S i s t a S e p t e m b e r .

Ungefär lika chill som bilderna ovan är har min måndag varit. Tränade precis som vanligt i morse och vi körde skott och pass i stort sett hela träningen. Då det bara var jag och tre killar till. Samt därefter drog jag hem och myste ned mig i soffan med lite lunch, kaffe och instuderingsfrågor innan jag slutligen begav mig in mot stan för att möta upp Linn för lite shopping och plus i kanten är att jag inte kom hem tomhänt.

Kan ju även tillägga att matchen igår slutade i förlust och att jag var långt ifrån nöjd med vad jag presterade. Men som så många gånger annars, säg någon gång som jag faktiskt är nöjd? Med andra ord, jag är på tok för bra på att såga mig själv, dessutom oavsett vad andra säger...

I wanna be scared, don't wanna know why.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tre bilder från förra veckan, då mamma och jag tog vår extremt långa långpromenad.

Säsongspremiär på hemmaplan väntar.


- Arkivbild från Oktober 2012. -
 
Jaha då var den här helgen snart över och fort har den gått. Vilket kanske till stor del beror på att jag jobbade hela gårdagen, samt hela morgonen idag. Men än återstår en sak. Derbymatch i säsongspremiären mot Skoghall och dessutom på hemmaplan och såklart finns det bara en sak i sikte. Nämligen vinst.

En fullspäckad helg väntar.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Var och hämtade ut nycklarna till jobbet efter skolan eftersom jag i morgon ska jobba på bl.a. mitt första bröllop. Samt därefter tog jag en gofika med min saknade arbetskamrat från i somras, helt klart dagens hiss och därmed inledde jag en fullspäckad helg på bästa sätt.

I n s p i r a t i o n s k ä l l a.

(bildlänk)
 
Tänkte för ovanlighetens skull länka till en av få fotobloggar, som jag nästintill kikar in på dagligen. Detta eftersom jag sedan en tid tillbaka varit som såld på hennes bilder och skulle verkligen göra allt för att få till mina minst lika bra. Så med andra ord stor inspirationskälla som helt klart är värd ett besök. 

You will never get what you want, unless you fight for it.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Bild sen i början på September. Samt färg eller svartvit?
 
Haft en allmänt seg torsdag, provat ut och beställt studentmössa(!!), höll dessutom seriöst på att somna på lektionen efter lunch då ögonlocken bara sjönk ihop titt som tätt, samt har precis tömt kaffekoppen och om någon timma väntas träning och imorgon är det äntligen fredag och helg. Sen att jag är minimalt med ledig är en annan sak, som egentligen inte gör mig något. 

So I'm playin' safe and I'm breakin' the rules.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Kvällsljus på hösten, kan vara bland det vakraste som finns att fånga på bild.
För övrigt bilder från förrförra veckan eller någon gång...

Kall Onsdag.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Invigde min dunjacka idag, då vi var funktionärer på KM för femteklassare och trots det halvfrös jag. Vilket kanske inte var så konstigt, då jag delvis stod under ett paraply i några få plusgrader mellan nio till tre. Så när jag kom hem var jag relativt frusen, samt när Ida sedan kom förbi så hamnade vi i stort sett i Tv-soffan ända fram tills det var dags att dra på träning. 

The tan may fade, but the memories will last a life time.

En kort tillbakablick på lite bra saker från sommaren 2013. Med andra ord både nya och gamla bilder.

Alla bilder är antingen tagna med min Canon EOS 500D eller min Canon IXUS 230 HS.

Sometimes the silence guides our minds.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Haft en realtivt slapp tisdag, då vi var lärarfria på första lektionen, bortglömda på andra vilket ledde till en extra lång lunch, samt därefter en lååång föreläsning på Universitetet. Så ja, en dag som denna saknar jag lite av det mysiga på bilderna ovan extra mycket. Inte minst godingen på understa bilden.

Lite av det fina med hösten.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Lite fler bilder som togs samtidigt som dessa.

En vanlig måndag.

Efter en snabb runda på Bergvik med mamma, idag igen jag vet, så hamnade jag i vilket fall som helst här. På vår innergård, som jag dessutom återigen är otroligt glad över att jag har. Inte minst under tidig vår och höst. För vad är inte lyxigare än att kunna njuta några veckor mer än alla andra, då plusgraderna faktiskt höjs med hela tio grader.

För övrigt så känns det lite dubbelmoral över det här inlägget. Då jag enbart såhär i slutet tänker klämma in att jag hittade min höst och vinterjacka förut. Punkt. ...och snart sticker jag iväg på träning, igen.

Som taget ur en skräckfilm. II

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Tog bilderna ovan samtidigt som dessa och än en gång är jag riktigt nöjd med vad jag lyckats få fram.
...och ja, de kanske inte riktigt symboliserar en skräckfilm som de andra. Men lite mystik har de allt.

Varför är jag inte ens förvånad?

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
+ Bild 2 & 4 är tagna av min mästerfotograf. Mamma.
 
Jobbade ju som sagt tidigare idag, samt småsprang av stan bokstavligt talat efter det. Vilket resulterade i en på tok för sen lunch vid halv tre, tilläggas bör även att jag åt frukost vid sjutiden. I vilket fall som helst så ledde det ena till det andra och därmed en allmänt seg och trött Sara.

Så när mamma vid femtiden frågade om jag ville med ut på en kort kvällspromenad var jag otroligt tveksam. För hade egentligen ingen lust. Men vem var det i slutändan inte som kom på idéen att gå extremt långt om inte jag? I hela två timmar gick vi runt, samt långt över milen, kringelikrokvägar inom mängder av stadsdelar och inte minst efter klarälven i kvällssolen. 

Tilläggas kan även att vi gjorde samma sak igår. Fast då i skogsmiljö istället.

If you want something you have to work for it.

Om dryga timmen drar jag iväg på lite söndagsjobb. Var ett bra tag sedan sist. Samt därefter tänker jag snabbspringa av stan i hopp om att hitta en vit blus. Men vart det hela slutar får vi helt enkelt se, för behöver trots allt fixa lite grejer här hemma också. Även om jag är så kallat ledig imorgon.

Som taget ur en skräckfilm.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Hade et litet ärende i stan i morse och därmed åkte kameran med på en cykeltur och tur var väll det. För knäppte nämligen bilderna ovan, som jag dessutom är jättenöjd med. Samt på något vis känns det som om de är tagna ur någon läskig skräckfilm. Hur jag nu kan avgöra det? Då det är bland de sista jag ens skulle sätta mig och titta på. Då det är just precis läskigt...
 

Haft en dag där jag trivs som bäst.


- Arkiv- och favoritbild från hösten 2012. -
 
Haft en sådan där perfekt ledig fredag ute på världens bästa plats. Bestående av lagom mycket arbete, med andra ord någonting nästintill hela tiden, en värmande höstsol, otroligt mycket djurgos, bra sällskap och allt annat bra som är uppskattat till tusen. Inte minst då man vet att den kommande veckan kommer flyga fram samtidigt som den är fullspäckad till max. Vilket egentligen bara är bra. 

Fredag, studiedag och mysfaktorer till max...


Canon IXUS 230 HS.
 
Eftersom dagen kommer spenderas i ett förhoppningsvis soligt Gaperud, så vad passar inte bättre än två små bilder, på våra senaste nykomlingar. Från förra gången jag var där och ja, det kanske inte är några toppen bilder, vad det gäller kvalitén, men mysiga är de allt.

But than he smiled at me.

Gick och tog långhelg efter fyratiden idag och precis som vilken torsdag som helst så skyndade jag mig hem, slängde i mig käk och inväntade dagens andra träningspass. Dessutom utan en massa jäktande plugg däremellan. Vilket kändes underbart. Bra kändes det också att vi tog tillfället i akt och körde skott på träningen, eftersom vi var så få. Samt slutligen, ännu bättre är det att veta att jag har tre lediga dagar framför mig, egentligen fyra om man också räknar med min slappa träningsmåndag. Vilket jag gör.

But even the sun sets in paradise.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Har minimalt med inspiration och nästintill brist på varierande bilder såhär i slutet på September.
Tar för övrigt långhelg en torsdag som denna och morgondagen kommer ägnas ute i (ett soligt) Gaperud.

Lite höstnytt.

Tog en liten tur med mamma ut till Bergvik efter i skolan. I hopp om att hitta lite nya höstskor och ja, jag tror vi lyckades ganska bra då dessa tre godingar ovan fick följa med hem. Samt tröjan är sedan Stockholmsresan med Ida i Augusti. ...och färgen gör sig egentligen inte rättvisa, på varken skorna/tröjan.

This is what autumn feels like.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
+ ett extra lager brus.
 
Onsdagar betyder sovmorgon, långa mysfrukostar, kaffekoppen i högsta hugg och en massa extra tid.
Med andra ord perfekt start såhär mitt i veckan och allt...

Hej, hej tisdag.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Tisdagar är nog veckans värsta dag helt klart och idag är verkligen inget undantag. Trots att jag faktiskt fick sluta hela tre(!!) timmar tidigare och gå hem redan vid två så har jag inte haft en endaste ledig minut sedan jag kom hem. Vilket till stor del beror på alla mattetal som inte räknas av sig själv. Usch. För övrigt så väntar som vanligt ett träningspass senare ikväll, men fram tills dess ska ja enbart fästa blicken på mitt Word-dokument. Så ja ingen kanontisdag direkt, men vill trots allt försöka få helgen fri till trevligare saker.

Autumn is a second spring when every leaf is a flower.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Bilder tagna i helgen, då lördagen spenderades ute i Gaperud. Samt färgklickar som dessa behövs då regnet bara faller ned där ute. Samt la på en liten vignettering för omväxlings skull.

En helt vanlig måndag.


En ny vecka med nya möjligheter står på intåg. ...och den här började faktiskt riktigt bra. Bl.a. med ett träningspass, som vanligt, samt en lunch-och-fika-paus med Emma i stan, delvis eftersom vi fått i uppgift att se hur folk kommunicerar samt sedan jag kom hem har jag enbart ägnat eftermiddagen åt lite serietittande. Vilket var över en månad sen sedan sist. Sjukt. Samt slutligen om dryga timmen rullar bilen mot dagens andra träningspass. 

I was never meant to travel on my own.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
När de här kommer upp befinner jag mig i Örebro och har eller ska jaga runt på en liten vit boll.
 
Samt tycker verkligen att ljuset faller jättefint på de två översta bilderna. Men vad tycker ni?

S ö n d a g .

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Tog denna bild samtidigt som dessa. 1-2-3-4.
 
Ägnade ju som tidigare nämnt gårdagen i Gaperud, vilket var efterlängtat till max och som vanligt lyckades jag klämma in massa djurgos, god mat, mycket lantluft och allmänt bra saker. Vilket helt klar är ett plus. 


För övrigt väntar en heldag i Örebro med lite matchspelande och bussåkande, så när jag kommer hem ikväll lär jag nog va ganska mör. Men vad gör det, då jag endast går tre dagar i skolan till veckan, läs: egentligen fyra om man räknar med morgondagens idrottslektion, vilket inte jag gör. Haha.

Fredagen den trettonde.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Japp. Fredagen den trettonde idag, vilket innebär en helt vanlig fredag. Eller åtminstone för mig. Med andra ord en seg skoldag, en tur till Välsviken där jag hittade en tröja, samt om vilken minut som helst så rullar bilen mot Forshaga och farmor. 

För övrigt väntar även ett besök ut till Gaperud under morgondagen, vilket verkligen är på tiden, då det känns som om det var evigheter sen jag var där sist. Även om det "bara" gått två på tok för långa veckor.
 
Samt som en extra grej, så kan jag jämt nämna att gårdagens kommunikationslektion lär vår klass sent glömma. Tur att vi kan bjuda på oss själva ibland alltså...

The storm is coming, but i don't mind.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Fyra lite mer höstaktiga bilder om ni frågar mig och personliga favoriten är nog den första. 
Även om alla fyra är speciella på sitt vis.

För övrigt så har jag långdag idag i skolan, plus hinner jämt hem och äta innan jag ska iväg på träning igen för andra gången. Så ja, detta är nog allt ni får och med andra ord är detta tidsinställt.

Det första av hösten.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Bilder från förra veckan någon gång. -
 
Japp. Ni läste rätt. Jag erkänner att det är höst även om det sitter långt inne. Men däremot har den hittills inte varit kall och ruggig, utan relativt varm och behaglig. Vilket vi tackar för. Samt visst, lite mysigt ska de allt bli med stickade tröjor, gula träd, en värmande höstsol, mängder med koppar te och förhoppningsvis även lite tid över för serier. 

Dessutom har jag precis som de senaste onsdagarna, varannan rättare sagt, tagit en långpromenad med mamma eftersom jag är träningsfri och därmed åkte kameran även med ut en sväng.

Precis som vanligt.

Ovan syns bland det senaste från instagram. Lingonrensning och vårt lilla busfrö som helt klart ska vara med överallt. En lapp, som jag i måndags råkade missa, vilket ledde till att jag blev inlåst och att Ida fick sig ett gott skratt och såklart även jag. När jag väl kommit ut dvs... En bilåkarbild samt en sådan där underbar septemberkänsla som man bara vill ha kvar för evigt.

Samt ja, det där med att jag skulle hålla mig borta ett tag. Det lyckades jag ju bra med. Eller inte. Precis som vanligt. Börjar i vilket fall som helst sent, eftersom det är onsdag och slutar även relativt tidigt. Helt okej med andra ord och har jag tur skiner även solen när jag kommer hem.

Still a little hard to say what's going on.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Konstigt nog har jag bilder kvar från förra onsdagen. ...men tyvärr minimalt med inspiration, så ja, det kanske inte direkt ekar tomt här, men desto mindre varierat. Så funderar faktiskt på en liten minipaus.
 
Men vi får se.

Har numera två söndagar i veckan.

Som ni säkert redan vet så ägnas måndagar enbart åt att träna och i värsta fall lite nödvändigt plugg. Vilket jag dock inte sett till än i år och det tackar vi verkligen för! Men en måndag som denna lyckades jag även klämma in en runda på stan med mamma, samt några extratimmar i solstolen. För helt ärligt, man måste ju passa på så länge som det går.

Imorgon kommer aldrig bli som igår.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Bild från någon tidig augustimorgon. - 
 
Myslistan rullades precis igång på spotify och den resterande delen av kvällen tänker jag enbart ägna åt ingenting. Perfekt efter en någorlunda okej söndag ändå, som dessutom bjöd på perfekt september(stek)väder och en tredjeplats i DM.

En helg med bara innebandy.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Bild från förra veckan. -
 
Gårdagen ägnades som tidigare nämnt åt DM samt därmed både spel och matchtittande på Haik. Det hela resulterade i två vinster, den ena med 7-0 och den andra med 3-0, så med andra ord vi höll nollan bakåt och det är alltid ett plus. Sen att jag inte är riktigt lika nöjd med vad jag presterade igår som förra helgen är en annan sak. Men man har helt enkelt bättre och sämre dagar, så är det bara. För övrigt rullar skjutsen om dryga halvtimmen till Haik innan det slutligen bär av mot Arvika för lite slutspel. Där dessutom Karlstad damernas elitlag står som motstånd. Så det lär bli tufft... 

Men ingenting är omöjligt, bara man har rätt vilja!

Jag skulle låta blicken möta andra ögon.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

När de här kommer upp springer jag troligtvis runt och jagar en liten vit boll med enbart mål i sikte. Samt måste bara få medge två saker. Ett jag fullkomligt älskar tröjan ovan, samt två, ni kommer troligtvis få stå ut med lite mer bilder från i onsdags då kameran åkte med ut till skogen. För har en hel del kvar att visa.
 

Innebandy för hela slanten.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Fredag och dagen har innehållit en hel del faktiskt. Bl.a. lite lektioner, en lång lunch och därmed en sväng om in till stan, en sovtimme ute i solstolen när jag kom hem, mat, tråkiga måsten och inte minst en långpromenad innan jag nyligen hamnade här i tv-soffan framför ett av alla fredagsprogram. Samt imorgon väntas matchspelande i DM på hemmaplan med dessutom dubbelderby och eftersom det inte finns något annat än seger som tänkbart resultat, så räknar jag även med en heldag och finalspel i Arvika på söndag.

I just can't crack your code.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Sitter för tillfället i min säng med musiken inkopplad, en drös med bilder som ska säkerhetskopieras samt inte minst väljas ut till ännu en fotobok. Dessutom från samma företag som förra hösten, så garanterat lär det bli ett bra resultat. Vilket det helt klart blev sist då jag verkligen blev jättenöjd!

För övrigt är det första gången som jag verkligen kan sätta mig ned och riktigt varva ned idag. Känns nämligen som allt gått i ett ända från klockan sex i morse. Vilket det egentligen har, då jag dessutom jämt han hem och käka mellan skolan och kvällsträningen.

I'm off, flying straight as an arrow.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Fick något slags infall förut när klockan var kvart i sju så drog med kamera, stativ och cykeln ut i skogen en bit därifrån där jag bor. Allt i hopp om att knäppa lite bra bilder i kvällssolen. Dessvärre blev resultatet lååångt ifrån vad jag tänkt mig, men lyckades även få lite användbara bilder. Tror jag. För ska jag vara ärlig så vet jag inte alls vad jag tycker. Hiss eller diss helt enkelt?

Tror man tillräckligt blir det verkligt tillslut.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

En onsdag som denna har jag hunnit med en lång sovmorgon, en kort samhällslektion, samt ett besök på universitetet precis som alla andra treor på skolan vilket resulterade i att jag valde att gå hem(!) istället för att trängas cirkus fyra hållplatser på en buss. Samt slutligen har jag hunnit njuta lite av den lilla eftermiddagssol som varit. Så en helt okej onsdag med andra ord som dessutom kommer avslutas med lite allmänna må bra saker, samt eventuellt lite serietittande.

I'm gonna get it right this time.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II f/1.8.
- Nyfunnen halvbra bild från förra hösten. -

När man tycker det är lyx att få gå hem vid fyratiden istället för fem, ja då vet man att man har långa dagar i skolan. Men konstigt nog gick den här tisdagen relativt fort fram. Hur den nu kunde göra det?

För övrigt väntar ett träningspass innan jag till sist kan se mig själv som färdig för idag och tacka för mig. Samt imorgon väntar en otroligt skön och välbehövlig sovmorgon innan slutligen ett besök på universitetet ska genomföras.

Månadens Favoriter - Augusti 2013.


Eftersom vi bytte månad i söndags så passar det väl perfekt att jag visa upp några av Augustifavoriterna. Dessvärre var det inte alls så många som jag först trodde innan jag började kika igenom arkivet. Men ovan syns i alla fall några och en solklar favorit är helt klart den största bilden.

Andra september.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Bild från förra veckan. -

Spenderade gårdagen ute i Gaperud i ett aningen för kallt och höstaktigt väder. Men det är ju trots allt september nu så vad kan man vänta sig egentligen? Samt dagen ägnades som vanligt åt djurgos, mys och allt det vanliga samt åt att plocka lingon. Även om de tog emot i början, men när vi väl skulle hem var det jag som hade velat stanna kvar längre. Vadå skräll mig?

För övrigt har en ny vecka rullats igång relativt smärtfritt då enbart ett innebandypass och några soltimmar stått på schemat och som vanligt väntar det ännu ett träningspass ikväll. Med andra ord en vanlig måndag.