Hejdå Sverige! Hola España.

Jag tror inte riktigt jag greppat att jag gjorde min sista riktiga skoldag i onsdags och därmed inte sätter min fot på Sundstagymnasiet förrän den tolfte juni. Då jag dessutom springer ut för sista gången. Med andra ord är sjukt nog det ord som sammanfattar allt bäst. Att jag dessutom då detta kommer upp är påväg till Örebro för att sedan flyga vidare till sydligare breddgrader och lämna Sverige för första gången i mitt liv är ungefär lika ofattbart det. Men jag kan garantera att jag kommer ha världens bästa vecka med tanke på det sällskap jag har med mig och inte minst kolla bara på bilderna ovan.

I och med detta lär uppdateringen (såklart) inte vara den bästa, men eftersom vi har gratis tillgång till internet kan det ju hända ett några bilder dyker upp eller liknande. ...och jag har faktiskt förberett något enstaka inlägg.

You may be out of my sight... But never out of my mind.

Resväskan är numera packad och ska bara stängas igen, handbagaget ska fyllas med det sista och sen är jag redo för en vecka med bara sol, god mat, bra sällskap, (lite träning) och sevärdheter. Perfekt.

Lite mer utsläppsbilder från förra helgen.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.

Men jag har lyssnat när du lovat.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Finns det något bättre än att få strosa runt i en varm sommarskog utan några som helst måsten?
...bortsett från en dag ute på landet, där jag dessutom befinner mig nu när detta kommer upp.

Men jag vet att jag döljer en sanning.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Sista riktiga skoldagen.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Sedan sist har jag avklarat lite söndagsjobb, en tur inne i centrum med Ida, lite grillmys hemma hos henne, försökt packa resväskan, tränat och ätit på tok för mycket god tårta och annat gott. Men jag spenderade även måndagen ute i Gaperud till att klippa gräs och samtidigt lapa massvis med sol samt gårdagen i skolbänken vilket resulterade i att jag bl.a. fick tillbaka mitt nationella matteprov och för en gång skull blev jag nöjd! Vilket inte händer allt för ofta. Dagen till ära gör jag dessutom min absolut sista riktiga skoldag på gymnasiet innan jag måste bocka av det sista inför resan på fredag.

Mors dag och alla mammor släpptes ut igår.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Spenderade ju som tidigare nämnt gårdagen ute i ett emellanåt regnigt och åskigt Gaperud och dagen till ära släppte vi även ut våra fyrfotingar på grönbete för första gången i år. Dessutom är det alltid lika kul att se vilken enorm glädje alla har och vissa mer än andra samt precis som vanligt hängde kameran med och en rad med bilder knäpptes. Däremot har jag varken haft ork eller tid att redigera fram allt för många bilder, men det kommer. Men först väntar lite söndagsjobb och eventuell en tur inne i centrum då det sista inför resan borde införskaffas.

De senaste tre dagarna...

Sedan jag uppdaterade sist har jag spenderat en onsdag och dessutom min nittonde födelsedag till att skriva ett fyra timmars långt nationellt matteprov samt därefter någon timma i solstolen innan jag blev våldgästad av Ida (på ett positivt sätt!). Det hela resulterade i lite mat och glassätande innan hon skjutsade mig till en två timmars lång fysträning med på tok för mycket mygg. 

Gårdagen däremot ägnades åt bl.a. tre timmar innebandy, inklusive lite fys samt en mil på cykel och en enstaka timme i skolbänken. Slutligen har jag en fredag som denna ägnat x-antal timmar i solstolen samt varit iväg på opponering för gymnasiearbetet och därmed är allt(!) jobbigt i skolan avklarat och om exakt en vecka sitter jag på ett flygplan till Spanien just nu. Men först väntar ikväll lite födelsedagsfirande med släkten och sen en bra morgondag ute i Gaperud.

Exakt vad jag skulle behöva nu...

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Ovan syns tre halvbra placerade bilder fotomässigt. Men vad gör det då innehållet i dem är desto sötare. Syftar alltså på den lilla fyrbenta krabaten, Grynet. För hon är inte bara liten som ett gryn (överdrivet) utan även hur mysig som helst och just en tisdag som denna skulle jag göra i stort sett vad som helst för att få byta bort en enkel vardag mot en kanske ännu enklare plats och stund som ovan. Allt detta till stor del eftersom jag suttit och försökt få in det sista inför morgondagen och matte nationella, då jag dessutom dagen till ära blir ett år äldre. Sen att jag helt ärligt knappt orkat lägga krut i att varken önska mig saker eller egentligen bry mig fullt ut är en annan femma, eftersom det trots allt bara kommer kännas som en vanlig onsdag.

Du och jag var halvvägs men till ingenstans är det långt.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Inledde veckan med några timmar på Haik i sekretariatet på någon slags miniturnering innan jag åkte hem och sov på innergården, trots att solen mer eller mindre knappt visade sig. Men gött var det i vilket fall som helst. Därefter väntade ytterst lite tid med matteboken innan jag och mamma bl.a. hamnade ute i skogen på vår kvällspromenad.

Maximal träningsvärk, sol och ännu mera träning.

Ägnade precis som planerat gårdagen ute i ett soligt Gaperud och till att bl.a. klippa gräs i bikini (=sommarkänslor till max!) med en enorm träningsvärk i mer eller mindre varenda existerande muskel från i fredags. Men det sägs ju att träning är bästa botemedlet och nog hjälpte de att dra runt min kompis på fyra hjul. Att jag dessutom inte är van att andas in så mycket frisk luft som jag gör där ute gjorde att jag mer eller mindre däckade i soffan direkt när jag kom hem igår kväll. 


För övrigt ska en söndag som denna också ägnas åt bl.a. lite träning eftersom det väntas ett fyspass ute på Våxnäs om någon timme och sen en cykeltur dit och hem innan jag bänkar mig på innergården. Så ja, behöver jag säga att det känns gött att ha kommit tillbaka i gamla vanliga rutiner med riktigt träning och allt igen?

Inleder helgen med ett leende...

En fredag som denna har jag klarat av ett relativt jobbigt styrkepass som en tjej i klassen hade, så träningsverk i morgon är väntat. Dessutom har jag även hunnit testa lite håruppsättningar inför balen hos en lagkamrat, lapat i mig lite extra D-vitamin i en timme och försökt traggla igenom ännu lite mer mattetal eftersom morgondagen ska ägnas ute i Gaperud till att bl.a. klippa gräs, njuta av ett bra väder, bra sällskap och en massa djurgos. Med andra ord perfekt till max!

I n s p i r a t i o n .

Tyckte lite inspiration satt fint en torsdagskväll som denna. Sen att det bara bestod av heminredning och mer eller mindre olika nyanser av vitt och beigt är en annan femma. 

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Tre nyfunna storfavoriter från i somras och från vår altan då den är som mysigast. -

Satt ute och njöt av solen direkt när jag kom hem från skolan igår och som om inte det vore nog bjöds det på mammas nybakade bullar och senare även årets första måltid på innergården. Vilket jag inte direkt klagar på i första taget. En torsdag som denna ska däremot spenderas i skolbänken (och till ett friidrottspass) fram tills halvfem-tiden innan jag antagligen åker hem och gräver ned mig i matteboken och förhoppningsvis kör ett träningspass om tiden räcker till.

Det är inte långt kvar...

- Både lite gammalt och nytt från instagram... - 

Jag vill ha solbruna ben, sol och inga måsten. Nuu! Vilket jag i och för sig mer eller mindre har för stunden, om man bortser från att jag har en ynka lektion om dryga timmen och sen slutar jag väll ungefär lika fort igen. Så jag borde kanske inte klaga, för de är inte mycket kvar nu. Inte till någonting. För senast igår var det ynka trettio(!!) dagar tills den tolfte juni. Vilket i sin tur innebär att det idag är endast en vecka kvar tills min nittonde födelsedag, 16 dagar till Mallorca och 27 dagar tills jag får gå klädd i min balklänning. Så ja, det är verkligen inte långt kvar nu. ...och allt detta både lockar och skrämmer mig på samma gång!

Fem favoriter från sommaren som gick.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II  f/1.8.
 
Ovan syns fem enkla favoriter från sommaren som gick och dessutom är de alla tagna ute vid världen bästa plats. ...och en av anledningarna till varför jag publicerade dem igen var delvis eftersom de tidigare bara publicerats i arkivet som små bilder.

It got washed away in a summer rain.

- Nyfunnen färdigredigerad bild från i vintras. -

En tisdag som denna har jag avklarat den muntliga delen i matte och för en gång skull blivit nöjd(!), lika så har jag fått tillbaka resultatet till det nationella provet i svenska och kanske inte blivit fullt lika nöjd. Men bortsett från det har dagen varit bra då jag både lyckats cykla till och från skolan (utan regn), fått se lite sol vilket var ett bra tag sedan, lämnat in (förhoppningsvis) sista inlämningsuppgiften och tagit en promenad med mamma emellan två regnskurar. Så ja en övervägande bra tisdag som avslutat med lite seriemys framför datorn innan en slapp morgondag väntar.

Där går en som svär att allt du gör är gott.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Ytterligare fyra bilder från i början på maj då vi hade betydligt bättre (foto)väder än nu...

Och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är.

- Nyfunnen bild från påsklovet, då vi hade sol och linneväder... -

Inledde veckan med några timmar på Racketcenter och mestadels till att spela badminton innan jag begav mig hem och bokstavligt talat grävde ned mig i matteboken eftersom nationella proven väntar om lite drygt en vecka. Men först ska den muntliga delen avklaras i morgon. För övrigt tänker jag försöka skriva klart det sista på en inlämning (vilket jag kan glömma att jag hinner och orkar) innan jag knyter på mig springskorna och tar en runda.

Dessutom apropå allt och ingenting (läs: mest ingenting) så är det exakt en månad kvar tills jag sprungit ut ur Sundstagymnasiet en gång för alla. En månad... Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen? Den bara flyger iväg. Utan pauser.

Du har viljan att bli större, här är du redan stor.

Canon IXUS 230 HS.
 
I och med att vädret inte var allt för lovande i lördags då vi begav oss ut på en liten promenad så tog jag bara med mig min lilla kamera. Men det var väll helt klart bättre än ingenting alls eftersom vi hamnade nere vid vattnet. Sen att tyvärr min kamera och jag inte alltid kommer sådär jättebra överrens när det gäller ljuskänsligheten vid enstaka partier i bilderna är en tyvärr en smäll jag får ta. Dock kanske det bara är något som jag tänker på?

Hjärtan på rad.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tre bilder från de första dagarna i maj.

Helgen som gått.

- Senaste från instagram. -
 
De senaste tre dagarna har ägnats åt lite femkamp med klassen, en kväll med mamma i LLA då jag gav henne biljetter till Magnus Uggla som en förtidig födelsedagspresent, lite matteplugg och till en heldag ute i Gaperud igår vilket resulterade i en massa gosande med bl.a. vår nya minsting som verkligen var mindre än väntat. Men det hindrade inte till att ta årets första utomhuspromenad. För övrigt tänker jag ägna resten av kvällen till att kolla ikapp lite serier.

Dans(tors)dag och förtidigt födelsedagsfirande i morgon...

- Gammal goding till bild från förra sommaren och saknar inte alls detta... - 

En torsdag som denna har ägnats åt att bl.a. förbereda lite inför det muntliga NP i matte samt till att dansa vals och foxtrot inför balen med ett gäng andra treor. Vilket faktiskt såhär emellanåt kan vara lite kul, alltså att dansa inte nationellaprov i matte...

För övrigt väntar en relativt slapp skoldag i morgon innan lite annat bra inträffar då jag bl.a. har fixat fram en förtidig födelsedagspresent till mamma vilket i sin tur resulterar i en kväll på LLA. För det tycker jag faktiskt hon är värd!

För det regnar och regnar...

Har en onsdag som denna bockat av en kort och relativt slapp skoldag samt tillbringat mer eller mindre all tid inomhus pga. allt regn. Dock börjar överloppsenergin bli överflödig trots ett lite lättare styrkepass inomhus så tänkte faktiskt slänga på mig springkläderna och ta några varv på piggelinspåret utanför innan en varm och go dusch väntar och därefter senaste Greys Anatomy avsnittet klockan nio.

Lång och regnig tisdag.

Har avklarat ännu en tisdag med en fyratimmars lång håltimme, däremot utan volleyboll och blåa fingrar som förra tisdagen. Istället gjordes det mer eller mindre ingenting med det bra och lilla sällskap som fanns på plats eftersom stora delar av klassen hade sovmorgon.


För övrigt är det inte ofta, mer rättvist sagt aldrig, som jag lägger upp filmklipp från diverse hemsidor men så fort jag såg filmen ovan som cirkulerar runt på bl.a. facebook så insåg jag att detta är något som alla borde se. Verkligen alla. För det är rent ut sagt sjukt hur våra medier som anses sociala gjort oss till raka motsatsen, osociala, och inte minst låter de oss gå miste om allt som sker runtomkring.

10 Days - 10 Challenges, 9 Loves.

♥ Sommar, sol, lediga dagar och allt vad det innebär.

♥ Gaperud. Seriöst världens bästa plats och inte minst största energikällan någonsin.

♥ Mjölk. Det finns ingen bättre dryck, bortsett från vatten...

♥ Min familj och mina vänner är självklara!

♥ Träning, innebandy och känslan efter ett riktigt jobbigt fyspass.

♥ Djur. Ett liv utan djur är inte tänkbart.

♥ Känslan av att åka årets första hölass. Aningen bonnit kanske men sant....

♥ Uppskattning, dessutom både att ge och få.

♥ Min kamera och inte minst alla minnen som den förevigat på bild.

Run as fast as you can, just because you can.

- Bild från någon vecka tillbaka. -

Min lediga måndag inleddes som planerat med en löptur och sen en rejäl dos psykologiplugg då jag bara vill bli av med uppgiften så jag kan fokusera på allt annat som kommer. Dock lockade solstolen lite för mycket vid tvåtiden så passade på att lapa in lite extra D-vitamin eftersom det ska regna resten av veckan. Att jag dessutom han med en kvällspromenad till Välsviken med mamma innan jag hamnade framför mitt Word-dokument igen känns också bra.

Vårt lilla busfrö # II.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Säger det än en gång, han är verkligen en katt för sig Findus och inte minst kan han växla från hur lat och seg som helst till rena duracellkaninen på två sekunder. ...och lika så är jag än en gång medveten om att vissa bilder är aningen oskarpa och överexponerade, men precis som tidigare nämnt så är det ögonblicksbilder.

I got nothing to do today but smile.

Har avslutat en bra vecka ute på jordens absolut bästa plats med god mat, en perfekt äppelpaj till efterrätt (made by me, skämt och sido), bra sällskap och lagom mycket måsten såhär på en söndag. Att jag dessutom för två minuter sedan fick reda på att jag är helt ledig i morgon eftersom vi inte har någon innebandy gjorde ju inte den här kvällen sämre. Men det hindrar inte mig från att sätta alarmet tidigt och ge mig ut på en ordentlig löptur innan jag tänker bocka av att-göra-listan och sedan bara njuta.

Månadens Favoriter - April 2014.

Att det skulle bli relativt svårt att ta ut favoritbilder från förra månaden hade jag redan på känn efter bara några dagar då kameran användes dagligen under en period. Lika så påverkade den tidiga våren kameraanvändningen ännu mer och inte minst det långa påsklovet gjorde sitt. Så ja, än en gång fick det bli ett stort collage och därmed kanske ett inte allt för enhetligt.

10 Days - 10 Challenges, 10 Facts.


Hittade en liten utmaningslista på en blogg jag brukar kika in på lite sådär ibland och tänkte att även jag kanske skulle ge det en chans eftersom det inte händer allt för mycket här, bortsett från alla bildbomber som publiceras. Att det däremot visade sig svårare än någonsin att hitta tio saker att skriva (konstigt nog?) är en annan femma.
 
♦ Som många kanske redan vet så har jag inga syskon och det trivs jag också med! Vilket till stor del kan bero på att jag istället fått en extremt bra och guldvärd relation till min mamma, då vi både delar samma (tråkiga) humor och ibland (allt för ofta) är aningen för lika i allt...

♦ Sedan jag fick min första kamera har jag tagit mer än 60.000 bilder. Det är så sjukt(!) att jag knappt kan förstå det själv.

♦ Det här med att ta studenten känns faktiskt aningen skrämmande och självklart även jättebra. För visst lockar det att testa något nytt, samtidigt som det gamla vanliga känns som trygg och säker mark.

♦ Jag hatar, verkligen hatar att gå barfota i skor. Det spelar ingen roll om det är joggingskor, converse eller ballerina för det är lika obehagligt vilket som.

♦ Jag är oftast blyg då jag träffar nya människor.

♦ Jag har ofta (för?) höga förväntningar på mig själv och ställer krav på det mesta jag gör, vilket både är bra och dåligt.

♦ Om jag var tvungen att välja mellan att bo inne i en stad eller ute på landet för resten av mitt liv skulle jag inte tveka en sekund. För hur bra det än är i stan (och inte minst nära till allt) så trivs jag betydlig bättre där jag kan gå som jag vill ostörd och bara va.

♦ Jag har hellre få riktigt bra vänner än många bekanta och halvdana.

♦ Jag är hungrig nästan jämt och då spelar ingen roll hur mycket jag ätit eller när jag senast åt.

♦ Jag överanalyserar det mesta.

Fem färdigredigerade från påsklovet.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Ida N.
 
Hittade några färdigredigerade bilder från påsklovet då Ida och jag begav oss ut på en spontan fotopromenad och troligtvis bland de sista? Om jag nu inte hittar några nya bland alla redan publicerade, samt inte minst är den svartvita en storfavorit eftersom den är så enkel.

Tre favoriter.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Någon som inte förstår varför jag trivs här ute? ...i så fall kolla på bilderna en gång till.

Ägnade förmiddagen åt att försöka klura ut några mattetal, vilket gick som det gick eftersom motivationen saknades. Därefter bestämde jag mig för att ge mig ut på en springtur och dessutom den första efter en hel veckas vila pga. min förkylning. Men även om de kändes tyngre än det brukar så visade sig tiden vara helt okej ändå. Slutligen ska även resten eftermiddagen ägnas åt tråkiga måsten eftersom morgondagen ska spenderas ute i Gaperud.

Kärlek på tråd och annat vårigt.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8. (första bilden) + EFS 18 - 55 mm.

Vårt lilla busfrö.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Jag tror då aldrig jag träffat en katt med så starka personlighetsdrag förut som vår goding. För han har verkligen allt och inte minst tycks han vara en linslus som mer än gärna fastnar på bild. Eller det är i alla fall så jag ser det, skämt och sido.

Sen att tyvärr vissa bilder inte är superskarpa, rätt fokuserade eller aningen för överexponerade är något ni (och jag) får stå ut med eftersom det trots allt är ögonblicksbilder många handlar om även om nu denna omgången var mer eller mindre stilla bilder.

Vardagslyx och en nyfödd liten krabat.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + Canon IXUS 230 HS, (sista bilden).

Avklarade en kort skoldag i onsdags bestående av endast en psykologilektion innan jag slutligen begav mig in mot stan för lite shopping med mamma. Det hela resulterade i att det sista inför balen och studenten införskaffades och lite annat smått och gott.

Valborgskvällen däremot spenderades hemma hos en kille i klassen med ett gäng bra sällskap, grillning och lite fotbollstittande innan jag begav mig hem och slutligen ut till Gaperud igår där bl.a. en ny söt liten krabat väntade och då årets första liljekonvaljer plockades.