Vi skulle nog ha hamnat här ändå.

IPhone 4S.

Lite vårsol, mängder med djurgos (läs: rättare sagt mer eller mindre uppäten), god mat, en eftermiddagspromenad samt bra sällskap får summera en allmänt bra lördag.

Äntligen helg.

Fredag hela veckan, eller kanske inte, men är i alla fall ledig (läs: egenstudier till max) fram tills på onsdag vilket känns skönt. Skickade dessutom in den sista gruppuppgiften för den här kursen under förmiddagen (som för övrigt bestod av massa fysiktal...), tog en sväng förbi jobbet och landade sedan här hemma vid det nya köksbordet i hopp om att lyckas traggla in lite bygghistoria. Vilket gått sådär, men huvudsaken är väll att det går framåt. För övrigt ska morgondagen spenderas ute på favoritplatsen, vilket alltid är lika uppskattat samt angående bildvalet så är det dagens instagrambild och dessutom födelsedagsbarnet själv.

Bortglömda vinterfavoriter # II.

Canon IXUS 230 HS.
Här kommer ytterligare några bortglömda favoriter från i slutet av december förra året och de tidigare hittar ni här.

Only miss the sun when it starts to snow.

Canon IXUS 230 HS.
Nyfunnen och knappt redigerad soluppgångsbild från i slutet på förra året.
 
Har inledd veckan med att granska gamla byggnader över högt och lågt, bokstavligt talat och i de flesta fallen ser det mesta dessvärre likadant ut (läs: inte alls). Eller i alla fall i mina ögon om man bortser från två kategorier, den finare och den andra. Men det ska nog gå att lära in det här också, för har hört någonstans att kunskap inte är svårt att bära, bara lite bökigare att lära in i vissa fall. För övrigt eftersom det är onsdag så väntar den obligatoriska myskvällen med bl.a. ett nytt Grey's avsnitt. Perfekt.

Bra avslut på en bra helg.

Bilderna är tagna under dagens match av Frida J.
 
Inför dagens match fanns det enbart en sak som gällde, revansch från förrförra helgen och revansch fick vi. För då slutsignalen gick stod resultattavlan på 8-3 och inte minst känns det extra bra eftersom det var en hel laginsats. Vilket det i och för sig alltid är, men vissa gånger är det lite mer kul att norpa åt sig tre poäng. Att jag personligen även är nöjd är alltid positivt, samt att jag dessutom fick med mig två poäng är bara en bonus.

Bortglömda vinterfavoriter.

Canon IXUS 230 HS.
 
Anledningen till varför bloggen mestadels stått still senaste tiden beror på att jag bland annat haft brist på bilder. Men tänk så fel jag haft. Pluggade nämligen in minneskortet från min lilla kamera igår kväll och hittade en drös med vinterfavoriter från i slutet av förra året. Dessutom tagna på en av mina favoritplatser, där utsikten absolut är en av sakerna som gör platsen lite extra speciell. Sen att det lutar enormt när man ska bege sig upp igen är gör absolut ingenting. För titta bara på nedersta bilden man ser knappt trädtopparna och dessutom har väll lite extra vardagsmotion aldrig skadat någon.

För övrigt väntar GS86 på hemmaplan vid lunchtid, men innan ska jag bland annat hinna med att käka en bunt taggtråd och sen är det enbart revanschdags som gäller.

Vårtecken, Mr Grey och ett busfrö...

Canon IXUS 230 HS.
...och ja ni ser ju själva, låter bilderna tala för sig själva.

Cykelbanorna i stan är täckta med överblivet rullgrus, grusvägen på landet ser mer ut som en lerväg, det luktar vår och under gårdagens vistelse i Gaperud avklarades bland annat en långpromenad i ett nästintill vårväder. Försökte dessutom knäppa lite bilder på årets första vårtecken, men det visade sig lättare sagt än gjort då vår lilla fyrfoting hade andra planer, av det busigare slaget. För han tyckte hellre att jag skulle bry mig om honom, vilket kanske inte är så konstigt ändå.

Slutligen spenderades dessutom gårdagskvällen med Lisa på bio, där självklart Mr Grey och kompani rullade på bioduken och lyckligtvis var både filmen och sällskapet bra (läs: såklart åt det sistnämnda). Nej men seriöst hade ganska så lama förväntningar då böcker oftast är bättre än själva filmerna som kommer efteråt. Samt inte minst hade man hört både det ena och andra innan, så det där med att skaffa sig en egen uppfattning var precis vad som behövdes och att den dessutom blev bra var ju bara positivt.

Bättre än ord, mer än en känsla.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Bild från i höstas, oktober 2014.

Efter en mindre bra vecka avslutades helgen desto bättre då den delvis spenderades ute på favoritplatsen i lördags med bra sällskap och massa djurmys. Vilket dessutom dagen till ära (alla ♥-dag) passade perfekt då jag fick umgås med personer som betyder det där lilla extra. Gårdagen däremot ägnades till lite lyckad shopping på Bergvik samt en rejäl långpromenad med mamma. Så nu är jag allt annat än redo för en ny vecka och inte minst träningssugen till max.

Månadens Favoriter - Januari 2015.

Egentligen bordet det stå "Månadens möjliga favorit" eller något liknande i rubriken för rörde trots allt bara kameran en enda gång (läs: en kväll) under hela januari. Vilket jag aldrig trodde skulle hända. Men tydligen... Däremot tog jag åtminstone några fler bilder med mobilen, så nedan syns fyra vinterfavoriter som bland annat varit publicerade på instagram. Slutligen att jag dessutom redan är inne på mitt fjärde år med att sammanfatta månadens favoritbilder vet jag inte vad jag ska säga om. Mer än att det känns som en mindre evighet.

Iphone 4S.

Röstlös och rastlös.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Fick bli en i färg och en i svartvitt enbart för att jag inte kan bestämma vilken redigering jag föredrar mest.

Jag kanske borde ta tillbaka att februari började bra. Dock inte allt, men den här veckan har väll kanske inte riktigt rullat igång lika bra som alla andra veckor då jag bland annat gick och tappade rösten i måndags. Så i och med det har de två senaste dygnen spenderats hemma till att göra minsta möjliga. Men trots det har jag hunnit tragglat in diverse byggkonstruktionsplugg, sammanfattningar, kikat på serier, sova samt pimplat i mig en och annan te- och kaffekopp. ...och ja, det svåraste är helt klart att vara tyst för energin är det då inget fel på längre.

Frihet är när man inte är bunden till någonting.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Tre vintriga bilder från sist då jag spenderade en dag ute på favoritplatsen.

Det där perfekta morgonljuset.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Att februari börjat bra är det då ingen tvekan på, även om det egentligen inte hänt speciellt mycket. Men det kanske är just det som är tjusningen med det hela, nämligen att jag får planera och strukturera upp vardagen lite som jag vill samtidigt som jag bockar av nytta blandat med nöje. Att jag dessutom klarade juridiktentan och därmed genomfört höstterminen helt felfritt gjorde absolut inte den här veckan sämre. 

För övrigt har de senaste dagarna ägnats åt bl.a. en spontan och relativt lyckad fotografering i morse, en fikastund hos farmor, lite byggtekniksplugg, fyndshopping, promenader, eftermiddagsmys, matchspel, träningar och lunchande inne i stan med Lisa. Dessutom återstår nu enbart lite mellomys innan morgondagen ska ägnas åt jobb och sen väntar ytterligare en lugn vecka.

En bra början.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Två bilder från i söndags då jag spontant tog fram kameran för att för en gångs skull fota några porträttbilder i ett snöväder.

Att vi klivit in i februari känns lite ofattbart, för återigen har jag ingen aning om vart tiden tar vägen. Men trots det känns det som om jag faktiskt hinner med det mesta och lite till, vilket är både bra och framförallt ovanligt. Att dessutom mycket av tiden ägnas åt till att grandska hus, byggkonstruktioner och ritningar gör mig ingenting då det faktiskt skulle kunna bli en framtida vardag och den tanken är ju inte helt fel. 

02 - 02 - 2015

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Bild från lördagens promenad ute vid favoritplatsen.

Avslutade veckan med en vinst på hemmaplan under gårdagen, vilket alltid känns bra trots att vi kanske inte riktigt spelade så som vi borde. Men en vinst är alltid en vinst och därmed också ytterligare tre poäng till tabellen, vilket egentligen är allt som räknas i slutändan. Inledde för övrigt den här veckan med lite seminarium, föreläsning samt snart väntar den hederliga måndagsträningen följt av lite seriemys senare ikväll. Helt okej kombination med andra ord.