Högt över molnen.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Känslan då man befann sig över molnen, helt sårbar, var verkligen något extra och inte minst mäktig till max! Speciellt då Alperna passerade och då man tyckte sig se den Tyska Autobahn. Sen om vi ens flög över det sistnämnda är en helt annan femma. Men mäktigt var det och vackert, så hur trött jag än var vägrade jag att somna på hemresan för tänk vad jag hade kunnat gå miste om. ...för sova kan man ju göra i ett annat liv eller i alla fall då man kommit hem.

But we can't go back. We can only go forward.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ett av de bättre sätten att vakna upp på är till den här utsikten, vilket jag gjorde förra lördagen...

Throwback Thursday.

Studentbalen 10 / 6 - 2014.

Studentporträtt.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Eftersom jag hade studentfotografering ute vid Alsters Herrgård i morse så passade mamma och ja på att ta lite egna bilder efteråt för skojs skull. Vissa bättre än andra och ovan syns i alla fall några av dem. För övrigt ska kvällen ägnas åt lite fysträning utomhus och morgondagen ute i ett förhoppningsvis soligt Gaperud.

Mallorca 2014 - Dag 5 + Dag 6.

Dag 5.
Äkta turister, eller i alla fall den sista.

...och mysigaste uteserveringen vid vårt hotell.

Dag 6.
Fota en röd fyr, lite mer turistbilder och äta helt klart veckans godaste måltid hann vi med sista kvällen efter en dag som både bestått av lite morgonshopping, pressande i solstolen och poolkantshäng.

Snälla bara vänd dig om, ge mig nåt att drömma om.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Ovan syns prästkragar då de är som finast och behöver jag säga att jag saknat att fota mer eller mindre dagligen de två senaste veckorna. Däremot är det fortfarande en sak som fattas, porträttfoto i kvällsolen. Men förhoppningsvis är det lätt fixat.

Butterfly fly away.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Tog dessa tre bilder i lördags då vi passade på att ta en liten promenad ute i Gaperud. För övrigt har de två senaste dagarna ägnats åt jobb och i morgon väntar bl.a. lite studentfotografering, med mig framför kameran innan ännu några jobbtimmar ska avklaras. Men först på tur är ett fyspass innan jag kan tacka för mig...

Ska man njuta, ska man göra det ordentligt...

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
...eller det är i alla fall vad vårt lilla busfrö tycks tycka. Sen att tyvärr skuggan från räcket fanns där är en annan femma.
 

Mallorca 2014 - Dag 4.

Eftersom det var mulet då vi vaknade passade vi på att gå upp på taket och fota lite igen.
 
Bästa restaurangen, helt klart! Både för dess utsikt, service, mat och inte minst kyparna i grannrestaurangen...

Två bilder från strandpromenaden.

...och lite mer palmkramande.

Ännu mera lyxfrukost och på tok för god glass!

Området där vi bodde...

Vi tänkte ta ett spontandopp i hotellet mitt emots pool (läs: inte alls), men istället traskade vi ned till vår egen pool.

...och slutligen lite kvällshäng ute på balkongen då solen gick ned.

Lycklig för att du finns till.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Har ägnat en söndag som denna till att bara ta det lugnt och samtidigt ta tillvara på varje minut. Inledde dels med soffhäng framför tv'n i morse och därefter spenderades stora delar av dagen hemma hos Ida då hon åker till Gotland i en vecka i morgon. Dessutom trots att vi gjorde mer eller mindre ingenting hann vi med att både packa lite, ta en snabbis till Bergvik, bara dega och inte minst laga både mat och efterrätt tills resten av hennes familj kom hem. ...och nu sitter jag här, nermyst i min säng och redo för en ny jobbvecka.

Mallorca 2014 - Dag 2 + Dag 3.

Dag 2.
Favorit i repris när det gällde lunchen...

Eftersom vädret inte var det bästa under eftermiddagen passade vi på att gå en bit längs strandpromenaden innan vi begav oss ut och åt på restaurang. Dessutom hittade vi en gubbe på en balkong som mer än gärna ställde upp på bild.

Matbilder finns det gott...

Dag 3.
En måndag som denna passade vi på bada i havet trots en mindre mysig strandkant och lite blåst, dessutom första gången någonsin för mig. Tilläggas kan även att vi besökte hotellets gym efteråt samma dag, bara för att...

Lite mera mat, på tok för god (och onyttig) frukost och middagskäk med bästa utsikten samt veckans roligaste kypare.

Passade även på att krama en palm innan vi gick hem eftersom det var det första jag sa att jag skulle göra när vi landade på ön.

Ovan syns utsikten från taket på hotellet.

...och slutligen den obligatoriska hotellskyltsbilden.

Midsommarfirande och en allmänt bra helg.

Sedan sist, vilket tycks vara mer än en halv vecka sedan, har jag spenderat några dagar på jobbet, tränat och försökt pussla ihop lite småsaker. Dessutom har jag även firat midsommar (läs: tillbringat gårdagen) hemma hos Ida med annat bra sällskap. Det hela resulterade i god mat, lite kubbspel och filmmys innan jag cyklade iväg och stängde på jobbet (eftersom jag jobbade). Slutligen spenderades även gårdagskvällen nere hos familjen Larsson med bl.a. grillning och husbilshäng, precis som de senaste åren och därmed även dagen idag ute i ett halvsoligt Gaperud.

Kvalitetstid.

Spenderade gårdagen (och dessutom min första lediga dag efter studenten) ute i Gaperud och därmed till att bl.a. göra vårt lilla gryn ovan lite extra glad ute i klöverhagen. Med andra ord välbehövligt till max.

Student 12/6 - 2014.

Veckan som gått har jag levt i ett glädjerus av total lycka timme ut och timme in, lämnat ett kapitel av mitt liv bakom mig och samtidigt påbörjat ett nytt på direkten. Med andra ord det är inte så konstigt om man är lite förvirrad i dagar som dessa då man gått från trygg och säker mark till att enbart veta vad man gör i fem veckor framöver. Men det kanske är det man behöver? Lite ovisshet, nya stigar att upptäcka och massa nyfikenhet.

För vi har tagit studenten, fy fan va vi är bra!

I torsdags, den 12 Juni 2014, passade jag på att ta studenten och dagen kan enbart sammanfattas med dessa ord. Total lycka, glädje, en underbar familj, underbara vänner, världens bästa klass, tårar, ännu mera glädje och slutligen jag vill göra om allt igen. För klockan tickade på allt för fort då man befann sig i ett glädjerus. ...och sist men inte minst TACK till alla inblandade(!!) som gjorde min dag till det där lilla extra och till ett oförglömligt minne som jag kommer bära med mig resten av livet.♥

Studentbal 10/6 - 2014.

 
Igår är en dag som jag sent lär glömma eftersom hela dagen kretsade kring en enda sak, nämligen min studentbal. ...och ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vart jag ska börja eftersom dels alla, verkligen alla var så otroligt och extremt vackra samtidigt som det kändes jätteannorlunda att se alla i icke vardagliga kläder. 

För det andra hade jag en extremt bra kväll då jag både hade bra sällskap, en bra baldejt, bra mat, bra musik, en bra fotograf(!!), en bra familj och bra vänner som ställde upp, en klänning ja trivdes i och inte minst en extremt fin balfrisyr som jag var jättenöjd med gjord av min fina lagkamrat Johanna. 

Slutligen vill jag faktiskt tacka Ida lite extra för alla bilder hon tog och som dessutom blev jättebra! Stor eloge!

Mallorca 2014 - första kvällen + Dag 1.

Det första vi möttes av när vi kom fram vid halvtio tiden var ett upplyst hotell som självklart skulle utforskas direkt efter att väskorna dumpats på hotellrummet. ...och blev vi besvikna? Nej inte direkt. För gud så vackert det var.

En del av vårt hotellrum och vår säng som någon (kan inte ha varit jag?) råkat mosa innan kameran åkte fram.

Första lunchen (dag 1) bestående av nudlar, "stulet" bröd från frukosten och sällskap av vår vän Fredrik.

Efter en hel dags solande valde vi att utforska den första delen av strandpromenaden i Cala Bona, vilket resulterade i många bilder. Aningen för många för att alla ska kunna dyka upp här.

Vi hittade även åtskiljaktiga ställen att fotografera på, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på miljön.

Inte minst hittade vi en (läs två) små fyrar som självklart även de skulle få vara med på bild.

...och slutligen gick vi förbi det här påbörjade projektet innan vi begav oss hem till bl.a. restaurangen på hotellet och därmed tog även alla kamerabilder slut för dagen. Men desto fler mobilbilder knäpptes istället.

Ikväll är det äntligen min tur...

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Bilder från i slutet på maj.

Ägnade precis som planerat gårdagen till min första riktiga jobbdag för den här sommaren följt av lite testfotografering med Ida inför studentbalen som äger rum ikväll(!!). Ärligt tror inte riktigt det gått upp för mig att jag ska få gå på bal ikväll, åka fin bil, umgås med bra människor, inträda rödamattan med bra sällskap och inte minst få en kväll som jag sent lär glömma.

Mallorca 2014 - Borta bra men hemma bäst!

Vet inte riktigt vart jag ska börja, eller hur för den delen heller... För det första har jag haft världen bästa vecka nere på Mallorca i Cala Bona med en människa som det varken går att ha tråkigt med eller bli sur på och som dessutom kan sammanfattas som jordens bästa kompis. Utan överdrift. ...eller som en kypare sa "vi är lite som mentala systrar" med andra ord hon är lite som den syster jag aldrig haft innan.

För det andra är det första gången på drygt 1,5 vecka som jag startar datorn. Med andra ord jag har både en del mail och diverse småsaker att gå igenom. ...OCH inte minst över hela ett och ett halvt tusen bilder att gå igenom samtidigt som det sista jag vill är att sitta framför datorskärmen. Med andra ord bra kombination? Nej!

För det tredje var det oerhört gött att komma hem, på ren värmländska, trots att jag faktiskt inte hade allt för mycket hemlängtan även om jag självklart saknade vissa saker. Så som t.ex. djurgos, familj och havergrynsgröt. Japp jag vet, knäppt att sakna lite krossade korn blandat med salt och mjölk men det gjorde jag och lika så mjölk. Så vad tror ni det första jag gjorde var när jag kom hem? ...och inte minst tog en heldag ute i Gaperud igår! Slutligen har jag idag avverkat lite söndagsjobb och imorgon väntar min första "riktiga" sommarjobbsdag följt av en av de bättre veckorna i mitt liv. Studentveckan.

För det fjärde och sista så syns ovan de bilder som kom upp på instagram under veckan och resten av bilderna lär väll dyka upp förr eller senare. Men inte ikväll.

Månadens Favoriter - Maj 2014.

Ja vad säger man egentligen, kameran användes inte alls speciellt mycket under förra månaden, vilket till stor del beror på det så kallade sista rycket som förekom i skolan. Däremot då kameran åkte fram tycktes allt gå i grönt, grönt och åter gröna färger. ...och även det är väll egentligen inte allt för konstigt med tanke på hur allt ser ut utomhus.

Andra Juni och ett STORT grattis!

Eftersom det här är ett tidsinställt inlägg så kan jag ju egentligen inte säga att det känns konstigt att inte få säga grattis till helt klart världen bästa mamma på hennes födelsedag. Men om jag ser till tidigare erfarenheter så vet jag att jag kommer sakna henne lite extra och inte minst idag. För så är det, jag är lite av en morsgris (på ett positivt sätt!) då hon faktiskt betyder oerhört mycket för mig. ...och ja, än en gång grattis på din dag och hoppas du njuter till fullo ute i Gaperud och käkar lite tårta åt mig!♥