Första veckan gjord.

Senaste från instagram. 1. Bild från efter benpasset i tisdags och 2. innan utgången igår kväll.


Fick en förfrågan tidigare idag om varför jag inte uppdaterat något den senaste veckan och egentligen kanske det är lite fel att skylla på att det är för att jag börjat sitta i skolbänken igen. Men det är trots allt det som är den största boven för tillfället. Eller åtminstone om man bortsett från att jag även deltagit i nollningen, både tränat innebandy, kört fysträningar och varit på lagmöte samt inte minst försökt att sova däremellan. Men jag klagar absolut inte, för första veckan på universitetet har varit jättebra och tre år här ska allt kunna gå vägen. Dessutom som avslutning på en bra vecka väntar en tur ner till Liseberg under morgondagen, en söndag i Gaperud samt förhoppningsvis någon slapp soltimme i eftermiddag. Så ja allt rullar på i hög fart och redan om en vecka ska första inlämningen vara avbockad och klar.

Slut på semestern.


- Bild från Oktober 2013. -
En söndag som denna, dessutom min sista ledig dag innan allvaret drar igång påbörjades med en timmes powerwalk, följt av lite soffhäng och en stund i solen innan rastlösheten tog över och skjutsen bar iväg till Ida och lite filmtittande i några timmar. Därefter har jag avklarat ännu en promenad samt fixat med det sista inför morgondagen och i och med detta är det nu dags att vända blad och påbörja ett helt nytt kapitel...

Månadens Favoriter - Juli 2014.

På nått vis så känns det fel att säga att alla bilder ovan enbart är fotomässiga favoriter, däremot är de alla personliga favoriter eftersom de dels representerar min favoritårstid men även min favoritplats. 

Att något så nära kan vara så långt bort.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
Både nya och nygamla godingar från sommaren som gått.
 
Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vart jag ska börja, för på något vänster så är jag liksom tom. Eller i alla fall tom på ord. Detta trots att jag haft två bra dagar ute i Gaperud då jag njutit till max, norpat åt mig några solstrålar, varit på gårdsfest med grannarna i byn och haft en jättemysig om än aningen regnig lördag med personer som jag stormtrivs med. Med andra ord har allt varit precis som vanligt, om man bortser från en sak, att jag flyttade tillbaka in till stan ikväll. Vilket egentligen förändrar allt och precis som alla andra år så känns det både tomt, jobbigt och konstigt eftersom jag faktiskt lämnar mitt hem för något annat.

Där regnbågen slutar...

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + Canon IXUS 230 HS (bild 2).
 
Bild från i måndags kväll då jag snabbt som attan drog fram kameran och försökte missa de största regndropparna.

Every rose has its thorn.

Canon EOS 500D - EF 50mm II  f/1.8.

Tjusningen med lugna sommarmornar.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Behöver jag ens nämna att jag kommer sakna sommarmornar som dessa? Då man kan avnjuta en nygjort och kall smoothie ute på altanen med en bra bok i högsta hugg samtidigt som solen strålar värmer lite extra på kindbenen.

Pannkaksätande och massvis med skog.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ovan syns drygt en veckas gamla bilder från en av alla skogspromenader.

Ägnade precis som planerat söndagseftermiddagen med två bra människor, lite filmtittande, pannkaksätande och slutligen även en kvällspromenad innan ännu en regnskur valde att braka loss. Därefter har jag än en gång bosatt mig ute på landet fram tills idag för att försöka ta vara på varje minut, tyvärr mestadels inomhus pga vädret, men med bra sällskap och mängder av fyrbentingar spelar det ingen roll att det regnar utomhus.

Stora drömmar blir lite större här.

Canon IXUS 230 HS.
- Enbart nedersta bilden är från gårdagen... -

Senaste veckan har kanske inte varit den bästa av många skäl, men det är tyvärr bara att acceptera och gå vidare. Inte minst börjar sommaren avta och regnskurarna kommer allt tätare. Men trots det fick jag en superfin och solig(!) gårdag ute i Gaperud samtidigt som en grå söndag som denna ska ägnas åt lite jobb och förhoppningsvis med bra sällskap senare i eftermiddag. 

För övrigt orkar jag knappt starta datorn längre och än mindre lägga in och redigera de nytagna bilder som finns. Men det kommer, det vet jag, men kanske inte idag eller under början av veckan för nu ska jag försöka njuta till max av mina sista lediga dagar innan ett nytt kapitel ska påbörjas.

A minute with you is better than two without.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Fri som en fågel.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
Tre augustihimlar den ena vackrare än den andra.

Tom är ingenting och det var tomt i mig.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Mindre än ett halvt dygn i stan får räcka för denna gång, inkluderat lite fysträning med bl.a. intervaller, en kaffekopp och en natt i min egen säng innan det bär av ut till landet i morgon igen. Bäst så.

But even the sun sets in paradise.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Perfekta solnedgångar kan vara något av det vackraste som finns.

Öppna landskap och djurgos.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.

Spenderade fredagen till största del i en solstol och därefter kvällen med bra sällskap innan ännu några dagar ute i Gaperud väntade följt av kvällens tidigare innebandypass. Dessutom bär det av ut igen imorgon, om än bara för dagen. Men varje minut måste tas reda på för om exakt två veckor har jag gjort min första dag på universitetet och hela tio veckor har konstigt nog snart redan passerat.

Månadens Favoriter - Juni 2014.

Bättre sent än aldrig sägs det ju, så här kommer favoritfotona från Juni månad. Aningen sent kan tyckas men jag har verkligen levt till största del utan datorn mer eller mindre hela sommaren. För övrigt som synes, togs de flesta av favoriterna antingen på Mallorca eller i anknytning till min student och studentbalen.

Effektiv torsdag.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

En torsdag som denna har för omväxlings skull spenderats inne i Karlstad och lika så har den varit relativt effektiv. För jag har bl.a. hunnit med en lyckad shoppingtur inne i centrum med mamma, skaffat ett "nytt" abonnemang till min mobiltelefon och därmed fått(!) en liten surfplatta på köpet, hunnit med några soltimmar och nu väntar slutligen lite innebandylir.

En halv sida i NWT och vår lilla soldyrkare.

Vaknade upp av att mamma väckte mig och sa att "du är med i tidningen". Tänkte först att det måste vara något slags skämt innan tanken slog mig att jag faktiskt skickat in en och annan bild till NWT. Däremot trodde jag aldrig, verkligen aldrig(!) att jag skulle få något publicerat på mer än ett halvt uppslag i år igen. Med andra ord jag är nöjd (såklart, haha). Att det dessutom är andra gången för i år som jag har med en bild gör mig inte heller något.↓

New York.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Jag har verkligen en himla tur att min finfina vän ställer sig framför kameran då fotosuget är som störst och inte minst bidrar till att jag utvecklas.

Solkysst hud, ett paraply och lite stadsliv.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Precis som rubriken lyder så spenderades gårdagen i stan samt i och med både mindre bra väder, strömavbrott och ett bra fotosällskap kom idéen om att jag ville ut och fota. I regnet. Förvånad? Nej inte direkt. Med andra ord precis som vanligt på sommaren (oavsett sällskap) kommer rastlösheten krypandes allt för ofta då dagarna inte ägnas ute på landet. I och med detta finns det en anledning till varför jag älskar att vara tre mil från stadskärnan under diverse sommardagar.

Spontanfotografering och åskväder.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

En måndag som denna slutade kanske inte riktigt som planerat då både solen och innebandypasset försvann. Men istället dök lite bra sällskap upp och det hela slutade med en spontan och lyckad fotopromenad, samt en rejäl åskskur som startade precis då vi kommit innanför ytterdörren. Sen när det gäller bilderna lär ni nog få se en hel del framöver bara jag redigerat fram dem.

Men jag går inte isär när jag går med dig.

Canon IXUS 230 HS.

Än en gång har jag haft fyra bra dagar ute i Gaperud, bortsett från gårdagen då åskan mer eller mindre gick i ett sträck från morgon till kväll. Men med bra sällskap och lite distrahering från penna och papper så flöt dagen trots allt på ganska bra, sen att jag däremot tycker det är fullkomligt onödigt med liknande väderdagar är en helt annat femma. 

För övrigt ska dagen spenderas inne i stan och som det ser ut nu kan nog en och annan soltimme hinnas med innan kvällens innebandypass väntar och eventuellt lite finbesök av Ida. Dessutom borde jag även försöka hinna med att redigera fram lite bilder, men vi får väll se hur det går med det. Jag har iaf bockat av det som var viktigast!

Före & Efter.

Ovan syns fem sommarbilder som jag redigerat ganska så snabbt, vilket jag oftast gör då jag vill bevara det naturliga i bilderna men samtidigt få till det där lilla extra. Med andra ord har jag bara ändrat lite färgmättnad, kontrast och färgstyrka. Dessutom är en av dem lite lätt beskuren (den näst sista) eftersom jag tyckte att blomblanden förstörde helheten lite samtidigt som jag ville komma närmare motivet.

We keep this love in a photograph.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

But you can stay whit me so it doesn't hurt.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II + EFS 18 - 55 mm.
 
Vet att allt jag publicerar i stort sett består av lantbilder eftersom det är där jag levt de senaste veckorna. Men det är trots allt bättre än inget. Dessutom slog det mig då jag redigerade sista bilden att tänk hur många gånger jag vandrat den vägen till Linn genom alla år. Både i solsken, i regn och rusk, i snö och inte minst med badkassen i ena handen och kameran i den andra.