Wasting our time, over and over again.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Det där perfekta motljuset.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Några bilder från en sådan där perfekt sommarkväll då ljuset faller sig exakt så som man vill ha det och då det enda som egentligen saknas är en riktig photoshoot. Men har man bra sällskap klarar man sig långt då också...

Solens första strålar.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

I lördags passade jag på att gå upp före fem och bl.a. fota soluppgången (vilket gick sådär) och hämta hem lite fyrbenta mammor i hagen. Däremot blev inte alla bilder som jag ville, men några blev i alla fall godkända även om de är absolut långt ifrån lika vackra som miljön utanför kameralinsen. Tanken var även att jag skulle hunnit redigera upp dem i söndags, men då dagen ägnades till lite jobb och senare även med bra sällskap glömdes det bort.

Sena sommarkvällar, sol och blåbärsplockning.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II & Canon IXUS 230 HS.
 
Att jag mer eller mindre levt ute i Gaperud i två konstanta veckor behöver jag väll knappt tala om längre. Lika så att det är lika underbart att vakna upp där ute varje morgon, äta den gamla hederliga frukosten följt av att få sova frukost på kökssoffan (läs även: dra på sig nackspärr, igår...), eller gå upp före klockan fem en morgon för att försöka fota soluppgången och därefter somna inne i en kalvbox i väntan på ännu en frukost. Men även lugnet, tryggheten och allt annat som det innebär uppskattas. Så som t.ex. de två timmar vi spenderade i blåbärsskogen igår och därmed plockade med oss dryga 20 liter hem plus allt i magen. Dessutom spelar det ingen roll om man är sju eller nitton för man blir lika blå varje år och kommer alltid hem blå som ett blåbär.

För jag trivs bra här.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II + EFS 18 - 55 mm.
 
Sedan sist har jag än en gång spenderat några bra dagar ute i Gaperud och därmed bl.a. försökt lapa åt mig så mycket sol som de bara gått mellan alla hölass. Lika så har jag precis som vanligt gosat i överflöd med våra fyrfotingar (och tvåfotingar) och haft det allmänt bra. Faktiskt så bra att jag rent ut sagt var lagom sugen på att vända hem tillbaka till stan om än bara för ynka en dag och dessutom en bra sådan.

Alla snubbar vill ju vara katt...

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Säger det än en gång, det är verkligen något speciellt med den här katten!♥

Jag fullkomligt älskar det här.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II + EFS 18 - 55 mm & Canon IXUS 230 HS.

Att det gått över 1,5 vecka sedan jag startade datorn sist fick jag ju sota för nu såhär klockan åtta på morgonen, för tror aldrig jag varit med om segare mackapär. Eller så är det bara jag som vant mig vid att inte behöva bry mig om diverse teknikprylar (läs: bortsett från mobiltelefon och kameror). 

I vilket fall som helst har jag den senaste tiden, sedan jag slutade jobba, ägnat mer eller mindre en hel och enkel vecka (i sträck!) ute i ett underbart Gaperud. I och med detta har jag kört och lyft runt på mängder med ton hö, kört traktor, njutit lite av solen, gosat med både våra fyrbenta vänner och numera även våra tvåbenta kycklingar, haft bra sällskap, ätit goda tårtor, vräkt i mig bär, haft mindre bra tankar att lägga fokus på, premiärbadat i Sverige (i förrgår), umgåtts med familjen och helt enkelt bara tagit tillvara på det mesta. Att vi dessutom haft en lugn träningsvecka med laget tror jag att jag råkade missa eftersom jag istället gjort desto mer. Till och med så mycket att ett träningsfreak som mig skippade fysträningen igår kväll då jag tyckte att två dagars mer eller mindre konstant hökörning fick räcka.

Bättre ställe får man leta länge efter...

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Behöver jag ens säga att jag fullkomligt älskar det här stället. Att bara få strosa omkring, barfota på en varm grusväg i bikini, hänga lite här och var (läs: ett traktordäck fungerar utmärkt) och ha tillgång till mängder av djurgos över högt och lågt.

Vår bästa tid är nu.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.

Känslan då man går omkring på landet, gör ingenting, strosar runt i trädgården och bara kan vräka i sig mängder av bär tills magen står i fyra hörn måste vara något av det bästa som finns. Eller helt enkelt bara en vanlig sommartorsdag, med andra ord det jag gjorde i torsdags innan det väntade hökörning och traktoråkande.

Hur långt man än har kommit, är det alltid längre kvar.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8

En fredag som denna har jag avklarat några bra jobbtimmar, haft bra sällskap och inte minst fått reda på att jag kommit in på mitt förstahandsval till universitetet. Så till hösten inleds tre års studier på Karlstads Universitet. Men först väntar mina sista jobbdagar, lite ledighet och annat smått och gott.

Och jag vet att allt är för bra nu.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Medan större delen av Sveriges befolkning njutit av solen och värmen har jag fotograferat lite, spenderat förmiddagen ute på Sandgrund med bra sällskap, skrattat så jag fått kramp i magen på lunchrasten och avklarat några timmars jobb innan jag tog en spontantur på Stadiums sommarrea. Med andra ord en bra dag har passerat och den avslutas med lite altanhäng och senare ikväll ett varmt fyspass utomhus. För övrigt väntar en ledig jobbdag i morgon som ska ägnas åt hökörning ute i Gaperud.

When we learn how to fly, we forget how to walk.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tre enkla favoriter från vår förtillfället (läs: alltid) extra mysiga altan. 

Sommarn snurrar fort, när vi bara snöar bort.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II  f/1.8.
Fyra enkla sommarbilder från senaste veckan.

Every little river, running through my mind.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.
- Jobbade lite på bonnbrännan igår, om än bara för någon minut och myste lite extra... -

Efter en fullspäckad jobbhelg (och vecka) spenderades gårdagen ute i ett somrigt Gaperud med min trogna kompis gräsklipparen, en bikini och massvis med sol (läs även: bra sällskap, djurgos och bra mat). Så trots ett nästintill fyra timmars långt benpass fick jag exakt den vila jag behövde. Att dagen däremot inte riktigt slutade som tänkt är en annan femma men den avslutas i vilket fall som helst med lite inomhusfys senare ikväll innan den sista jobbveckan börjar i morgon. ...och ska jag vara ärlig, så kommer jag faktiskt sakna att jobba lite.

We made these memories for ourselves.

Körde första innebandypasset på över en månad i torsdags och som jag saknat det. Tänk vad glad man kan bli av en klubba och en liten boll. Sjukt egentligen. För övrigt har de senaste dagarna ägnats åt lite jobb, fredagsshopping samt uteätande med mamma igår kväll. Med andra ord har några bra dagar passerat samtidigt som bildarkivet tyvärr ekar lika tomt än.

Don't lose who you are in the blur of the stars.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Bild från i slutet på April(!) vilket innebär att kameran måste användas flitigare de närmsta veckorna.

En ledig onsdag som denna har precis som jag hoppades på ägnat i solens tecken och om någon timma avslutas den med lite utomhusfys och bl.a. backträning. Därefter vänta sängen och en kortare jobbdag samt träning i morgon följt av en fullspäckad jobbhelg, vilket självklart är positivt.

Svartvitt från Cala Bona Beach.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Äntligen har jag börjat ta tag i lite av de tyvärr ganska få(?) porträttbilderna som togs nere på Mallorca så med lite tur kanske det dyker upp något annat än svensk natur eller liknande om någon dag.

A minute with you is better than two without.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Sedan jag uppdaterade sist för en vecka sedan, bortsett från allt tidsinställt där emellan, så har jag knappt rört datorn. Vilket känns hur gött som helst och istället har jag fokuserat på annat (läs: levt enkelt). Så som lite jobb, träning, umgåtts med bra sällskap, rensat ut min tidigare överfulla garderob, bakat, klippt bort 10 cm av mitt extremt slitna hår, lagat mat, haft med en bild i NWT, Gaperudshäng och massa mer bra saker trots ett mindre mysigt sommarväder. Eftersom jag dessutom har veckans enda lediga dag i morgon så hoppas jag på det bästa och därmed i alla fall en gnutta sol...