Golden Hour.


Igår då vi kom fram till Gaperud och klev ur bilen höll solen på att precis lämna trädtopparna så ljuset var sådär perfekt. Däremot hade jag tyvärr inte med mig systemkameran så en bild med mobilen var enda alternativet och en av våra kvigor fick agera modell. Trodde jag, för när jag kom in såg jag att jag tydligen hade fångat några fler på bild i bakgrunden. Men bortsett från det så är ju bilden helt perfekt och inte minst älskar jag ljuset i den.

Avslutad kurs och äntligen helg.

Hemtentan lämnades precis in och därmed har jag numera gått på helg. En helg som enligt planerna skulle sett helt annorlunda ut men som kastades om igår kväll. Däremot rymmer den desto mer samtidigt som den effektiviserades en hel del. Med andra ord det duger absolut för mig då effektivitet bara är bra.


För övrigt bockades ytterligare några kurspoäng av i onsdags samtidigt som gårdagen spenderades i ett för ovanlighetens skull soligt Gaperud där det både bjöds på däckbyte och god mat. Dessutom passade vi på att ställa in våra sista fyrfotingar inför vintern innan slutligen dagen skulle avslutas med ett innebandypass. Med andra ord en effektiv torsdag som kändes mer som en lördag då jag mer eller mindre tappat allt vad dagar heter den senaste veckan.

Ibland tänker jag på det som var och inte på det som är.

Canon EOS 500D - EF 50 mm.
- Bild från någon vecka sedan då allt inte var grått och trist utomhus. -
 
Grupparbetet skickades in tidigare i morse så nu återstår bara morgondagens seminarium och hemtentan på fredag innan förhoppningsvis ännu några kurspoäng är avbockade. Hämtade för övrigt ut min lagbok igår som jag ska tillbringa den sista delen av året med. Konstaterade i samma veva med en klasskamrat att om vi ska bära runt på den varje dag kommer vi seriöst att bygga muskler, skämt och sido. För den väger uppskattningsvis ett ton, minst. För övrigt precis som vanligt så avslutas den här tisdagen med ett två timmars långt träningspass. Perfekt med andra ord.

Senaste från instagram.

Ovan syns lite av det senaste från instagram. Bland annat en glad tjej efter tentaresultatet i fredags, min och Lisas lunch i stan förra veckan, lite mellanmål efter ett innebandypass och en mysig favoritbild från i somras (läs: mysig knähund).

Vintertid och en försmakning på vinterkänslorna.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tyvärr ekar det allt för tomt i bildarkivet för tillfället. 

Att vi bytte från sommartid till vintertid i natt är det nog inte många som missat. Eller i alla fall inte jag och dagen till ära passade jag på att utnyttja den extra timmen vi fick till att sova ut, utan att missa effektiv dagtid. Perfekt med andra ord samt inte minst välbehövligt då jag inte haft sovmorgon på hur länge som helst. Rättare sagt jag kommer knappt ihåg när jag senast sov längre än till sju - halv åtta? Måste varit före sommarlovet och bara det säger en hel del...

Förutom att dagen bjöd på en extra sovtimme passade jag även på att spendera min lediga tid ute i Gaperud, vilket också det var perfekt. Att det dessutom bjöds på både gofika, en bra lunch och risgrynsgröt med skinksmörgås till kvällsmat gjorde absolut inte dagen sämre. Samt inte minst tittade vinterkänslorna fram där mellan alla risgryn och den färdigkokta skinkan. 

Fredag, regn och första tentan återlämnad.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.

Vaknade upp ungefär lika pigg som det trista vädret i morse och kände mig inte alls sugen på att lämna varken sängen eller tv-soffan för att bege mig ut. Men man gör vad man måste (och det man valt) samt inte minst är det en kul kurs som vi läser för tillfället vilket gjorde det hela mycket lättare. Däremot när folk började prata om att resultatet från första tentan kommit ut och hemsidan samtidigt signalerade error var det inte lika roligt. Men efter många om och men (inte minst inloggningsförsök) kan jag äntligen plocka bort alla post-it lappar och se mig som klar med Marknadsföringen. Vilket är en otrolig lättnad.

Jag vände mig om för en allra sista blick.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

En regnig och grå torsdag som denna har än en gång ägnats åt en heldag med grupparbete på universitetet. Men jag har enbart min fina grupp att tacka för att tiden både går fort och smärtfritt framåt då vi varvar allt arbete med skratt. Vilket är en perfekt kombination då man dels ska orka fokusera länge och dessutom lära sig något på köpet. Slutligen som avslut på en bra, om än aning blöt dag, väntar lite innebandyspelande innan jag får gosa ned mig under täcket.

But it's the only thing I know.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.

Har inlett veckan med lite grupparbete (läs: två långa heldagar), en myskväll med laget i måndags, lite träning och en ledig onsdag där en riktigt lång lunch med Lisa bockades av inne i stan samt till att därefter gosa ned mig i en filt. Med andra ord har tre bra dagar passerat och som det ser ut nu kommer resterande delen av veckan också bli bra.

Vet liksom inte när allt ska få ett slut.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.

Att det är höst utomhus är det numera ingen tvekan om då både vattenpärlorna bokstavligt talat hänger i luften jämt och plusgraderna allt mer närmat sig nollan. Att även våra fyrbenta mammor ställts in för säsongen och att den tunna dunjackan plockats fram ur garderoben är också signaler på höst. 

Däremot signalerar bilderna ovan inte den höst som finns utomhus just nu då de togs för drygt två helger sedan.

Your future depends on your dreams. So go to sleep.

- Bild från i somras i brist på ork att redigera fram nya. -

Vart ska jag börja? Vissa dagar vinner man och vissa gånger går det inte alltid precis som man vill och idag var en sådan dag. Om det dessutom hade varit för ett halvår sedan hade jag gått och bokstavligt talat grottat in mig i saker jag borde ha gjort annorlunda och som jag inte är nöjd med, men inte idag istället tar jag med dem som en vägledning. För seriöst vad gör allt om hundra år? Säger självklart inte att jag inte ville vinna, för det vill man alltid, alltid, alltid! Men det finns saker som betyder mer i det långa loppet, så som att man har kul, trivs och inte minst njuter av stunden. Vilket jag gjorde och dessutom har gjort de senaste veckorna. Så nej, jag ångrar inte en stund att jag valde den nya vägen och den blåa tröjan den här säsongen.

En bra helg som avslutas med derby på hemmaplan.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.

Sedan sist har jag avklarat en kort föreläsning i fredags och därefter lite filmmaraton hemma hos Ida under resterande eftermiddagen och kvällen. Gårdagen däremot ägnades ute i ett höstligt Gaperud och bjöd därmed på både höstmys och djurgos såväl utomhus som inomhus, lite matlagning och självklart på bra sällskap. Men som om det inte vore nog med två bra helgdagar så väntar även en tredje där det dessutom vankas derby på hemmaplan mot gamla klubben. Så nu återstår det bara en sak innan startsignalen går klockan fem, nämligen att käka en bunt taggtråd och ladda om för match. 

Sextonde oktober, Tillskottsdag och snö.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Har de senaste veckorna blivit bortskämd med långa mornar i soffan, enkla föreläsningar innan lunch, grupparbete istället för eget plugg hemma och dessutom korta skoldagar. Med andra ord det finns inget att klaga på. Dessutom väntas lite företagspresentationer och ett event på Nöjesfabriken ikväll med bl.a. rekryterare från olika företag på plats innan veckans sista innebandyträning ska genomföras. Sammanfattningsvis är det helt enkelt en bra torsdag om man bortser från en (läs: eventuellt två) saker. Nämligen de få plusgraderna som finns utomhus och allt regn, samt att det kom snö(!) i morse. Men tack och lov bara lite. Men nej tack, snön får gärna vänta ett tag till. För först vill jag njuta lite mer av fina höstdagar.

När löven färgas bruna och sakta faller ner.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Ägnade förmiddagen åt lite lyckat grupparbete på universitetet och eftermiddagen åt en spontan fototur, som dessvärre inte slutade riktigt som planerat. Frågan är dock om det någonsin gör det? Eller om man har för höga förväntningar? För övrigt väntar två timmars innebandy som avslut på en bra tisdag innan en nästintill ledig onsdag väntar.

Just a little bit of your heart.

Favorit i repris på vårt charmtroll från i vintras.

Bortsett från att jag gått med nackspärr de senaste dagarna så har jag haft en bra helg och en relativt lugn start på veckan där gårdagen bl.a. ägnades åt grupparbete, en kort föreläsning och ett stelt innebandypass från min sida. Dessutom precis som tidigare nämnt så ägnades helgen ute i Gaperud och bjöd därmed på alla sorters väder, djurmys i mängder, god mat (läs: på tok för mycket mat) och lite sovsällskap på fyra ben. Med andra ord en mysig helg fick avsluta en lugn vecka.

Ett orangefärgat oktober.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
Lite höstfavoriter från förra helgen som gick och ja, det finns fortfarande fler bilder kvar. Konstigt nog...

Långledig helg och kvällsljus.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
I och med att jag är treledig väntar en helg bla. ute vid mitt andra hem, dessvärre ser det ut som om det väntas mer regn än sol. Men vad gör det då det finns en drös av lurvbollar att värma sig på, en vedspis att mysa framför och ett sällskap som överträffar allt.

Favoriter från sommaren som gick ♡


När regnet sådär mysigt smattrar mot altantaket en kall oktoberdag, tekoppet står upphälld på soffbordet och när man sitter invirad i en filt i soffan känns det extra lägligt att titta tillbaka på sommarens favoritögonblick och bilder. För det är ungefär som om man befinner sig där, i alla fall för ett litet tag, i sommarvärmen, med solen värmandes i nacken och bra sällskap, med kameran i den ena handen och något naturproducerat ätbart i den andra. Men när blicken återigen riktas mot fönsterrutan och alla regndroppar så inser man att det är under den här årstiden som man lever på bilderna från sommaren som gick och på alla minnen som uppstod.

Sovrmorgon och soffhäng.

 - Nyfunnen arkivbild från i vintras. -

Börjar inte förrän efter lunch idag, men precis som alla andra gånger så tror jag att jag missuppfattat vad ordet sovmorgon betyder. För så vitt jag vet så står det inte för att man ska gå upp vid sjutiden, hänga i soffan framför gårdagens (och säsongen första) Grey's Anatomy avsnitt samt dega lite extra iklädd pyjamas fram tills lunch. Men frågar ni mig så är det ett av de bättre sättet att starta dagen på, med en lugn lång morgon utan varken måsten eller tidspress.

Att dessutom (apropå något heelt(!) annat) blogg.se valde att publicera en länk till mitt instagramkonto (och blogg) via deras instagram i morse gjorde mig absolut ingenting. Sen om det ger något resultat återstår dock att se...

I björkskogen.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
En onsdag som denna har enbart ägnats åt grupparbete och lite soffhäng med andra ord lagom avancerat. Hittade dessutom en drös med bilder på lite lurvbollar från helgen som gick tagna i perfekt kvällsljus.

Troligtvis Gaperuds mest fotade katt?

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Egentligen borde jag plocka med det sista innan kvällens tvåtimmars träningspass väntar, men precis som vanligt fastnade jag här istället i bildredigeringen. Varför är jag inte förvånad? I vilket fall som helst är bilderna från helgen som gick då jag egentligen var ute efter helt andra bilder. Men helt plötsligt var jag nästintill påhoppad och sekundera efteråt låg den här krabaten och poserade framför kameran.

Ett höstigt Karlstad och en ny vecka.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Bilder från i mitten på förra veckan då det inte var riktigt lika grått som nu utomhus... -

Måndag och därmed en ny vecka som har rullat igång med att lägga fokus på en ny kurs, fått tillbaka ett godkänt resultat på förra grupparbetet (så nu återstår bara resultatet på tentan) och slutligen väntar lite innebandyspelande innan jag tar kvällen och myser ned mig framför någon serie senare ikväll.

Månadens Favoriter - September 2014.

Det känns som det var i förrgår som vi rullade igång September, men tydligen var det Oktober istället. Med andra ord tiden bara flyger iväg och att kameran användes mindre flitigt i förra månaden har sina orsaker, tyvärr. Men däremot har de flesta eller åtminstone många av de bilder som tagits både bestått av favoritplatsen och varit fotomässiga favoriter. 

Höstväder och kor på löpande band.

Canon IXUS 230 HS.
- Passade på att ta några höstiga bilder igår då vi hämtade hem våra mammor. -
 
I fredags morse avklarades första tentan och man ska ju självklart aldrig säga att det känns bra, för då vet vi alla hur det slutar. Med raka motsatsen. Men däremot kändes det otroligt skönt efteråt då allt bara var över. Att fredagen dessutom bjöd på en lunchdebut på Spicy Hot med två saknade tjejer och en 6-2 vinst i Hagfors, med mål, gjorde dagen absolut inte sämre. 

Gårdagen däremot spenderades i lantligare miljöer med såväl bra sällskap som mat, lika så till mängder med djurgos precis som vanligt och inte minst med ännu en nykomling på fyra ben. Passade dessutom på att traska ned till Linn och säga grattis än en gång då hon fyllde 18 i fredags och lämna över en av favoritbilderna som togs i våras tryckt på en canvasduk.

Torsdagsjobb och en bra helg på intåg.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- En fyrklöver ifrån i somras i brist på bilder. -

En bra torsdag som denna har spenderats på jobbet och därmed har den bjudit på både bra sällskap, en flashback från sommarens jobbrutiner och inte minst lite variation från min numera vanliga vardag. Vilket antagligen var precis vad jag behövde, för trots att det väntas tenta imorgon känns det som att det var precis rätt med ett avbrott från allt då sistaminutenplugg aldrig varit min grej. Att morgondagen dessutom bjuder på lite lunchande i stan (med två saknade klasskompisar) och en bortamatch i Hagfors bidrar till att det kommer bli en bra start på en för övrigt bra helg där lördagen ska ägnas ute i Gaperud.