31 - 01 - 2013


Torsdag idag, vilket betyder fredag och helg imorgon. Med andra ord underbart till max, inte minst eftersom en av alla tunga uppgifter lättar från mina axlar under morgondagen. Dessutom är vi även spellediga, vilket betyder att jag hinner spendera lite tid ute i Gaperud, samt även lirka in ett jobbpass mellan alla mattetal. Så med andra ord, antar att det blir en ganska bra helg trots allt.

People change memories don't.

Hittade ett litet krypin för någon vecka sedan, där man kunde redigera bilder direkt online. Samt måste medge att det inte är något jag brukar göra vanligtvis, inte alls. Men efter att ha kikat runt lite insåg jag att man enkelt kan få till lite schysta effekter så varför inte ge det en chans. I alla fall någon gång ibland och inte minst då man har ont om tid, eller bara vill ha åstadkomma något extra. Så som till bilderna ovan, personligen tycker jag att de blev mer som minnen, eller hur man nu ska förklara. Tillbakablickar kanske vore bättre?

Before you give up, have a second thought and think about those who try their best.

Vet att jag bloggat uselt de senaste dagarna och bättre lär det tyvärr inte bli resten av veckan heller. Känns som om jag har trehundrasjuttioelva saker i skolan, varav matteprovet som kommer till veckan är den största boven. Med andra ord tar det upp på tok för mycket tid och hoppas innerligt att jag kan få pusta ut ett tag framöver sen. Men vi får väll se.

Sen till något helt annat. Körde enbart styrka på måndagsträningen och det kan vara något av de bästa jag gjort på länge. Trots att stora delar av kroppen värkte både igår och idag, vilket egentligen bara gör det hela ännu bättre. Konstigt det där att man kan älska när hela kroppen värker, enbart pga. lite träning.


Waking up on a monday treatin' it like a sunday.

Matchen igår eftermiddag slutade i en go vinst och när slutsignalen gick stod det hela 6-3 åt oss. Så än en gång går vi upp i serieledning och toppar dessutom tabellen med flest antal gjorda mål. Sen att jag inte är någon målkanon är en helt annan sak, som egentligen inte hör hit...

För övrigt är det måndag och den spenderas som alla andra måndagar. Tränar dubbelt, ägnar några timmar i skolbänken samt hinner jämt hem och andas innan det bär iväg igen. Men jag klagar inte.

Det som kommer från hjärtat, går till hjärtat.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
För övrigt när detta kommer upp springer troligtvis jag runt på en innebandyplan och siktar på vinst.

G a m e d a y.

Söndag och bortamatch i Väse väntar om några timmar. Med andra ord, dagens enda måste och därmed det enda jag tänker planera in. För enligt mig själv pluggade jag nog mycket igår, gjorde nog med vettiga saker och tänker därför avsluta den här veckan med en mysa-och-göra-minimalt-med-saker-dag. Men först ska vi se till och skrapa fram tre poäng och fortsätta att ligga överst i tabellen.

Bara några vänliga ord kan hålla en varm hela vintern.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Måste bara få klämma in att jag älskar det där, matta, vita ljuset som täcker allt utomhus just nu.
Vintern kan trots allt vara underbar, trots alla hemska minusgrader.

I'm a complicated person, but it's easy to make me happy.

Äntligen fredag och tekniskt sett behövde jag bara befinna mig på en lektion idag. Plus en minimal uppsamling innan jag tog bussen hem för att sedan bege mig ut på en fotopromenad runt elvatiden. Otroligt vackert vinterväder, men som dessvärre inte fastnde på bild riktigt som jag ville. 

Tror man tillräckligt blir det verkligt tillslut.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm
Ytterligare två kalla bilder som togs samtidigt med dessa och de här

Fototävling - tema: vinter.


Tänkte än en gång ta mig an en liten fototävling och den här gången med bilden ovan. Temat är som ni ser i rubriken nämligen vinter och enligt mig uppfylls det kriteriet ganska bra. Samt personligen tycker jag bilden visar en av de vackraste sidorna av vintern och inte minst är den behaglig att fästa blicken på. Sen till den svåra frågan, vad skulle jag göra med 200:- på den här hemsidan? Antagligen skulle jag peka ut den här eller den här och sedan le lite extra i någon minut. Med andra ord bara en utav dem!

A mistake is only a mistake if you don´t learn from it.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
Tog bilden igår kväll då jag även fotograferade månen.
 
För övrigt är det en ganska slapp torsdag, som dessvärre inte uppfyllde mina egna krav. Men det är bara att bita i det sura äpplet samt försöka igen nästa gång. Menar alltså min engelska redovisning, samt kan i alla fall glädjas åt en sak. Den är äntligen över och som plåster på såren slapp jag sista lektionen. Så antar att det är en ganska bra torsdag trots allt. Med andra ord dubbelmoral och positivt tänkande var det här.

What you see depends on what you are looking for.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Två kalla bilder som togs samtidigt som dessa i söndags när solen höll på att gå upp.

Jag vill ha en egen måne, som jag kan åka till.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm
f/5.6  -  ISO-100  -  1/320sek

Testade att fotografera månen för första gången ikväll och med tanke på att det som sagt är mitt första försök någonsin, så är jag relativt nöjd. Samt skulle även vilja fotat lite bilder på stjärnorna, men det passade sig inte riktigt här hemma på vår lilla gräsplätt med alla gatuljus. Tyvärr. Så får väll fixa det ute på landet eller liknande istället.

Första gången som du ska hålla nån i hand.


Vet att ni fått stått ut med en hel del färdiginställda inlägg de senaste dagarna och bättre lär det tyvärr inte bli. Har andra saker att lägga energi på, samt lagom med inspiration såhär i slutet av januari. Men jag ska göra allt jag kan för att hitta tillbaka till en sprudlande idémaskin med femhundrasjuttioelva fotoidéer,

Så som för tillfället. Då jag hellre hade befunnit mig utanför skolans fyra väggar med min kamera, eftersom jag faktiskt är klar. Men istället väntar jag enbart bara in att klockan ska ticka fram någon timma innan jag får gå hem.

" You can’t lose what you never had, you can’t keep what’s not yours & you can’t hold on to something that doesn’t want to stay. "

P1 & P2: Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
P3: Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Tre svartvita relativt enkla bilder från i lördags då jag begav mig ut på en liten promenad.

Hej då korta skoldagar.


Vet att jag nämnt mitt alldeles förträffligt underbara schema på tok för många gånger. Hoppas ni förstod ironin. I alla fall ovan ser ni förändringen och ja det är ju trots allt lite skillnad. Men bör väll inte klaga utan bara ge järnet fram tills juni då jag kan se mig själv som fri. Samt tills dess kan jag ju sätta upp lite delmål längs vägen, så som sportlov, påsklov och all annan ledighet som kommer att infinna sig. 


För övrigt gick dagen konstig nog relativt fort trots föreläsning och andra lektioner, samt om dryga timmen väntas lite innebandylir.

We turn away to face the cold.Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm

Tre kalla bilder från igår morse, innan eller då solen höll på att gå upp.

Den perfekta söndagen.

Spenderat dagens alla ljusa timmar ute i Gaperud. Otroligt efterlängtat och uppskattat till max, som vanligt. Sen att jag dessvärre inte ägnade sådär supermånga timmar ute är väll en annan sak, men tårtätande, djurgos, samt allt det där vanliga gör allt hur bra som hellst ändå.

För övrigt tar jag fortfarande gärna in tips om hur jag kan ändra felet med mina kategorier.

Raka linjer och rullande bilder.

Har ju som sagt nämnt några gånger att jag suttit och knåpat lite med en ny design och ja här är den. Med rullande headerbild och allt. Äntligen. Annars är den relativt enkel, samt ganska smal eftersom jag valde att ha kvar gamla bildbredden. Ifall jag skulle vilja gå tillbaka till min gamla design. Det har ju trots allt hänt förut.

Men det finns ett litet krux. Kategorierna har valt att fortsätta i alla evighet och faktum är att jag inte vet hur jag ska få bort det. Så om någon vill hjälpa mig säg till! Med andra ord det kan hända att ni får stå ut med oändliga kategoriet ett tag. Även om det säkert är jag som störs mest av det.

...och ja, det kan även hända att vissa gamla inlägg hoppar fel eller liknande. Inte minst bilderna. Men det struntar jag i, eftersom det skulle ta på tok för lång tid att kolla igenom verkligen allt.

Sexton minusgrader och sol.

Kom hem med en go vinst sent igår kväll. Vilket såklart kändes underbart med tanke på att jag gärna inte åker över tjugo mil för att förlora. Fast egentligen, vem gör det? I alla fall spelade vi helt okej och när slutsignalen gick stod de hela 8-3 till oss. Med andra ord ett godkänt resultat.

Sen kan jag väll även kort och gott konstatera att dagen kommer förbli lika enkel som den började. Startade nämligen med lite sovmorgon innan jag och mamma drog iväg och handlade mat, innan vi till sist begav oss ut på en kall, men underbar långpromenad. Samt nu sist men inte minst kommer eftermiddagen ägnas åt lite skolarbete samt troligtvis även lite film mys.

All I need is inspiration.

Torsdag och en dag kvar till den efterlängtade helgen. Som förövrigt kommer påbörjas i en innebandyhall långt borta i skogen. Med andra ord bortamatch står inskrivet i planeringen imorgon kväll. Men först ett innebandy pass om dryga två timmar och en långdag i skolan.

Samt jag har sagt det förut och jag säger det igen. Arkivet ekar tom när det gäller nytagna bilder. Men som räddare i nöden har jag x-antal bilder på vår lilla goding. Samt bara över 56.000 som ska säkerhetskopieras någon dag, eller rättare sagt när jag tar tag i saken. Vilket borde ske snart!

Om du tog dig hit, kan du ta dig dit.


- Bild från i somras. - 
Spenderade min sista lediga onsdagseftermiddag med att vara kvar i skolan och köra bowling, samt fika med klassen eftersom vi fick nya elever i början på veckan. Vilket faktiskt var mer värt än vad jag trodde från början. Samt slutligen kan jag bara konstatera en sak. Bowling är inte min grej, men kul var det, även om kloten inte alltid gick dit jag ville.

Le mot världen så ler den tillbaka.


- Favorit från våren 2012. -
Känns som om jag inte hinner med. Som om dagarna går i hundratio och som om tiden bara flyger iväg, vilket bidrar till att fotandet hamnar åt sidan samt till sist drabbar detta mitt lilla kryp in.

Men jag har i alla fall en bra nyhet, satt och knåpade lite med min nya design igen igår och nu fattas bara att headern knåpas ihop så är allt klart. Så när jag väl byter utseende kanske inspirationen kommer tillbaka, eller man kan ju i alla fall hoppas.

Sing your song now when the camera is on.

Första riktiga skolveckan inleddes med innebandy, precis som alla andra veckor och sen flöt resten på riktigt bra. Dessvärre är det här sista veckan då vi har ett bra schema, men, men man kan ju bara hoppas på att vårterminen går fort.

Sen lite angående gårdagen. Matchen slutade i vår favör och vi klev av planen med ett 9-5 resultat på tavlan. Med andra ord helt okej, även om jag personligen inte är nöjd med allt jag presterade. Men säg någon gång jag är det till etthundraprocent, så egentligen är det inget ovanligt alls.

13 - 01 - 13


- I brist på bra bilder, får ni istället en söt på vår lilla goding när han sover. -

Ägnade några timmar åt att fika på stan igår. Vilket alltid är lika uppskattat och inte minst på grund av det bra sällskapet som jag hade bestående av Nadia och Susan. 

Sen till en helt annan sak. Nämligen idag. Eller rättare sagt i eftermiddag väntar årets första seriematch och klockan halvfyra går startsignalen på hemmaplan. Med andra ord det kan inte bli bättre. Men innan det väntar lite designkodning, samt lite käk innan jag till sist är fit for fight.

I wish my eyes could take photos.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
Tog dessa bilder samtidigt som de här och de här.
Samt angående rubriken. Den stämmer verkligen in vid tillfällen som det här.

Har fått den där underbara helgkänslan.


Fredag och allt rullar på, kort skoldag, mindre inspiration till bloggen, musiken inkopplad, samt sitter för tillfället och funderar över hur morgondagen ska pusslas ihop. Har trots allt redan fått lite plugg som bör kollas igenom, samtidigt som dagen ska spenderas med minst en bra person. 

We are all here for a reason. Find out why.

-Gammal favorit från i somras och inte minst för att den enligt mig tar fram den optimala sommarkänslan.-
En dag kvar till helg och börjar morgondagen med sovmorgon. Otroligt skönt. Har dessutom lust att skriva att jag redan är skoltrött, även om det låter fel, så skyller på att jag är trött samtidigt som jag funderar på att ta en powernap eller liknande innan kvällens träning. Som för övrigt börjar om fem hela timmar. 

Det sägs att första dagen alltid är värst.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Första dagen för den här terminen är avklarad och jag säger bara en sak. Tur att jag slutade halv tolv, annars vet jag inte vad jag hade gjort. Dessvärre försvinner min favoritonsdag om två veckor då vi byter läsperiod. Usch. Ett ämne mer i veckan och betydligt längre dagar. Men, men enbart lite mer än en månad kvar så går vi på lov igen så bara att blicka framåt.

Good things come to those who wait.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Tog dessa bilder samtidigt som de här, under en perfekt vintermorgon med underbart ljus.

Lite småsaker från året som gick.

Har sett att en del bloggare fyllt i lite olika listor angående året som gick så även jag passade på att ta chansen till att publicera ännu ett inlägg. Med andra ord, jag följde strömmen. Samt att det inte minst kan vara kul att ha för mig om några år då jag själv tittar tillbaka i arkivet igen.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- Gjorde jag säkert, eller rättare sagt mer än jag faktiskt har i åtanke just nu.

Hade du några nyårslöften?

- Inte direkt. Är väll mest det vanliga, försöka blogga bättre, vara mer kreativ, fota mer, samt inte minst acceptera  hur allt ligger till och verkligen njuta av det jag har för stunden.


Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
- Mitt EF 50 mm II objektiv. Som jag dessutom inte alls var med och köpte.

Vilka länder besökte du?
- Samma som varje år. Sverige.
 
Hur många kysste du?
- En.

Vad önskar du att du gjort mindre?
- Stressade upp mig för onödiga saker.

Bästa minnet från 2012? / Vilka händelser minns du bäst från 2012?
- Finns otroligt många. Men bl.a. Mora, midsommar, Dalarna, sommaren i allmänhet m.m.

 

 
Vem har du umgåts med mest?
- Mina närmaste vänner, med andra ord de som betyder mest.

Bästa köpet?
- Oj. Ingen aning. Men antagligen min kompaktkamera.

Vad spenderade du mest pengar på?
- Kläder, antar jag trots min kräsenhet.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Självklart.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Oj svår fråga. Men skulle tippa på gladare eftersom det mesta kändes bra.

Favoritprogram på TV?
- Grey's Antatomy, även om de först var i December som jag började kolla på det från början ordentligt.


Är det något du saknar från 2012 som du vill ha år 2013?
- Ohja, mycket haha ;) Nejda men det finns lite små saker här och var.


Vad ser du mest framemot med år 2013?

- Ny möjligheter. Min artonårsdag. Sommarlovet. Sen även massa mer saker som jag vet kanske kommer inträffa om jag har tur.


Det bästa du har åstadkommit 2012?
- Bilder. Helt ärligt vet jag inte vad jag ska svara...


Vad vill du säga till dig själv inför 2013?
- Njut och ta tillvara på tiden för ett år går otroligt fort.

När man längtar tar saker tid.

- Gammal favorit från i höstas. -
Gjorde första riktiga träningen för det här året igår och såklart börjar vi med fys. Hur underbart som helst, eller i alla fall efteråt, sen som om inte det var nog körde vi även lite egen styrka efteråt. Så med andra ord, vaknade upp med en härlig träningsvärk i morse, vilket egentligen inte gör mig något. Plus att jag även har tänkt springa bort den på kvällens träning, men först sista lovdagen som jag tänker fördriva så enkelt som möjligt, genom lite serietittande samt ett jobbpass innan jag till sist får dra på mig träningskläderna igen.

Månadens Favoriter - December 2012

Fotograferade egentligen inte alls mycket i December. Eller det mesta tog väll egentligen först fart under jullovet och visst några bra bilder togs. Men egentligen inga märkvärdiga som jag bara tänker wow om. Men, men, lyckades i alla fall plocka ihop fyra bilder som jag är relativt nöjd med. Vilket är helt okej.

Snart rullar allt på som vanligt igen.

- Bild från December 2012. -
Två dagar kvar av lovet som egentligen gått alldeles för fort, men det har i alla fall varit både givande och kul så ska inte klaga. Sen att jag gärna hade "avslutat" det med lite biomys med mamma idag är en annan sak, vilket också var tanken, ända tills vi såg att det var fullt på den filmen vi ville se. Men vem vet, vi kanske ser den en senare tid, för jag menar, det går ju även det.

För övrigt tänker jag bara njuta av den sista ledigheten, träna, jobba, samt plocka lite med en ny design så uppdateringen lär inte vara på topp. Men föhoppningsvis blir det bättre när skolan börjar. 

Underbara morgonljus.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Ägnade ju som tidigare nämnt dagens alla ljusa timmar i Gaperud och som så många gåner förut, uppskattat till max. Vad annars liksom? Samt inte minst på grund av all energi som jag får.

Sen till bilderna, tagna idag vid soluppgången och måste även få erkänna att jag tycker de är otroligt vackra samt stämningsfulla (inte minst den 1:a). Kanske lite ego eller vad vet jag, men strunt samma. För övrigt har jag lite mer bilder som borde kunna dyka upp under en snar framtid.

Win or learn, never lose.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Testade ju som sagt på en helt ny typ av fotografering häromdagen. Med andra ord något jag aldrig försökt mig på förut och ja, ovan ser ni en av alla bilder som togs. Kanske även en av de mest lyckade? Eller vad vet jag?

I vilket fall som helst hade jag upp bilden på en fotosida samtidigt som jag ställde frågan "Vilken version är bäst?" och det visade sig att båda verkade vara bra på olika vis. Så vad tycker nu ni? Höger eller vänster? Den mer vardagliga eller den mer strikta?

The future starts today, not tomorrow.

Kom nyligen hem från en lång dag, samt en natt med lite sömn eftersom gårdagskvällen ägnades åt innebandy och  John Blund ville tydligen inte komma när jag ville. Skämt och sido. Dagens spenderades i vilket fall som helst först med Linn, eller bör egentligen skriva enbart fram tills lunch, eftersom jag därefter begav mig av mot Ida och än en gång lite Grey's Anatomy mys. Med andra ord har jag haft en toppen fredag som även inleder en troligtvis bra helg.

Kommer för övrigt spendera morgondagen här. Efterlängtat helt enkelt.

Believe you can and you're halfway there.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Testade på en ny variant av bilder häromdagen, eller i alla fall för mig och ett av resultaten ser ni ovan. Kan även tillägga att jag enbart använde mig av fönsterljus, som motljus, samt har mörkat ned bilden lite. Med andra ord inga stora förändringar och resultatmässigt är jag faktiskt nöjd. Stilrent och enkelt.

För övrigt tänker jag spendera några timmar i stan med två av trillingarna, innan det till sist väntas träningsmatch ikväll mot något gammalt lag.

Andra Januari Tjugohundratretton.

- Bild från juldagen, med andra ord stor skillnad mot hur det ser ut nu utomhus. -
Vet att uppdatering det här året inte börjat jättebra. Men det beror delvis på att jag sitter och plockar lite med en ny design, som förhoppningsvis slutar så som jag vill ha den. Sen om den kommer upp är en annan sak. Men man kan ju alltid hoppas då den jag har nu börjar bli lite uttjatad. Trots att det faktiskt är en av mina favoritmallar.

Everything starts as somebody's daydream.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
I natt vände vi nytt blad i almanackan och därmed även år. 2013 har precis börjat och får jag som jag vill så blir det ett toppen år. Bl.a. är det bara 141 dagar kvar till min artonårsdag, samt 222 dagar till mitt sista sommarlov. Vet dock inte om det sista är något att hurra för, men ett sommarlov är alltid ett sommarlov och därmed ska det också räknas ned.