För allt som finns kvar är en dröm.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tre bilder enbart för att jag aldrig kan välja vilken redigering jag gillar bäst.

De senaste två dagarna har ägnats åt tentaplugg och därmed på tok för många modeller och begrepp inom marknadsföring, men förhoppningsvis sitter allt på fredag då det är upp till bevis. Passade dessutom på att ta en paus mitt uppe i allt idag och begav mig in mot jobbet på cykel för bl.a. lite gofika och en genomgång inför torsdagens jobb. Därefter följde ett spinningpass med laget (mitt första någonsin, men garanterat inte mitt sista) innan jag slutligen tog kvällen och hamnade inrullad i en filt i mitt rum med favoritmusiken rullandes i hörlurarna.

Stora drömmar blir lite större här.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Bild från 
min spontana fotokväll häromveckan. -
 
Frågan är vart jag ska börja, då matchen idag kan summeras med ett enda ord. Lycka. Eller glädje för den som vill. Detta dels för att de kändes underbart att äntligen sätta bollen i rullning på riktigt igen, dels för att jag njöt av varenda minut på planen både spelmässigt samt socialt och dels för att vi självklart vann. Att börja serien med en vinst är aldrig fel. Sen att jag även råkade sätta en boll i nättaket (läs: de var faktiskt så jag kände efteråt, just råka) och fixa fram en assist i boxplay var bara bonusar rakt av. Helt ärligt. För det viktigaste var helt klart att det kändes bra, att det var kul(!) och att jag för en gångs skull inte gick hem missnöjd. 

Seriepremiär och nytt nummer på ryggtavlan.

Precis som rubriken lyder så vankas det äntligen seriepremiär en söndag som denna, att den dessutom sker på hemmaplan gör det självklart ännu mer roligt. Men som om det inte vore nog med att rulla igång serien så är det dessutom min första match i nya klubbtröjan, med en ny siffra på ryggtavlan och med nya lagkamrater runt omkring mig. Så att det kommer kännas annorlunda till en början är jag säker på, men samtidigt vet jag att det kommer kännas oerhört bra. För jag har trivts som fisken i vattnet på träningarna och inte minst känns det som att det här var precis vad jag behövde. Lite nya rutiner, lite nytänkande och framförallt har jag hittat tillbaka till den maximala glädje som sporten erbjuder. Sen är det självklart att jag kommer sakna det gamla, det som förut var det vanliga. För man har ju trots allt spelat med samma lagkamrater ett bra tag, burit en och samma röda matchtröja i flera säsonger och inte minst lärt sig allt mellan himmel och jord. Men för min egen del var det här precis vad jag behövde. Lite nytt.

Exakt vad jag behövde.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + Canon IXUS 230 HS.
 
Efter många om och men spenderades den här lördagen ute i Gaperud, vilket var exakt vad jag behövde. Att dagen dessutom bjöd på ett perfekt höstväder, diverse småjobb, en på tok för god äppelpaj och ett nytillskott på fyra ben gjorde den absolut inte sämre. 

Blundar tills jag skymtar lyckan

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Sitter för tillfället bänkad framför Bonde söker fru och har insett att onsdagar kommer helt klart bli en av veckans bästa tv-dagar i höst och vinter. Dels för att de både kommer leverera med lite lantliv sett ur tv-rutan och för att favoritserien Grey's Anatomy rullar igång om två veckor. Men även för att det i stort sett kommer vara enda kvällen som jag antagligen är helt fri allt, det ska jag se till. Perfekt kombination med andra ord.

Enkelt.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Nyfunnen arkivbild från i somras i brist på bilder.

Veckans två första dagarna har precis som planerat ägnats åt egenstudier och innebandyträningar. Med andra ord enkelt till max, vilket faktiskt varit väldigt skönt trots plugg. Att vi dessutom spelade tvåmål igår på träningen på riktigt för första gången kändes riktigt bra och att serien rullar igång om fem dagar känns ännu bättre. 

Månadens Favoriter - Augusti 2014.

Bättre sent än aldrig sägs det ju och ovan syns favoritbilderna från förra månaden. Dessutom att de flesta är tagna ute i Gaperud, eller har en eller annan koppling till både sommar och innehåll som på ett eller annat vis har lite mer betydelse för mig (även om de inte syns för er) gör dem inte bara till fotomässiga favoriter, utan även personliga. Med andra ord levererade Augusti på många sätt.

En helg där jag trivs som bäst.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Det finns trots allt en fördel med att ha två så kallade hem.
 
Det där med en ledig helg i Gaperud var precis vad jag behövde. Dessutom att vädret valde att visa sin bästa sida igår och därmed bjuda på en sista sensommardag med både utomhuslunch, lite bikiniväder, skogspromenad och dubbla promenader med två små fyrfotingar i koppel gjorde absolut inte saken sämre. Däremot att en söndag som denna valde att rulla igång hösten på allvar med både regn och rusk är väll en smäll man får ta efter några superfina veckor. Men huvudsaken är trots allt att batterierna är uppladdade inför ännu en ny vecka och att jag åkte hem med ett leende på läpparna, om än ett trött sådant.

Äntligen fredag.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Rastlösheten tog visst överhanden förut, vilket resulterade i ett fåtal mindre bra(?) bilder på minneskortet.
 
Precis som rubriken lyder så är det äntligen fredag och det uppskattas verkligen, trots att jag egentigen enbart gjort två riktiga dagar den här veckan. Men desto fler timmar har jag suttit med egenstudier så det ska verkligen bli riktigt skönt med en relativt lugn helg som dessutom ska spenderas ute i Gaperud. Med andra ord perfekt är bara förnamnet och tyvärr så kanske det är min sista dubbeldagshelg (vilka också är de bästa) på ett bra tag framöver då innebandysäsongen äntligen rullar igång till veckan. 

Bra start på ny vecka.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Som så många gånger innan har jag ingen aning om i vilken ände jag ska börja, eller åtminstone inte med vilken mening. Lika så känns det som att det här kan bli ett sådant där klyschigt inlägg, som jag någon gång kommer att funderar tillbaka på och undrar varför jag sjutton skrev just det här? ...och då har jag inte ens börjat spåna på några idéer än.

I vilket fall som helst har den här veckan rullat igång oerhört bra, kanske nästan för bra? För föreläsningarna har varit intressanta (och tur är väll det), motivationen till att träna och framförallt friskheten har hittat tillbaka (vilket var på tiden). Lika så har vädret visat sin bästa sida samtidigt som det konstigt nog inte känts tungt att behöva sitta inne och ute med marknadsföringsboken eftersom jag för varje dag som går känner att jag hamnat mer och mer rätt. Att jag dessutom en onsdag som denna även valt ut bilder hos min studentfotograf och avklarat en spontan men lyckad shoppingtur ute på Bergvik med mamma gjorde verkligen inte den här dagen sämre. Med andra ord är jag både redo för höstrusk och snö samt inte minst resten av veckan.

Kvällspromenad.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.
Ytterligare fem favoriter från en kvällspromenad förrförra helgen.

En trött Isa.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Det är då inte ofta det dyker upp hundbilder i mitt lilla kryp in då jag trots allt är en kattmänniska. Men då några släktingar till mig gått och skaffat sig en ny familjemedlem var jag ju självklart tvungen att knäppa några bilder på henne (Isa). Att hon däremot var relativt trött efter en lång utställningsdag är en helt annan femma.

Söndagsjobb och veckoplanering.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Tre bilder från förra helgen då jag både var långledig och tillbringade dagarna ute på världens bästa plats.
 
En söndag som denna ska ägnas åt några jobbtimmar, valröstning, planering av nästkommande vecka och ett besök i Forshaga för att fira farmor med andra ord en bra dag väntar. Dessutom har en fullspäckad helg snart passerat och i morgon inleds ännu en ny vecka som dessutom innehåller lite nya moment i min redan omrörda vardagsgryta. Men det gillas starkt. För utmaningar och nytänkande är bra saker och jag tror även att jag är i behov av det.

Björnbärsätning och fulladdade batterier.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II f/1.8.
 
Precis som planerat har dagen ägnats ute i Gaperud och ska jag vara ärlig så var det exakt vad jag behövde. För det är ju trots allt mitt andra hem och inte minst min huvudsakliga energikälla. Så en förmiddag bestående av diverse småplock, en eftermiddag med gräsklipparen (en bikini) och solen värmandes mot huden, björnbärsätning, djurgos i överflöd och ett sällskap som så många gånger slår allt var exakt det som behövdes för att fylla batterierna till max igen. 

Throwback Friday.

För mer eller mindre första gången den här veckan har jag tagit mig tid till att bara göra ingenting och ska jag vara ärlig vet jag inte om det uppskattas eller ej. För måstehögen finns ju fortfarande kvar, men det är ju trots allt fredag och lite fredagsmys ska man väll få ha. Eller mysigt kanske är fel ord, men den senaste timmen har gått ut på att ögna igenom lite bilder ifrån studentveckan. Vilket självklart fick mig att sakna allt och alla ännu mer, för vi gick ju trots allt bokstavligt talat på varandra i mer än två år dagligen och ibland när man sitter där på en föreläsning så kan man allt sakna en kommentar där eller här och självklart annars också!

Äntligen helg.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Fyra bilder från en snabb kvällsvisit i Molkom för någon vecka sedan.

Anledningen till varför det står relativt tomt här beror till största del på en sak, det händer ingenting, eller rättare sagt det händer en hel del saker (läs: däremot ganska enformiga) och därmed räcker inte tiden till. För t.ex. har jag sedan i tisdags varit på en mängd föreläsningar, tränat för första gången på 1,5 vecka (trots att jag inte är helt frisk) vilket för mig är längsta uppehållet på jag vet inte hur länge, tagit höstpromenader, försökt traggla in massa marknadsföring, varit på nollesittning (läs: finsittning) på Jaguar i går kväll med stora delar av Mexika och bockat av ett tandläkarbesök i morse innan jag slutligen avklarat veckans sista skoldag. Med andra ord kom helgen alldeles lägligt och att morgondagen ska spenderas ute i ett saknat Gaperud gör ju inte direkt saken sämre.

Hotellfrukost och Maja.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.

Inledde en tisdag som denna med lite hotellfrukost nere i centrum med större delen av klassen. Med andra ord både supermysigt och inte minst gott! För övrigt väntar en föreläsning i eftermiddag och sen får vi se vart resten av dagen landar. Men en sak är i alla fall säker, att jag saknar vår lilla minsting på bilderna ovan.

Senaste veckan.

Canon IXUS 230 HS.
- Bild från i somras. Dessutom kommer senaste veckans bilder att dyka upp, men inte idag. -

Kändes som att det kanske var dags att kika in här igen, såhär efter en veckas inaktivitet och allt. Men det har sina förklaringar eftersom jag varit nästintill ledig i en hel vecka (läs: fem dagar för att vara exakt) och därmed hunnit med en hel del. Så som att vara bosatt ute på landet och ta ett jobbigt sista farväl i torsdags förmiddag, strosat runt i skogen och därmed plockad med en drös med lingon hem, ätit mat i överflöd och tränat desto mindre eftersom jag var och fortfarande är förkyld (extremt dålig kombination det där), spatserat runt på Oxhälja och ätit buffe, gått runt i bikini och klippt gräs i gårdagens sommarvärme, gosat med våra nykomlingar på både två och fyra ben samt allmänt bara njutit av att vara ledig. Vilket är raka motsattsen mot vad jag lär bli nu ett tag framöver.

Andra september.

Tog precis som planerat helg vid elvatiden i morse, på en tisdag(!) så nej jag klagar inte i första taget. Däremot att större delen av dagen ägnats åt att försöka knåpa ihop den första inlämningsuppgiften är en helt annan sak. Men jag vill trots allt ha resten av veckan fri då det väntar andra saker, både på gott och ont. Att jag dessutom dragit på mig en mindre förkylning är en annan femma och som vanligt kunde jag inte hålla mig så passade på att ta en långpromenad med mamma i kvällssolen.

Ny månad, nytt kapitel.

Det känns lite konstigt att vi redan klivit in i september, den månad som sakta men säkert kommer rulla igång hösten. Den månad då både regndroppar ska falla, löv ska ändra färg, plusgraderna ska bli allt färre, kvällarna bli mörkare och inte minst ska solen försöka värma det där allra sista. I samma veva hoppas man innerst inne på att det inte riktigt är sant, inte än, för visst vill man ha en månad med lite mer värme, shortsväder och inte minst sena utekvällar i solen utan att behöva frysa. Men icke. Istället väntas halsont och förkylningstider, myskvällar i soffan och inte minst rullar innebandysäsongen igång om drygt en månad. Helt enkelt det finns både fördelar och nackdelar med allt och så även med hösten.

Ny vecka.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Arkivet ekar mer eller mindre tyvärr tomt för tillfället och lika så inspirationen.
 
Ägnade som planerat lördagen på Liseberg med Ida och Helix var helt klart dagens bästa åk. Men tur var väll det då vi köade en bra stund innan. Dessutom ägnades gårdagen också som planerat i Gaperud där det både bjöds på god mat, mängder med djurgos och än en gång bästa sällskapet. För övrigt rullar veckan igång relativt enkelt då det enbart väntas två skoldagar, där en dessutom är avklarad, men desto mer andra aktiviteter istället så som t.ex. flottbygget tidigare ikväll.