En regnig sommardag. # II


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
 
De resterande bilderna på vårt lilla charmtroll som återigen inte kan förstå varför fönsterrutan kan vara blöt när inte han är det. 

En regnig sommardag.

När man inte kan förstår hur fönsterrutan kan vara blött ...men inte jag. Ja då är de allt inte lätt! 

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
 
Måste även få tillägga att mina favoriter personligen är de svartvita bilderna, samt den längst ned. Om man bortser från att kaffekokaren råkade stå lite i vägen. Men helt klart en ögonblicksbild. Nästan iaf...

När inga ord räcker till...


Canon EOS 500D - EFS 18-55mm + EF 50 mm II 
 

Körde första innepasset på evigheter i tisdags och därmed även ett beeptest. Vilket resulterade i att jag slog mitt gamla personliga rekord med en bra bit. Vilket kändes hur bra som helst och nu hoppas jag bara att jag kan nå mitt mål. Eller ah, det jag satte upp häromdan... Vilket troligtvis inte är helt omöjligt heller, så länge jag ligger i och ger max till tusen de nästkommande fyra veckorna då det väntas egenträning för min del.

För övrigt har de senaste dagarnas timmar ägnats på tok för mycket i stan. Men fick iaf lite kvalitetstid igår där ute där jag trivs som bäst. Vilket kunde behövas, då den här dagen lär bli allt annat än lätt och kort eftersom ett sista farväl ska tas och sen är du enbart ett minne blott. Men ett bra sådant, ett älskat och inte minst en del av mitt liv samt en del av min barndom. Som sagt den här dagen kommer bli tung...

You might fit me better than my favorite sweater


| P1. Charmtrollet och storfavoriten själv. | P2. Midsommarfirande på intåg. | P3. Årets första dopp. |
P4. Årets första smultronstrå och traktoråkande.
 
Med andra ord bland det senaste från instagram.

På sommaren sjunger sången sig själv.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II
 
Det har gått drygt en vecka sedan jag tryckte på startknappen på datorn och faktum är att jag inte saknat det alls. Samt allt beror som vanligt på att jag delvis spenderat en hel del dagar ute på landet, åkt fram och tillbaka till stan för att träna, samt fått tiden att gå ändå. Så som under midsommarhelgen, då det bl.a. väntades lite firande uppe i gårn med grannarna. Precis som varje år. 

För övrigt har jag även under denna vecka övningskört för första gången. Tyckte liksom det var på tiden samtidigt som jag efteråt insåg att det lär ta tid och att jag dessutom verkligen måste ta tillfället i akt att prioritera det hela om jag ska komma någon vart. Vilket återigen kanske är på tiden såhär efter min artonde födelsedag och allt...

Home is where your heart is.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Det känns som om jag bombat er hela veckan med tidsinställda inlägg och detta är inte det något undantag. Trots att jag troligtvis (läs: är) i stan eftersom det väntas både jobb och förhoppningsvis även lite försenat födelsedagsfirande för mig och mamma.
 

Seems like only yesterday, just around the corner.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 

I hjortronskogen.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Midsommarafton och midsommarblomster.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Tidsinställt inlägg eftersom jag precis som de senaste åren kommer spendera Midsommar ute i Gaperud och även i år väntas det en helkväll nere hos familjen Larsson.

Hej, här ligger jag.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Ja, jag får då aldrig nog av denna lilla goding.
Vilket säkert ni förstår och därmed får ni även stå ut med lite charmiga bilder.
 

Jag blev liggandes i ett dike...

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Ja, jag måste då medge att rubriken låter allt annat än bra. Men faktum är att den är sann, eftersom ja för någon dag sedan bestämde mig för att gå ut och fotografera och bästa vinkeln, var helt klart, ifrån dikets botten. Där jag dessutom trodde jag skulle förbli oupptäckt. Men icke, för innan jag visste ordet av det, stod vårt fyrbenta lilla charmtroll där vid vägkanten och sneglade på mig innan han fick nog och intog vägen som liggplats samtidigt som han gjorde mig sällskap tills jag ansåg mig själv som färdig.
 

Rävunge.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Har även i år lyckats fånga en rävunge på bild. Men den här gången bara slumpmässigt då den häromkvällen smög sig igenom vår trädgård. Så plockade upp kameran i all hast och fick bl.a. bilden ovan, som egentligen inte är speciellt bra eftersom det både var mörkt ute och inte minst hade jag fel objektiv på kameran. Men, men... En ögonblicksbild helt enkelt samt jag får väll smyga lite på dem senare i år igen, precis som förra året.

För övrigt finner ni förra årets rävungesbilder här och här. Samt enligt mig är de bilderna mycket bättre!

Jag har försökt på mitt sätt att vara fri.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Två egentligen osammanhängande arkivbilder från någon vecka tillbaka.
 
Har varit vaken i någon timma nu och sitter för tillfället och säkerhetskopierar på tok för många bilder. Med andra ord, jag borde gjort det sedan innan. Men som tidigare nämnt är datortiden minimal såhär under sommaren och inte minst under den första delen av den. Vilket både ni och jag får stå ut med, samtidigt som jag försöker knåpa fram så många tidsinställda inlägg som möjligt åt de resterande dagarna då datorn inte ens sätts på. Vilket egentligen är hur gött som helst, samtidigt som jag känner att en tom blogg inte är något jag vill ha.

Det har åtminstone börjat bra...

Har inlett sommarlovet på bästa sätt. Bl.a. genom en lyckad grill-/volleyboll kväll med några ur min klass i fredags och ja vädret blev helt klart på vår sida. För precis innan jag skulle bege mig av mot Sundsta sken solen upp samtidigt som ösregnet och åskan försvann och tack och lov för det. För en bra kväll fick vi.
 
Helgen där emot har jag spenderat i Gaperud, där jag precis som vanligt fyllt tiden med superbra sällskap, lagom mycket arbete, massvis med djurgos och en hejdundrande massa bilder på minneskortet. Samt idag har jag avklarat lite ärenden på stan så som ett bankbesök och lite shoppande i affärer med mamma innan det bar av hem till solstolen.

Slutligen kan jag även nämna att förhoppningsvis tar jag tag i redigerandet när jag kommer hem från kvällens träningspass, samtidigt som rätt dator är påslagen. Sitter nämligen vid min gamla nu eftersom jag håller på och fixar med lite serieletande och därför får ni även en arkivbild ovan.

I don't know when I lost my mind.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Hittade världens mysigaste och minsta väg, omringad av små smörblommor häromdagen. 
 
Kommer spendera dagen ute i Gaperud och därmed minimalt med datortid och s.k. dötid, så har fixat ihop lite tidsinställda inlägg åt er. Dessutom vet jag inte om vi övernattar eller inte heller...
 

S o m m a r l o v ! ☀

Vid tiotiden idag fick vi äntligen vårt efterlängtade sommarlov. Dessutom mitt sista riktiga, eftersom jag om tio veckor inleder mitt sista år på gymnasiet och ja för stunden känns inget av det egentligen på riktigt. Dock är det inget att bry sig om just nu. För det kommer...
 
För övrigt drog jag och några tjejer in till stan och firade in vår ledighet med lite mat på en uteservering. Samt ikväll väntas det lite mys och allmänt bra saker med delar av klassen, utomhus. Så nu hoppas vi verkligen att vädret är på vår sida, vilket inte verkar helt omöjligt för tillfället. 

Balfotografering - Sara Öhman. # II


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Ovan syns ytterligare några av bilderna jag tog på bl.a. Sara innan hennes bal i måndags. Dessa dessutom i färg, precis som jag lovade samt med en kavaljer.

Vår lilla ekorre - version sommar.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Samt återigen kommer det upp lite bilder på vårt lilla charmtroll, som dessutom måste varit eller kommer bli ekorre i sitt nästkommande liv. För som han klättrar, samt ibland är det ett under att ens grenarna håller och inte minst sagt är han nöjd då han får står i uppmärksamhetens centrum.

För övrigt hittar ni vinterversionen här.

Balfotografering - Sara Öhman.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Härmed kommer mina allra första balbilder från i måndags upp och lika så mina första någonsin. Dessutom föreställer de återigen min otroligt vackra lagkamrat som till råga på allt hade en helt underbar klänning och håruppsättning dagen till ära.
 
Kan även säga att det troligtvis (läs: ska) kommer komma upp bilder även i färg. Jag lovar!

Mer spontanitet i vardagen skulle inte sitta helt fel.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
Fotograf: Mamma.
 

Hade en superkort skoldag bestående av enbart betygsprat och tårtätande innan jag till sist begav mig hem redan vid halvtio tiden och intog viloläge i solen. Samt det är väll i stort sett där jag spenderat nästintill hela dagen innan mamma slutligen kom hem och vi begav oss ut på en liten promenad.

 

Samt den där promenaden blev dock betydligt längre än vi väntat oss, i dryga två timmar var vi ute och gick men vart vet vi egentligen inte exakt. Vilket är ganska vanligt då vi bara får för oss att gå, gå och åter gå lite till, samtidigt som vi kör med, "Ska vi ta höger eller vänster"-taktiken vid varje korsning. Så det är inte undra på att det tar tid. Men vi har ju trots allt ett bra sällskap båda två. Haha...

 

För övrigt fick jag en drös med fotoinspiration vid platsen ovan. Så dit tänker jag helt klart återvända!

Balfotografering - detaljer.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Ovan syns två detaljbilder som jag tog igår, egentligen lite i smyg, samtidigt som jag fotograferade Sara.
 

Rullar igång veckan med full fart.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Har haft en ganska så fullspäckad, men ändå skön början på veckan. Började nämligen dagen med en cykeltur ut till Tyr, samt x-antal timmar ute i skogen letandes efter kontroller och olika stationer med ett gäng grabbar. Vilket resulterade i vinst och därmed är jag även en biocheck rikare. Säger man ens så? Rikare alltså...
 
I vilket fall som helst han jag nästintill inte mer än hem och landa samt därefter slänga i mig lite käk innan det bar av in mot stan för att fotografera min fina lagkamrat Sara igen. Den här gången innan hennes studentbal och nej, jag var inte alls avundsjuk på alla snyggt klädda tjejer och killar. Inte alls. Samt slutligen därefter knöt jag på mig springskorna för andra gången idag och begav mig ut på en löptur och körde lite styrka hemma. Både välbehövligt och underbart till max.

 

När inte ord räcker till.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Ovan syns fyra bilder som egentligen representerar kategorin, hellre än bra. Med andra ord det är inga mästerverk när det gäller fotograferingens alla konster och regler. Men, de visar en av alla de charmiga sidor som vårt lilla busfrö har. Här den busigt-goa-ser-ni-mig-eller-sidan.

Samt min personliga favorit är nog ändå den understa bilden. Men varför vet jag inte... Vilken är er?

Har fullt upp med att vara ledig.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Återigen två bilder från den s.k. tidiga söndagen.
 
Första gången som jag startar datorn sen i fredags. Vilket helt enkelt beror på alla sommarrutiner samtidigt som tiden därmed läggs på andra saker. Så som att t.ex. att gårdagen återigen spenderades i Gaperud, både s.k. hemma och nere vid vattnet med Linn. Samtidigt som jag idag ränt runt i nästintill varenda affär både ute på Bergvik, inne i stan samt slutligen ute på Välsviken med mamma.


Dessutom kan jag även nämna att alla objektiv fick sig en liten putsning förut. För imorgon väntas det nämligen balfotografering inne i stadsträdgården under eftermiddagen. Men först en halvdag i skogen...

En tidig söndagsmorgon i juni. # II


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.
 
Tog dessa bilder i samband med de här och ja, jag vet inte hur många gånger jag fotograferat den där vägen ovan. Samt varje gång tycker jag om bilderna lika mycket. Måste helt enkelt bero på att det föreställer världens bästa plats samtidigt som det är ett vackert motiv. I alla väder dessutom.

Den mer lantliga delen av nationaldagen.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Tror egentligen inte jag behöver nämna hur mycket jag faktiskt älskar att vara här ute och bara få gå som jag vill, gosa med våra små och stora fyrfotingar samt njuta av varenda sekund. Men jag gör det ändå. Nämner alltså, att jag aldrig mot allt i världen skulle vilja byta bort det här. Inte för en sekund ens.
 
Dessutom kan jag även nämna att vår lilla krabat på mittenbilden, är knappt ett dygn gammal och att han somnade på min hand(!!) när jag satt där inne hos honom. Detta eftersom han konstigt nog, gick och la sig trots att jag satt där inne och innan ja visste ordet av det hade han lagt huvudet på min hand och somnat.

Som en riktig sommarlovsdag, men en vecka för tidigt.


Det här med att jag ska hålla mig borta från bloggen fungerar i regel ganska dåligt. Inte minst då jag tar en hejdundrande massa nya bilder. Så som igår, då nationaldagen spenderades ute i Gaperud, återigen i mitt andra hem och på min ladda-batterierna-plats. 

Nämnvärt är dessutom att jag tog årets första dopp nere i Gapern med Linn. Kanske inte superdupervarmt, men helt klart bättre än jag väntat mig och sen låg vi ju kvar där vid klipporna och bara lapade i oss sol. Samt enligt henne, har jag fått tant-stämpeln präglad på mig, när det gäller att bada. Men det bjuder jag på, även om det delvis kanske är sant. Då jag hellre solbadar än badar i vatten. Där det både är blött och kan va kallt. Skämt och sido.

En tidig söndagsmorgon i juni.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Tog dessa bilder i söndags morse, då väckarklockan stod ställd på 5:00. Kan tyckas på tok för tidigt att gå upp för vissa. Men väntar det ett dryga femtontal kor så gör det. Samt hur underbart skulle det inte vara att vakna upp till den här vyn varenda dag.

Samt enda nackdelen med den här morgonen var att jag inte riktigt fick till de där perfekta bilderna som jag gärna hade velat få fram. Men får väll helt enkelt kravla mig upp tidigt någon mer morgon den här sommaren och hoppas på att det är lika vackert då.

We knew this day would come, we knew it all along.


5/6 - 2013 ♥
 
Långt ifrån den bästa onsdagen har passerat och för tillfället känns allt för tomt för att kunna tas in. Så tar troligtvis en liten paus de närmsta dagarna och återkommer när jag känner för det.
 
Men jag vet att det åtminstone ligger ett väntande inlägg och om man ska se något positivt med den här dagen alls. Så lämnade jag iaf in alla läroböcker tidigare idag. Med andra ord ett steg närmare sommarlov.

 

Studentporträtt - Sara Öhman. # II


Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
 
Japp här kommer den, del två från förra fredagen då jag fotograferade lite studentporträtt i stadsträdgården på en mycket vacker Sara. Samt dessutom valde jag att enbart ta med svartvita bilder. Eftersom jag precis som sist tycker de framhäver personen mycket, mycket bättre.

Edit: Del ett hittar ni här! Såg även att första och sista bilden även förekom i förra inlägget. Dock i färg.

I wanna scream and shout and let it all out.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II 
Arkivbild från Maj 2013.

Charmtrollet själv på favoritplatsen.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.
 
Ja, vad ska man egentligen säga om vår lilla krabat ovan. Han slutar helt enkelt aldrig förvåna oss(mig) och inte minst är han som Findus i just Pettsson och Findus. Dock är enda skillnaden att han är otroligt mycket bättre, sötare och inte minst klokare. 

Tisdag och senaste från instagram.


P1. Från förra onsdagen då vi tog en sväng upp i tornet med jobbet, innan vi till sist bjöds på mat. | P2. Min nya bikini (och jag), fick visa upp hur nöjd jag var över vädret. | P3. Vår übersöta goding. Går inte annat än älska honom!
 
Lämnade in sista uppgiften för det här året igår kväll och kan inte annat än medge att det känns u.n.d.e.r.b.a.r.t till max! Lika så insåg jag även att om jag har tur är jag ledig på fredag, vilket innebär en fyra dagars lång helg. Innan till sist den sista skolveckan kommer och förhoppningsvis flyger den fram och innan vi vet ordet av det har vi gått på sommarlov, igen. Dock för sista gången. För om ett år är det min tur att springa ut i vit klänning och med studentmössan på huvudet. Vilket känns både långt bort, nära samt lite läskigt eftersom man inte vet vad som händer sen.

Studentporträtt - Sara Öhman.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II 
 
Fotograferade ju som sagt lite studentporträtt på Sara i fredags och ovan ser ni fyra av de bilderna som togs. Samt måste återigen få erkänna att jag faktiskt är nöjd och lika så hoppas jag även att hon är det. För det är ju inte direkt varje dag som man fotograferar med studentmössan på. 


Slutligen kan jag även säga att jag är mer såld för de svartvita bilderna. Men det kanske beror på att jag tycker att personligheten hos den man fotograferar kommer fram bättre då, samtidigt som porträttbilder i färg känns mer vardagliga. Men även de är vackra på sitt sätt. 

Om två veckor blir det här vardag.

Har inte haft datorn på sen i fredags och egentligen har jag inte saknat det heller. Men kände att jag var lite småtvungen att kika in och i alla fall tala om att jag lever. Samt lever gör jag verkligen, eftersom jag haft en underbar helg ute i Gaperud och inte minst märktes min tekniska inaktivitet va det gällde mobilbatteriet. Laddade den på lördag morgon och när jag kom hem igår kväll, en dag senare, ja då var mer än halva kvar. Vilket säger en del...


Kan väll även bara lite smått nämna, att helgen bestått av en massa djurgos, lite gräsklippning i bikini, ännu mer djurgos och ett allmänt superbra sällskap och trots allt bra och uppvilande så var jag otroligt trött igår kväll. Vilket kan beror på att jag gick upp fem på morgonen. Men klagar inte, för har helt klart haft två av de bättre dagarna på länge. 


Samt bilder har jag såklart tagit, men tyvärr hinner jag inte lägga in dem nu, då det snart väntas fys ute på Skutberget i ett gassande solsken.

 

S e l m a.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Tog bilderna ovan förra helgen, då jag precis som nu, när det här kommer upp befann mig i Gaperud. Samt är hon inte söt? Vår lilla Selma.