Första semesterdagen

Har precis landat på kökssoffan ute på landet efter en lång dag som innehållit lite av det mesta. För har både avverkat en körlektion, smultronsplockande under en molnig himmel, traktorsåkande precis som på den gamla goda tiden med moster, en promenad med våra små fyrfotingar samt mycket mer. Dessutom ska antagligen morgondagen ägnas åt minsta möjliga och därmed lär jag väll ligga gömd på någon gräsyta med en bok framför mig. 

För övrigt så är detta mitt första inlägg från mobilen, så det där med placering samt bildstorlekar får ni ha lite överseende med. 

Fem veckors semester och sommarvärme.

Canon EOS 500D.
Arkivbilder från förra sommaren.
 
Har mer eller mindre precis avslutat min sista jobbdag för fem veckor framåt (bortsett från två tillfällen) och självklart känns det hur gött som helst att få vara ledig. Inte minst eftersom jag kan göra precis vad jag vill i fem veckor framöver. Men hur skönt det än är att vara ledig, samt hur mycket man än gillar att få göra precis vad man vill så lär väll rastlösheten komma krypandes fortare än kvickt och inte minst lär jag sakna gemenskapen på jobbet. Men jag klagar absolut inte då det dels till veckan äntligen lovats sommarväder på riktigt samt inte minst väntar några mer jobbveckor i augusti. 

Månadens Favoriter - Maj 2015.

Har egentligen enbart en mapp med bilder från föregående månad på hårddisken, vilket säger en hel del samt inte minst beror det på att den mesta av tiden ägnades åt diverse mattetal och bokföringsplugg (läs: vilket också gav resultat). Men trots de fåtal bilder som togs fick jag återigen en del favoriter, däribland de fyra utvalda bilderna ovan och som dessutom enbart har gemensamt att de samtliga förevigats ute på favoritplatsen. 

Långzoom och sommarvyer.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.

Ovan syns ytterligare lite sommarvyer från veckan som gått och allihopa tagna med mitt långzoomsobjektiv som på senaste tiden använts oerhört flitigt för ovanlighetens skull. Vilket jag inte minst tror beror på friheten av att dels kunna fotografera relativt nära (läs: med ett okej skärpedjup, även om det kanske inte är det bästa) samt för att därefter kunna zooma in på något lite längre bort. Med andra ord ett objektiv som borde uppskattas samt absolut användas mer och oftare än det faktiskt görs. 

Studentbal 9/6 - 2015 # II.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.

Här kommer antagligen de sista bilderna från årets studentbal trots att jag har ett antal favoriter kvar i arkivet. Men dessa får förbli privata och inte minst ska jag redigera fram ytterligare en drös bilder från studentdagen som ska levereras till mina två favoriter. Den ena av dem syns ovan med sin andra balkavaljer och den andra hittar ni här.

Midsommardagen, gula hagar och skogspromenad.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
 
Ägnade midsommarafton åt lite jobb samt den traditionsenliga middagen och jordgubbstårtan hos farmor, dagen idag däremot har spenderats ute i ett oerhört perfekt Gaperud. För det är verkligen perfekt där ute och dessutom var det lagom mycket sol, perfekt fotoväder, gula hagar överallt, mängder med djurgos, god mat samt inte minst lagom med måsten vilket resulterade i bland annat en skogspromenad. Så ja, perfekt är bara förnamnet och därmed låter jag även bilderna tala för sig själva.

Studentbal 9/6 - 2015.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
 
Fotograferade som sagt lite balporträtt förr förra veckan och självklart var jag även tvungen att springa förbi min absolut äldsta och bästa barndomskompis då även hon gick på bal den där tisdagen för dryt två veckor sedan. 

Midsommarafton.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Senaste veckan har mer eller mindre rullat på i ett, precis som alltid med andra ord, men jag klagar inte för fem öre. För jag har både bockat av diverse jobbpass, lite bilkörning och ja de går framåt (skämt och sido), ett fyspass, en heldag ute i solen med gräsklipparen framför mig följt av det obligatoriska fyrbensgosandet. Har dessutom i dagarna lyckats sett klart på ännu en serie, vilket för mig inte händer allt för ofta, så nu återstår enbart den stora frågan vad kommer här näst? Vad ska man se? Vad bör man se? Någon som har ett förslag eller två? Slutligen väntas lite jobb idag såhär på midsommar innan jag tar ledig helg.

Svensk sommar då den är som bäst.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.

Sommartider.

Första året på universitetet är nu helt avbockat, då sista tentan gick till min fördel även den samt tack och lov säger jag för det. För övrigt har sommarjobbet rullat på i drygt en veckas tid, vilket innebär att jag har två veckor kvar till fem veckors semester innan ytterligare några veckor ska bockas av. Med andra ord, det sistnämnda stavas perfekt vilket ungefär speglar allt just nu. För jag njuter av varje dag som går, oavsett om det vankas jobbdagar eller ledighet, solsken eller regn, helt enkelt det finns inget att klaga på för tillfället. Vilket är kanon.

Två från studentbalen 9/6 - 2015.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
En av mina favoriter samt hennes balkavaljer.

Två bilder från tisdagens studentbal och dessutom de enda två som hunnits redigerats fram än mellan diverse jobbpass, studentfirande, körlektioner samt Gaperudshäng. Men förhoppningsvis kommer de fler, men först ska en jobbhelg bockas av och lite annat smått och gått.

Första året avklarat.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8 + EFS 18 - 200 mm.
Tre bilder från i slutet av maj.
 
Har inlett juni månad med att skriva förhoppningsvis sista tentan får år ett på universitetet i går eftermiddag samt spenderat några av dagarna på landet och därmed bland annat gosat med våra fyrfotingar i överflöd. För övrigt väntar ytterligare en ledig dag innan det är back to business igen som gäller på måndag, med andra ord tillbaka till gamla sommarrutiner direkt och alltihop enbart med ett leende på läpparna. 

I ett maskroshav.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
Ytterligare tre bilder från förra veckan på våra fyrfotingar.