G r a t t i s I d a !


Vet inte vad jag ska skriva, för det finns knappt ord för hur underbar den här människan är, trots att vi inte känt varandra i allt för många år. Men en sak vet jag, att vi skrattar jämt och det mycket, samt dessutom är vi relativt lika när det gäller att tycka och tänka saker. Nästan läskigt lika ibland...

Samt slutligen till det viktigaste, hoppas du får en bra dag och inte minst ett stort grattis!

Ny coachduo på G?


Efter att ha ägnat i stort sett hela dagens som tränare på Haik är jag relativt nöjd. Inte för att det var speciellt ansträngande utan mer för att de bara tar på kraftera ändå. Men jag har i alla fall haft ett bra coachsällskap i form av bl.a. Sara vilket helt klart gjorde dagen mycket snabbare och inte minst roligare. För övrigt tror jag inte att jag har så mycket mer, samt borde bl.a. packa lite, samt fixa lite grejer eftersom jag åker ut till Gaperud imorgon och för en gångs skull stannar jag även kvar över natten. Med andra ord, relax till max.

En veckas ledighet väntar.

- Arkivbild från November 2011. Enbart för att jag inte har något annat att ge er just nu. -
Måndag och ny vecka, men inte vilken vecka som helst, utan sportlovsveckan, som för övrigt inletts i Gaperud. Vilket precis som tidigare nämnt känns underbart. Inte minst när solen tittar fram samtidigt som det är plusgrader utomhus. Så kan enbart säga, love that feeling.

För övrigt gick matcherna igår helt okej, eller rättare sagt bra enligt mig. I den första med Dj, spelade vi dock oavgjort, varav jag även fick agera topp för ovanlighetens skull. Vilket både var kul samt slutligen gav en liten extra kick då jag fick sätta två bollar i kassen. Så jag är nöjd. Dessutom slutade match nummer två, den med div3, i en go derbyvinst, där resultatsiffrorna slutligen skrevs till 8-4 vilket betyder att vi ligger i fortsatt serieledning, samt att vi även kan plocka hem hela serien om vi vill. Så än en gång jag är nöjd!

Friends are family you get to choose.


Det är något med de här bilderna som alltid får mig att stanna till och fundera lite extra. Kanske för att de inte de mest perfekta bilderna, samtidigt som de förmedlar en glad känsla, innehåller ett bra minne, samt påminner mig om hur bra den här tjejen faktiskt är. Helt enkelt de gör mig glad.

Samt för den som undrar så är bilderna från april 2012.

Time you enjoy wasting, was not wasted.


- Nyredigerad bild från i höstas. -
Har inlett lovet på bästa sätt genom en lugn ta-hand-om-mig-själv-dag, samtidigt som jag varvat med lite Grey's Anatomy avsnitt. Kan helt enkelt inte få en bättre uppladdning inför morgondagen, då det väntas dubbla matcher på hemmaplan. Den första klockan två och den andra vid fem, så hinner jämt andas lite extra samt snabbladda upp batterierna på nytt innan bollen sätts i rullning igen. Men jag klagar inte. 

För övrigt glömdes dagens huvudplaner helt bort. Hade nämligen planerat en liten fotoshoot utomhus, men innan jag visste ordet av det var klockan fem och jag befann mig inne på ica. Så ja, det får helt enkelt bli en annan dag, för är verkligen i behov av bilder snarast.

F o t o l i s t a.


- Bild från maj 2011. -

Systemkamera eller kompaktkamera? 
Både och faktiskt. Men klart att jag väljer min systemkamera före min kompakta kamera. Men det är inte alltid man orkar, eller kan ha med sig en så stor kamera och då är den lilla kameran hur bra som helst. Men vet jag att jag ska fota en hel del, samt har möjlighet väljer jag som sagt den stora.

Vad har du för kamera? En Canon EOS 500D.

Fotar du med RAW eller JPEG? JPEG. Eftersom det tar minst plats på minneskortet och för att det duger för mig än så länge, samt för att det bara blivit så.

I vilka lägen fotar du? Beror helt på vilken situation jag är i. Men försöker att använda det manuella så ofta som möjligt.
 

- Bild från september 2012. -

Vad är roligast att fotografera? Allt. Nej men variationen är nog det bästa i längden.

Hur många objektiv har du? Tre. Ett EFS 18-55mm's, ett EFS 18-200mm's samt ett EF 50 mm II.

Föredrar du fasta- eller zoomobjektiv? Även här båda. Beror på vad man ska fota. Vid porträttbilder, eller andra bilder då man vill ha kort skärpedjup gillar jag mitt fasta 50mm's. Samtidigt som jag oftast vid landskapsfotografering använder mig av mitt 18-55mm's, samt slutligen vid sport eller vid långa avstånd mitt långzoom.

Har du tappat bort något objektivlock? Haha nej. Men ett linsskydd.

Vad blir ditt nästa inköp? Har faktiskt inget planerat. Men är lite sugen på att skaffa några förstoringslinser till mitt 50mm's objektiv.

Har kameran något namn? Nej.
 

- Bild från december 2011. -

Bildredigering:
Vad har du för photoshop? Inget. Använder mig för tillfället av Photo Scape, vilket jag gjort de senaste tre åren. Dock är jag trots allt lite lockad av att skaffa ett riktigt redigeringsprogram, men vet dock inte vilket än.

Hur redigerar du en bild? Ändrar oftast färgstyrka, mättnad, samt kontrast.

Vilket format sparar du i? JPEG. Varför vet jag inte, men det har bara blivit så.
 

- Bild från juli 2011. -

Övrigt:
Har du varit på något fotouppdrag? Nej. Eller var med på min kompis konfirmation, fast ser inte det som ett fotouppdrag direkt.

Har du sålt bilder? 
Nej.

Vad blir ditt nästa fotouppdrag? 
Har ingen aning.

Kommer folk fram till dig och frågar om du säljer bilder? Nej.

Tycker du själv att du är en bra fotograf? Delvis ja! Men det beror såklart på vilka bilder man kollar på, samt vilka man jämför med. Men personligen är jag relativt nöjd, även om det alltid finns mängder med saker att utveckla. Men allt kommer med tiden.

Tonight's the night when we forget about the deadlines.


- Vårtecken från förra året och har vi tur är vi snart där igen. -
Äntligen säger jag bara. Som jag längtat efter den här dagen de senaste veckorna. Tror inte det funnits någon mer skoltrött person än jag och när då tanken om att jag har åtta fria dagar att spendera precis hur jag vill dyker upp i huvudet, ja då kan man inte annat än att le. 

Sen att i stort sett varenda dag redan är inplanerad är bara något som jag anser som bra, för desto mer struktur man har, desto mer hinner man också med.

Tjugo timmar till innan jag är fri.


Fick nyligen reda på att vi har inställd träning ikväll eftersom det var så få som kunde komma. Vilket såklart är synd. Men istället tar jag tillfället i akt och bara njuter av en ledig kväll samt av tanken att det om drygt tjugo timmar är lov. Underbart.
 

Dag 15 – Någonting jag ångrar.

Såklart finns det saker som jag ångrar på ett eller annat vis, bara jag tänker efter lite, för vem ångrar inte någonting? Men det är inte något jag tänkt att gräva ned mig i, varken här eller överhuvudtaget. För varför fokusera på det negativa när man istället kan se allt positivt man gjort. 

Resten av listan finns under kategorin Utmaningar.

En ny bild och sen var det klart.

För er som inte märkt så har min rullande header krånglat ett tag och därför fixade jag tidigare idag i all hast ihop en enkel bild istället. Varav ni ser resultatet ovan. Inget märkvärdigt, men fortfarande något nytt.

Only miss the sun when it starts to snow.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
 
Har femhundrasjuttioelva tankar och idéer som vill ut, men inget tycks fastna nog bra varken i text eller i form för att jag ska bli nöjd. Dessutom är jag sjukt fotosugen, men vet inte vad jag vill fota samt inte heller hur. Vilket egentligen är ett ganska stort problem.

För övrigt är det en relativt slapp onsdag. Lyckades få till en kort skoldag samt en sväng ut till Bergvik med mamma, vilket alltid uppskattas. Samt senare ikväll väntas Grey's-mys nere i tv-soffan med god frukt.

Mot nya höjder.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
 
Ytterligare två bilder från i söndags, på vårt lilla busfrö, som för övrigt fick för sig att hoppa upp i ett träd och ja, därifrån såg man ju mycket mer.

Då man längtar lite extra.


- Nyredigerad arkivbild, enbart för att jag varken har ork eller tid till något annat just nu. -
Tisdag och tre långa skoldagar kvar till lov. Vilket känns hur välbehövligt som helst, eftersom skoltimmarna bara kryper fram, samtidigt som det känns som om vi inte gör något vettigt alls. Fast så känns det väll jämt, men den här veckan är nog ett extremfall, så längtar faktiskt lite extra mycket efter lediga dagar att få tillbringa precis hur jag vill. Men innan tankarna flyger iväg för långt ska några skoluppgifter fixas innan det till sist väntas sen träning ikväll.

Edit: För övrigt vet jag inte varför min header har fallit bort, men jag får väll fixa fram en ny så fort jag får ork och tid.

Mot nya äventyr.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm
Bild från i Söndags, då Findus än en gång fått testa på utelivet och snön, samt lära känna sina hemtrakter.
Dessvärre tycker han att snön enbart är kall och vandrar hellre runt där det är barmark.
Men vem gör inte det?

Idag är det ingen vanlig dag...


Idag fyller världens bästa trillingar hela arton år och trots att jag bara har känt dem i 1,5 år, så har jag haft många underbara stunder med dem och fler lär det helt klart bli! 

Samt angående bildcollaget, så har jag försökt att välja ut de mest normala bilderna, bortsett från några få undantag, enbart för att jag vet att jag skulle bli lite smått hatat annars.

En fullspäckad helg!


Kan helt klart säga att helgen gått i ett, så hade gärna fått en extra dag ledigt. Men det är bara att hålla ut en vecka till och sen kan jag troligtvis andas ut på riktigt. För man kan ju alltid hoppas.


Dessutom bör det även nämnas att fredagsmatchen gick sådär, enda positiva är att vi fick med en ynka poäng hem istället för ingen, dock hade jag gärna tagit även två till. Men vi leder i alla fall serien fortfarande, vilket är ett stort plus! Sen kan det även tilläggas att gårdagens match i Stockholm gick ungefär som jag förväntat mig, för egen del alltså. Spelade lite topp i tredje perioden, vilket jag är nöjd med, eftersom det var min första gång i div1 och jag hade inte förväntat mig så mycket mer.

Samt slutligen har dagen spenderats i Gaperud och ja, det säger väll i stort sett allt. Djurgos i mängder, god mat, bra sällskap samt nyladdade batterier inför ännu en skolvecka.

I knew you were trouble.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
Två bilder som togs i början av februari, då vårkänslorna fortfarande fanns kvar.
För övrigt på ett av de finare husen jag vet.

Dag 14 - En bild på mig själv för ett år sedan.



Resten av listan finns under kategorin Utmaningar.

Världens bästa sport.

Eftersom jag har lite tid över såhär innan jag ska bege mig av mot veckans sista skoldag tänkte jag enbart passa på att nämna att bloggen troligtvis kommer stå relativt tom i helgen. 


Detta eftersom jag ikväll kommer bege mig av norrut, mot Arvika för att än en gång försöka hålla oss kvar i toppen av division tre. Med andra ord, jag tänker inte åka hem utan tre pinnar på en fredagskväll. 

Dessutom fick jag även förfrågan om jag ville följa med division ett imorgon till Stockholm, vilket jag såklart tackade ja till, även om jag är relativt inställd på att sitta bänk stora delar av matchen, eftersom det är min första match med dem.

Samt slutligen kommer söndagen spenderas ute i Gaperud.

Some people call it Valentine's Day, I call it Thursday.


Samma gamla vanliga torsdag, lång skoldag, fyspass, hungrig, tröttare än tröttast, samt sen träning ikväll. Japp, så ser min torsdag ut, med andra ord precis som alla andra torsdagar.

Tilläggas bör även att idag är en dag då man ska visa sina nära och kära värme, oavsett relationer. ♥

Smile to the world and the world smiles back at you.


Vet inte vad som hänt, men har haft inställd sistalektion hela veckan, vilket jag absolut inte klagar över. Med andra ord har jag slutat tolv - halv ett varje dag. Vilket kännts underbart. ...och ja, idag är inget undantag samt dessutom är jag träningsfri så ska passa på att njuta till max.

Dag 13 - Mitt drömbröllop.

Det var ett tag sedan jag la upp något från utmaningen. Samtidigt som kameran inte använts allt för flitigt på sista tiden, så får väll helt enkelt ta tillfället i akt och göra det bästa av situationen.

Hur som helst om jag någongång gifter mig, vilket jag hoppas så ska det vara: ljust, sommar, vackert, med någon jag älskar mer än allt annat, vara bland personer som betyder allt, varken stort eller litet, ja helt enkelt perfekt. Men det jag vill ha om nu, det kanske jag inte vill ha då. Vem vet?

Resten av listan finns under kategorin Utmaningar.

Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Bilder tagna för drygt en vecka sedan, men som dessvärre aldrig kommit upp.

F e t t i s d a g e n

- Bild från förra året, eftersom årets semla inte fastnat på bild än. -
Som alla säkert vet är det semmeldagen idag, eller som jag säger fettisdagen, inte fet-tisdagen. Så förtillfället sitter jag mitt uppe i alla inlämningar och bara väntar på att mamma ska komma hem så jag kan ta en paus. ...och ja något vettigare har jag inte eftersom all ork plötsligt försvann. Men, men får väll bunkra upp med lite kaffe innan kvällens träning så jag orkar springa runt som en duracellkanin även idag.

Det är det lilla som gör det stora bra.

Idag är en bra dag! Samt inte minst en bra start på en ny vecka. Detta eftersom jag bl.a. fick tillbaka mitt matteprov, som jag trodde gått lite halvt åt skogen, eftersom jag alltid tror det värsta om allt, men det visade sig vara motsatsen. Dessutom fick jag även sluta två timmar tidigare eftersom jag var klar, vilket resulterade i att jag kunde åka hem och se på Grey's på en vardag klockan ett. Hur ofta händer det? Samt slutligen ska jag även få favoritmaten innan jag drar iväg och tränar. Så ja, idag är en bra dag!

Det har stormat i mig det senaste året.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8

Precis som vi ville gick vi upp i ensam serieledning, efter en 2-0 vinst, vilket känns otroligt bra att veta. Mer tänker jag inte säga, utan låter helt enkelt resten vara osagt. Vilket känns bäst, eftersom jag har tusen tankar snurrandes i huvudet för tillfället.

G a m e d a y.


Om dryga timman beger jag mig av mot hallarna för lite matchspelande. Otroligt taggad eftersom vi var matchlediga förra helgen! Så enbart vinst som gäller och inte minst om vi vill förbli i toppen av tabellen eftersom motståndarna och vi för tillfället delar på första platsen. 

Tidig vårinspiration.


* B i l d k ä l l a *


Tänk om man kunde köpa tid på burk?

Uppdateringen de senaste två veckorna har väll kanske inte varit på topp. Vilket egentligen känns relativt dumt, dels för att jag själv vill kunna ha något att blicka tillbaka på, men även för att de få som faktiskt tittar in inte får något nytt. Men, men det är bara att gilla läget och vänta på bättre tider med just mer tid.

För övrigt ägnades gårdagseftermiddagen med en mycket saknad Ida på stan och som ett extra plus fick jag med mig bl.a. två tröjor hem. Så jag är nöjd. Mindre nöjd är jag med att jag måste sitta och skriva inlämningsuppgifter så tangenterna ryker idag, när jag istället hade kunnat springa runt på en innebandyplan två dagar i rad. Men, vissa saker måste ibland gå före samt det finns inte alltid tid till allt. Tyvärr. Men, det blir nog bra i slutändan ändå, då jag kan betrakta mig själv som klar. 

I love those random memories that makes me smile.


- Senaste från instagram. -
För övrigt har jag gått och varit dagvild hela veckan. Tror inte jag haft rätt dag en enda sekund om jag ska vara ärlig. Vilket egentligen blir rätt jobbigt i längden. Sen kan det ju även tilläggas att detta inlägg är tidsinställt, enbart för att jag har två inställda lektioner och troligtvis sitter jag med annat arbete just nu. Samt inte minst, letar reda på lite bilder till min tredje fotobok.

Lights will guide you home.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
Ytterligare två bilder från i lördags, då marken inte var vit. 

Hej mitt vinterland...

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Jaha i måndags vaknade jag upp till en vit värld. Jag som hade hoppats på lite mer vårkänslor efter de få jag fick i lördags, men icke. Men, men måste väll ändå erkänna att det är otroligt vackert ute trots allt, enda minuset är att jag även denna vecka har trehundrasjuttioelva inlämningar som ska hinnas med och därmed hinner jag inte ut med kameran. Men jag tog i alla fall en mini tur igår, innan jag gick in och grävde ner mig i alla oskrivna bokstäver.

Life is getting better all the time.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
Tre bilder från i lördags, då gummistövlarna var på och vi vandrade runt lite i en frusen vik. 

Lite smått och gott...

Lyckades hitta en liten lista igen och med tanke på att uppdateringen inte direkt är den bästa, anser jag ändå att detta är ett helt okej inlägg. Kanske inte ett toppklassigt men, det fyller i alla fall ut.

Hur gammal är du?
- Sjutton. Men arton om drygt fyra månader.

Hur gammal känner du dig?
- Så gammal som jag är. Nej, men det beror ju helt på situationen. Kan lika väl vara lillgammal som ha barnasinnet kvar typ. ...och där lät jag visst som trettio bast!

Vad har du gjort idag?
- Ätit frukost, vart i skolan och skrivit matteprov.

Vilken film såg du senast?
- Snabba cash. Igår på sociologin. För övrigt var det en film, som kanske inte riktigt föll just mig i smaken.

Vem ringde du senast?
- Mamma.
 
Är du besatt av någonting?
- Min familj. Träning. Underbara människor. Grey's Anatomy. Min kamera. Djur. Gaperud. Ja en hel del saker med andra ord.

Är du rädd för blod?
- Nej. Sen är det väll alltid mindre mysigt med det, inte minst på andra...

Beskriv platsen du befinner dig på just nu.
- Min säng. Eller rättare sagt i mitt rum. ...och ja vad finns där, ett skrivbord, en säng, en byrå, en bokhylla, en gitarr, osv osv.
 
Vilken färg dominerar i din garderob?
- Borde inte ens stå färg. Men svart, vitt och beigt. 

När vaknade du idag?
- På tok för tidigt eftersom jag ville sova vidare.

Vilken är din favorithögtid?
- Sommar. Trots att det inte är en högtid.

Vart i världen skulle du vilja befinna dig nu?
- Där det är varmt och sol. Sen vart det är spelar ingen roll. Eller jo, det spelar visst roll, helst av skulle jag vilja befinna mig i Gaperud, med kameran i högsta hugg.

Hur vill du tillbringa din pension?
- Lycklig. Frisk. Aktivt. 

Vad lyssnar du på just nu?
- Min lugna lista på spotify.

Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
- Fil och flingor, kaffe, havregryn, mjölk samt knäckebröd.
En relativt konstig lista, men som nästintill förbrukas dagligen.

Vem är din favoritkändis?
- Oj. Tror inte jag har någon riktig favorit. Så pass.

Vad är du på för humör just nu?
- Glad, men lite halvtrött.
 
Bild från när jag praoade på milko i maj 2010.

Vilka yrken har du provat?
- Har praoat på en hel del ställen, så bl.a. mataffär, kock, pictura x2 (sorterade bl.a kort och studentgrejer), förskolelärare, milko (där jag bl.a. åkte lastbil, var på ett labb, paketerade mjölk osv.). Så ja, jag har som sagt testat på en hel del och trots det vet jag inte vad jag vill bli.

Hur går du helst klädd?
- Om jag är hemma i tights och en mysig tröja. Annars varierar det.

Vilket stjärntecken är du född i?
- Tvillingarna. Men ibland räknas jag även in till oxen.

Vilket är ditt favoritgodis?
- Lakrits eller choklad.

Är du morgon eller kvällsmänniska?
- Morgon oftast.

Senaste filmen du såg på bio?
- Ted. Vilket var förra hösten någon gång.

Har du någon gång badat naken utomhus?
- Snarare, vem har inte?

Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
- Gick på lågstadiet och gjorde säkert vad barn i den åldern gjorde mest.

Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
- På en kudde på golvet.

Är du blyg?
- Beror på vem jag träffar och i vilken situation jag befinner mig. Men till en början, lite ja.

Vad heter du i andranamn?
- Anna.

Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?
- Även här, vem har inte det?

Vilken är den roligaste träningsformen?
- Den med sällskap. Nej men seriöst innebandy är bland det roligaste som finns, men konstigt nog måste jag även erkänna att det är sjukt skönt att köra försäsong och springa runt utomhus, såväl ensam som med bra sällskap. 

Har du några husdjur?
- Inte hemma, men antar att vår bondgård räknas in lite, så halvt.

Vill du gifta dig?
- Någon gång ja.


A v u n d s j u k ?


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm
 
Bild från i lördags, på vårt lilla busfrö. Som för övrigt mer än gärna vill följa med oss ut.

Jag tittar över axeln och ser dig blinka till.


Första gången på riktigt länge, som jag faktiskt har lite söndagsångest. Något som i stort sett alla andra har varje veckan, men tydligen inte jag? Samt varför vet jag inte. Men tanken om att vi går på lov om 21 dagar får mig att bara vilja flyga fram tiden och hoppa över allt annat där emellan.

För övrigt har dagen bestått av lite radioprat på jobbet, lagom mycket matteplugg, lite bildletande till ytterligare en fotobok. Läs eventuellt två eftersom jag var smart nog att hitta att hemsidan redan från början delar ut en gratis bok och dessutom har jag en rabattkod. Insåg även att jag inte visat er de två fotoböckerna jag framkallde i somras, så det kanske är på tiden att de kommer upp här snart...

Månadens Favoriter - Januari 2013


Fyra favoriter från tjugohundratrettons första månad och alla på sitt egna lilla vis. Helt ärligt kan jag inte riktigt sätta ord på varför alla är just favoriter, utan de har bara blivit så. Sen kan jag ju även tillägga att det var för exakt ett år sedan som jag började med just det här. Samt det är otroligt vad fort ett år går.

Det här är dagar som får mig att må bra.

Spenderat dagen i ett vintertäckt Gaperud, ätit den godaste maten på hela veckan, vilket kanske inte är så svårt då jag i stort sett levt på mindre bra skolmat. Gosat med vårt underbara charmtroll, tagit en relativt lång promenad under en nästintill klarblå himmel, gosat ännu mer med våra andra fyrfotade vänner, samt sist men inte minst njutit av en ledig dag med bra människor. Med andra ord kan jag bara konstatera att jag haft en underbar lördag samtidigt som jag laddat upp batterierna inför de nästkommande två veckorna.

Första februari.

- Drömma går ju alltid, nu när vårkänslorna börjat sippra fram ur vinteryran. -
Fredag och det är ett under att jag inte ligger däckad i soffan redan. Haft en dödens vecka i skolan, som inte tycks vilja ta slut. Men som tidigare nämt igår, avklarades en liten del ur det stora hela tidigare idag. Vilket känns grymt skönt! Så antar att jag kan få lite tid att bara njuta av, trots allt och börjar helgen på ett bästa sätt, med lite Grey's Anatomy maraton.