Men jag har lyssnat när du lovat.

- Nyfunnet och färdigredigerat collage från början på månaden. - 

Har avklarat första skoldagen efter lovet som dessutom till mestadels bestod av volleybollspel på vår fyratimmars långa håltimme i vårsolen. Med andra ord perfekt om det inte vore för att jag är lagom bra (läs: mindre bra) på det hela, även om de inte är riktigt såå illa, då jag iaf träffar bollen, ibland... Skämt och sido. Men huvudsaken är väll att det var kul och att tiden iaf gick lite fortare än vad den annars skulle gjort.

Två svartvita från vitsippsskogen.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Waking up on a monday treatin' it like a sunday.

Två relativ nya instagrambilder. Den första från förra helgen och den andra från i morse.

Har gjort minsta möjlig idag, dels för att det är sista lovdagen och för att vädret är perfekt, men även för att min hals inte riktigt varit med mig så det där med att ge sig ut på en springtur kändes inte så smart. Däremot har jag ju inte degat ihop helt eftersom det igår kväll avverkades en spontan promenad i skogen som slutade på över en mil. Vilket även börjar bli standard numera.

Ett påsklov som börjar lida mot sitt slut.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Två bilder från en kväll nere vid älven inne i stan förra veckan.

Ägnade ännu en solig dag till arbete ute i Gaperud igår, dessvärre den sista för det här lovet och jag måste då medge att de känns lite konstigt att lovet snart är slut. Även om jag trots allt har två lediga dagar kvar innan en lika kort skolvecka väntar och sen en fyrledig helg och sen är det verkligen inte långt kvar. Men först väntar lite söndagsjobb idag och tilläggas kan även att jag mötte upp en saknad Sara igår kväll för lite biomys till den nya filmen The Other Woman och frågar ni mig så är det helt klart värt ett besök! 

Nu tror du säkert att jag hoppas på nåt som aldrig blir av.

Jag har helt tappat fattningen om vilken veckodag det är... Vilket till stora delar beror all ledighet och det enkla liv som levs då dagarna antingen spenderas inne i stan eller ute i Gaperud och på vardera ställe utomhus i solen med diverse småjobb eller till att bara lapa in så mycket D-vitamin som det går.
 
Däremot tog jag ett avbrott i all vanlig vardag igår kväll och begav mig av till Wåxnäs och en klasskompis innan vi slutligen hamnade på Nöjesfabriken och 50-dagars festen. Vilket helt klart var uppskattat till max och inte minst hade jag bra sällskap. Men detta hindrade inte mig från att både handla, gå en långpromenad, lapa sol och köra ett litet intervallpass ute i skogen tidigare idag, samt som om detta inte vore nog väntar nu gratis buffé och lite annat smått på Gustaf Fröding senare ikväll.

Fler från vitsippsskogen # II.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Fotograf: Ida N.

I don't know how you do what you do.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Jag tror knappt jag behöver säga något längre om att kameran används flitigt såhär i vårtider då allt bara exploderar ute.

Fler från vitsippsskogen.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Ytterligare fyra bilder från i tisdagskväll.

Jag säger bara en sak, det är tur att jag har en så tålmodig kompis som Ida som dels står ut med allt mitt fotande, men som inte minst ställer sig både bakom och framför kameran och dessutom gör det riktigt bra.

När knoppar brister.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Ännu några bilder från förra veckan och någon buske i stadsträdgården.

En kombination av enbart bra saker.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
För det första är bilderna från början på förra veckan(?) och dessutom finns det fler, så för tillfället råder det i alla fall ingen bildbrist då kameran går varm mest hela tiden. För det andra är de knappt redigerade alls och för det tredje har ännu en dag ägnats i ett soligt Gaperud och därmed till lite trädgårdsarbete och i morgon väntar ännu en tur dit ut och sen en bra kväll med bra sällskap inne i stan.

Från gårdagens photoshoot.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Ytterligare två bilder från gårdagens kvällsfotografering bland vitsipporna och dessutom två bilder som jag är otroligt nöjd med.

När det enda du kan göra är att le, utan anledning...

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Fotograf: Ida N.

Har ägnat ännu en solig dag med några timmar i solstolen, men han även med lite ärenden inne i centrum på förmiddagen och en kvällsfotografering med Ida i en mysig vitsippshage. Vilket bl.a. resulterade i bilden ovan och ungerfär 300 till. Sjukt. Men många tillhör nog kategorin hellre än bra även om bilden ovan visserligen är en av favoriterna eftersom den förmedlar en sådan enorm glädje. Eller det är i alla fall vad jag tycker, hur ego det än låter.

P e p p a r k a k s c h e e s e c a k e.

 
Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Fick något infall i fredags och bakade min första cheesecake någonsin, men absolut inte min sista. Att det däremot kunde varit lite mer pepparkaksbotten är en annan femma och något jag får tänka på tills nästa gång.

Tilläggas kan även att receptet hittas här och som ni ser att jag valde att toppa med egenodlade björnbär istället för hallon.

B r y g g u d d e n # II.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Personlig favorit den översta, eftersom lakanen hänger ut genom ett fönster.

A n n a n d a g p å s k .

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.

Kom nyss hem från ett soligt Gaperud och har precis landat framför datorn i hopp om att redigera fram lite bra bilder från veckan som gått, då det tagits en hel del i och med alla långpromenader som gjorts. Så som de ovan... Morgondagen däremot ska bl.a. ägnas åt lite ärenden inne i centrum.

Ett rosa hav av körsbärsblommor.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Sex bilder från Stadsträdgården i fredags och ja, en dag ska jag helt ärligt ha ett eget rosa träd i min egen trädgård.

Men jag vet att jag döljer en sanning.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
Fyra bilder från Sandgrundsudden och början på förra veckan.

Lite guldkant på tillvaron.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Gårdagens promenad slutade här och när jag kom till andra bilden, la jag mig ner i gräset och bara njöt av allt... -

Spenderade gårdagen i ett mer eller mindre soligt Gaperud och hade en allmänt bra dag som bl.a. bestod av matlagning, god mat, en eftermiddagspromenad i solen, mängder med djurgos och självklart bra sällskap. Med andra ord ungefär som vanligt men i det här fallet ett bra vanligt.

Dagen däremot ska ägnas åt lite söndagsjobb innan det bär av hem till innergården och förhoppningsvis även en kvällspromenad innan morgondagen än en gång ska fördrivas ute på landet.

B r y g g u d d e n # I.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Stadsträdgården var inte det enda stället som passerades under gårdagens promenad, utan vi råkade även gå förbi Bryggudden och slutligen även Herrhagen och Örsholmen innan vi hamnade hemma i soffan igen.

Långfredagen och en lång fredag.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Som alla vet så är det långfredagen idag och så är även min fredag, lång alltså eller i alla fall effektiv. Detta eftersom jag hunnit med en hel del så som skickat in en skoluppgift, bakat min första cheesecake (någonsin) men definitivt inte min sista, tagit ännu en tvåtimmars promenad med stadsträdgården som mål, fotograferat massor och därmed har jag nu suttit och redigerat ett antal bilder. Så nog finns det saker att slänga upp här åtminstone den kommande veckan, vilket passar alldeles utmärkt då bl.a. morgondagen ska spenderas ute i ett soligt Gaperud.

I vitsippsskogen.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
- Tre bilder från vitsippsskogen i tisdagskväll. - 

Musöron, träningsverk och äntligen påsklov.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Tre enkla (våriga!) bilder från i tisdags kväll. - 

Sedan i onsdags har jag avverkat det sista nationellaprovet i svenska, det muntliga och därmed mer eller mindre avslutat en av alla kurser. Lika så har jag och mamma tagit årets längsta promenad (tidmässigt iaf) då vi gick runt i över två och en halv timme av någon anledning. Men jag har även hunnit med ett träningspass i går morse vilket resulterade i en go träningsverk, en lång håltimme med bra sällskap, betalat in det sista på studentresan, haft filmmys hemma hos Ida igår kväll och därmed inlett 1,5 veckas ledighet på bästa sätt.

M a g n o l i a .

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Passade på att stanna och fota av dessa magnolior igår och favoriten är helt klart första(och andra). ...och tänk så gott de luktar.

Två mer eller mindre halvlediga dagar.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tog en kvällspromenad med mamma efter jobbet och det är sjukt vad grönt det blivit på bara några dagar...

Japp jag lever, om det nu var någon som tvivlade på det? Vilket jag inte tror, skämt och sido. Däremot mer eller mindre utan dator eftersom jag helt enkelt inte orkar starta igång den, eller ta mig tiden för den delen heller. Trots att jag enbart spenderat ynka en timme i skolan idag, fått tillbaka mitt matteprov och enbart genomfört den klassiska måndagsträningen igår innan jag båda eftermiddagarna bänkat mig på innergården och sen avverkat lite kvällsjobb. Att lika så morgondagen enbart innehåller ett muntligt nationellt prov gör inte direkt veckan sämre för fem öre...

Why is monday so far from friday but friday so close to monday?

- Senaste från instagram och därmed fredagsfika och däckbyte på g. -

Sedan i fredags har jag bockat av sista provet på hemska-veckan, strosat runt inne i centrum med Linn och tagit en gofika, vilket var välbehövligt till max, spenderat lördagen ute i Gaperud och därmed bytt däck på två bilar. Men även gosat med våra fyrfotingar (läs: mer eller mindre blivit uppäten), ägnat en söndag som denna till att vara produktiv och därmed både hunnit handla ute på Bergvik, lagat en god lunch, utnyttjat solen på innergården och tagit en springtur. Så ja nog har det hänt saker i helgen och nu återstår endast fyra förhoppningsvis snabba dagar innan vi får ledigt igen och den här gången i 1,5 vecka.

Nationellaprov, matteprov och en ekorre till katt.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Tre mer eller mindre(!) graciösa bilder från helgen som gick på vår lilla ekorre.
...och ja, han ska alltid vara där de är som mest grenar.
 
Har en torsdag som denna avklarat årets första nationellaprov, det skriftliga i svenska och bockat av ett matteprov. Med andra ord veckans tidigare mest fruktade dag är numera över, men konstigt nog blev den varken så tung eller jobbig som jag trodde att den skulle bli. Att jag lika så gick ifrån båda proven relativt nöjd känns självklart bra samtidigt som det inte alls gör det, eftersom då många gånger resultatet brukar visa det motsatta efteråt. Men man kan ju alltid hoppas på att det gick bra. Dock återstår ett samhällsprov i morgon innan jag äntligen får ta helg.

So why don’t you run for your life.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ovan syns tre enkla och gräsiga bilder från i söndags, då jag och mostrarna tog en promenad ner till Änga.
 
Har egentligen noll idéer om vad jag ska skriva, förutom att jag har sovmorgon och dessutom längre än vanligt en regnig onsdag som denna. Lika så har jag noll inspiration och fortfarande allt för många saker att bocka av, men listan börjar sakta men säkert minska vilket i alla fall känns bra. Att däremot de tre tyngsta proven fortfarande ligger och skaver är en annan femma...

Life is short there is no time to leave important words unsaid.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Bild från förra veckan i brist på tid att redigera fram de nya från helgen. -

Skippade cykelturen till träningen i morse eftersom det regnade. Vilket det också gärna får göra hela veckan eftersom det är då jag pluggar som bäst. Okej riktigt så tråkigt väder behöver det inte vara, men det stämmer faktiskt att jag får som mest gjort de dagar då vädret utanför inte alls lockar. Däremot känns det som mycket prat och lite agerande just nu, så får väll helt enkelt ta och börja i ena änden och förhoppningsvis hitta den andra innan veckans slut.

Månadens Favoriter - Mars 2014.

Jag måste då erkänna att det helt klart är en salig blandning av bilder från föregående månad ovan. Men, jag kunde helt enkelt inte bestämma mig för vilka jag gillade mest med tanke på antalet bilder jag hade att välja bland och variationen mellan vissa. Så ja ovan syns ett antal bilder som får spegla förra månaden ur kameravinkeln.

Hand i hand, spring inte från varann.

Passade på att plocka fram penna och papper i eftermiddags, samtidigt som jag fäste blicken på Kais Moras herrlag som lyckades ta sig upp i ssl och ovan syns resultatet. Aningen enkelt, men jag är nöjd vilket också är det viktigaste. Att jag däremot alltid lyckas vara kreativ då jag har som minst tid är desto sämre, men jag hann trots allt bocka av en del innan också...

G å r d a g e n.

Spenderade ju som sagt gårdagen ute i Gaperud och konstigt nog tar det på krafterna att vistas utomhus en hel dag. Men vad gör det då jag hade en bra dag (minus en sak), hade bra sällskap och som alltid fick god mat. Sen att jag därefter däckade nere i soffan på stört när jag kom hem är en annan sak. Plus med gårdagen var även att jag äntligen fick mina extremt slitna toppar avkapade och att jag slapp allt plugg, till skillnad mot idag...

En bra början på en bra helg.

Slutade redan vid elvatiden en fredag som denna och därmed drog jag hem samt njöt av solen på innergården under eftermiddagen. Med andra ord en allmänt slapp dag har passerat och nu väntar lite fredagsmys i form av Let's Dance innan jag senare ikväll tackar för mig då en heldag ute i Gaperud väntar i morgon.

When the sun goes down. # II

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ytterligare tre bilder som togs samtidigt som dessa förra fredagen.
...och linsblänket i den andra skulle kunna redigeras bort, men jag tycker att det ser lite mysigt ut också.

Där ute finns en värld av långa nätter.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Bild från igår morse, då jag hade sovmorgon och lite extra tid över så drog fram kameran på vår altan. -
 
Började en torsdag som denna med lite matchspelande med Fria Löroverket och har därefter avklarat veckans längsta och segaste skoldag. ...och roligare än så blir det inte, tyvärr. Däremot att jag kanske insett eller kommit på vad jag ska söka inför nästa år är i alla fall ett plus. Men inget är givet förutom ansökningsdatumet som närmar sig aningen för fort om ni frågar mig. 

Slutligen tänker jag bara göra ingenting, låta Melissa Horn rulla i hörlurarna och sluka inspiration från diverse internetsidor resten av kvällen. Även om jag garanterat kommer ångra det beslutet i morgon då måstehögen bara växer och växer.

Det är så det är mellan blad och gräs.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ytterligare fyra vårtecken från i söndags och lika så lite utfyllnad...
Personliga favoriter 1 och 2.

71 dagar kvar.

Ovan syns lite av de senaste från instagram och den senaste veckan. Med andra ord från lördagens restaurangbesök med bra sällskap, årets första solstolshäng i fredags och från idag då vi fick hämta ut våra studentmössor. Dessutom är det enbart 71 dagar kvar tills den 12 juni, så nu gäller det bara att lägga i den sista växeln och klara sig igenom spurten. Vilket inte minst gäller de två närmsta veckorna då allt tycks komma samtidigt.

Vår lilla linslus.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Han vet då allt hur man ska posera för att få fram de bästa bilderna vår lilla goding.

If you gave me a chance I would take it.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.

Insåg förut idag att de nästkommande veckorna kommer öka aningen i tempo mot tidigare, men det är bara att bita i och hålla ut. Däremot att tiden inte räcker till, eller i alla fall inte till det jag vill om ni nu frågar mig är en annan femma. Med andra ord det gäller att prioritera och trots att jag har mängder av ovisade bilder får vi se hur mycket jag knåpar ihop.

V i t s i p p o r.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.