Tomorrow is the first blank page of a 365 page book. Write a good one...

Canon EOS 500D - 18 - 55 mm.
 
Årets sista dag har hittills ägnats åt filmtittande och soffhäng i min ensamhet. Vilket faktiskt var uppskattat. Däremot bär det om någon timma av mot jobbet, samt därefter direkt hem till Ida där 2014 ska vakas in. Fira låter helt enkelt fel att säga då vi trots allt bara ska ha en mysig kväll med god mat, bra filmer och bra sällskap eftersom det imorgon bitti igen väntar ännu ett jobbpass. 


...och ni vet väll vad man säger? Det man gör i början på året, gör man också de resterande dagarna.

Det gångna året 2013.

Precis som tidigare år, (här och här), har jag suttit och knåpat ihop både tolv bildcollage och texter från året som gått. Dessvärre kan jag säga rakt ut att 2013 var ganska så enformigt och mindre händelserikt, åtminstone till en början. Men det är alltid kul att blicka tillbaka och se småsaker och inte minst bilder.

Året och januari började med ett besök hos Farmor och Farfar, självporträttsfotografering i ny tappning, ett jullov som började lida mot sitt slut, timmar som spenderades med bra människor, träning, bowling med våra nya klasskamrater och dessutom haffade jag rätt som det var åt mig några extratimmar utanför skolans fyra väggar lite då och då samt passade därmed på att fotografera den fina vintern som vi hade.

Februari däremot inleddes med att längta bort och inte minst framåt mot lovledigheter och varmare tider. Tror jag hade tröttnat på både skolan och vintern, trots att den fortfarande var fin genom kameralinsen. Försökte dessutom fly undan stadslivet så ofta jag kunde samt lyckades ganska bra vilket ledde till sköna och bra dagar med bra människor emellan all vardag. Avslutade till sist månaden med att gå på lov, vilket var otroligt efterlängtat...

...och därmed inleddes Mars med en veckas ledighet som både fördrevs i stan med bra sällskap och ute på landet återigen med bra människor. Men precis som vanligt återkom vardagen fortare än kvickt och inte minst började det märkas att sista rushen i skolan skulle avklaras och efter redan två veckor blickade återigen tankarna framåt mot ett nytt lov. Men innan vi hamnade där väntade en seriefinal, som tyvärr inte slutade till vår fördel och säsongen avslutades med en andra plats.

I och med att April kom, inleddes även påsklovet och dessvärre på ett mindre bra sätt. Men efter några lugna dagar flög allt på som vanligt igen, då jobbpass avklarades och inte minst började solstolen att användas flitigt vilket den fortsatt att göras ända in till mitten av September. Gosade dessutom med familjen Larssons ena lammunge, som nästintill hade kunnat förväxlas med en katt rent storleksmässigt, bytte däck på bilar och njöt slutligen lite mer av att vintern äntligen var över.

I och med att min födelsedagsmånad anlände kom även värmen på riktigt, vilket resulterade i många timmars lapande av sol, mycket utomhustid samtidigt som på tok för många skolarbeten skulle avklaras. Precis som varje år, men effektiviteten tog över och innan jag visste ordet av det var det den 21:e. Däremot var jag inte helt lättad, för det fanns andra och viktigare saker som tyvärr tog upp mina tankar. Men dagarna fortsatte att växla nummer och jag hann både med en debuttripp till Liseberg samt i slutet på månaden testfotograferade jag min fina lagkamrat innan hennes student.

Det känns fel att säga att Juni var en bra månad, då den inleddes allt annat än bra. Även om det kanske var det som var bäst i slutändan... För samma onsdag som lättnaden över att alla skolböcker lämnades in, var det inte det enda som försvann... Men bortsett från det så var Juni en fin månad, för fotograferade bl.a. återigen min fina lagkamrat inför hennes studentbal, ägnade många timmar åt försäsongsträning och flertalet dagar ute i Gaperud där jag bara kunde må och njuta av vädret. Slutligen påbörjade jag även mitt sista sommarlov någonsin...

...och som ni vet så har alla lov en tendens att gå fort, nästan för fort och innan jag visste ordet av det hade tre hela veckor gått och därmed började tre nya intensiva veckor med jobb och även Juli månad. Men eftersom jag hade fördelen att både ha världens bästa jobb och arbetskamrat så gick allt relativt fort och enda nackdelen var att vädret utanför var vackrare än någonsin. Allt detta ledde till sist till enformiga dagar, bestående av förmiddagssol, jobbpass följt av försäsongsträning i min ensamhet då lagkamraterna sprang på för fullt tillsammans. Men jag kom tillbaka med min bästa kondition någonsin och avslutade slutligen månaden med att gå på ett efterlängtat sommarlov igen.

Med fåtalet veckor kvar som ledig försökte jag ta tillvara på varje dag och minut som gick. Vilket jag lyckades bra med, för vardagen innehöll saker som fick mig att må som allra bäst, så som kompishäng, en Stockholmsresa med Ida, åtskiljaktiga dagar på landet, några (läs: många) soltimmar, määängder med djurgos, min första bilfärd på väg och hittills även min enda, samt när skolan sedan rullade igång försökte jag ta tillvara på det sista av sommaren som skulle visa sig vara ända in i September.

När det väl var dags för September började hösten komma krypandes runt hörnet och all utomhustid försökte utnyttjas, vilket resulterade i många långa promenader, en hel del fotograferande, tillvaratagning av sensommarens sista soltimmar, en innebandysäsong som förstartades med diverse cupspel och matcher, dagar som försökte spenderas i Gaperud och egentligen en på tok för enformig vardag.

Efter ett mer eller mindre enformigt September följde ett likadant Oktober. Men efter några dagar inleddes årets säsongsspel tyvärr mindre bra, ägnade dessutom  bl.a. en kväll med goa lagkamrater och trerätters, tränade i perioder mer än någonsin, spelade SM-kval ute på Hammarö, försökte pussla ihop vardagen för att få dagar ute på landet, slog mitt gamla beep-test rekord ordentligt och dessutom för tredje gången på ett år, började med laget att vinna matcher, såg årets första snö komma samma dag som vi krattade bort hösten och insåg då månaden var slut att oktober gått otroligt fort.

Men om föregående månad(er) gått fort, så skulle det visa sig att November inte var något undantag och att vi fick börja den med höstlov gjorde absolut ingenting. Det hela resulterade dessutom i dagar i Gaperud, relax-massage en fredagsmorgon och matchspelande innan slutligen vardagen tog till igen och allt bara flög fram samtidigt som jag pusslade in både kvalitétstid med andra människor och mig själv.

För trettio dagar sedan inleddes December, med minimalt med julkänslor, trots bl.a. lussekattsbakning hos Ida, många kvällar mysandes i mitt rum och juldekorationer. Vilket egentligen speglar alla år och därmed läggs fokus på annat, så som mängder av matchspel, träningar, jobb, en debuttur på krogen och kvalitétstid över högt och lågt samt som de ser ut nu får jag ett bra avslut på 2013. Då året sista timmar delvis ska ägnas åt jobb, men även hemma hos Ida, vilket även resulterar i en bra början på 2014!

...och ja som sagt det här året kanske inte har varit det mest händelserika, men bortser man från det så har det faktiskt varit övervägande bra rakt igenom. Vilket vi tackar för.

Hundra kilometer hem, staden äger oss ikväll.

Eftersom det ekat tomt återigen några dagar, så passar jag på att slänga upp de fyra sista bilderna från instagram. Som dessutom speglar de två sista veckorna ganska bra. Med andra ord massa julmys, en tur till Tempel med bra sällskap och lite Findusmys. Vilket för övrigt var första gången han valde att gosa ned sig i mitt knä en bra stund och nej, jag var inte alls lagom stolt eller så. Inte alls...

Det lär nog eka tomt ett tag till...

- Taget av mästerfotografen mamma^^ -

Senast jag uppdaterade var på julafton, innan jag begav mig av mot jobbet och sedan dess har väll dagarna täckts av diverse julfiranden. Bl.a. ägnades juldagen i Gaperud, annandagen hos farmor och slutligen idag fick vi finbesök från landet under förmiddagen samtidigt som eftermiddagen spenderades inne i centrum med mamma och lite för mycket folk för att jag skulle hitta något. 

För övrigt ser året ut att sluta bra och de sista nyårplanerna börjar så smått falla på plats då kvällen ska tillbringas hemma hos Ida. Dessutom med både ett jobbpass innan och efter. Slutligen ska jag även börja leta igenom arkivet till den kommande årsresumén innan jag kryper till kojs senare ikväll.

G O D J U L !

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Säger än en gång god jul och tar troligtvis en liten paus de närmsta dagarna men kommer förhoppningsvis tillbaka med nya och färska bilder under mellandagarna.

J u l a f t o n .

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Julgranen står klädd sedan i söndags kväll, julmusiken rullar på för fullt, de flesta julklapparna ligger under granen och om någon timma väntas det lite jobb. Vilket de flesta i min ålder verkar tycka är helt knäppt, för att vara helt uppriktig. Men däremot inte jag! 

För ska jag vara ärlig så är jag van att personer i min närhet jobbar på bl.a. julafton och lika så har jag gjort det förut, så varför göra en s.k. big deal utav det hela. Huvudsaken är väll att man gör något man själv tycker känns bra och i mitt fall innebär det några timmar som vaktmästare och därmed riktigt julfirande under juldagen och annandagen, samt självklart lite familjemys här hemma ikväll.

Dan före dopparedan.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Tog sovmorgon i morse, eller rättare sagt tog jag tillfället i akt och sov tills jag vaknade, vilket för ovanligheten skull var efter halv tio. Därefter hade dagen tänkts ägnats åt minsta möjliga, men det slutade med att jag åkte in till centrum och mötte upp Ida innan vi relativt fort begav oss av hem till mig och lagade mat samt körde lite filmmaraton tills hon nyligen drog.

För övrigt tror jag inte direkt någon har missat att det är julafton i morgon och lika så att det inte är någon snö utomhus. Vilket i sin tur medför minimalt med julkänslor...

När alla lamporna tänds finns det rum för dig här.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Jag tror det är nästintill första året, som jag är mer än relativt-okej-nöjd med mina s.k. detaljbilder från vårt julgranspynt. Vilket kanske till stor del beror på att jag la ned mig lite mer, utvecklats samt inte minst för att jag använde stativ. För övrigt så är helt klart favoriterna de guldiga tallkottarna.

Årets julgran.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
f/5.6 - slutartid: 4sek - ISO 100
 
Med två dagar kvar till julafton har dagens spenderats ute i Gaperud samt ägnats åt bl.a. god mat, mängder med mysigt djurgosande, bra sällskap och julgransletande i skogen vilket dessutom inte tog allt för lång tid samt resulterade i en fin gran.

Dessutom har årets julgran här hemma precis blivit klädd och såklart dokumenterad och precis som varje år så slutar det med att jag gör det mesta. ...och man kan ju undra varför? Skämt och sido. För det är ju inte alls så att jag vill att den ska se så bra ut som möjligt och inte minst bli bra på bild.
 

This is the start of something beautiful.


- Bild från förra vintern. -

Avslutade 2013's innebandyår med en 6-2 vinst på bortaplan, säsongens första utvisningsminuter för min del samt numera väntar två veckors uppehåll och ingen innebandy förrän nästa år. Vilket egentligen låter aningen avlägset, men konstigt nog är det bara tio dagar kvar tills 2014 och därmed bör jag snarast börja finslipa på årsresumén. Helt apropå ingenting sådär...

Årets sista match på G...


- Favoritbild från december förra året. -

Fyra dagar kvar till jul, regn utomhus och om dryga halvtimmen rullar bilen upp mot Hagfors för årets sista match. Med andra ord kan det bli en bra lördag, om man bortser från allt regn.

För övrigt så försökte jag sova ikapp alla timmars sömn som jag missade igår och konstigt nog tror jag att ja lyckades relativt bra. Däremot hur pigg jag är ikväll återstår att se och därmed även kvälles planer, då det väntas eventuellt julmys med laget.

Det efterlängtade jullovet är äntligen här.

- Lagomt intressant bild i brist på bra bilder. -

Det senaste dygnet har varit sjukt långt. Inte minst eftersom jag gjorde veckans längsta skoldag igår, vilket för övrigt känns som i förrgår eller något. Började som vanligt med morgonträning och lite senare även mys-och-bak-lektion med klassen under eftermiddagen innan årets sista mattelektion genomfördes.

Därefter var det bara hem och vända som gällde innan det bar av ut med bl.a. delar av klassen. Så därmed blev det inte så värst mycket sömn i natt, så tur var väll att vi enbart hade julavslutning idag och att jag kunnat sova till och från i soffan under eftermiddagen. Men det var helt klart värt det.

...och jag kan ju även slänga in en liten grattis hälsning till Tyskland(Bråxnäs) eftersom jag är för lat för att öppna mejlen. Opps. Så i alla fall, grattis från mig och mamma.

Ååh vad jag saknar detta ♡


Ett litet bildcollage med såväl nya som gamla Iphonebilder från i somras och dessutom enbart på saker som jag såhär i vintermörkret saknar lite extra. För helt ärligt, bakom varje bild finns så mycket kärlek att jag varken vet ut eller in. Men det kanske är just det som gör sommaren speciell och värd all väntan?

...och nej, de känns inte alls lite komiskt att jag nästintill varje år innan jul publicerar ett inlägg liknande detta. Inte alls på långa vägar eller så...

Vi fokuserar mer på andra än vi gör på oss själva.

- Favorit i repris från förra veckan. I birst på bilder helt enkelt. -
 
Det här kan vara veckans mest ovärda dag, om de inte vore för kvällsträningen ikväll. Hade nämligen inställd lektion i morse och därmed en lång sovmorgon som spenderades i soffan framför PH, tog en tidig lunch hemma, drog sedan iväg till skolan för att inse att jag inte behövde vara här förrän om ytterligare någon timma och därmed fördriver jag nu lite mer dötid. 


Helt enkelt jag hade hellre gjort något vettigt och nej, jag är absolut inte alls skoltrött och sjukt lättad över att vi imorgon gör sista riktiga skoldagen för det här året. Samt därefter avslutar dagen på ett bra vis...

I'm dreaming of a white Christmas...

Med en vecka kvar till jul har vi minimalt med julkänsla och lite för många plusgrader utomhus. För självklart vill även jag ha en vit jul, även om jag trots allt trivs desto bättre utan minusgrader, snöoväder och blåst.

Har förövrigt dagen till ära ätit årets första julbord och druckit första julmusten. Vilket alltid är något med tanke på alla saknade julkänslor och slutligen rullar Michael Bublés julalbum på för fullt och om lite mer än en timme väntar den vanliga och sena tisdagsträningen.

All i want for christmas is you.


I och med att det idag är exakt en vecka kvar till julafton så kändes de lite lägligt att publicera det där klassiska önskeliste-inlägget som i stort sett dyker upp lite här och var på nästintill alla bloggar. Trots att jag precis som förra året, varit lite tveksam till om jag ens skulle fixa iordning ett eget. Eller enbart frossa i alla andras. Men här kommet det och såklart med den klassiska rubriken från en av favorit jullåtarna.
 
Lite av sakerna som skulle sitta fin vore trots allt bl.a. i år igen Beyoncé Heat parfymen, fickpengar, ett tamron 24-70 mm f/2.8 objektiv(för en Canon kamera!), ett påslakanset(gärna det ovan), Victoria Secret Body Mist(Coconut Passion), doftljus, kläder och säkert massa mer saker. Inte minst personliga.

Tell me something sweet to get me by.


- Gammal favorit ur vinterarkivet från något tidigare år. -
 
Eftersom både mamma och jag hade en ledig måndag, så passade vi på att införskaffa de sista julklapparna ute på Bergvik förut. Inklusive de till mig. Ungefär som vanligt de senaste åren alltså. Men ska jag vara ärlig så gör det inte mig någonting. För det är egentligen bara tanken bakom som räknas. 

Samt om dryga timmen väntar den klassiska måndagsträningen följt av ett styrkepass innan jag inter årets sista söndagsångest, återigen en dag för sent...

Tio saker du kanske inte visste...


Folk blir ofta relativt förvånade då jag säger att jag bor inne i Karlstad. Eftersom de fått för sig att jag bor på landet. Vilket kanske inte är såå konstigt med tanke på alla lantbilder som dyker upp här, egentligen...

Jag har burit in den Finska flaggan på en landskamp mellan Sverige och Finland för x-antal år sedan och därmed även burit Finlands landslagströja.

Jag är beroende av pepparkakor och nu menar jag verkligen på riktigt. Då det är något jag äter, varje dag, hela året och dessutom flera gånger om dagen.

Jag har aldrig varit utomlands. Inte ens i Norge. ...och faktum är att det inte stör mig, vilket många verkar tro. Däremot blir det ändring på det hela då jag i slutet på Maj åker till Spanien (Mallorca) med Ida.


I regel så har jag otroligt höga prestationskrav på allt jag gör. Vilket både kan vara bra och dåligt, då det både är med och hjälper och stjälper.

Jag är nog världens sämsta människa när det gäller att se på serier, iaf kontinuerligt. Oftast brukar jag sträckkolla i ungefär en vecka och sen kan det gå flera månader innan jag ens tittar på ett avsnitt. Trots att jag flera gånger tänker att jag ska kolla...


Jag är beroende av kaffe. Dricker i regel tre koppar per dag, minst och alltid en innan jag går till skolan.

Jag är väldigt bra på att se vad andra är bra på samtidigt som jag förtränger mina egna fördelar.


När jag spelar innebandy kallas jag alltid för RG. ...och det har tom. hänt att folk inte vetat vem Sara är när någon frågat efter mig.

En av de största orsakerna till varför jag valde innebandy på gymnsaiet var för jag ville slippa gammal hederlig idrott, då det är ett av de tråkigaste skolämnena. Däremot är innebandy hur kul som helst.

I leave my heart open.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Ägnade som sagt dagen åt lite jobb, en runda på stan med Ida samt kom dessutom inte hem tomhänt och slutligen lite filmmys hemma hos mig fram tills nyligen då hon drog hem. Så ett bra avslut på en bra helg helt enkelt. Dessutom inleder jag hösterminens sista skolvecka med att vara ledig i morgon och därmed gör vi enbart tre riktiga dagar till veckan. Perfekt.

En kaffekokare kan vara bra till mycket...


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
...inte minst går det alldeles ypperligt att sova bredvid den.

I wish that we could see if we could be something.

- Bild tangen för en vecka sedan, från mitt fönster. Då vi iaf hade lite snö och inte regn och slask. -


Matchen igår slutade oavgjort, precis som i tisdag däremot fick vi in ett mål till var. Vilket innebar att slutresultatet skulle hamna på 3-3. För övrigt gjorde vi en bra match, även om nu jag hade en sådan där fredagskväll då jag inte var nöjd personligen. Tyvärr. Men man måste få ha sådana dagar också...

Dessutom hade dagen tänkt spenderas hemma, enbart för att jag kunde men det slutade med att jag tog en spontansväng in till stan med bra sällskap. Försökte bl.a. hitta lite julklappar men de gick ju sådär, så att morgondagens planer går i samma fotspår, dock med ett jobbpass innan gör inte mig någonting.

Lucia och fredagen den trettonde.

- Gårdagens instagrambild. Bestående av bl.a. Värmlandslucia. -
 
Fredag idag, vilket innebär helg och dessutom veckans andra match. Vilket jag verkligen inte tackar nej till, för matcher är kul och fredagar är bra. Dessutom skulle jag egentligen även ha spelat DM-match igår, om det inte vore för att jag jobbade direkt efter skolan. Vilket även det inte var någon nackdel, för jag tar gärna allt jag kan få och lite extra småmysigt var de ju eftersom det var lucia samt därav bilden ovan. 

Treårskalas.


Maj 2011.

Nej, riktigt så roligt ska vi inte ha det så att jag ställer till med ett kalas för min lilla kamera. Men faktum är att jag idag, den 11 December, har haft min systemkamera i exakt tre år. Vilket för mig är ganska ofattbart. För visst, det känns som om jag alltid haft just den här kameran då jag tagit kort. Samtidigt som det inte alls gör det då jag trots allt hade min favoritkompaktkamera ett bra tag innan.

Men det var nog först när jag fick den här som jag började ta kort på riktigt och inte minst utvecklas. ...och därav bildbomben nedan. 

 
Från Decemer 2010.
Från Maj 2011 + Oktober 2011.


Från Januari 2012 + April 2012 + September 2012.Januari 2013 + Juni 2013 + Augusti 2013.Ser ni någon skillnad på bilderna? Eller är det bara jag?

O a v g j o r t.


- Bild sen SM-kvalet i höstas... -
 
Hade man velat se lite av en rysare, skulle man igår kväll ha befunnit sig ute på Hammarö vid sjutiden. För det var ungefär så vår match såg ut. Otroligt jämn och inte ett enda mål förrän vi spräckte nollan efter fyra minuters speltid i tredje. Dessvärre kontrade de tillbaka med två mål efter dryga tolv minuter och när vi återigen fick in vårt andra mål med ynka spelminuten kvar skulle det visa vara matchen sista mål. Trots en sudden death som för vår del började med utvisning. Så ja, slutresultatet slutade på 2-2 och därmed fick vi alla fall med oss en poäng hem. 


Dessutom var igår en sådan där dag då alla kämpade det där lilla extra, verkligen gav allt och sprang mer än vanligt. Vilket märktes inte minst då vi klarade av att gå på fyra kedjor(!!) framåt i nästan tre hela perioder. ...och de säger en hel del. För ska jag vara ärlig, så var jag lite skeptisk innan och jag tror inte jag var ensam? Då man ibland redan vid tre kedjor kan tappa farten framåt. Men inte igår. 

...och ja, jag borde verkligen inte sitta här just nu. Utan istället göra iordning mig samt slutligen bege mig av mot skolan. Så jag kan få det där samhällsprovet överstökat. Vilket ska bli otroligt gött, så länge som de går som jag vill... 

 

Always bring your own sunshine.


Canon EOS 500D - 18 - 55 mm.
 
Fem favoritbilder på vårt lilla busfrö från i lördags. Dock sekundera efter en av alla busattacker som den här gången var under köksbordet och alla stolar...

Vi måste sluta känna press.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Måndag, ny vecka och som vanligt en av veckans slappaste dagar. Med andra ord så njuter jag så länge jag kan eftersom sista ruschen innan jullovet drar igång i morgon. Samt inte minst väntas det derbymatch på bortaplan mot Skoghall vid sjutiden. Men först tänker jag fortsätta att se ikapp missade serier och tv-program från förra veckan.

En sådan där bra söndag.

- Två dagsfärska på lilla söta Vira... Ompublicerat från instagram. -

Söndagar som dessa behövs. Både när det gäller frihet från träning, match, stadsliv, sjuhundrasjuttioelva måsten, en stressig vardag, skola, all teknik, personer, ja listan kan göras lång på saker som det innerst inne är ganska så skönt att komma ifrån såhär mitt i en på tok för stressig vardag. 


Samt inte minst eftersom nästa vecka ser ut att bli nära på värre än värst, när det gäller att pussla ihop allt. Då prov ska tragglas in, matcher spelas, timmar i skolbänken utföras, jobbpass avklaras plus lite sömn och mat på det.

Men, för det finns ett sådant. Jag tänker då inte klaga. Även om det kanske verkar så ovan. Istället tänker jag bara gilla läget, njuta av att jag inte kommer ha så kallad tråkig dötid utan istället alltid något att göra. Personer runt omkring mig som får min vardag att bli bra, ett bra jobb och inte minst ha tanken i bakhuvudet att vi om två veckor går på ett efterlängtat jullov. Dessutom mitt sista innan studenten.

 

Produktiv dag?

Kom hem för dryga timmen sedan och det enda jag hittills gjort är att fått i mig lite mat. Då jag som vanligt efter att jag spelat match blir minimalt med hungrig. Även om jag egentligen skulle kunna häva i mig allt på två sekunder. Konstigt det där...
 
För övrigt så gick det desto bättre resultatmässigt idag, till skillnad från igår. Då vi fick med oss en 9-2 seger hem. Samtidigt som jag fick med mig dels en assist men även ett snyggt mål. ...och ja, ibland är det okej att vara självgod och njuta av känslan från allt bra. Samt som avslut på den här lördagen tänker jag inte göra någonting, förutom att se det sista Så mycket bättre avsnittet och invänta morgondagen.

Ovan syns dessutom årets lagkort, taget med en Iphone då fotografen valde att gå hem innan vi kom...

Favoriter ♡

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Eftersom torsdagar innebär veckans enda lediga kväll, så lyxade jag till det lite extra just i torsdags. Tog nämligen fram favorit te’et med vaniljsmak, pepparkakor precis som varje dag året runt, nya favoritglassen och rullade igång det senaste grey's anantomy avsnittet.

...och nej, jag är inte alls beroende av pepparkakor eller så. Har absolut inte testat bl.a. Loka's mineralvatten med smak av pepparkor, vilket dock var lite av en diss. Eller för den delen köpt hem yoghurt med pepparkakssmak som jag ska testa senare ikväll.

Innebandy för hela slanten.


Ja vad säger man? Matchen igår slutade inte riktigt till vår fördel och vi fick åka hem utan tre poäng. Vilket såklart alltid suger. Däremot tycker jag att vi som lag borde ta med oss känslan under säsongens kanske bästa uppvärmning och första period tills på tisdag. Då en ny match väntar och då i alla fall jag är sugen på tre pinnar.

För övrigt så måste ja även få klämma in att jag faktiskt är relativt nöjd med det jag själv presterade igår. Spelade back i de två första perioderna och sedan fram-back-fram-vila osv i tredje. Vilket såklart kändes lite rörigt och ovant i början, men det fungerade helt klart det också och inte minst kunde jag bevisa för mig själv att all träning gett resultat konditionsmässigt. 

...och ja, nu är det bara att ladda om inför dagens match. Men först väntar lite samhällsplugg, då morgondagen kommer spenderas ute i ett saknat Gaperud.

In time, things will fall right in place.


- bild från december förra året. -
Jag tror inte någon har undgått att missa vad som hänt utomhus i natt. Då marken har blivit delvis vit och allt detta pga. någon Sven. Som för övrigt enligt mig blåser alldeles för mycket, är (känslo)kall och inte minst fick mig att behöva vänta i dryga femtio minuter på bussen i morse, istället för tio, vilket gjorde att jag kom nästintill sent. Rättare sagt med en minuts marginal och slutligen frös större delen av dagen.
 
Tjoho.

Hoppas även verkligen att ni tar allt ovan med glimten i ögat. Trots att jag självklart helst av allt hade spenderat dagen inomhus, under en filt med någon mysig film. ...och ja, citatet ovan hittades på instagram och även det bör tas med glimten i ögat.

För övrigt så tänker jag använda all "negativ energi" ovan till att fokusera på kvällens match. Som dessutom går av stapeln på bortaplan, i Molkom. Vilket nästintill innebär derby och jag har då absolut inte tänkt åka hem utan tre poäng. Dessutom väntar det en sväng till Hagfors under morgondagen, då det även väntas matchspel med DJ.
 

Lever inte som jag lär, bara som jag är.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Tre enkla från i lördags. -
 
Haft en allmänt trött och seg torsdag som avslutas på bästa sätt. Nämligen med lite tv-mys nere i vardagsrummet med bl.a. gårdagens grey's avsnitt. Samt inte minst ska julkalendern ses, eftersom jag konstigt nog följer den i år. Vilket jag kanske inte gjort på över fem-sex år och nej jag överdriver inte. 

Före & Efter.

Det är då inte varje dag jag visar upp mina oredigerade originalbilder. Men det finns en första gång till allt.
Ovan syns helt enkelt lite före och efter bilder som ni egentligen redan sett. Då de varit färdigredigerade. Men jag tycker trots allt att man växer som fotograf då man dels tittar på andras nedlaggda arbete, men inte minst då man tittar på sitt egna och ser hur man utvecklats.

Samt de största förändringarna som jag gjort med bilderna ovan, är väll i stort sett att jag ändra färgmättnad, färgnyans, kontrast och ljusnivån och allt med hjälp av olika kurvor i PhotoScape. Så med andra ord nej, jag använder mig inte av Photoshop. Men det är trots allt något jag skulle vilja införskaffa och lära mig... Dessutom helst inom en snar framtid.

Tilläggas kan även att jag numera har fixat fram ännu en kategori. Där jag precis som i det här fallet kommer lägga upp före och efter bilder av olika slag och inte minst för att jag lättare själv ska kunna gå tillbaka och se just min utveckling.

The feeling after a great workout.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- Nyredigerad favorit från förrförra helgen. -

Det slutade med att jag körde drygt 2,5 timmes innebandy igår kväll, inklusive fys. Så när vi steg av planen vid tjugo över tio var det enda jag längtade efter en varm dusch och en skön säng. Vilket kanske inte var konstigt egentligen. För övrigt så har jag ju som sagt sovmorgon nu men ni ser ju själva hur det gick med den saken. Som vanligt med andra ord...

Get along with the voices inside of my head.

Canon EOS 500D - 18 - 55mm.

Eftersom det är tisdag så väntas det sen träning ikväll. Vilket kanske inte är någon höjdare, då min hjärna oftast lägger av automatiskt efter klockan nio. Åtminstone när de gäller bra tänkande, vilket både är på gott och ont... Desto bättre känns det iaf då man vet att man har sovmorgon på onsdagar. Eller som i morgon, inga lektioner alls utan istället en föreläsning på universitetet först efter lunch. 

Månadens Favoriter - November 2013.

Ja vad bör man egentligen säga om fotograferandet under årets nästsista månad? Att det ser likadant ut varje år gällande tråkiga utomhusmiljöer och minimalt med inspiration är ju inte direkt något nytt. Men i år tror jag faktiskt något hände. Till skillnad mot tidigare år. Eller kanske inte? Men jag har iaf dels fått favoritlandskapsbilder tagna, men lika så har jag lyckats få fram en hel del porträttbilder som jag varit nöjd med. Samt inte minst bilder på vår underbara goding.

Sen att de flesta av bilderna valt att framställas i matta färger eller svartvitt hör nog enbart månaden till.

Hello Monday, so we meet again…


- Arkivbild från December förra året och därmed den vita marken utanför fönstret. -

 

Avslutar den här måndagen precis som många andra. Med andra ord med en kopp te, musiken rullandes och den där söndagsångesten i bakhuvudet. Som numera kommer en dag senare än vanligt...


Samt hur chill den här dagen än varit, så känns det som jag hunnit med en hel del. Eller rättare sagt en powernap direkt efter frukost innan morgonträningen, mat, ytterst lite samhällsplugg, en långpromenad med mamma, samt slutligen ett andra innebandypass och därefter lite styrketräning här hemma. ...och ja, det där med en hel del, tar jag nog tillbaka illa kvickt insåg jag nu.

Everything that drowns me makes me wanna fly.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
- lagomt brusiga bilder tagna igår, med sänglampan och fönsterljuset som enda ljuskälla. -

Fick dessutom med mig dessa två relativt enkla (mys)toppar från stan i fredags. Samt den vita har jag redan fast i blått. ...och ja när det gäller färgkvalitén och nyansen på bilderna ovan så är de allt från bra.

Första December och Första Advent.

- Gårdagens instagrambild. -
 
Från och med idag är det enbart tjugofyra dagar, eller fyra söndagar om man hellre vill se det så, kvar till julafton. Den årliga frågan är dock om jag längtar eller inte? För visst fick jag allt lite mer julkänslor igår kväll. Då det första som mötte mig när jag kom hem var julstjärnan i mitt fönster. Lika så då gårdagen ägnades med Ida, vilket resulterade i lussekatts bak, hemgjord pizza och en allmänt bra lördagskväll. ...och precis som vanligt då vi umgås så rullar jag hem, bokstavligt talat, för som vi äter, det är sjukt(gott). Men vad gör det om hundra år... 


För övrigt så väntas lite jobb om dryga timmen och därefter tar jag nog den obligatoriska snabbrundan på stan. Dessutom i hopp om att hitta lite fler julklappar, inte minst åt mig själv. Skämt och sido...