Jag får för mig att jag kan vara kvar men vet inte hur.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Två från igår. -

Det börjar bli en vana att försöka vara så produktiv som möjligt på måndagar och så även idag. För jag har bl.a. avklarat milen på cykel (igen), ett bra innebandypass, en lyckad shoppingrunda på stan, en timma på innergården och lite tid med huvudet nedgrävt i matteboken. Att däremot tiden känns som om den knappt räckt till såhär i efterhand får jag faktiskt inte att gå ihop, inte heller att jag införskaffade mig en vardaglig klänning förut idag och att jag dessutom trivdes i den.

When the sun goes down.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Tog dessa fyra bilder och många, många fler i fredagskväll då mamma och jag bestämde oss för att gå runt Kroppkärrssjön. Samt ska jag vara ärlig, vilket jag anser är helt okej, så fullkomligt älskar jag dem, inte minst för att vi lyckades time'a in (läs: invänta) tills solen gått ned och himlen var helt orange. ...och garanterat lär ni se få se fler.

Tre bra dagar.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Sedan i torsdagskväll har jag mer eller mindre inte startat datorn alls. Bortsett från under fredagens enda förmiddagslektion och ska jag vara ärlig har jag knappt tänkt på det ens, vilket kanske beror på att jag ägnat all tid åt annat. Så som t.ex. två eftermiddagar på innergården i bikini(!), kvällspromenader, en liten shoppingtur ute på Bergvik med mamma igår förmiddag och senare även kvällskäk på Vedugnen med henne och Ida samt lite filmtittande här hemma. Idag däremot har dagen ägnats ute i Gaperud åt det gamla vanliga samt till att klyva ved i mängder och om inte jag har träningsvärk i morgon efter allt lyftande och kånkande så är det något som är fel.

Jag försöker strida mot känslan.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Avslutade mer eller mindre en lång torsdag med en kvällspromenad med mamma, precis som de tidigare dagarna den här veckan. Att det däremot kanske inte var det smartaste draget eftersom jag valde att skjuta upp diverse småsaker är en annan femma. Dessutom var tanken att fånga det där perfekta kvällsljuset på bild, men eftersom klockan tickade fortare än kvickt han tyvärr solen gå ned innan vi hann fram. 

B l å s i p p o r # II

Canon EOS 500D - 18 - 55 mm.

Jag vet vad som måste göras, ändå sitter jag kvar här.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm. 
 
Slutade vi ett-tiden idag, så det här med korta och halva skoldagar börjar bli en vana, vilket inte jag har något emot alls. Däremot har min hjärna det då jag tappar allt vad rutiner heter och inte minst eftersom vi är träningsfria på obestämd tid. Skönt kan tyckas på ett vis (läs: eller inte!) samtidigt som jag behöver ett fullspäckat schema för att ta tag i saker och bocka av diverse listor. Lika så behöver jag befinna mig i något slags flow, som bara går av sig själv med en maximerad träningsdos.

...och det sistnämnda tänker jag ta tag i till veckan då det faktiskt är okej att köra en relativt lugn vecka efter säsongen slut.

You can't deny you're looking for the sunset.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Det var ren tur att jag tittade ut genom fönstret igår kväll då himlen såg ut såhär och självklart åkte kameran fram.

Våffeldagen, vårväder och en bra tisdag.

 Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Passade på toppa våfflorna med de som fanns hemma, nämligen keso, banan och mammas hemkokta blåbärssylt.♥

Ja som ni ser på rubriken har den här dagen enbart innefattat bra saker, vilket alltid uppskattas. T.ex. hade jag bara mer eller mindre enbart en mattelektion idag och slutade därmed redan vid tiotiden. Det hela resulterade i att jag cyklade hem och spenderade hela tre timmar(!) ute på innergården i vårsolen med en filt. Därefter när mamma kom hem passade vi på att göra våfflor dagen till ära och sen tvingade jag med henne ut på en kvällspromenad idag igen.

Ge mig en värld jag kan gå vilse i.

Åkte för ovanlighetens skull hem direkt efter jobbet igår och tog tag i lite småplock och när mamma senare kom hem begav vi oss ut på en långpromenad. Vilket kanske inte var tanken från början. Därefter avslutade jag kvällen med lite seriehäng, en kopp te och en nybäddad säng. Perfekt helt enkelt.

Men som om det inte vore nog med att förra veckan slutade bra, började även denna helt okej. Trots en massa rastlöshet och bortförklaringar till att slippa plugga. Med andra ord innan jag tog tag i lite mattetal hann jag både med att cykla en mil, köra ett slappt innebandypass och slutligen även ta en spontan långpromenad idag igen.

Blåsippor och söndagsjobb.

Canon EOS 500D - 18 - 55 mm.

Ska dra iväg på lite söndagsjobb om några timmar och sen får vi se vart jag hamnar. Har jag tur väntar någon timma på innergården även idag, vilket alltid uppskattas. Däremot borde jag försöka bocka av lite småsaker innan veckan sakta men säkert rullar igång imorgon och inte minst försöka gå bort min träningsverk från igår. Helt ärligt jag förstår inte hur jag kan få träningsverk av att springa lite, då det ändå är det jag gjort hela vintern? Dock under andra förutsättningar...

Cause this world would be empty without you.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Finns det något bättre än känslan efter ett bra träningspass?

Bowlingen igår med laget blev jättelyckad, även om jag återigen kan konstatera att det inte är någon sport för mig. Med andra ord poängen låter jag vara osagt, men kul var det vilket också var det viktigaste. Dessutom innan vi drog därifrån delades det ut lite nomineringar inom laget och tack till ledarna, vilket en av tjejerna kreativt satt ihop. Det hela slutade i alla fall med att jag fick årets träningsnärvaro och kondition inom laget. Vilket kanske till stor del beror på att jag inte missat en enda träning den här säsongen? I vilket fall som helst gav det lite extra och ny motivation och därmed resulterade allt i en springtur imorse.

Rätt känns fel och fel känns rätt.

Canon EOS 500D - EF 18 - 200 mm.

En timme spenderade jag i skolan och därefter minst lika lång tid utomhus njutandes av ett perfekt solväder och lite lä med kaffekoppen i högsta hugg. Med andra ord snäppet till perfekt då även favoritlistan rullade i hörlurarna. Men underbart är kort sägs det ju och lika så detta. Men jag har i alla fall fått en bra början på helgen och bättre lär det väll bli ikväll...

Drog för övrigt fram kameran en snabbis innan jag drog till skolan och ovan syns ett av resultaten. Men precis som alltid så dyker den vanliga frågan upp, färg eller svartvitt?

Counting backwards the day until I'm home.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Solen skiner, sura miner
. Nej riktigt så illa är det inte, för jag är faktiskt inte sur. Men jag är trots allt jämt lite, liiite avundsjuk på alla de i klassen som är hellediga idag då de redan fått genomföra sin muntliga redovisning. Eller på mamma som befinner sig ute i Gaperud i ett mer eller mindre perfekt vårväder samtidigt som jag befinner mig här hemma och bara väntar på att klockan ska ticka lite fortare. Dels så jag får allt överstökat, men även så jag kan åka iväg och bowla med laget ikväll.

Att något så nära kan vara så långt bort.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

En torsdag som denna har jag klarat av ett lätt styrkepass, en snabb lunch hemma och fem timmar i ett och samma klassrum. Slutligen har jag även försökt öva in min samhällsredovisning som jag ska genomföra i morgon, vilket också är min enda lektion.

För övrigt åkte även kameran fram förut i ett mer eller mindre bäcksvart rum enbart för att dämpa fotosuget lite. Sen att jag varken lyckades få till bra bilder, obrusiga bilder eller bilder där jag inte såg allt för trött ut är en annan femma. Dock är det något med enkelheten i bilden ovan som jag konstigt nog fastnade för...

Smile because spring has arrived.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ovan syns ytterligare två vårtecken från förra helgen.

F o t o s u g e n . . .

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Det mer eller mindre kliar i mina fingrar bokstavligt talat och allt enbart för att jag vill fotografera, i mängder, massor och gärna lite till. Men den stora frågan är bara vad jag ska placera framför kameran och när jag ska hitta tiden till allt. Eller där ljög jag väll kanske lite, för tiden har jag egentligen, däremot är problemet att kunna anpassa allt som berörs runtomkring, så som väder, ljus och annat oväsentligt.

För övrigt har återigen en mindre händelserik dag passerat, däremot destomer snörik då marken återigen är vit och nej jag v.i.l.l. i.n.t.e. ha mer snö nu. Inte alls.

I n s p i r a t i o n s t i s d a g .

- Bildkälla tumblr.com -
 
Har återigen lyckats bocka av en mer eller mindre enkel dag, bestående av en massa rast, filmtittande och en snabbvisit inne i stan för linskontroll. Dessutom blev kvällsträningen inställd, igen, och eftersom beskedet kom ganska så sent så kände jag inte för att ge mig ut på en löptur i mörkret. Så istället fördriver jag tiden med att leta inspiration online och kolla igenom några Awkward avsnitt, såhär lite lagom efter alla andra.

Om du tog dig hit, kan du ta dig dit.

Hade som vanligt 1,5 timmes innebandy i morse, precis som vilken måndag som helst. Däremot var jag för lat för att åka buss så tog istället cykeln, hur man nu kan vara för lat för det är en annan femma. Det hela slutade i alla med att jag cyklade en mil i motvind, tur och retur, vilket efteråt kändes otroligt gött och inte minst bra eftersom vi inte hade någon kvällsträning förut.

För övrigt fick jag även hem min studentklänning i brevlådan idag och nog ska jag allt kunna ta studenten i den. Även om den behöver finjusteras lite här och där först och eventuellt kompleteras med ett par till skor.

F i n d u s.

- Bildkälla tumblr.com. -

Det är då inte ofta jag lägger ut diverse bildserier från tumblr, pinterest eller weheartit. Men bilderna ovan är så otroligt klockrena då de verkligen speglar vår lilla Findus och alla hans påhitt. Så ja, det var nog tur att han också fick just det namnet för snart 1,5 år sedan då vi hämtade hem honom. ♥ 

Säsongens sista match.

Att avsluta säsongen med en vinst hade självklart varit det mest optimala. Men att vända ett 2-0 underläge till 2-2 och därmed plocka en poäng känns även det helt okej. Har man dessutom gårdagens resultat i åtanke så kan man mer eller mindre konstatera att vi avslutat säsongen på topp och inte minst eftersom vi som lag vunnit de senaste sju matcherna (både D3/DJ).

Personligen får jag väll även se mig själv som nöjd både prestationsmässigt och kraftmässigt samt därmed tänker jag göra det jag hittills gjort de senaste timmarna, nämligen ingenting. Eller rättare sagt fortsätta titta vidare på den film som mamma och jag rullat igång. ...och ja, självklart känns det lite vemodigt att inse att det återstår minst sex månader innan allt drar igång igen. Med andra ord ett halvår och som jag kommer sakna det.

I guess it's half timing, and the other half's luck.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Tre vårtecken från veckan som gått. -

Avslutar säsongen med ett derby på hemmaplan.

- En helt och hållet regelrätt bild från Kallsta Open, Augusti 2013. Eller? - 
 
Matchen idag slutade i en go vinst där slutsifforna hamnade på 7-2. Dessutom fick jag med mig ett mål hem, vilket inte händer allt för ofta och som om jag inte fått nog efteråt tog mamma och jag en promenad i vårvädret. Innan vi båda bänkade oss i tv-soffan och där tänker jag även tillbringa resten av kvällen.
 
Slutligen väntar även i morgon lite matchspel då säsongens sista match ska genomföras och då det vankas det derby på hemmaplan mot Skoghall. Med andra ord tre viktiga poäng står på spel och inte minst säsongens sista.

De senaste dagarna...

- Senste från instagram. -

Sedan i tisdags har veckan rullat på relativt fort och smärtfritt med mer eller mindre händelserika lektioner (notera: mindre), dessutom har jag även bockat av diverse träningspass och ett eftermiddagsbesök ut till Gaperud igår. Med andra ord, trots några timmar i skolbänken igår förmiddag så kändes allt som en extra ledig dag i slutändan, vilket jag absolut inte klagar över och inte minst var alla djurkramar, mat och sällskapet uppskattat till max. 

För övrigt en lördag som denna väntar säsongens nästsista innebandymatch på hemmaplan vid tvåtiden. Men innan det väntar troligtvis ett besök ute på Bergvik med mamma, om jag nu får som jag vill. Skämt och sido.

S n ö d r o p p a r .

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Ett hav av viltkrokus. # II


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

All those fairytales are full of shit.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

En solig dag som denna då jag dessutom slutade 1,5 timme tidigare passade jag på att ta en cykeltur efter skolan, enbart för att njuta lite extra av vårvädret. Att jag dessutom inviga både min nya vårjacka och mina nyinskaffade converse gjorde att dagen bidrog med ännu mera vårkänslor, trots ett fåtal minusgrader i morse. Med andra ord det finns ingenting att klaga på! Speciellt inte eftersom gymnasiearbetet lämnades in på korrekturläsning igår kväll och studentklänningen beställdes i eftermiddags.

Att dessutom bilderna och rubriken har minimalt med resten av inlägget att göra är en helt annan femma...

The ground beneath my feet is open wide.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tre enkla från vår rabatt på innergården.

Årets första innergårdshäng.


Har spenderat den senaste timmen på innergården, i en strandstol med en filt runt bena och bara njutit av att vara ledig och av solen som slutligen valde att titta fram. Dessutom precis som varje måndag väntar dagens andra innebandypass om dryga timmen och därmed rullas ännu en vecka igång på ett bra sätt.

Dessutom syns ovan det senaste från instagram. Med andra ord ett av de bättre grey's avsnitten jag sett, mitt "nya" tillskott i kamerafamiljen (farfars gamla analoga systemkamera + ett objektiv, till höger) och gårdagens före-jobbet bild.

Ett hav av viltkrokus.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Tog dessa bilder igår på vår baksida och det märks verkligen att våren är på väg just nu...

Nytt, fräscht och vårigt.


Äntligen ligger den här, den nya desingen som jag absolut inte kan ta något som helst tack för. Men som jag ändå är så sjukt underbart nöjd med och jag har enbart den här tjejen att tacka! Så än en gång tack! Du har gjort ett jättebra jobb, verkligen!

Dessutom ser den som är uppmärksam att jag även utökat bildbredden, med andra ord alla bilder i de gamla inläggen kommer att ligga lite hit och dit. Men jag kände helt enkelt för en förändring med större bilder för att få ut mer av dem och här är den. Sen att det kanske tar ett tag att vänja sig både vid redigeringen och andra småsaker är väll inte så konstigt då jag trots allt ändrat på en rutin jag haft i tre år. ...och för er som inte ser skillnaden tryck F5.

Ovan syns även de bilder som rullar i headern. Vilket faktiskt är något som jag saknat sedan min gamla design började krångla i höstas och för övrigt hittas den gamla designen här,

Det luktar vår.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Japp. Exakt så luktar det utomhus, nämligen vår. Med andra ord skit, mossa och gammalt gräs för att göra det hela lite mer ofint. Att termometern dessutom visar hela sjutton grader i solväggen känns underbart, även om det självklart är extremt missvisande då man lika gärna kunna blåsa bort utanför lä. Vilket jag mer eller mindre gjorde då jag både cyklade in och hem från jobbet tidigare idag.

En vanlig söndag.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Bild från i mitten av februari... - 

Blev inringd på jobb igår kväll, vilket aldrig är fel och dessutom kan jag passa på att lämna tillbaka ett par skor inne i stan när jag ändå är där samt strosa runt lite i affärer. Precis som vanligt. Däremot borde jag även försöka bocka av lite småsaker innan vi rullar igång ännu en ny skolvecka. Så ja, det där med att jag hade minimalt med planer inför idag försvann liksom upp i rök. Men vad gör det, bättre med fullt ös än att göra ingenting alls.

...och ja, att vädret valde att vara mer eller mindre perfekt igår förvånar mig faktiskt inte eftersom jag spenderade hela dagen inomhus. Men, men det lär väll komma fler fina dagar inom den närmsta tiden och är vädret som igår dröjer det inte länge innan innergården kan invigas på riktigt.

Det kändes som milen, och du kom aldrig efter...


Canon IXUS 230 HS.
- Gammal goding till bild från mitt livs sista sommarlovsdag förra året. -
 
Gårdagen ägnades som sagt åt först en ganska så ovärd skoldag och senare även lite kvällsjobb fram tills niotiden. Med andra ord var jag ganska så nöjd då jag kom hem, vilket jag även är nu efter två spelade matcher på hemmaplan. Dessutom två matcher som slutade i vinst (5-2 och 6-2), där det sista resultatet också medförde att vi i Div 3 kom 2:a i serien. Vilket alltid är positivt!

...och ja, än en gång beskriver bilden exakt vart jag skulle vilja befinna mig just nu, ute på världens bästa plats, med sommar och mysandes hos en nyfödd liten krabat, utan varken måsten, tid eller rum...

Det gäller att hamna rätt i vårt ekorrhjul.

Canon EOS 600D - EF 50 mm II  f/1.8. - Idas kamera.

En lång torsdag som denna har jag tragglat mig igenom bl.a. två bra innebandyträningar, lite styrka, minimalt med tid hemma och inte minst har det där fruktade svenskaprovet avklarats. Men det kändes trots allt okej efteråt så nu får jag bara hoppas på det bästa.

Dessutom är jag för tillfället tröttare än tröttast så efter att jag kollat av mejlen och lite annat smått väntar duschen och sedan en tidig kväll då morgondagen lär bli minst lika lång. Detta eftersom det vankas både skola och jobb. Men jag klagar inte utan det är bara positivt samt inte minst kul att ha något att göra.

Ge mig ett svar på vart jag ska.

Canon IXUS 230 HS.
 
Ägnade några timmar av förmiddagen på Karlstads Universitet i hopp om att bli lite klokare ang. min framtid. Men blev jag det? Nej, snarare tvärs om och inte minst kändes allt allmänt rörigt, stort(?) och energikrävande då all information skulle tas in. Dessutom blev jag bara ännu mer osäker på vad jag vill vilket egentligen är det jobbigaste. Med andra ord att inte ha någon som helst aning om vad jag faktiskt kan tänka mig att göra. Men det kommer väll tids nog...

Ovan syns exakt det jag skulle behöva nu, en rejäl dos med Freja-mys, inga måsten och massa kärlek.

When life takes its own course.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Lite mossiga skogsbilder från förra veckan.

Fettisdagen och en förändring som väntar...

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Första skoldagen efter lovet avklarades faktiskt relativt smärtfritt och som plus i kanten fick jag sluta drygt 2,5 timme tidigare eftersom jag var klar. Vilket absolut inte gjorde mig något och dessutom passade jag på att göra ett snabbt besök på jobbet samt köpa semlor (en bra beställning från mamma) innan jag till sist hamnade hemma nedgräv bland all språkhistoria. Med andra ord mindre roande.

Men något som däremot känns bra är att det ska bli en ganska så stor förändring här i mitt lilla krypin, eller kanske liten beror på hur man ser det? I vilket fall som helst väntar ett nytt utseende (gjort av den här tjejen), där jag dessutom valt att lägga mer fokus på mina bilder och därmed publicera dem större. Vilket jag funderat länge på, velande fram och tillbaka, men efter tre år med små bilder kände jag för en förändring. Sen att tyvärr arkivet kommer se lite felaktigt ut är väll en av smällarna jag får ta helt enkelt.

Månadens Favoriter - Februari 2014.

Jag kan väll egentligen inte säga att jag tog sådär jättemycket bilder under årets andra månad. Med andra ord precis som vilken februarimånad som helst. Däremot blev de bilder som togs relativt bra och inte minst blev jag nöjd med de flesta, eller åtminstone de som syns ovan.

Back to normal.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Känslan av att bara få vända på sig och somna om då mamma väckt mig de senaste mornarna har varit underbar. Även om jag allt för ofta bara sover max en halvtimme till eftersom jag i bakhuvdet har panik om att jag ska sova bort hela dagen. Vilket dock inte lär hända i första taget med tanke på den morgonmänniska som jag är.

Däremot är det mindre skönt med ledighet eftersom det får mig att missa några träningspass men jag kanske inte ska klaga då jag tränat och hållit igång en hel del ändå. Men enligt mig så räknas inte det på samma vis och ska jag vara ärlig så ska de faktiskt bli lite skönt att hamna i normala rutiner igen.

V å r t e c k e n .

Canon EOS 600D - EF 50 mm II  f/1.8. - Idas kamera.
En veckas gamla bilder (och halvtaskig kvalité) men trots allt årets första snödroppar och vårtecken!

En söndagsångest som försvann lika fort som den kom...

Canon EOS 600D - EF 50 mm II  f/1.8. - Idas kamera.
 
En söndag som denna har ägnats åt att traditionsenligt åka (läs: titta på) Vasaloppet från TV-soffan under förmiddagen, strosat runt både inne i centrum och ute på Bergvik med mamma. Vilket resulterade i bl.a. en ny blå vårjacka, ett par springtights och massa annat smått och gott som var nödvändigt. 

...och inte minst till att ha söndagsångest eftersom jag trodde att veckan skulle rulla igång precis som vanligt i morgon, men icke. För jag vet inte hur jag lyckats, men alla visste tydligen om förutom jag att det väntade ytterligare en ledig dag, då vi har studiedag. Men jag tog det som en glad nyhet och som en chans att få sova ut lite extra än en gång.

Det är först när man ger upp som det blir nåt nytt.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Några av de sista bilderna som togs under februari månad under min spontana långpromenad i fredags.

En effektiv fredag och en lugn lördag.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Japp, rubriken säger egentligen allt om de senaste två dagarna. För igår vet jag inte riktigt vad som hände då tanken var att jag skulle ha en lugn och allmänt slapp dag hemma. Men konstigt nog slutade det inte alls så! Utan istället rensade jag igenom hela garderoben, säkerhetskopierade alla bilder sedan 2008, vilket slutade på ungefär 68.000 varav hälften tagits med min systemkamera på drygt tre år, s.j.u.k.t. ja!

Men som om allt ovan inte vore nog hann jag även med en mils powerwalk ut till Alstern och tillbaka, baka sockerkaka och fixa hemmagjord hallonsorbet(typ). ...och ja, idag har jag bara spenderat dagen i ett saknat och halvregnigt Gaperud med allt vad de tillhör och enbart tagit det lugnt.