I ett iskallt Ikea-land.

Fyra av de senaste bilderna från instagram.

Spenderade dagen ute på favoritplatsen och precis som alla andra gånger så stormtrivs jag, äter mig så mätt att jag rullar hem, gosar runt i mängder och ändå får jag inte nog. Inser dessutom lite mer för varje gång hur mycket jag trivs där ute och inte minst hur bra en ynka lite plats i världen kan få en att må. Som om jag inte redan visste det liksom? För övrigt måste jag bara tipsa om det här receptet och bloggen (bilden längst upp till vänster), kanongott och värt exakt varenda extrakalori.

Ett foto stoppar tiden, men livet vill sällan stanna.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II f/1.8.
Fem nästintill ovisade och nyredigerade favoriter från de senaste två åren.
 

För det vore dumt att klaga.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Har ägnat den här onsdagen till bland annat lite grupparbete på universitetet följt av en lugn och allmänt mysig kväll här hemma. Med andra ord precis så som onsdagskvällar ska spenderas, till minsta möjliga på mest tänkbara mysiga sätt.

Vardagsinspiration.

Bildkälla: tumblr.com
 
På senare tid har jag blivit bortskämd med långa, sena och mysiga mornar i vardagsrumssoffan, där jag haft en kopp kaffe i ena handen, surfplattan och tumblr i den andra samt nya favoritserien rullandes på tv-skärmen. Med andra ord ett perfekt sätt att starta dagen på, med massvis med inspiration utan varken måsten eller krav.

Vecka fem.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Bild från i slutet av December 2014.

Ännu en ny vecka rullades igång i morse och därmed lämnade jag en bra vecka bakom mig som bl.a. bestått av bra sällskap, innebandy i mängder, filmmys och hembakad pizza med Ida i lördags samt diverse lugna myskvällar hemma. Att dessutom kameran legat helt orörd (tyvärr) sedan början av året trots ett helvitt vinterlandskap utanför fönstret indikerar enbart på att jag haft andra saker för mig. Både på gott och ont. 

Favoritsysselsättningen

Bild från matchen igår borta mot Skoghall och serieledarna som tyvärr inte riktigt slutade till vår fördel. För övrigt har den här veckan förutom diverse innebandytränande, matchspelande och dessutom även matchtittande ägnats åt till att bl.a. kicka igång en ny kurs som tack och lov känns intressant. Vilket kan bero på att det innehåller en hel del arkitektur. För övrigt väntar en lugn helg med ytterligare lite matchtittande ikväll samt lite helgjobb.

...och slutligen så var det ju det där med matchbilder. För hur gärna man än vill se dem så slutar man aldrig att förvånas över hur de egentligen ser ut. Även om nu denna är relativt godkänd. (bildkälla)

A p r i l f a v o r i t e r


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
 
I brist på kreativitet slänger jag upp ytterligare några personliga favoriter från förra året. Allihopa tagna från arkivet och i April. ...och trots den nya snön utomhus så känns inte det här oändligt långt bort. Vilket vi tackar för.

Det gångna året 2014.

Traditioner är till för att följas och därmed har jag någorlunda snabbt försökt knåpa ihop en årsresumé från förra året, (läs istället: finslipat och skjutit upp detta allt för länge). Med andra ord en tillbakablick av året tjugohundrafjorton som kom att bli allt annat än likt tidigare år. För det hände så mycket nytt, jag fick uppleva nya platser, utvidga mina vyer, träffa nya människor och inte minst uppleva saker jag aldrig kommer att få vara med om igen. Med andra ord, det är med mestadels glädje jag kommer att minnas 2014.

...och för er som är intresserade finns tidigare årsresuméer här: 2011, 2012, 2013.
Men jag gör faktiskt detta mestadels för min egen skull.
Skålade in 2014 hemma hos Ida, vilket självklart gav en kanonstart på det nya året samt inledde sedan med lite gammalt hederlig vaktmästarjobb. Därefter följdes några dagar ute på favoritplatsen samtidigt som jag njöt av mitt sista riktiga jullov någonsin. Spenderade dessutom precis som vanligt åtskiljaktiga timmar till innebandy och träning samt inledde min sista (och oerhört hektiska) termin på gymnasiet, klirrade sommarjobbet och hade endast ett enda mål i sikte, → S t u d e n t e n.
 
Biomys med mamma fick inleda månaden och hade därefter en supertrevlig kväll hemma hos en av min dåvarande klasskompisar med några av de bättre personerna jag någonsin träffat. Började även promenera runt mer än någonsin då varenda måndag fram till sommarlovet stavades ledighet (bortsett från dubbla innebandypass), fikade inne i stan med bra sällskap på alla ♥-dag samt hade en enormt lyckad photoshot med Ida under sportlovet.
 
Mars betyder vårmånad och vårmånad betyder mer, mer och ännu mer bilder, vilket inte minst märktes i bildmapparna och arkivet. Inledde dessutom månaden med sportlov som traditionsenligt både spenderades i Gaperud, med kompisar samt till shoppingrundor på stan. Passade dessutom på att samla energi på innergården i vårsolen samt avsluta innebandysäsongen på topp med mitt dåvarande lag.
 
Fortsatte både promenera och fotografera mer än någonsin i april då våren bara blev vackrare och vackrare. Samtidigt skulle det sista i skolan bockas av, där bl.a. gymnasiearbetet skulle lämnas in, nationellaprov avklaras och däremellan glömde man lätt bort att faktiskt njuta av hur ens vardag faktiskt såg ut. Men trots sista rycket lyckades jag både avverka restaurangbesök, en återigen enormt lyckad fotografering med Ida där många av årets favoritbilder togs, ägna dagar ute i Gaperud under påsklovet samt inte minst i solstolen då solen kommit för att stanna ända in tills början av oktober. Tröttnade dessutom på att åka buss och cyklade hellre milen tur-och-retur till måndagsträningarna samt inledde försäsongen på egen hand i löpspåret.
 
Maj månad var som en enda stor väntan som inleddes med fotbollstittande med några klasskompisar på valborg, följt av en av många heldagar i Gaperud då jag nästintill hade fler lediga än jobbiga skoldagar kvar. Myste därmed med alla små nykomlingar, släppte ut våra mammor, körde egen försäsongsträning, fyllde 19 och skrev samma dag mitt antagligen sista nationella matteprov, bjöd mamma på konsert i LLA som en förtidig födelsedagspresent innan jag slutligen packade resväskan och lämnade Sverige för första gången i mitt liv.
 
Vart ska jag börja? Juni är den månad som jag för alltid kommer blicka tillbaka på och minnas med enbart lycka samt eftersom maj avslutades utomlands inleddes Juni på samma sätt, nämligen i Cala Bona med bästa resesällskapet. Väl vid hemkomsten väntade en av de bästa veckorna i mitt liv, studentveckan, som självklart både innehöll studentbal och självaste studentdagen och allt bara försvann i ett naffs, innan man ens han blinka. Så till er som har det kvar, njut! För det händer bara en gång och det går fort. För fort. Väl därefter följde en fullspäckad månad med vaktmästarjobb och där de få lediga dagar som fanns antingen ägnades ute på landet, i solstolen eller med bra kvällssällskap.
 
Inledde månaden med några jobbveckor, bjöd på gofika min sista jobbdag då jag dessutom fick reda på mitt antagningsbesked till universitetet och därmed hade jag de nästkommande tre åren planerade över en natt. Bokstavligt talat. Sommarens följande lediga veckor bosatte jag mig mer eller mindre på landet av flera anledningar samt varvade solstolen med hökörning och försäsongsträning, lugna och mysiga sommarkvällar, enorma mängder djurmys, kompishäng och försökte även göra det bästa av situationen samt njuta till fullo av att vara ledig. 
 
Det här är nog den månad som det hände mest saker i och som är svårast att summera ihop. För den förändrade så mycket i mitt liv samt inte minst för att en av mina närmsta försvann härifrån oss. Men vardagen måste gå vidare och de sista lediga sommarveckorna fortsatte jag att nästintill konstant bo ute på landet, umgås med människor som jag fick energi ifrån samt lyckades få två bilder publicerade i tidningen. Där den ena dessutom tog upp mer än ett halvt uppslag. De resterande förändringarna som kom var universitetslivet på hemmaplan, som inleddes med nollningsveckor och bl.a. flott-race vid älven, utgångar och en mängd nya ansikten att lära känna. Avslutade slutligen månaden på Liseberg med Ida.
 
Då september inleddes rullade jag samtidigt in i min så kallade nuvarande vardag. Men eftersom vardagsgrytan redan rörts om ordentligt tidigare månad passade jag även på att byta innebandylag i samma veva, vilket jag absolut aldrig ångrat, då jag trivts som fisken i vattnet. Försökte även njuta av den sista höstsolen både genom promenader i kvällssolen, innergårdshäng på eftermiddagarna och årets sista gräsklippningspass i bikini. Dessutom allt ihop varvat med pluggtimmar, träningar, ännu mer dagar på landet, ett sista farväl, hotellfrukost med klassen samt avslutningsvis första matchen i nya klubbtröjan.
 
Inledde oktober med lite extra jobb istället för sistaminutenplugg inför första tentan, lunchade på stan med två saknade före detta klasskompisar, avklarade seriematcher, njöt av hösten och allt djurmys på favoritplatsen, ägnade många timmar åt grupparbete, längtade tillbaka till sommaren och njöt det allra sista av solen på innergården. Ägnade ytterligare några eftermiddagar åt sena luncher med saknat sällskap inne i stan, hade filmmaraton med Ida, gick på företagspresentationer på nöjes, hade myskväll med laget samt avslutade med att bocka av en hemtenta.
 
November är nog den månad som var mest enformig och enkel. Påbörjade månaden med dubbla seriematcher följt av en ny och spännande kurs, avverkade dessutom kioskpass med laget, extrajobbade, myste framför Bönderna och Grey's på onsdagskvällarna, tillbringade lediga dagar på landet, bakade pepparkakor och slängde in lite kompishäng däremellan.
 
December är nog den månad som gick fortast, då den bara har försvann utan att jag egentligen vet vart och dessutom den månad som jag kommer ihåg sämst. Kanske för att den var sist? Eller så beror det på att jag knappt rörde kameran förrän vid jul samt ytterst sällan präntade ned min vardag i varken ord eller mobilbilder. Bortsett från de åtskiljaktiga timmar jag ägnade åt juridikstudier avverkades det vanliga i vardagen samt när julen anlände passade jag på att jobba lite extra och däremellan njuta ute på favoritplatsen. Innan slutligen det nya året kom krypandes runt hörnet.

17 - 01 - 2015.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Sedan sist har jag äntligen bockat av den där juridiktentan, igår rättare sagt och det är så himla underbart att ha den överstökad och att slippa allt vad plugg heter för åtminstone en helg. Gäller bara att hoppas på det bästa nu också. Firade det hela med bl.a. lunchande inne i stan med två saknade vapendragare, Lisa och Nadia, samt följt med lite soffmys hemma hos Nadia. Dagen däremot har ägnats åt innebandyderby som tyvärr inte slutade till vår fördel samt till lite inredningsshopping under eftermiddagen. Så till veckan anländer en ny säng hem till mig och underbart är bara förnamnet.

13 - 01 - 2015.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ytterligare några kalla bilder från i slutet av december.
 
Har för tillfället fyllt hela mitt skrivbord och säng med papper, böcker, anteckningar samt självklart lagboken som ska gås igenom inom fredag. Men jag tänker inte klaga, för jag har gett mig sjutton på att det här ska gå och då brukar det ju oftast sluta relativt bra åtminstone. Dessutom väntar därefter en långledig helg där diverse bra saker ska bokas av.

Månadens Favoriter - December 2014.

Har två mappar med bilder från förra månaden, kanske låter mycket, men det är det inte. Snarare på tok för lite och inte minst är det lite i jämförelse mot andra månader. För de enda gångerna jag ens rörde kameran var dagen innan julafton och de få dagar jag spenderade ute i Gaperud mellan jul och nyår. Men, för det finns alltid ett sådant. Nästintill varenda bild, eller åtminstone många, blev jag nöjd med och därmed kommer de antagligen printas ut i något kommande album.

Favorit platsen.

Ovan syns två favoritbilder från gårdagen då dagen ägnades ute i Gaperud och därmed till det obligatoriska djurmyset (läs: mer eller mindre uppäten och nedpussad), bra lunch samt en promenad på hygget och längs sjökanten. Med andra ord perfekt fredagssyssla att dämpa tentaoron med. Dessutom följdes det hela upp med en tripp till Hagfors med u-laget i går kväll, där slutresultatet kanske inte riktigt blev som planerat. Inte minst eftersom vi fick ett mål bortdömt i sudden. Men bara att ta nya tag inför morgondagen då det mer eller mindre samma motstånd väntar fast på hemmaplan istället.

07 - 01 - 2015.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Fem enkla bilder från i slutet på förra året.

Everybody wants a flame. They don't want to get burnt.


Canon EOS 500D - EF 50 mm  f/1.8.
 
Haft en enormt bra söndag på favoritplatsen, där bl.a. en långpromenad på förmiddagen avverkats, följt av lite heminredningsletande, favoritmaten och självklart mängder med mysigt djurgos. Perfekt.

Livsnjutare och effektiv lördag.

 
Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Tror någon tycker om sin fönsterplats ganska så mycket...?
 
Sedan sist, vilket mer eller mindre är sedan jag kikade in här på julafton, har jag avverkat några jobbpass, firat jul med släkten, passat på att vara lite extra ledig och därmed spendera några dagar ute i Gaperud. Vilket för övrigt var enormt uppskattat, mysigt (läs: som alltid) samt inte minst avkopplande till max. 

Dessutom har jag försökt traggla in ännu lite juridiktermer och paragrafer, tränat både på egen hand i löparspåret samt med laget där både boxnings- och innebandypass bockats av. Slutligen spenderades dessutom gårdagskvällen med bra sällskap(Ida) och en lördag som denna med mamma, där det både bockats av bl.a. massvis(!) med shopping och småplock i mitt rum.

En början i alla fall...

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
En salig blandning av bilder från slutet av förra året då några dagar spenderades ute på världens bästa och framförallt vackraste plats om ni frågar mig. För övrigt har jag runt 700 bilder att gå igenom så det lär ju ta ett tag samtidigt som andra småsaker ska hinnas med.

Nytt år, nytt kapitel. Välkommen 2015.

- Tidsinställt inlägg. -

2014 var bra på många sätt och vis, verkligen, men jag har en aning om att 2015 kommer bli minst lika bra. Om inte bättre? För visst med- och motgångar har man alltid, men det gäller att göra det bästa av situationen, le och bara traska vidare samt när det kommer till en årsresumé får vi se hur jag gör. Har för tillfället relativt fullt upp men vill absolut ha en tillbakablick av året som jag själv kan blicka tillbaka på i framtiden. Men just nu är det inte prio ett. 

För övrigt Gott Nytt År till alla er där ute, som antagligen ligger och sover samtidigt som jag befinner mig på jobbet då detta kommer upp och garanterat har jag varit vaken några fler timmar än de flesta vid det här laget.