De senaste veckorna...

Kan man väll lite smått säga att jag haft aningen tur. Åtminstone när de gäller publicitet i olika tidningar.


Till att börja med dök den här lilla krabaten återigen upp i pappersform förra veckan, men den här gången i NWT's sommarbildstävling istället för tidigare i VF

Sedan var det även dags för en bild jag skickade in i början på Juni, (tror jag?), att för andra gången visas i en lite lantligare tidning. Där den dessutom tydligen hade kammat hem andra platsen och om det kommer något litet pris återstår dock att se än så länge...
 
Samt slutligen fanns våra "minstingar" med i gårdagens NWT. Vilket egentligen också det var ganska otippat då jag tidigare haft så kallat oflyt om ni frågar mig. Men tydligen inte den här sommaren...
...och slutligen, jag tycker bara det är kul att jag ens kommer med. Sen om jag vinner eller inte är absolut inte det viktigaste. Men visst vore det kul, men ska jag vara ärlig har jag sett många bilder som varit jättebra och även bättre. Så som sagt, jag är nöjd som det är just nu också...

Nobody can slow me down.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II f/1.8.
 
Körde första träningen på över en månad med laget igår. Detta eftersom vi både haft egenträning samtidigt som jag jobbat lite senare eftermiddagspass och därmed har jag fått köra själv. Vilket jag också gjort. Men det är inte riktigt samma sak när man springer runt själv. För om sanningen ska fram så kändes det som om jag tappat massor, som om jag skulle vara sjukt mycket efter och som om jag skulle bli missnöjd innan jag hann komma hem. Men det var snarare tvärtom. Jag hängde på precis som vanligt, kom tidigt tillbaka och innepasset gick även det helt okej. Även om det såklart var ringrostigt det också. Men det är lite så det ska vara på sommaren.


Samt slutligen väntar en dag i solens tecken, om den nu väljer att stanna, vilket jag hoppas på, för lite mer färg skulle faktiskt inte skada. 

Instagramcollage.

Tre bilder från sista jobbdagen, åtminstone som guide, samt resultatet av tre veckors kluddande...

Resultatet efter dryga timmen i skogen i lördags med moster och egentligen lika så igår, då mamma och jag intog skogen ännu en gång.

Tre dagar med kvalitétstid.


Efter att jag återupptog mitt sommarlov på riktigt i fredags kväll har jag spenderat nästintill varenda minut ute på världens bästa plats. Dessutom med superbra sällskap samt inte minst lite extra kvalitétstid med min moster då vi varit "ensamma" stora delar av dagarna. Vilket alltid är mysigt, samt inte minst eftersom det inte händer allt för ofta.


Samt bl.a. har vi hunnit strosa runt i skogen och hittat lite blåbär, åkt traktor, plockat och donat med allt möjligt precis som vanligt samt gått upp sjukt tidigt, iaf en dag... Vilket hon såklart är van, men inte jag. För ska jag vara ärlig så är det inte varje morgon som jag går upp runt kvar i fem för att mjölka kor. Eller rättare sagt i mitt fall, gå runt som en zombie samtidigt som jag halvsover med armarna runt någon fyrfoting eller lutad mot en vägg. ...och ja, jag är helt seriös, för jag somnade verkligen där ja satt på huk lutad mot väggen. 

Samt såklart har jag även använt kameran någorlunda bra, men dessvärre har inte en endaste bild lämnat minneskortet än. Men det kommer väll att ske det med. Men inte nu...

När knoppar brister.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Bilder från i mitten på Juni 2013.

Summer in the air, wind in my hair.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Två enkelt svartvita bilder från början på Juli.
 
För övrigt befinner jag mig äntligen ute i Gaperud när det här kommer upp. Helt klart på tiden samt de resterande sommarlovsveckorna ska jag bara njuta och ta tillvara på varenda minut.

När man lever livet på en pinne.

...eller i alla fall nästan.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
+ en grov beskärning.
 

Karlstad från ovan. # III


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
Japp ovan ser ni troligtivs de sista bilderna från tornet, iaf för det här gången.
Dessutom är det idag min sista dag som guide.

Lite smått och gott.

Jag är inte speciellt bra på att inte låta bli att klaga över vädret. Oavsett om det är sol eller inte. Alltid finns det något fel... Haha.

 

Jag önskar att jag var rik så jag kunde skaffa mig en lagom stor lägenhet med en enorm balkong i konstant solläge.

Jag tycker att convers är fint, samtidigt som det ger mig skoskav.


Jag är för tillfället 
glad och lite trött.
 
Jag använder min mobilkamera och kamera på tok för lite om ni frågar mig.
Jag skulle vilja ha en större säng, en ny dator och en pojkvän.
 
Jag tycker om sommaren och att sola. Någon som är förvånad?
Jag kan inte hoppa i när jag badar. Utan går alltid i.

Något jag hatar riktigt mycket är ormar och oäkta människor.
Det bästa jag vet är att vara ute i Gaperud, spela innebandy, min familj och mina vänner.

Med några bra dagar i bagaget blickar jag framåt igen...


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Nyfunnen bild från Juni 2013.
 
Sedan i måndags har jag jobbat, precis som de tidigare två veckorna, haft med mig Ida hem då vi skulle kört backintervaller vid Svinbäcken i tisdags. Men eftersom det började regna precis innan så kändes det lagom bra att springa upp och ned för en lerig och blöt stenbacke, så det slutade med ett litet styrkepass här hemma istället.


Igår rände jag dessutom runt på stan innan jobbet, samt efteråt väntades det glass vid älven och slutligen även den sena kvällsbion, återigen med sällskapet ovan, samtidigt som The Internship visades på storbildsskärmen. En film som var helt okej, samt inte minst gratis för oss båda. ...och alla vet väll att gratis alltid är gott, eller i det här fallet bäst.

Samt slutligen återstår nu bara två jobbdagar innan jag är fri. Men det fina vädret ser tyvärr inte ut att hålla sig kvar, utan det väntas regn. Vadå dubbelskräll?  

Tre vardagliga.


Kärlek kan helt klart visas på olika vis och ovan syns ett...
 

Från när vi åkte runt i en av våra gröna traktorer...
 

Trötta ben efter en lång arbetsdag.
 
Canon IXUS 230 HS.

When the sun goes down.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Tre enkla bilder från i lördagskväll då vi bara njöt av den sena sommarkvällen och solens värme.
Samt dessa bilder är tagna precis innan solen gick ned, från vår lilla balkong.

Karlstad från ovan. # II


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
De föregående bilderna hittar ni här.
 
...och ja, den översta lägenheten på första bilden skulle jag absolut inte ha något emot att bo i. Drömläge helt klart samt inte minst älskar jag balkongen och dess läge.

Då var det dags att lägga i den sista växeln...

Jaha då var det måndag igen och därmed inleder jag min sista jobbvecka, vilket såklart känns otroligt gött för om drygt en vecka går jag på sommarlov igen. 


För övrigt har helgen spenderats ute i Gaperud där jag både hunnit med lite soltimmar, samtidigt som jag klippte gräsmattan, åkt runt på balvangen och kört hö, gosat med våra små, numera mindre fluffiga, tvåfotingar, samt våra fyrfotingar, ätit tårta, god mat samt strosat runt x-antal varv i trädgården och bara öst in bär. Det sista bokstavligt talat alltså. Så ja, jag har helt klart haft två underbara dagar!

I love those random memories that makes me smile.

Efter två månaders bildtagande med min Iphone så har jag allt dokumenterat en hel del minnen. Samt ovan syns bara nååågra av alla bilder. Var ju som sagt över tusen stycken totalt.

Karlstad från ovan. # I


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Hade återigen med kameran upp en gång i tornet för att knäppa lite bilder över Karlstad. Precis som tidigare år, även om det mesta säkert inte ändrats så ska det liksom göras.

Ett tålamod nästintill på bristningsgränsen.

Fredag idag, vilket innebär helg imorgon och den ska såklart spenderas ute i Gaperud. Hoppas även på mycket sol, även om jag troligtvis inte kan njuta exakt så mycket som jag vill då det väntas hökörning igen. Men det funkar helt klart det också, eftersom att man innerst inne vet att man gör något bra och att man gör nytta.

Men först väntar lite lapande av sol, samt några timmar på jobbet och ikväll troligtvis ett träningspass igen. 
 
För övrigt så fungerar inte mitt spotifykonto på mobilen som jag vill, så för tillfället har jag n.o.l.l. (!!) synkade låtar offline, eftersom jag loggade ut förut och då försvann allt. Tjoho! Så om någon vet vad jag kan göra, släng iväg en kommentar! För det startar inte synka automatiskt som det brukar...

Bland björkar, prästkragar och blåklockor...


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ja där går "vi"...
...och visst har dom en fin "bostad" våra "minstingar".

Gårdagens instagrambild.


Började gårdagen med en lång frukost innan jag begav mig in mot centrum för att träffa en mycket saknad Sara. Vilket såklart var jättekul och helt klart på tiden då det hänt en hel del sedan sist. Det hela slutade iaf med att vi lunchade tillsammans på Söta Grodan innan det var dags för mig att börja jobba. 
 
För övrigt lyckades jag äntligen få in bilderna från min Iphone till datorn nu på morgonen. Har liksom inte lyckats förut, heh, dock var även det på tiden då jag knäppt över tusen mobilbilder på drygt två månader.
 

They say that the world was built for two.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Drygt en veckas gamla bilder. Men det är det jag lever på nu för tiden då många av dygnets timmar ägnas på jobbet samt motiven framför kameran är få.
 

Det är här jag håller hus om dagarna.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Tre jobbdagar kvar och sen tar jag helg, igen och förhoppningsvis väljer solen att titta fram även då och inte bara när jag jobbar. Men ska jag vara ärlig, så är jag väll inte direkt förvånad om den inte gör det...


För övrigt gick jag ut och sprang bl.a. lite intervaller igår kväll efter jobbet vilket kändes hur gött som helst. Samt idag innan jag börjar ska jag träffa en mycket saknad person i stan innan jag börjar jobba. Helt klart på tiden att vi ses igen, då det var en evighet sen sist. Åtminstone så känns det iaf så.

  

Rosa trädgårdsdetaljer och en katt.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8 + EFS 18 - 55 mm.
Å visst är han söt vår lilla Findus?

But what if I'm afraid to chase my dreams.


Ovan syns det senaste från instagram. Taget med min Iphone 4s.
P1. Morgonlyx innan jobbet. | P2. Inväntande av hökörande. | P3. Måndagstrött tjej. | P4. Bilden i VF.
 
Påbörjade ju som sagt en ny jobbvecka igår och måndagstrött var bara förnamnet, så tur att jag återigen har en superbra jobbkollega, eftersom vi mer eller mindre skrattade oss igenom hela gårdagen.
 
Dessutom fick jag en glad överraskning igår när jag kom hem då mamma säger, "Gissa vem som är i tidningen?" och ja, resultatet har ni ovan. Med andra ord har jag än en gång lyckats få med en bild i en sommarbildstävling, men den här gången i VF istället för i NWT. Men de duger gott och väl det också, dock tänker jag fortsätta skicka in bilder över högt och lågt till alla möjliga konstiga ställen. Enbart för att det är kul att se om man kommer med eller ej.
 

Blickade tillbaka i arkivet och fann det här...


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Storfavorit från förra våren. På en mycket saknad goding. Men som jag vet har det superbra just nu.♥

Life is like a photography, we develop from the negatives.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8  (+ EFS 18 - 55 mm).
 
Ny jobbvecka påbörjad, samt har jag tur går denna precis lika fort som förra. Vilket innebär, en kvar sen.

När han är som lyckligast.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
Åter igen två bilder på vår klättrande lilla vän.

En halvledig helg med en massa jobb.

Canon IXUS 230 HS.
 
Söndag idag, vilket innebär några jobbtimmar för min del och sen väntar troligtvis en svängom inne i stan med mamma. Samt har jag tur, eller otur, beror på hur man ser det så hittar jag allt som jag behöver. Har nämligen en otroligt lång lista med saker som jag är i behov av att få fram. Men vi får väll se hur det går med den saken.

För övrigt så ägnades ju gårdagen, precis som tidigare nämnt, i Gaperud samt åt att köra in lite hö. Så i dryga tre timmar stod jag bak på lasset och plockade rätt på lite över trehundra bal(ar). Med andra ord, ett helt okej styrkepass med tanke på att det är ungefär tre ton som jag lyft runt totalt.

Samt slutligen årets första hökörning måste såklart dokumenteras och ovan syns en lagom seriös bild, på en relativt nöjd tjej, efter andra lasset om jag inte har helt fel.

Grodperspektiv.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Japp här har ni det, igen, världens bästa plats. Samt är det egentligen så svårt att förstå varför jag trivs så bra som jag gör? För jag menar, titta bara på bilderna. Ser det inte mysigt ut?
 

Möt mig där båtarna rullar ut.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm + EF 50 mm II.
Kvällssol + värme = riktiga sommarkänslor.
 
Befinner mig för övrigt äntligen i Gaperud när det här kommer upp. Om än bara för en dag. Samt har jag tur får jag både njuta av solen och inte minst bidra med lite arbetskraft. Med andra ord, perfekt.
 

Månadens Favoriter - Juni 2013.

Precis som jag nämnde häromdagen så insåg jag att jag liksom förträngt det där med Månades favoriter för en kort stund. Vilket såklart inte är så konstigt då datorn inte används alls mycket, men desto mer använde jag kameran. Vilket helt klart märktes då jag skulle plocka ut favoriter från just Juni. För jag måste medge att det var ett ganska svårt val, för enligt mig själv har jag fått så otroligt många favoritbilder under den här tiden och ovan syns bara en del av alla.

If I fall for you, I will never be the same.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Fredag idag vilket innebär helg imorgon, om så bara för en dag. Men jag klagar inte. För hinner egentligen både göra saker före och efter jobbet bara jag vill. Vilket är perfekt. Dessutom idag, då vi fick lite extra tid och den ska helt klart spenderas i solstolen med en bra bok och lite vardagslyx. Precis som gårdagen.

 

För övrigt så sticker jag ut till landet imorgon. Underbart såklart eftersom jag inte varit där på en hel vecka nu, låter kanske inte länge alls men under sommarhalvåret är det minsann det. Då jag nästintill bor där ute i längre perioder.

 

Dessutom har jag även ägnat en tanke åt att jag borde fixa fram ett nytt utseende här i mitt lilla kryp in. Men det får ske en dag då det regnar eller liknande för just nu har jag verkligen ingen lust att sitta inne och koda om massa länkar hit och dit. Även om det vore behövligt.

L i l l a n - som ska bli stor.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II.

Långa mornar, solbrun hud och ingen stress.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II.
Lagomt avancerade morgonbilder.
+ ett extra lager brus.
 
Låter rubriken tala för sig själv. För sådär ser exakt varenda morgon ut för mig nu när jag börjat jobba. För trots att jag egentligen skulle kunna sova i evigheters evighet så gör jag det inte. Utan istället traskar jag upp, ned till köket, fixar en god frukost, njuter till max och eventuellet så hinner jag även med några soltimmar eller ett träningspass innan jag måste inta jobbet. Med andra ord nästintill perfekt.

Månadens Favoriter - Maj 2013.

Ja bättre sent än aldrig sägs det ju. Insåg såhär drygt en månad försent att jag varken lagt ut något till Månadens Favoriter vare sig från Maj eller Juni. Så ja, här kommer Maj-favoriterna en aning sent.
 
Samt när jag snabbt ögnade igenom Maj-arkivet så insåg jag att egentligen tog jag inte så värst mycket bilder, även om det var betydligt mer mot tidigare månader, såklart. Men de ja tog lyckades istället falla mig ganska bra i smaken och inte minst blev storfavoriterna de bilderna som jag tog på min fina lagkamrat inför hennes student.

I wanna scream and shout and let it all out.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Vaknade upp i natt av att regnet bara öste ned, samtidigt som åskan gick. Sådär lagom mysigt med andra ord. Lika så lagom nödvändigt nu när vi väl fått bra väder och allt. Men, men...

Dessutom trots att klockan bara är strax efter nio så har jag hunnit med en sväng ut till Välsviken med mamma och bl.a. fixat dagens lunch till jobbet. Perfekt. Samt tanken är även att jag ska ta och skicka in lite bilder till olika tävlingar nu eftersom de aldrig blev av häromdagen. Men vi får väll se hur det går...

Alla dessa underbara sommarkvällar.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Samt självklart är varenda bild ovan tagen ute på världens bästa plats.

Seems like only yesterday, just around the corner.

Canon EOS 500D - EF 50mm II  f/1.8.
 
Gjorde ju som sagt första arbetsdagen igår och det kändes faktiskt bra (egentligen varför skulle det inte?), enda halvminuset är att solen valt att skina över hela Karlstad och att vädret utomhus är helt underbart. Nästan för perfekt... Men jag tänker inte klaga för vi behöver det här vädret, inte minst ute i Gaperud, där hököringen är i full gång och ja, har jag tur får även jag bidra med lite arbetskraft på lördag då jag har veckans enda lediga dag. 

Men som jag säkert nämnt tidigare, jag har ett jättebra jobb och dessutom har jag fått en ny och superbra arbetskollega det här året, också. Så har verkligen ingenting att klaga på. För helt ärligt, jag hade inte velat ligga ute i rabatter och rensa ogräs eller liknande, vare sig om de regnade eller om solen stekte...
 

Våra små dunbollar.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Har suttit och redigerat lite vardagliga bilder hela morgonen, samtidigt som jag tömt kaffekoppen och tanken är även att jag ska skicka in lite bilder till olika tidningar eftersom det var ett tag sen sist. Men problemet är bara att jag inte riktigt vet vad jag ska skicka in. Eller rättare sagt, jag vet inte exakt vilken av alla bilder jag ska ta. För det finns trots allt en hel del.

För övrigt syns ovan några av fåra små dunbollar som började komma ut i torsdags. Eller rättare sagt de tre första och har jag inte helt fel så finns det åtminstone fem till nu. Samt favoritbilden är helt klart den första, men även den andra pga. dess gosighet. 
 
 

Lämnar ledigheten bakom mig för ett tag...

Canon EOS 500D - EF 50 mm II 
- Nyfunnen arkivbild från Juni 2013. -
 
Sjunde Juli idag vilket innebär att jag börjar jobba imorgon. Både på gott och ont. Kommer trots allt tröttna på att bo i stan redan imorgon om jag känner mig själv rätt. För så blir det alltid. Men visst kommer det kännas bra att få in lite klirr i kassan också, haha. Samt vemodigast av allt är nog att jag inte kommer få vara så mycket som jag vill ute på världens bästa plats. När vi dessutom ska börja med hökörningen... Men, men inget att göra åt.

För övrigt har jag under den senaste tiden, en och en halv vecka tillbaka, nästintill enbart befunnit mig ute i Gaperud, aldrig startat datorn, tränat en del, arbetat, gosat med våra små och stora vänner och inte minst de allra minsta små dunbollarna som kom i torsdags, haft sängsällskap på fyra ben och inte minst mått hur bra som helst. Med andra ord, den senaste veckan har bara flugit iväg. ...och här är jag nu. Med en sexdagars lång arbetsvecka på intåg samt ytterligare två liknande veckor.