Eftermiddagssol och plusgrader. # II


Canon EOS 600D - EF 50 mm II  f/1.8 - Idas kamera
Återigen två bilder från i måndags men den här gången med ombytta roller.
 
...och självklart den klassiska frågan: Färg eller Svartvit? Personligen får jag nog säga den i färg den här gången, eftersom jag gillar den grönaktiga tonen och ljuset desto mer i den översta bilden.

Före & Efter.


I och med att det var ett tag sedan sist som jag publicerade lite före och efter bilder tänkte jag att det kanske var på tiden igen. Inte minst eftersom jag personligen tycker det är enormt kul och inte minst givande att se hur andra redigerat sina bilder. Däremot är det ju inte alltid som originalbilden skiljer sig så värst mycket från slutresultatet, så som t.ex. de två översta bilderna ovan.

Dessutom för den som undrar så har jag enbart ändrat färgmättnad, färgnyans och kontrast på alla bilder bortsett från att jag även lagt till ett litet grönaktigt lager på översta bilden.

G R A T T I S !


Eftersom jag redan hunnit slänga iväg ett grattis-sms, ett inlägg på facebook och en finfin instagrambild så börjar inspirationen för tillfället av smått avta lite. Men traditioner är till för att följas och inte minst en dag som denna då min extremt underbara och finfina vän fyller hela 18 år. Med andra ord grattis i mängder och hoppas än en gång att du får en underbar födelsedag i huvudstaden för det är du värd!

Tilläggas kan även att det aldrig går att vara sur i närheten av dig, oavsett hur dålig dag jag har eller hur mycket jag ogillar ditt svar på en fråga. Sen att du dessutom i många fall vet exakt vad jag tycket och tänker när jag inte ens själv har en blekaste aning anser jag bara till en fördel, eftersom jag kan stänga av tankeverksamheten, haha! ...och ja, grattis för femtioelfte gången och troligtvis inte den sista idag heller! ♥

Eftermiddagssol och plusgrader.


Canon EOS 600D - EF 50 mm II f/1.8. - Idas kamera.
Ovan syns två av gårdagens alla bilder och som vanligt är ju fråga, vilken är bäst? Färg eller Svarvitt?

Den årliga sportlovsfotograferingen.

Canon EOS 600D - EF 50 mm II f/1.8. - Idas kamera.
 
Ägnade ju som tidigare nämnt gårdagen med den här tjejen, varsin kamera och ett stativ vilket resulterade i många bilder och som vanligt får ni bara se ett urval. Däremot har jag inte tagit tag i redigeringen än då det dels väntades kvällsträning igår samtidigt som jag tog sovmorgon i morse. Men som det ser ut nu lär det hinnas med både det ena och andra idag innan träningen ikväll.

Femton plusgrader.


- Mindre vanliga arkivbilder från sportlovet förra året. - 
 
Spenderade som sagt mer eller mindre hela gårdagen på Haik, dels som tränare mellan 9-16 men sen väntade även den tidiga måndagsträningen och lite fys på det. Så när jag kom hem var jag ganska sliten för det tar konstigt nog på krafterna av att befinna sig bland massa bollar, klubbor och innebandyspelare trots att man inte tränar själv.

För övrigt väntar jag just nu på att min mindre snabba kompis (skämt å sido) ska köra hit så vi kan gå ut med kameran i högsta hugg eftersom solen valt att skina utomhus. Att termometern dessutom visar hela femton plusgrader gör inte mig något utan snarare tvärs om.

Om det är något jag är trött på numera...

- Arkivbild i brist på bilder som vanligt. -

...så är det frågor om vad jag gör efter den tolfte juni, då jag sprungit ut från Sundstagymnasiet för sista gången och då jag avverkat hela tretton år av mitt liv i skolbänken. Med andra ord, min vardag kommer inte längre vara den samma som innan. För det kommer vänta något nytt runt hörnet och inte minst något som jag inte har en blekaste aning om. För helt ärligt, jag har noll koll på vad jag vill göra. Det enda jag vet är att jag inte vill gå hemma, rastlös och göra ingenting då detta inte kommer fungera för fem öre.
 
Men vad mer? Antar att jag helt enkelt får följa min smarta kompis Ida's råd och klottra ned en lista på saker jag inte vill göra (och vill) och sedan på något vänster försöka göra mig klokare med hjälp av den.

Tilläggas kan även att jag förra helgen satt och kollade igenom tänkbara utbildningar som skulle kunna locka lite, liiiite. Men jag blev ju inte direkt något smartare av det, men vad hade jag egentligen trott? Däremot kändes det trots allt helt okej och någorlunda bra att eventuellt se sig själv plugga vidare till något nytt (trots att jag är skoltrött till max) och något som förhoppningsvis även leder till ett jobb. För det är ju trots allt där jag ska hamna i slutändan...
 
En annan sak som kan tilläggas är att detta legat mer eller mindre oslipat och opublicerat ett bra tag eftersom allt känns så luddigt på något vänster. Lika så känns det ungefär som om jag låter extremt negativ ovan, men riktigt så illa är det inte och dessutom är kanske inte själva frågan i sig det jobbigaste utan snarare att jag inte har något svar.

Någon gång då och då under himlen blå blir jag också blå


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
Ytterligare några favoritbilder från i somras (och sommaren 2012?).
 
För övrigt när det här komme upp befinner jag mig på Haik och försöker mig på ledaryrket lite...

En bra söndag.


- Ännu en arkivbild från i somras. -

Har hunnit med betydligt mer än jag planerat idag, trots att jag faktiskt hade räknat med en hel del. Så som bl.a. ett jobbpass,, en svängom inne i centrum vilket slutade med en ny tröja och en bikiniöverdel (i februari jag vet), lite stirrande på ett halvskrivet textdokument och slutligen även ett besök till farmor. Vilket var ett bra tag sedan sist så det var uppskattat till max.

It hits you like a cold truth.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Torsdagens lunch i repris och i enbart äkta fönsterljus(motljus).
...och ja det där med att ta bra matbilder borde jag nog öva lite mer på.

Every little river, running through my mind.

Matchen förut i eftermiddags slutade i en go 10-4 vinst vilket alltid uppskattas. Däremot vet jag inte vad jag ska resonera eller reflektera om. Vilket egentligen är ganska så sällsynt då jag antingen har femhundra bra tankar i bagaget eller desto fler negativa. Men tydligen inte idag, eller rättare sagt nu, då tankeverksamheten verkligen står helt still...

För övrigt väntar imorgon en söndag bestående av jobb och förhoppningsvis lite omkringstrosande inne i stan med mig själv som enda sällskap efteråt, innan det bär av hemåt för att bocka av lite tråkiga måsten. 

Enbart två hemmamatcher kvar.


- Ytterligare några sommarfavoriter och minnen från i somras tagna med min Iphone 4s. -
 
Gick ju på lov igår, dessutom mitt sista sportlov någonsin och vad passar inte bättre än att inleda det med just lite sport i form av säsongens nästsista match på hemmaplan? Det duger i alla fall alldeles ypperligt för mig och lika så är tanken att vi ska plocka ännu tre poäng till tabellen.

Gått och tagit lov.

- Arkivbild i brist på nya och bra(!) bilder helt enkelt. -
 
Gick praktiskt taget egentligen på lov igår, då vi skulle haft inställda lektioner idag. Eller rättare sagt eget arbete, men eftersom vi behövde traska iväg till första lektionen, vilket jag absolut inte förstår varför då jag var klar så slutade det i alla fall med en knapp timme i skolbänken. Vilket kändes sådär lagom värt och roande. Men, men, det var bara att göra det bästa av situationen samt le och se glad ut. Vilket jag däremot inte kunde göra sen, skämt och sido, då jag begav mig av för att ta passkort och förhoppningsvis ser det inte allt för hemskt ut.


Sen de där med att jag gått på lov har jag dock inte riktigt märkt av än, då jag försökt skriva några rader till mitt Gymnasiearbete under eftermiddagen, vilket gått sådär. Men däremot tycks min hjärna och inspirationsbank redan lagt av.

Pannkakslunch och håltimme.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- ...och ja det finns faktiskt några pannkakor under all keso, kokos och björnbär. -
 
Gårdagen ägnades som alla andra dagar den här veckan åt träning, några timmar i skolbänken och lite tråkiga måsten. Vilket egentigen speglar hela veckan, förutom idag, då jag varken har någon träning och inställda lektioner. 

Eller rättare sagt i morse planerade vi Värmlandsträningen som vi ska hålla i under måndagen, samt fick därefter reda på att jag hade fem timmars hål så åkte hem och stekte pannkakor och om dryga timmen bör jag bege mig tillbaka till skolan för lite matte. Däremot har jag inte bestämt mig för om jag ska ta bussen eller istället gå med kameran i högsta hugg då mer eller mindre hela världen blev vit igen i natt.

Finn nåt nytt, som gör det lätt att hålla ut.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Bild från förra sportlovet, med andra ord för drygt ett år sedan. -
 
En tisdag som denna har jag jobbat mig igenom två relativt simpla lektioner, ett besök på UF-mässan och därmed norpat åt mig massa gratis godis eftersom gratis är gott(!) oftast i alla fall. Dessutom har jag försökt skissat på lite innebandyövningar inför nästa veckas träningsuppdrag med skolan och snart väntar den klassiska kvällsträningen innan jag äntligen får ta kvällen. 

Fruset vatten och en stenbro.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Tog även dessa tre bilder igår, då jag cyklade in en snabbis till stan.

Årets första cykeltur.

Canon EOS 500D - EF 50 mm + EFS 18 - 55 mm.
 
Har inlett sista veckan innan sportlovet med den klassiska morgonträningen och kvällsträningen, dock med en aningen tung kropp från gårdagens dubbelmatchs spel där för övrigt andra matchen också slutade i en go 5-2 vinst, ett mål och ytterligare tre poäng till serietabellen. Men bortsett från allt match och träningsprat så har jag även avklarat vårens (läs: årets) första cykeltur vilket medförde till de första vårkänslorna.

En helg med massa innebandy och djurgos.

- Gårdagens instagrambild. -

Spenderade gårdagen i Gaperud och eftersom jag inte varit där på en hel månad så var det uppskattat till max. Precis som vanligt med andra ord och lika så bjöds det på god mat, bra sällskap och inte minst en maaassa djurgos då jag bl.a. gick och bokstavligt talat kärade ned mig i figuren ovan. 

För övrigt har jag idag redan lyckats se klart en film, spela bortamatch i Forshaga som dessutom slutade i en go 5-2 vinst med DJ och tagit en tur till Välsviken med mamma. Samt som om det inte vore nog väntar lite senare dagens andra bortamatch mot Skattkärr, men på hemmaplan med D3 och tanken är i alla fall att vi ska plocka med oss ytterligare tre poäng.

Alla hjärtans dag, fredagsfika och Frozen debut.

- Dagen instagrambild och därmed även dagens gofika och bra sällskap. -
 
En fredag som denna har jag enbart haft en ynka lektion istället för tre dryga, vilket vi tackar för. Dessutom har jag även hunnit med en lååång fika på stan med Linn och därmed pratat ikapp om allt mellan himmel och jord. Vilket var evigheter sedan sist om man bortser från alla sms som skickas dagligen och slutligen väntar nu en kväll ner myst i soffan med Frozen rullandes på tv-skärmen.

En gammal hederlig och enformig torsdag.


Har en torsdag som denna kört igenom något slags bål-styrka-och-snabbhetspass på morgonen, avklarat ett svenskaprov som jag mer än gärna glömmer, varit på musikal och genomfört en ganska så chill mattelektion. Med andra ord en helt vanlig torsdag har passerat och imorgon är det äntligen fredag och alla hjärtans dag för de som lyckats missa det. Vilket för mig betyder en helt vanlig fredag, dessvärre med en obligatorisk sista lektion och därmed en lång dag innan jag äntligen får gå på helg och fika inne i stan.

I can't make your heart feel something it won't.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Precis som från alla andra inlägg den här veckan så är även dessa bilder från i somras. Dessutom från en av de tidigare mornarna då väckarklockan redan ringde vid femtiden. Men vad gör man inte för lite fina bilder och en massa djurgosande, som jag för övrigt saknar enormt mycket just nu! 

Liknande bilder hittas även här och här.

Föreläsning ...och kvällsträning.


- Arkivbild från i höstas. -

Föreläsningen förut på CCC med Leo Razzak var faktiskt helt klart bättre än väntat! Däremot tog tyvärr tröttheten överhanden lite för mycket i slutet vilket resulterade i att jag fick kämpa för att ens hålla ögonlocken öppna. Trots att jag verkligen ville lyssna. Men det är som vanligt, för så fort det är något bra antingen på Tv eller annars så somnar jag, nästan i alla fall och nog vet jag vart jag fått den vanan ifrån...

För övrigt borde jag inte sitta här, utan istället byta om då bilen rullar mot Haik om drygt tio minuter.

Words will be words until you bring them to life.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
En gammal opublicerad favorit från i början av September förra året och nej jag är inte alls fotosugen, saknar gröna natur och perfekt solnedgångsljus eller mitt sommarblekta hår. Inte alls...
 
För övrigt en onsdag som denna väntar enbart en psykologilektion, lite handledning till mitt gymnasiearbete och en föreläsning på CCC under eftermiddagen. Med andra ord, en relativt slapp men däremot desto längre dag ska snart kickas igång. Men först väntar lite mer sänghäng samtidigt som årets spotifylistan rullar på för fullt i högtalarna.

You know that you have seen this all before.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Kikade ju som sagt igenom arkivet igår och fann även dessa bilder oredigerade samtidigt som jag föll för dem direkt. Vilket jag tydligen inte gjorde i somras, eller så ansåg jag helt enkelt att jag publicerat lite för mycket bilder på vår lilla trädklättrare för stunden. (Här, här och här.)

...och som dessutom inte tycks vara speciellt rädd för att grenarna ska gå av! Däremot måste jag erkänna att det ibland känns mindre säkert att stå precis under med kameran i högsta hugg.

För övrigt apropå ingenting väntar den klassiskt sena tisdagsträningen om drygt två timmar.

Only miss the sun when it starts to snow.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Eftersom jag hade en relativt slapp måndag igår, bortsett från två träningspass, så fick jag för mig att kika igenom bildarkivet än en gång och därmed hittade jag lite nygamla favoriter som jag aldrig visats upp (kanske inte just bilderna ovan). Vilket är perfekt då varken kameran eller motiven finns för tillfället.

F r o z e n w a t e r .

Canon EOS 500D - EFS 18-55 mm.
Bilder från i slutet på januari, innan allt smälte bort samt trillade ned...

Jämför hela tiden vem är bättre vem är sämst.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- En gammal mellanmålsbild som jag mer än gärna skulle vilja ha framför mig just nu... -

Att jag tog mig upp i morse var nästan ett under med tanke på hur trött jag var. Lika så att jag genomförde ett någorlunda okej beep-test, eller nej, det var faktiskt inte okej, men jag orkar helt enkelt inte bry mig mer om det. ...och ja det där är i stort sett det enda jag åstadkommit hittills idag och lika så det enda jag tänker prestera innan kvällsträningen.

G å r d a g e n


D3 matchen igår slutade i en go 16-2 vinst och därmed ytterligare tre poäng den här säsongen. Däremot hade jag personligen en sådan där dag då jag trots att jag vet att jag åstadkommit bra saker inte kände mig riktigt nöjd ändå. Vilket händer ganska ofta då jag är back och varför vet jag inte...

Men efteråt gällde det bara att blicka framåt och slänga i sig lite mat direkt efter matchen och ladda om för sextio nya minuter som skulle genomföras och den här gången som forward istället för back. Men tyvärr räckte det inte ända fram utan vi förlorade med uddamålet efter lite väl mycket hopp och studs. Dock var jag personligen relativt nöjd och att jag sedan däckade i soffan under kvällen kanske inte var så konstigt?

En lördag med innebandy för hela slanten väntar.


Om dryga timmen rullar skjutsen mot Tingvallahallarna och därefter väntar som tidigare nämnt dubbla seriematcher. Den första med D3 klockan elva och den andra vid tretiden med DJ samt därmed kan jag inte få en bättre lördag eftersom jag får ägna en hel dag åt det jag gillar som mest. Nämligen att jaga runt på en vit liten boll med hål i och springa lite mer än vanligt...

With the the sky comes falling down.

- Extremt gammal och enkel sommarbild från 2012 eller liknande skulle jag gissa på... -
 
Har precis landat i soffan nyduschad och invirad i en filt, med en kaffekopp, penna och papper samt Måns Zelmerlöws nya album på repet i hörlurarna. ...och allt i hopp om att försöka vara lite kreativ en fredagskväll som denna då jag inte tänkt lämna vardagsrumssoffan förrän sängen väntar.

För övrigt har vädret varit sämre än sämst idag, men däremot inte min dag. Enda minuset förutom allt regn och snöblask var att jag inte kunde fixa mitt pass tidigare idag eftersom dom hade datakrongel hos polisen. Att jag däremot enbart hade två förmiddagslektioner och slutade tolv klagar jag absolut inte på. 

The feeling after a great workout.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Konstigt nog har jag opublicerade bilder kvar från den här fotograferingen... - 
 
Det har varit mycket prat om träningar hit och dit den här veckan och idag är inget undantag då jag både avklarat ett morgonpass på gymmet med styrka och en kvällsträning med D2. Med andra ord kan det inte bli bättre och att alla träningar dessutom känts bra gör ju inte direkt saken sämre. Men det finns ju något som heter vila också, eller det är iaf vad jag hört, vilket jag bl.a. kommer ägna morgondagen åt eftersom det troligtvis väntas dubbla matcher på lördag.

Hundra kilometer hem, staden äger oss ikväll.

- Återigen en skobild jag vet... -
 
En dag som denna kan inte klassas annat än bra. Dels för att vi hade en relativt kort skoldag, precis som varje onsdag, men även för att jag fick favoritmaten till kvällsmat följt av en timmes utomhusfys. Som jag däremot var relativt skeptisk till innan eftersom jag inte är världens största fan av utomhuslöpning under vinterhalvåret, då man bl.a. måste ha trehundra lager kläder på sig och då det oftast är mörkt när man väl har tid att springa. 

Men jag tror något hände förut, dels eftersom det kändes sjukt gött både under och efteråt. Dessutom fick jag en enorm kick av det hela och inte minst har jag konstigt nog saknat att både springa intervaller och lite längre sträckor. Så vem vet jag kanske till och med ger mig ut själv någon dag? 

Bättre än såhär blir det inte.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
En extremt enkel bild från igår. Men eftersom jag inte kunde bestämma mig om jag gillade den i färg eller svartvitt bäst fick båda komma upp. Precis som vanligt. Dessutom avslutas en helt vanlig tisdag som denna med lite mer än två timmar innebandy, då det väntas dubbelpass med både D2 och D3. Med andra ord perfekt, trots att jag inte kommer hem förrän sent ikväll, men vad gör det då jag har sovmorgon i morgon.

Don't know why i can't locate this feeling.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Tre standardmotiv då jag tar min s.k. vanliga runda med kameran i högst hugg, oavsett årstid.

Effektiv måndag... ?

En måndag som denna har jag presterat två helt okej innebandypass, ett styrkepass hemma samt joggat mig igenom ett halvt beep-test och därmed kan jag konstatera att det varken gick eller framförallt kändes så bra som det borde. Nästintill katastrof. Med andra ord är jag glad att jag kan göra om det på måndag, med helt klart bättre förutsättningar...

Dessutom har jag försökt att skriva lite på en inlämningsuppgift, men eftersom inte orden ville formulera sig så som jag ville, drog jag istället ut på en långpromenad med kameran och favoritmusiken.

Because friends is what you need.

Canon EOS 500D - EF 18 - 55 mm.

Fem bilder från i lördags kväll, då Emma bjöd på god mat och inte minst en underbar cheesecake(!!).

Har inlett Februari på bästa sätt.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Bild från förra veckan på ett av de godare mellanmålen. -
 
Har haft två jättebra dagar och inte minst en bra kväll igår med ett gäng goa tjejer, bra mat och massa skratt. Vilket även fick mig att än en gång att inse vilka bra vänner jag faktiskt har, trots att vi inte alltid ses eller umgås allt för ofta i vissa perioder. Då iaf vardagen jagar ikapp mig...

Lika så har jag haft en bra dag idag då jag bl.a. jobbat under förmiddagen och därefter blev jag upphämtad av Ida samtidigt som vi åkte hem till mig och lagade mat och hade filmmys med frukt. Med andra ord har en nästintill felfri (och pluggfri!!) helg passerat och tanken på att vi går på lov om tre veckor är underbar.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.


Då dagens planer från början var ganska så luddiga passade mamma och ja på att ha en lugn dag tillsammans. Vilket slutade med en runda på stan där bl.a. jag fick med mig ett par nya och svarta(!!) springskor hem, ett par converse samt lite annat smått och gott samtidigt som vi åt en god lunch innan vi bestämde oss för att gå på bio. Vilket vi egentligen tänkt göra ett bra tag, men aldrig haft tid till.

Det hela slutade iaf med att vi såg filmen ovan, vilket visade sig vara ett bra val och som pricken över i:et väntar ikväll en tur till Herrhagen och lite middag med bra sällskap. Med andra ord inleder jag helgen på bästa tänkbara sätt och imorgon väntas bl.a. lite jobb.

Månadens Favoriter - Januari 2014.


Att det redan gått en månad av 2014 känns lite, ja jag vet faktiskt inte vad, men ruggigt snabbt har det iaf gått. Att jag dessutom har publicerat tjugofyra sådana här inlägg, med andra ord i två år, känns ännu mer märkligt för när jag tittar tillbaka i arkivet så känns det ungefär som om det var igår jag tog de flesta av bilderna. Vilket det tydligen inte var. Däremot ser jag även en stor utveckling, vilket självklart känns bra. 

För övrigt angående bilderna ovan kan jag enbart säger en sak, de speglar i stort sett allt jag fotade förra månaden. Snö. snö och ännu lite mer snö samt några enstaka självporträttsbilder. ...och ja, favoritbilder kanske är fel att säga om alla, men dessa blev iaf bättre än vissa andra.