Full fart framåt.

Inledde veckan med dubbla föreläsningar igår och ett jobbpass tätt följt av lite innebandy. Med andra ord full fart ända tills jag landade i sängen igår kväll. Dessutom ska dagen se mer eller mindre likadan men det gör absolut ingenting. För övrigt spenderades söndagen åt lite shopping på bl.a. IKEA med mamma och där vi äntligen fick med lite småsaker hem till mitt rum.
 
Slutligen för ovanlighetens skull, har jag faktiskt nytagna bilder i kameran, men däremot har de inte hamnat på hårddisken än eller redigerats då jag helt enkelt prioriterat andra saker de senaste dagarna.

Lilla Lady.

Gårdagens halvbrusiga instagrambild.
 
Vaknade upp med goaste träningsvärken i morse, med andra ord det tar mer än vad man kan tror på krafterna att klyva ved en hel dag ute på landet i vårsolen. Eller så hittade jag enbart nya muskler som jag inte använt på ett tag? Men jag föredrar trots allt att se det tvärs om, skämt och sido. För övrigt bortsett från det lilla styrkepass som jag fick igår så passade jag även på att bl.a. gosa med vår lilla nykomling, Lady och självklart är hon hur go och charmig som helst. Så ja, det ska nog kunna gå att skämma bort henne också i framtiden. 

För jag tror att när vi går genom tiden att det bästa inte hänt än.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.
Vår lilla goding får stå för dagens bild.

Har inlett helgen med att bland annat bocka av en examination under gårdagen, avklarat lite teori och riskettan på körskolan, fått tillbaka ett mer än bra tentaresultat samt inte minst tagit en gofika och strosat runt på stan med en saknad Rebecka idag. Med andra ord en bra början på en bra helg, som för övrigt stavas ledig och därmed ska morgondagen spenderas ute på favoritplatsen där bland annat ett litet nytillskott på fyra ben väntar.

Ett steg tillbaka ☁️

Bildkällor: Tumblr och Pinterest.
 
Samtidigt som favoritlistan rullar på spotify sitter jag och slukar i mig inspiration från diverse hemsidor. För jag vill fotografera, testa mig fram, bara experimentera runt, skapa bra bilder och förhoppningsvis lyckas sådär bra som man gör runt en gång på tusen. Eller vad är det ens man säger? I vilket fall som helst så syns lite vårinspiration ovan, samt inte minst är det aningen mer färg här till skillnad mot om man jämför med vädret utanför just nu.

Dagens obligatoriska bild.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Ovan syns dagens obligatoriska matbild, våffeldagen till ära och dessutom även toppat med bl.a. hemodlade bär. Perfekt helt enkelt. Däremot blev färgåtergivningen allt annat än bra samtidigt som jag och det nya redigeringsprogrammet inte alls kom överens. Lagom bra kombination med andra ord. Men, men det är väll ett värdsligt problem och när jag väl ska redigera något viktigt (läs: viktigare) får jag väll helt enkelt plocka fram min gamla dator tills jag hittat en ersättare till de program jag tidigare använt, då de tyvärr inte finns i samma upplaga längre. 

Våffeldagen.

Gårdagens vårbild tagen och redigerad med min IPhone 4S. För övrigt har jag precis avverkat en körlektion samt bestämt mig för att bocka av en verifikationslista då vi har examination på det i morgon. Däremot vad som händer senare återstår dock att se, men det ska nog kunna bli något bra av det här dagen också. Slutligen får man ju inte glömma att det en onsdag som denna är våffeldagen, vilket självklart innebär våfflor till kvällsmat samt ett nytt Grey's avsnitt att se fram emot ikväll.

Har bokstavligt talat rullat igång veckan.

Arkivbild från juni förra året.

Hade en sådan där riktigt slapp måndag igår, då man mer eller mindre enbart gör det man känner för, vilket faktiskt är riktigt uppskattat ibland och i det här fallet inkluderade det lite körteori, serietittande, en promenad, lite filmmys i soffan och ett lagmöte samt en innebandyträning. Att dessutom dagen idag varit mer eller mindre lika lugn gör mig absolut ingenting, däremot har jag klämt in ytterligare en körlektion, en snabbis på stan, innergårdshäng i vårsolen samt lite teori på körskolan såhär på kvällskvisten. Slutligen väntar även en resterande lugn kväll samt en morgondag som ser ut att bli minst lika bra som de här två dagarna.

Födelsedagsfirande.

Spenderade gårdagen åt lite bokföringsövningar och det mesta börjar tack och lov sätta sig nu, även om det trots allt återstår lite finjustering än så länge. Passade även på att njuta av vårsolen på innergården, samt ta en promenad i blåsvädret innan det bar av till Lisa samt senare även till Nadia där det väntades födelsedagsfirande. Med andra ord hade en lyckad och trevlig kväll samt trots att klockan enbart slagit tio har jag redan hunnit bocka av en film, käkat en lång frukost och städat garderoben. Alltihop lika välbehövligt och vad en söndag som denna har att erbjuda återstår än så länge att se...

Bokföring och träningsmatch...

Avverkade veckans sista föreläsning under gårdagen som dessutom var den sista innan första examinationstillfället för den här kursen, så nu gäller det bara traggla in lite bokföringsknep och kontotyper inför nästa vecka. Bockade dessutom av säsongens kanske sista match (läs: träningsmatch) igår kväll på bortaplan mot Skoghall och som vi alla konstaterade efteråt, så var det nog årets roligaste förlust samt stundtals spelade vi även riktigt bra. 

För övrigt har jag en fredag som denna bockat av en lunch inne i stan och min första körlektion, samt konstigt nog gick och kändes det både bättre än jag väntat mig och inte minst gav det mer motivation. Slutligen ska resterande delen av dagen ägnas åt diverse övningsuppgifter innan jag tar kvällen och bänkar mig i tv-soffan.

Senaste från instagram och lite tidningspublicitet.

Ovan syns några av de senaste bilderna från instagram. Med andra ord ytterligare ett vårtecken och dessutom från vår innergård, två av mina bilder som fanns med i en tidning förrförra veckan (läs: all publicitet är bra publicitet, oavsett om jag för dagen tydligen bytt efternamn), en efter-tenta-lunch och reunion med tre favoriter samt ett mossgrönt hav från en av alla skogspromenader.
 
För övrigt har en onsdag som denna spenderats i ledighetens tecken ute på favoritplatsen där vi bl.a. firat födelsedagsbarnet dagen till ära, ätit favorittårtan, gosat med våra fyrfotingar samt bara haft det allmänt bra. Perfekt ledig dag helt enkelt men den resterande delen av veckan är det tillbaka till verkligheten som gäller innan en bra helg tycks vänta.

Ny vecka och ny kurs.

Återigen en arkivbild, däremot nyredigerad samt nyimporterad till nya datorn precis som resten av bildarkivet numera är.
 
Har en måndag som denna rullat igång en ny vecka samt en ny kurs, vilket innebär att resten av vårterminen ska ägnas åt diverse bokföring och redovisning vilket faktiskt verkar kul. Om än lite svårt (läs: åtminstone nytt) såhär i början, men så är det ju mer eller mindre med allt i början innan man fått kläm på det. För övrigt väntar även ett innebandypass ikväll samt lite egenstyrka då jag kommer hem. Med andra ord en bra start på vad som ser ut att bli en bra vecka helt enkelt.

En bättre helg helt enkelt.

Arkivbild från förra året.
 
Spenderade gårdagen mer eller mindre utomhus på favoritplatsen till diverse småarbete i ett perfekt vårväder varvat med djurgos i överflöd samt favoritmaten till lunch. Med andra ord perfek till max. Avverkade dessutom en långpromenad med mamma i stans centralare delar innan det kylde på och allt ihop resulterade i att jag somnade som en stock framför Melodifestivalen i går kväll, bortsett från när resultatet lästes fram. 

En söndag som denna har däremot ägnats åt lite fix och trix med bilder, en lyckad runda på stan med en saknad Ida samt om dryga timmen väntar lite kvällsjobb på Haik innan ännu en ny vecka ska rullas igång.

Årets första vårbilder.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Ovan syns årets första vårbilder tagna under gårdagen och dessutom de första bilderna som är redigerade på nya datorn i ett helt nytt redigeringsprogram. Så det där med att det går supersnabbt att redigera får jag nog glömma ett tag framöver.

Ledig fredag.

Återigen en arkivbild ifrån i somras, då jag inte flyttat över några bilder till den nya datorn än.
 
Jag tror jag glömt bort hur man gör när man har en helledig dag och inte behöver göra ett enda dugg, åtminstone nästan och det där med sovmorgon gick ju som det brukar det också. Med andra ord inte alls. Så istället passade jag på att avverka några serieavsnitt till frukost, satt ute på altanen i vårsolen och lyssnade på intressanta podcasts, avklarade en promenad innan lunch samt bänkade mig återigen i solen under eftermiddagen med körkortsboken som sällskap. Men rastlös som jag är så började jag istället att bl.a. städa huset (för ovanlighetens skull) och mitt rum, samt i skrivandets stund funderar jag på att dra på mig springskorna och ge mig ut på en runda innan det blir mörkt. 

Man kan aldrig få för mycket inspiration.

Bildkälla: Pinterest.
 
Bortsett från att jag den senaste tiden gått och granskat i stort sett vartenda hus på grund av min senaste kurs så har jag även fått någon slags fixering av inredning. Kan rent av komma på mig själv med att jag suttit i timmar och kikat runt på olika hus, lägenheter, kök, vardagsrum, ja allt helt enkelt och enligt mig kan man aldrig få för mycket inspiration.

Vårväder till max.


Arkivbild från förra året.

Vilket väder vi har ute, har mer eller mindre suttit ute sen tio i morse och kompletteringspluggat in det sista inför byggtekniken som väntar i morgon. Däremot har jag kommit till den punkt då jag insett att jag inte kan lära mig något mer, utan det som sitter det sitter. I och med detta så återstår bara en liten fråga, vad jag tillbringa resten av eftermiddagen med, men en långpromenad i vårsolen samt lite Grey's-mys senare ikväll är redan givet.

Smile because spring has arrived.

Bland det senaste från instagram och därmed bl.a. min nya vapendragare till dator (läs: förtidig födelsedagspresent åt mig själv), som jag dessvärre knappt hunnit röra, bild från torsdagens vistelse på favoritplatsen, lite D-vitaminsslukande och en hall-selfie.

Effektiv måndag.

Arkivbild från förra våren.

Bockade av lite söndagsjobb igår innan jag grävde ned mig i diverse anteckningar vilket även är vad jag roat mig med idag fram tills nu. Men som avbrott i allt hade vi en kort stadsvandring med klassen inne i centrum under förmiddagen samt under eftermiddagstimmarna passade jag även på att lapa in lite extra D-vitamin i vårsolen på innergården.

Nu återstår bara sex månaders försäsong.

Bild från någon helg tillbaka...

Ägnade gårdagen åt det numera obligatoriska tentaplugget fram tills på torsdag samt begav mig därefter österut i buss mot Filipstad för säsongens sista seriematch som dessvärre enbart slutade oavgjort. Men en poäng till tabellen är väll bättre än ingen helt enkelt. Avslutade därefter säsongen med lite mat på hemvägen och för att summera en bra säsong, för det är så jag vill komma ihåg den, som något bra, så kan jag inte annat säga än att jag är (mestadels) nöjd. För jag har både utvecklats som spelare och människa, lyckats plocka med fler poäng än tidigare och inte minst har jag haft otroligt kul. Så nej jag ångrar verkligen inte att jag tog klivet ut i det okända (läs: vilket i stort sett varade enbart en träning, men ändå) samt testade något nytt och bytte färg på matchtröjan. Men precis som alltid så har allt det goda ofta ett slut och så även den här gången, så med andra ord återstår nu enbart sex månaders försäsongsträning innan serien rullar igång på nytt höst. 

Fredag och innergårdshäng.

Arkivbild från Mars förra året i brist på både bilder och tid till att redigera fram nya.
 
Precis som planerat ägnades gårdagen ute på favoritplatsen, dessutom till största delen utomhus i vårsolen både till lite arbete samt en rejäl skogspromenad som mestadels gick uppför i kuperad terräng. Att vi dessutom åt en supergod lunch samt att kvällen avslutades med ett innebandypass gjorde absolut inte dagen sämre. En fredag som denna däremot var det tillbaka till verkligheten som gällde, då både en föreläsning och egenstudier skulle bockas av. Men då det sistnämnda bland annat avklarades samtidigt som innergården invigdes för i år finns det faktiskt inte så mycket att klaga på. 

Full fart framåt.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Sedan sist har jag klivit in i den där fasen när det enbart är sista rycket fram till tentan som gäller, men trots det har jag både hunnit bocka av lite innebandy (läs: såklart), ett kvällspass på jobbet, promenader i vårsolen, en föreläsning samt införskaffat mig en ny dator. Det sistnämnda jämt för någon timma sedan, men däremot har jag knappt packat upp den ur kartongen än eftersom jag vet att jag bara kommer bli fast... För övrigt ska morgondagen spenderas ute på favoritplatsen innan både säsongens sista innebandymatch ska bockas av samt ytterligare ett jobbpass avklaras.

Månadens Favoriter - Februari 2015.

Att vi klev in i mars månad idag är för mig ganska så ofattbart, för det känns som om tiden bara flyger iväg. Vilket den i och för sig alltid tycks göra, dessutom både med och utan nya bilder i kameraarkivet. Men trots ett relativt glest februariarkiv hittades en del bättre bilder och ovan syns några av mina personliga favoriter.