Söndagsmyser lite.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Ungefär såhär tänker jag avsluta en bra vecka samt inte minst en otroligt bra helg. Perfekt med andra ord. 

Gaperudsmys, julbord och första advent.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Ägnade gårdagen ute i ett kallt Gaperud till att bl.a. byta däck, knäppa några få bilder i morgondimman, gosa med våra fyrfotingar vilket man aldrig, verkligen aldrig(!) kan få nog av då det kan vara något av de bästa som finns. Utan överdrift och inte minst är det uppskattat till max. Vilket är det bästa. För övrigt har en lördag som denna ägnats med bra sällskap som slutade med en spontantripp till IKEA och årets första julbord. Att det dessutom är första advent i morgon och att jag ska avklara ett jobbpass gör absolut inte den här helgen sämre. 

Morgonpromenad och en frusen vik.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

En torsdag som denna har jag redan hunnit med några timmars juridikplugg och en långpromenad ned till vattnet med mamma med kameran i beredskap. Perfekt start på dagen med andra ord. För övrigt väntar snart lite lunch följt av en en kort föreläsning i eftermiddag samt ett boxningspass på KMTI ikväll innan jag slutligen tar helgen för den här veckan och beger mig ut till Gaperud i morgon.

Gammal favorit.

Canon IXUS 230 HS.
Drygt två års gammal bild, men fortfarande en storfavorit...
 
Onsdagar innebär som tidigare nämnt att kvällen spenderas vid tv'n då det både väntas lite bönder och ett Grey's avsnitt och som alltid en perfekt kombination. För övrigt har de senaste dagarna gläds åt att äntligen solen valt att titta fram, ägnats åt dubbla fysträningar, renskrivning i mängder samt en spontan fotostund igår förmiddag då solen lyste in genom fönstret. 

Pepparkaksbakning och julklappsshopping.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
...och självklart hade vi sällskap av vår lilla goding under hela bakandet. Eller övervakning? Det beror på hur man ser det. ;)

Sedan sist har jag bl.a. avklarat en heldag ute i Gaperud där pepparkaksbakning stod på schemat, men även en långpromenad samt mängder med djurgos (och bortskämmande) hanns självklart med. Gårdagen däremot ägnades åt lite julklappsshopping med mamma och därefter kalas i Forshaga där det bl.a. bjöds på en god söndagsmiddag. Samt slutligen har en regnig måndag som denna ägnats inomhus i väntan på att kvällstränigen ska börja.

Ge mig en tid som jag kan hålla.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8

Att jag inte startat datorn sedan i tisdags pga. jag-vet-inte-vad gör inte mig något. Däremot har jag inte en blekaste aning om vart tiden tar vägen, då den senaste veckan bara flugit iväg. Rättare sagt ägnats åt diverse lagar och juridikplugg, innebandyträningar med fys, lediga dagar och mängder med kaffekoppar. För mer varierande än så hinns det inte med just nu. Bortsett från tidigare i eftermiddags då jag mötte upp en saknad Linn inne i centrum för en ordentlig pratsstund samtidigt som vi lunchade på Söta Grodan. Slutligen får det inte glömmas att de första julklapparna inhandlades tidigare idag, redan kan tyckas, men anar jag rätt så flyger antagligen resten av året också fram.

Åtta favoriter från i somras.

Sedan sist har jag bläddrat igenom hela vår- och sommararkivet med bilder i hopp om att plocka ut lite gobitar som snart ska skickas efter på tryck. Med andra ord lättare sagt än gjort då det finns bokstavligt talat en enorm drös med bilder. Men ovan syns i alla fall åtta av alla favoriter som valts ut.

Dessutom för den som undrar så slutade inte riktigt söndagens match som vi ville, med andra ord plockades tyvärr inga poäng med hem till tabellen. Men för egen del fick jag åtminstone sätta en boll i kassen, vilket i alla fall gav lite revanschkänsla.

Dubbelmatch.

- Bild från förra helgen. -

Inledde gårdagen med lite filmtittande och en allmänt slapp förmiddag innan skjutsen rullade mot hallarna för helgens första match. Som dessutom slutade i en go 7-1 vinst och ett mål i PP för min del. Så jag borde väll helt enkelt vara nöjd, men jag är snarare ingenting. Men det kanske är positivt det också. Avslutade därefter dagen hos Ida med lite filmmaraton och en sak är säker bättre människa får man leta länge efter (men frågan är om det ens går?). För övrigt väntar lite mer innebandyspelande senare i eftermiddag, men den här gången på bortaplan med u-laget innan återigen en ny vecka ska rullas igång.

Stället som får mig på fall varje gång.

- Arkivbild från förra sommaren(?), om jag inte har helt fel dvs. -
 
Att få tillbringa en fredag ute i Gaperud utan egentligen varken måsten eller krav är verkligen hur underbart som helst. Sen att det dessutom bjöds på bl.a. favoritmaten till lunch och mammas nybakade saffransbullar till förmiddagsfikat gjorde ju absolut inte dagen sämre. Lika så att få strosa runt mellan diverse pälsklädda fyrfotingar och lite smått (läs: ganska så rejält) skämma bort var och en av dem har helt klart sin charm det också. Med andra ord, ja jag stormtrivs här. Punkt.

Återigen det senaste från instagram.

En bra torsdag som denna har avslutats på bästa sätt genom ett innebandypass följt av lite serietittande. Perfekt kombination med andra ord och inte minst bra uppladdning för en morgondag som ska spenderas ute på landet.

För övrigt syns ovan bland det senaste från instagram, där jag dessutom varit aningen mer aktiv än här senaste tiden. Tyvärr. Men det känns som om fler kikar in där och jag vill ju faktiskt att mina bilder ska synas, hur egoboostat det än kan tyckas låta. Så jag får väll erkänna lite smått att när nedersta bilden till vänster återpublicerades på ett annat konto igår kändes det jättebra. Inte minst eftersom det är en av mina egna storfavoriter från förra året.

Fem dagars ledighet väntar.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.

Att få gå på helg vid fyratiden på en onsdag och nästintill vara ledig i en hel vecka brukar inte höra till vanligheterna. Däremot är det nästintill så resten av det här året kommer att se ut. Med andra ord lyxigt till max, även om trots allt en hel del egenstudier ska vävas in. För övrigt eftersom det är onsdag väntas veckans obligatoriska tv-dag då både bönderna och ett Grey's avsnitt ska bockas av. Perfekt kombination med andra ord.

Det fanns en tid då vi hade gröna träd.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Satt och letade lite i arkivet igår kväll och hittade ytterligare två bortglömda bilder från i somras från favoritplatsen.

Inget nytt här inte...

Canon IXUS 230 HS.
Två enkla bilder från i somras.

Att det för tillfället händer desto mindre är väll ingen nyhet, däremot är det ganska (läs: väldigt) skönt att få disponera nästintill all tid efter eget tycke då vi enbart har två föreläsningar den här veckan. Där den ena dessutom redan avklarats på fyrtiofem minuter i förmiddags. Perfekt med andra ord. Mindre perfekt är det däremot att bildarkivet ekar tomt, i alla fall när det gäller nytagna bilder. Men det är ju tyvärr precis som varje år vid den här tiden.

B l a c k & W h i t e .

En söndag utan söndagsångest är ju verkligen det optimala, för vem vill inte vara ledig en måndag. Dessutom har jag utnyttjat en ledig och fri kväll till att bara göra ingenting och suga i mig mängder med inspiration från diverse bildsidor (därav tumblr-collaget ovan) samtidigt som jag myst ned mig med en kopp te i tv-soffan. Perfekt avslut på en söndag som ägnats åt lite jobb och en enkel shoppingrunda helt enkelt.

Golden Hour # II.

Canon IXUS 230 HS.
Två mer eller mindre oredigerade morgonbilder från förra veckan, med diverse solljusglimtar jag vet...
 
Efter en lite halvdan start på fredagens match i första perioden och därefter en solklarförbättring i andra och tredje, åkte vi slutligen hem med i alla fall två poäng efter en vinst i förläggning. För övrigt spenderades precis som planerat förmiddagen igår i kiosken på Haik, samt eftermiddagen hos våra pälsklädda vänner i Gaperud. Med andra ord välbehövligt till max (det sistnämnda) och inte minst otroligt rogivande och mysigt. Att det dessutom bjöds på en utomordentligt god lunch gjorde ju inte min ständigt hungriga mage något direkt.

Lång helg utan söndagsångest väntar.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Tog helg redan vid tiotiden i morse efter en ganska så intensiv vecka med diverse juridikplugg och de gamla hederliga innebandyträningarna. Att det dessutom väntas både en lång och effektiv helg gör mig ingenting, eftersom mesta möjliga hinns med. Med andra ord ska bl.a. lite matchspel bockas av på bortaplan ikväll, ett kioskpass under morgondagen, en snabbvisits till Gaperud, lite söndagsjobb och förhoppningsvis lite filmmys någonstans där emellan. Precis som på bilden ovan.

Månadens Favoriter - Oktober 2014.

Att vi rullat igång ännu en månad och dessutom årets näst sista är för mig lite ofattbart. För jag vet liksom inte vart tiden tar vägen? Då den bara försvinner i ett naffs, vilket dessutom speglar förra månades fotografering när det gäller mängden fototillfällen och därmed även antalet bilder. För bortser man från de djur- och naturfoton som jag tog i början av månaden fylldes enbart minneskortet på med självporträtt under resten av tiden. Men trots det så fick jag några storfavoriter tagna och inte minst en bild som förhoppningsvis syns tryckt i pappersformat inom en snar framtid. ...och publicitet är alltid lite extra kul.

Ny vecka, nya tag och nya mål.

Canon IXUS 230 HS.
Bild från i torsdags då dagen ägnades ute på favoritplatsen.
 
Helgen kan summeras och ses på två sätt. Där det ena är lite mer positivt än det andra, men där det andra alternativet tas med som en knuff i ryggen, en handpekning i rätt riktning och med ny motivation. Med andra ord som ni säkert förstår lyckades vi dels få med en vinst (på 9-0) från Arvika i lördagskväll, men under gårdagen däremot gick det kanske inte riktigt som vi ville. Varken för laget, eller framförallt för min egen del. Men det är ingen idé att gräva ned sig utan helt enkelt bara att blicka framåt, se vidare och inse att man har dagar då det inte alltid går som man vill. 


För övrigt är det måndag och därmed ännu en ny vecka, som dessutom ska rulla igång en ny kurs. Juridiken. Vilket både är spännande och intressant samtidigt som man redan sedan länge vetat att det kommer väntas hårt jobb och många timmar med diverse kursböcker.

Gameday x 2 och lite söndagsjobb på det.

Jag får väll erkänna att jag hittills idag inte gjort många knop, då hela förmiddagen ägnats åt filmtittande för ovanlighetens skull. Men även det kan vara lite skönt ibland, samt inte minst eftersom jag mer eller mindre aldrig tar mig tiden att ens rulla igång en film. Däremot blir det andra bullar nu, då bilen om en timme rullar iväg mot Arvika för helgens första match. Dessutom med ett så kallat nytt lag. Men det blir garanterat görbra. För övrigt ska även morgondagen ägnas åt matchspel fast på hemmaplan, men först väntar några jobbtimmar som ska bockas av.