The sky is burning I believe my soul is on fire.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.

Ovan ser ni, om ni frågar mig, fem oootroligt vackra bilder från i onsdagseftermiddag då solen höll på att gå ned över trädtopparna utanför fönstret. ...och hade det inte varit för att mamma uppmärksammade mig om det hela då jag satt vid skrivbordet, så hade det inte blivit några bilder.

Tilläggas kan också, att jag knappt ändrat någonting på dem gällande varken färgmättnad, eller kontrast.

Everything is new to me.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Arkivbild från Oktober 2013. -
 
Tog sovmorgon i morse, vilket både var välbehövligt och evigheter sedan sist och ska jag vara ärlig så kommer jag inte ens ihåg när jag senast sov så länge som idag. Även om så länge* i det här fallet enbart innebar till nio. Men det är trots allt tre timmar mer sömn än vanligt. För den som nu bryr sig...


För övrigt så slutade matchen igår i förlust, vilket självklart är negativt, men frågar ni mig så spelade vi inte som vi brukar eller som vi framförallt kan. Dessutom fick jag testa på att var forward för första gången för den här säsongen, i två perioder, och nej, det gick inte lika bra som på onsdagsträningen. Men det fungerade. Även om jag självklart kände mig mer hemma på backen i tredje. Samt slutligen så väntar en allmänt slapp lördag och troligtvis ett besök hos Ida senare idag.

I know I should forget, but I can’t.


- Gammal och lagom avancerad instagrambild från tidigare i höstas. -
 
Gjorde en kort skoldag förut, slutade redan vid tolvtiden. Vilket vi återigen tackar för då det är fredag och allt. Dessvärre var jag tvungen att dra tillbaka till skolan för att hämta ut min dator. Vilket egentligen inte är något negativt alls. Eftersom jag numera har tillgång till allt, precis som innan. Vilket underlättar en hel del! Tro mig...

Tog slutligen en snabbrunda in till centrum efteråt, vilket resulterade i att bl.a. första julklappen för i år inhandlades. Perfekt. Samt som avslut på en allmänt bra fredag, väntar lite matchspel med DJ, då jag blev inringd såhär i sista minuten och allt. 

I catch your eye then you turn away.


- Favoritbild från i somras. -

 

Körde intervaller på träningen i morse, inomhus, vilket vi tackar för, då tanken först var att vi skulle varit ute. Det hela kändes i vilket fall som helst jättebra och jag måste faktiskt få erkänna att jag saknar att köra riktig sommarfys ibland. Eller rättare sagt relativt ofta. För känslan både under och efter år så otroligt go. 

För övrigt så bockades äntligen svenskatalet av från den alltför tråkiga att-göra-listan tidigare idag. Vilket känns bra. Lika så känns det helt okej att veta att ens balklänning numera hänger hemma i garderoben och därmed är ännu en sak inför studenten avklarad. Samt slutligen, bäst av allt, en allmänt slapp torsdagskväll utan måsten väntar. 

There's always room for common ground.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Jag vet att jag har bokstavligt talat bombat er med alla dessa frostbilder. Men det är liksom nästintill det enda jag har för tillfället och inte minst så gillar jag dem otroligt mycket. Samt bilden ovan är veeerkligen inget undantag, dessvärre ser den mycket bättre ut i stort format. Vilket ni hittar här.

. . : The best thing about a picture is that it never changes even when the people in it do. : . .


Har ju som sagt suttit och letat igenom arkivet några kvällar nu i hopp om att hitta bra och minnesvärda bilder. Vilket jag också hittat. Men många tillhör nog kategorin hellre än bra, eller åtminstone den mer privata, eller vad man nu ska kalla dem...

Kände dock att några (bl.a. de ovan) kunde få dyka upp här. Delvis eftersom de på sitt vis är favoritbilder, men även för att ni inte skulle tröttna på all novemberdimma (1 / 2) som lagts upp de senaste dagarna. 

...och ja, jag är fullt medveten om att ni sett vissa bilder förut. Men vad gör det? 

N o v e m b e r d i m m a # II.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Ytterligare några bilder från i lördags, då delar av dagen ägnades i Gaperud. Samt bilderna ovan, togs på hemvägen och därmed genom bilrutan i en rullande bil. Vilket förklarar en del skakiga partier. 

Fick för övrigt gå hem tre timmar tidigare än vanligt idag, med andra ord två istället för fem. Vilket vi tackar för, även om vi aldrig riktigt behövt gå så länge heller... Samt nu väntar vilken tisdagskväll som helst. Med andra ord sen träning och slutligen även sovmorgon och en relativt kort dag imorgon.

Once you love someone they stay in your heart forever.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Låter bilderna tala för sig själv. För nog har han allt charm vår lilla goding...

Försöker vara stark när jag går igenom motvind.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Har precis myst in mig i en filt, hällt upp en kopp vaniljte, rullat igång musiken och pluggat in hårddisken i datorn. Så nu ska det minsann letas fram bilder så det ryker. För har nämligen två s.k. projekt på intåg och att jag egentligen borde förbereda ett svenskatal glömmer vi bort för någon timma eller två.

N o v e m b e r d i m m a .

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Dimman låg verkligen som ett tjockt täcke i förrgår morse då vi kom fram till Gaperud. Vilket inte minst syns på andra bilden, då den övre delen av fotot ser ut att vara täckt av ett papper eller liknande.

Step by step we’re getting somewhere.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Bilder från igår, på vår lilla goding. Samt fler lär dyka upp så fort jag redigerat dem. -
 
Har ränt runt över högt och lågt idag med mamma. Med andra ord har vi både klarat av ett besök ute på Bergvik, Välsviken, inne i centrum, två vändor hem samt en sista tur ut till Haik för lagfotografering. Som tyvärr slutade i ett fiasko, eftersom fotografen dragit hem. Så det där sista kändes relativt (läs: väldigt) onödigt. Men bortser man från det så har vi haft en bra dag och inte minst fick jag med mig en varmare vinterjacka hem. 


Dessutom så är det ju idag, enbart en månad kvar till jul. Men frågan är dock om jag börjat smålängta än, eller om det kommer först om ett tag, då lite julpynt kommer fram. Vilket jag tror, för som det är nu så känner jag mig inte alls taggad på allt julstök. Däremot desto mer taggad på jullov... 

Tio minusgrader utanför fönstret...

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Två extremt kalla fönsterbilder från i morse. -
 
Ägnade ju som tidigare nämnt förmiddagen ute i Gaperud och känslan av att få vara där, även om det idag bara blev några timmar, är så otroligt härlig. För det finns seriöst ingen bättre plats. I alla fall inte att andas ut på och sist jag var där, var för två veckor sedan. Under höstlovet. Vilket känts som en evighet. 

För övrigt så är jag enbart hem och laddar kamera batterierna och byter om, för om dryga timmen rullar bilen åt nästa slutmål för dagen. ...men innan det ska jag försöka redigera lite kalla bilder från i morse.

Samt som absolut sista grej, kan jag helt klart säga att jag inte ångrat en minut att Ida "tvingade" med mig på bio igår. Dessutom helt ovetande om vad filmen skulle handla om, med tanke på att jag såg den första Hunger Games filmen kvällen innan. Men den toppade helt klart mina förväntningar och nu väntar vi bara på trean. För det kommer väll en trea så vitt jag vet, eller?

Fredagsbio, tårtkalas och Gaperudsbesök på g...


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Fotograf: Susan S-N.
 
Tog helg vid tiotiden och har sedan jag kom hem slängt ihop en snabb lunch och pimplat i mig lite kaffe, samtidigt som tröttheten bara vällt över mig. Så de resterande timmarna fram tills klockan fyra fördrivs troligtvis i tv-soffan innan de bär av in mot stan för ännu mer mat och slutligen det där biobesöket med Ida. Perfekt med andra ord. Dessutom så väntar under morgondagagen ett förmiddagsbesök ute i Gaperud och därefter lite födelsedagsfirande i Forshaga.
 
...och ja bilderna ovan är från i onsdags och troligtvis så gillar jag den i Svartvitt mest, såklart.

En kall och lång torsdag.


- Arkivbild från Maj2013 och nej jag saknade inte alls detta lite extra en kall torsdag som denna... -

Gjorde veckans andra och därmed nästintill sista skoldag tidigare idag. Eftersom jag återigen enbart har en lektion under morgondagen. Vilket vi än en gång inte tackar nej till. För övrigt så väntar även ett biobesök med Ida i morgon kväll, då The Hunger Games II ska ses. ...och ja, den första filmen sågs för dryga tio minuter sedan. Men bättre sent än aldrig sägs det ju... Samt ja, självklart var den bra även om det inte är riktigt min typ av film.

Because friends is what you need.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II  f/1.8

Eftersom jag fick en helledig dag såhär mitt i veckan så passade jag på att fixa lite småsaker i morse. Därefter ägnade jag eftermiddagen med Susan. Vilket verkligen var evigheter sedan sist och egentligen får jag nog ta på mig den största skulden själv, tyvärr. Men det som känns så himla bra är att allting är precis som under första året i gymnasiet då vi verkligen hängde på och med varandra konstant varenda dag i ett helt år. Vilket jag tackar för då hon helt klart är en av de bättre personerna jag idag känner. 

Jag ägnade dagar åt det som är ingenting nu.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II f/1.8.
 
Det här med mer eller mindre ovärda skoldagar börjar bli standard nu. Samtidigt som det känns som om uppgifterna bara rullar in... Ägnade för övrigt delar av dagen åt en lång håltimme och ett besök på idrottens hus, samtidigt som morgondagen stavas l.e.d.i.g. Underbart till max med andra ord. 

Slutligen kan ni ju även förbereda er på en hel del porträttbilder. Då jag ska passa på att träffa Susan under morgondagen. Dels för att ta kort, men även för att ta igen lite förlorad tid. Eller vad man nu säger...

Running after you is like chasing the clouds.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8. / ISO:100.
 
Ny vecka med nya tag väntar. Dessutom en relativt slapp sådan om man ser till antalet lektionstimmar. Enda dagarna jag går fullt ut är nämligen enbart imorgon och på torsdag. Vilket vi tackar för. Däremot betyder inte det att jag är ledig för det, men det hör egentligen inte hit...
 
Fick för övrigt något slags fotoinfall igår och packade ned kameran + stativ och drog ut på en cykeltur. Det hela slutade med att jag hamnade i skogen, då solen höll på att gå ned. Samt frågar ni mig blev jag åtminstone lite nöjd med några bilder, inte minst med motljuset i dem.

För ett år sedan...


- Nyredigerade någorlunda okej blixtbilder från November 2012. -
 
För exakt ett år sedan, blev denna lilla goding vår. ...och som han har växt efter det. Både storleksmässigt och som individ. Samt jag tror att jag talar för hela vår familj när jag säger att han är helt underbar och inte minst lever han verkligen upp till sitt namn. Då han är exakt som Findus, i just Pettson och Findus.

Lördagslyx ♡


Canon EOS 500D - EF 50 mm II f/1.8.
 
Eftersom dagens match blev inställd i torsdags, så har jag haft, eller rättare sagt har jag en allmänt seg lördag bestående av på tok för mycket måsten. Men det känns trots allt otroligt skönt att jag redan avklarat två av arbetena. Dessutom när ett av dem låg som den tyngsta vikten över mina axlar.
 
Men för att slippa all enformighet unnande jag mig själv en godare lunch, eller sen frukost, beror på hur man ser det. I vilket fall som helst så är det den ovan. Bestående av bananpannkakor, keso, egenodlade björnbär och lite kokos. ...och ja, eftersom det var första gången jag testade det, så var inte mina förväntningarna sådär skyhöga. Men det ska nog gå att knåpa ihop det någon mer gång för ned gick det!
 

I see your true colors, shining through.


- Helt klart en av sommarens favoritbilder. -

 

Fick en förfrågan av Ida igår kväll om jag ville med och kolla på innebandy och jag måste medge att jag först var lite tveksam då jag egentligen helst av allt bara hade rullat igång en film. Men när de senare visade sig att Kais Mora stod som bortalag för elitdamera, blev svaret självklart ett ja. 

...och visst det känns allt lite fel att säga att det slutligen var rätt lag som vann, alltså bortalaget. Men på något vis kändes det mest logiskt att heja på dem av någon konstig anledning. 

There was a time when I was never relly sure.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Ända sedan jag kom hem har jag på något vänster trott att det är fredag. Trots att jag är medveten om att det väntar ännu en dag i skolbänken i morgon innan vi går på helg. Däremot inte den helgen som jag planerat, då bl.a. lördagens match blev inställd och helt plötsligt har jag en hel dag extra att göra vad jag vill på. Perfekt med andra ord, även om jag självklart hellre sprungit runt efter tre poäng.

Hade som tidigare nämnt dessutom bara träning i morse och filmtittande under eftermiddagen. Men trots detta enkla schema höll ögonlocken på att sjunka ihop lite för många gånger under sista timmen. Så antar att några extra timmar sömn bör prioriteras i helgen.

Mitt hjärta kanske slutar slå, men filmen börjar om ändå.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Medvetet överexponerade motljusbilder med ett extra lager brus. -

Tog fram kameran i måndagseftermiddag och tänkte spontanfotografera lite motljusbilder vid mitt fönster/skrivbord och ett av resultaten syns ovan. Plockade ned gitarren från väggen i brist på annan inspiration helt enkelt...

...och ja, något jag skulle vilja vara bättre på, eller rättare sagt kunna bra, då jag faktiskt kan liiite är att just spela gitarr. Dels eftersom att min enbart hänger där på väggen, i hörnet av mitt rum, vilket är synd. Men även för att de skulle vara kul att kunna, typ. 

13 - 11 - 2013.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Gjort två av fyra skoldagar, med andra ord hälften och därmed är det snaaart helg. Nästan i alla fall och det tackar vi för. Har dessutom haft min lånedator i en ynka dag och redan tröttnat på den, då den dels är både allmänt seg och helt enkelt inte min. Sådär lagom bra alltså, desto bättre är de dock att vi endast gör en av tre eftermiddagslektioner i morgon. Som dessutom enbart kommer innehålla filmtittande. 

Datorlös...

Lämnade in min skoldator på lagning tidigare idag. Då skärmen tydligen var glapp. Så därmed har jag endast en lånedator till hands vilket innebär att jag för tillfället känner mig lite lost. Saknar trots allt vissa sparade länkar och bilder, även om jag säkerhetskopierat allt. Så ja, det där med bra uppdatering kan man ju glömma. Samt enda positiva är att den här datorn har photoshop cs6, vilket jag dock endast kommer ha tillgång till de två närmsta veckorna. 

...frågan är dock hur jag ska stå ut, i två hela veckor, med en dator som inte är min?

En helt vanlig måndag.


- Arkivbild från Juli 2012. - 

Förutom att jag sprang runt som en zombie, både utseende- och trötthetsmässigt i morse så var träningen helt okej. Desto bättre var dock gårdagen, om de nu går att jämföra ett trevligt jobbpass och en allmänt mysig och lugn eftermiddag, med en seg morgonträning. Vilket jag inte riktigt tror...

Dessutom har den där zombiekänslan hållit sig kvar och för tillfället väntar jag bara på att kvällsträningen ska börja vid femtiden. För roligare än så blir inte den här måndagen. Men för att få tiden att gå lite fortare tänker jag kika igenom bildarkivet i hopp om att hitta något att publicera.

Written in these walls are the stories that I can't explain.


- Skulle verkligen inte tacka nej till det här. Varmare väder och en maaassa djurgos. -


Det var riktigt segt att gå upp i morse kan jag säga, lika så igår. Men jag får ju skylla mig själv lite då jag är världens sämsta människa när de gäller att ta riktiga sovmorgnar. Det är liksom inte riktigt min grej. Konstig nog. Vilket kanske beror på att jag nästintill aldrig tar mig tiden att få sova ut ordentligt heller.

För övrigt så kan jag även nämna att matchen igår slutade i derbyvinst efter en otroligt jämn match. Samt om någon timma så väntas det lite söndagsjobb igen och sen får vi se vart den här dagen slutar. Troligtvis drar jag av en standardrunda på stan efteråt. 

...och nej, jag är inte alls lite avundsjuk på mamma som för tillfället befinner sig ute i Gaperud och gosar med de senaste nytillskotten. 

Har en fullspäckad helg framför mig.

- Senaste från instagram. Sista skolkortet någonson + uppladdningen inför igårkväll. -

Hade en riktigt lång dag igår, först bestående av en lagom underhållande skoldag samt därefter lite kvällsjobb. Men jag klagar inte och absolut inte på det sistnämnda. För jag har verkligen ett jättebra extraknäck och inte minst då man får testa på att jobba vid lite nya tillfällen själv.

För övrigt så väntar en lördag som denna lite matchspelande på hemmaplan. Frågan är dock om det är vår hemmaplan, eller motståndarnas eftersom vi utgår från samma ställe... Ahja det märks och innan det måste jag i vilket fall som helst beta av lite tråkiga måsten, eftersom det gick sådär med det i torsdags... 

Saker man klarar sig utan...


- Grå och lagom intressant arkivbild från förra hösten. Enbart i brist på tillgången till bildarkivet just nu. - 

Lika trist och tröttsamt som vädret var utomhus förut idag, har ungefär de senaste två dagarna varit. Eller rättare sagt, tröttheten har tagit överhanden trots att dagarna rullar fram relativt okej. Förutom tills förut, då jag kom hem och startade upp datorn och en blinkande skärm mötte mig. Så därmed skyndade jag mig snabbt som sjutton att säkerhetskopiera verkligen allt, ifall något skulle hända. Vilket det tydligen valt att inte göra än så länge och som de ser ut nu fungerar den helt normalt igen. ...och tack och lov för det!

Dessvärre kan jag än så länge inte röra varken bilder, eller liknande eftersom de fortfarande kopieras och därmed rök planerna över att bocka av lite tråkiga måsten. Så istället slänger jag igång gårdagens avsnitt av Grey's och myser ned mig i soffan med lite vindruvor. Lite oplanerat torsdagsmys med andra ord.

Days go by my window, world slows down as it goes.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II f/1.8.
 
Första dagen efter lovet är numera avklarad och därmed hoppade även saker man förträngt fram. Precis som efter varje lov. Så egentligen inget nytt och lika så inte när de gäller vart den resterande delen av kvällen kommer spenderas. Nämligen på Haik fram tills efter tio och sen är de bara hem och däcka som gäller, för imorgon väntar en på tok för tidig tandläkartid. Så vipps där försvann min sovmorgon...

Månadens Favoriter - Oktober 2013.


Ovan syns några av favoriterna från förra månaden och konstig nog hade jag än en gång svårt att välja ut bilderna, eftersom det fanns mer bilder än vad jag trodde. Samt ska jag vara ärlig så känns det inte som jag använt kameran mycket alls. Men tydligen var det nog mycket för att få fram en hel del favoriter.

Dessvärre finns det slutligen ett minus med förra månadens bildtagande. Vart är alla landskapsbilder? Men ska jag vara ärlig så är jag inte alls förvånad. För varje år tänker jag "i år ska jag föreviga hösten", men de händer liksom aldrig. Saker kommer emellan och tiden rinner iväg, samtidigt som hösten övergår från vackert gul och färgglad till grå och trist. Så ja helt klart en miss från min sida som måste förbättras.

. . : If you want to learn what someone fears losing, watch what they photograph. : . .

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- Återigen en nyredigerad arkivbild från i början på September. -

Imorgon smygstartar allvaret igen och har vi tur så flyger de sista sju skolveckorna för den här terminen fram åtminstone någorlunda fort. Vilket egentligen hela den här hösten gjort. Två månader har liksom bara försvunnit iväg och egentligen kan jag inte sätta fingret på om det faktiskt är just bra eller dåligt. Lite både och kanske?
 
För övrigt så avslutades lovet delvis ute i Gaperud och därmed på bästa sätt. Samt veckan som kommer ser allt annat än lugn ut. Fullspäckat nästan varje dag. Men det fungerar helt klart det också, så länge man planerar. ...och de vet vi ju alla att jag är ganska så bra på. Nästan för bra, skämt och sido.

Väskan fylld med diamanter men du vill ha guld.

- Mästarbild på hög nivå alltså ;) -
 
Inför matcherna igår hade varken vi i D3 eller DJ de bästa förutsättningar. 19 utespelare på två lag skulle delas upp och innan samlingen såg vi ut att bli endast tre backar. Men som tur va fick vi in en fjärde. Med andra ord, vi åkte till Filipstad med två kedjor och ska jag vara ärlig så är det då de är som roligast att spela. Då man får mycket speltid och då allt flyter på bra. Vilket de faktiskt gjorde igår, även om jag nu aldrig ser mig själv som hundra nöjd. Men det är ju inte direkt något nytt...

Slutresultaten hamnade för övrigt på vinst för båda lagen.(D3: 8-6, DJ: 11-4). Så sex pinnar fick vi med oss hem från skogen och därmed inleddes sista helgen på lovet bra. Samt om någon timma väntas det för min del jobb och sen får vi se vad som händer. Dock lutar det åt en shoppingtur med mamma i stan. 

F ö r s t a N o v e m b e r .


- Arkivbild från september 2012. -
 
Jaha då var de dags att byta blad i almanackan igen och den här gången till November månad. Ärligt det känns som om Oktober bara flög iväg och nu återstår det endast 1 måndag och 24 dagar kvar till julafton, lika så endast två månader kvar till 2014. Sjukt.

För övrigt så inleddes den här fredagen helt klart på bästa sätt. Nämligen med en timmes relax-massage och jag skulle verkligen inte tacka nej till att börja varje fredag såhär.