Skattkärr. Vad helgen har att erbjuda återstår än så länge att se, bortsett från att söndagen ska ägnas på favoritplatsen och därmed åt minsta möjliga. Välbehövligt helt enkelt.

Förvånad.

Canon IXUS 230 HS.
Tre bilder tagna en tidig morgon genom bilrutan.
 
Har kickat igång en vecka som denna med att gå och vinna en tävling på en blogg (ett så kallat CaseApp-skin till min macdator härifrån), vilket helt klart förklarar statistikökningen som jag verkligen inte förstod mig på i morse då jag loggade in här. Dessutom var allt oerhört otippat, då jag mer eller mindre enbart skrev i mitt namn "bara för att" häromkvällen. För hallå, jag vinner ju aldrig? Men tydligen ska man aldrig säga aldrig. Enda kruxet, jag vill ha en egen bild, såklart, men jag har absolut ingen aning om vilken och det finns ju en hel del favoritbilder att välja ifrån...

För övrigt har en måndag som denna bestått av att bocka av grupparbetet, vilket känns oerhört gött och därefter ägnades resterande delen av dagen i eftersmiddagssolen. Perfekt uppladdning inför en ny vecka helt enkelt då både D-vitaminsförrådet laddats upp och diverse punkter hunnits bockats av.

Närsynt och jobbdags.

Canon IXUS 230 HS.
 
Hittade två riktiga närbilder häromdagen i arkivet, från i somras, då vi gick runt och satte staket inför sommarbetet. Dessutom blev jag faktiskt lite förvånad då jag insåg hur nära min lilla kamera faktiskt kan ta bilder och dessutom med någorlunda bra skärpa.
 
För övrigt väntar en söndag som denna några jobbtimmar samt därefter får jag se vad en dag som denna har att erbjuda.