Dan före dopparedan.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.

Precis som rubriken lyder är det dan före dopparedan, vilket alltså innebär att det är julafton i morgon samt som en parantes att julgranen ska kläs senare i kväll. När återstår dock att se. Men det hinns med det också. För övrigt har dagen ägnats åt ytterst lite juridik, en fotosession med den obligatoriska tomteluvan, en promenad i solnedgången samt till att äta årets första julskinka. Slutligen apropå morgondagen så ska den och juldagen ägnas åt jobb, precis som de senaste åren, vilket faktiskt inte gör mig någonting. För det är bara mysigt och inte minst kul att kanske kunna glädja någon som tittar förbi.

Maybe this Christmas will mean something more.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Ny vecka och två dagar kvar till julafton. Ärligt vart tar tiden vägen? Dessutom är det enbart åtta dagar kvar av det här året. Läskigt. Men det känns i alla fall bra att det hänt lite saker längs vägen. Att milstolpar bockats av, att nya mål satts upp och att nya kapitel börjat skrivas. För övrigt har dagen konstigt nog gått i ett, vilket kanske inte riktigt var tanken i morse då planen var att göra minsta möjliga. Men istället har jag bockat av lite juridikfrågor, städade huset för ovanlighetens skull och genomfört en springtur samt ett lättare styrkepass eftersom kvällsträningen ställdes in. Med andra ord en bra måndag som antagligen avslutas med filmmys och bra sällskap senare ikväll.

Grandoft och pudersnö utomhus.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Utanför fönstret snöar det, julmusiken rullar i hörlurarna och igår passade vi som tidigare nämnt på att hämta hem en julgran ute i ett frostigt Gaperud. Så lite julkänsla har allt infunnit sig. Men det fattas ändå lite. För hemma ska granen kläs först till veckan, vilket i och för sig skulle kunna vara i morgon samt inte minst ska lite småsaker fixas. Men sen så.

Julledighet, julgransletande och innebandy.

Igår avklarade jag sista juridikföreläsningen, gick på "jullov", köpte sista julklappen och passade på att luncha inne i stan med Lisa innan veckans sista innebandyträning väntade. Bra torsdag med andra ord. För övrigt har mitt så kallade "lov" inletts med juridikplugg, då jag vill slippa så mycket som möjligt i mellandagarna samt ikväll väntas helgens första match med u-laget mot mitt gamla lag. Slutligen ska morgondagen spenderas ute i Gaperud där det bl.a. ska huggas julgran samt mysas lite extra innan söndagen ska spenderas i ännu en innebandyhall innan vi tar juluppehåll.

Månadens Favoriter - November 2014.

Precis som varje november användes kameran inte alls mycket. Eller åtminstone inte nog mycket, för det kommer alltid saker emellan och vädret lockar inte speciellt mycket det heller. Men ovan syns i alla fall fyra favoritbilder som speglar månaden relativt bra.

Enbart bra saker.

Bild från förra helgens match. Då både nya tröjnumret och matchstället invigdes.
 
Har precis som planerat spenderat dagen ute på favoritplatsen, vilket alltid är lika uppskattat och mysigt. För det finns verkligen inget som slår känslan av att bara få strosa runt bland lurviga djurpälsar utan varken måsten eller krav samtidigt som man är omgiven av bra personer. För övrigt, apropå något helt annat, så ska morgondagen ägnas åt matchspel på hemmaplan samt därefter väntas lite julbord och julfest med laget. Med andra ord som det ser ut nu, en riktigt bra lördag. 

Decembersol och repeat-knappen intryckt.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II f/1.8 + EFS 18 - 55 mm
Fyra bilder i från i tisdags då jag tog mig ut på en promenad i både solsken och med kameran i högsta hugg.

Sedan sist, vilket jag numera tycks inleda varje inlägg med, har jag bl.a. tillbringat en heldag ute i Gaperud och därmed gosat ned mig i diverse pälsklädda varelser, avklarat nio timmars föreläsning om enbart associationer, renskrivit tills handlederna sagt stopp, avverkat ett kvällspass på jobbet, lunchat på stan med ett bra sällskap samt sprungit runt och jagat den där lilla vita bollen. Med andra ord veckan har än en gång bara flugit fram och att det enbart är två veckor kvar tills julafton känns lite som, egentligen vet jag inte vad, men inte helt bra i alla fall. För allt går för fort.

Falling fast and falling free.

Äntligen fick vi sätta bollen i rullning igen efter tre veckors matchuppehåll, vilket verkligen var på tiden. Att det dessutom gick bra (vinst med 7-3) och att jag personligen kanske gjorde en av de bättre matcherna för i år känns inte helt fel de heller. Dessutom vet jag inte när jag senast både fick göra två mål och två assist i en och samma match. Ovanligt för att vara jag helt enkelt. Men en sak är säker, att jag sprang runt och bara njöt samt hade kul i hela sextio minuter. Vilket alltid är det viktigaste.

Matchdags och decembers första snö.

Canon IXUS 230 HS.
Två brusiga bilder från ett mer eller mindre kolsvartt Gaperud i går kväll. Bortsett från lite lampor och snö...

För ovanlighetens skull hade jag en fredagsföreläsning igår förmiddags samt avslutade därefter kvällen med en spontantripp ut till Gaperud. Där det både väntades glöggmys, kvällsfika och snö(!) istället för spöregnet som inne i stan.

För övrigt är det äntligen dags för matchspel igen och den här gången på bortaplan i Kristinehamn. Med andra ord även en bra lördag väntas samt slutligen kommer helgen att avslutas ute på landet i morgon där det väntar mängder med djurgos.

December inspiration.

Precis som vanligt kommer bilderna härifrån och jag får väll ändå medge att jag längtar lite, om än bara ytterst lite efter en vit mark. ...och allt enbart så att jag kan få plocka fram kameran och knäppa lite vackra vinterbilder jag också.

Tre veckor kvar till julafton.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
Två självporträtt från förra veckan.

I måndags rullade vi igång december och därmed årets sista månad. Ärligt, vart tar tiden vägen? Den bara försvinner, helt sådär. Puts väck. Borta. Att det dessutom är enbart tre veckor(!) kvar till julafton är ju nästan skrämmande för jag har inte en aning om vart den här hösten tagit vägen? Den har bara flugit iväg, i ett naffs. Men jag klagar inte, för konstigt nog känns det bra. Även om jag dessvärre kanske inte hunnit med riktigt allt som jag velat samtidigt som jag gått all in när det gäller det mer långvariga.

För övrigt i skrivandets stund rullar julmusiken på för fullt i hörlurarna samtidigt som jag inväntar att kvällens middag ska bli klar. Där det för ovanlighetens skull bjuds på kalvdans (läs: pannkaka gjort på enbart mjölk) och hemkokt jordgubbssylt. Perfekt kombination med andra ord samt precis som vanligt väntar ett avsnitt av Bönderna ikväll. För det är ju onsdag.