Trots allt en bra början.


- Bild från förra säsongen, alltså våren 2013. -
 
Gjorde säsongens första två matcher idag i Kallsta Open och det gick faktiskt mycket bättre än vad jag väntat mig. Eller åtminstone stundtals, då jag andas, vilket helt klart är ett plus. Både på och utanför planen. Samt lyckades även stänka in två bollar i kassen, en på vardera match dessutom så ja, även då höjdes självförtroendet lite och även det behövdes då det är mig vi pratar om...


För övrigt drag jag ut till Gaperud imorgon. Vilket ska bli så otroligt skönt då jag verkligen känner att jag behöver få lite egentid, en drös med djurgos och allt annat bra som helt klart hör till.

Jag står i vägen för mig själv.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Gick och tog helg några timmar förtidigt förut, eftersom det väntas matchspel senare ikväll. Samt har jag tur får jag åtminstone åstadkomma något lite som jag sedan kan bli nöjd med. Vilket skulle behövas för min egen del, då gårdagens träning gick allt annat än bra, vilket helt klart hade sina orsaker ja... 

För övrigt hittade jag en jättebra stig häromdagen där jag verkligen skulle vilja fota lite porträttbilder. För på något vis var den väldigt mysig, lummig och kvällsljuset sipprade verkligen ned perfekt.

Även om det inte syns på bilden ovan, då den är väldigt suddig och in zoomad. Men jag gillar den ändå.

When the sun goes down.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Motljusbilder i kvällsolen kan vara något av de bästa som finns.
Eller åtminstone då de blir som man tänkt sig.

I see your true colors, shining through.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tre enkelt svartvita bilder.
Som enligt mig har det där lilla extra.
Samt gillar verkligen den översta.

When we learn how to fly, we forget how to walk.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Efter två och en halv timmes långpromenad med mamma sitter jag äntligen i soffan med en kopp te i knät. Detta efter en relativt dryg onsdag som dessutom började med inställd första lektion. Samt som pricken över i:et var nog detta veckans enda träningsfria dag, eftersom det väntas cupspel till helgen. Perfekt.

Life's for the living.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Åh, älskar desa tider då man bara kan gå runt och äta av allt i trädgården.
Dessvärre befinner jag mig vardagligen tre mil därifrån.
Så typiskt.

We can laugh when we both fall down.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
- nyredigerad arkivbild från oktober 2012. -
 
Börjar inte förrän vid halv elva, vilket jag kommer göra varje onsdag den här terminen. Både på gott och ont, faktiskt. Detta eftersom jag dels kan njuta av en otroligt lång frukost utan en massa stress. Vilket är bra, eftersom jag är ganska bra på att lyckas stressa upp mig själv i alla möjliga situationer. Samt enda nackdelen är väll att jag hade kunnat gå hem tidigare om vi lika så börjat någon timma tidigare. Men det fungerar helt klart att sluta klockan tre också och inte minst eftersom jag har noll måsten på onsdagar.

Woke up to the sun.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Tre bilder från i söndags morse, då väckarklockan ringde redan vid femtiden. Dock är dessa bilder inte tagna förrän drygt två timmar senare.
 
Samt ja, jag stör mig på ljuscirkeln på översta bilden och tanken är även att jag ska försöka redigera bort den. Men inte idag...
 

You can't deny you're looking for the sunset.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Tre bilder från i lördags kväll och den översta/nedersta är från när just solen gick ned. Underbart.

Det är sådana här dagar som man inte vill ska ta slut.

Bild 1+2: Canon IXUS 230 HS. Bild 3: Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Precis som jag anade så fick jag en underbar helg ute på världens bästa plats. Lika så en bra fredagskväll samt inte minst visade vädret sin bästa sida och därmed kunde jag njuta till max samtidigt som bl.a. sällskapet var perfekt och gräsklipparen gick varm i flera timmar både under lördagen och söndagen.

Men bäst av allt var nog vår lilla nykomling, Linus, som kom i lördags morse. Så otroligt mysigt, go och inte minst söt på alla sätt och vis. Helt enkelt så go att jag inte ville åka hem igår kväll då han somnat bredvid mig där jag satt inne i hans lilla kryp in.

Men jag hade dessvärre inget direkt val då veckan skulle rullas igång igen i morse, precis som vanligt. Dock relativt smärtfritt då jag enbart spelat innebandy, shoppat runt på Bergvik med mamma, tagit vara på den sista sommarsolen, samt tränat lite innebandy igen och slutligen kört lite fys på det.

När man sätter guldkant på tillvaron.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Fredag idag vilket innebär att en lagom lång skoldag väntar. Eller egentligen för lång om ni frågar mig, för hade gärna haft lov någon vecka till. Men, men... Samt slutligen väntar i eftermiddag en tripp ut till Gaperud där det väntas gårdsfest, knytkalas, japp, you name it, och därefter troligtvis en hel helg där ute också. Så ja, lite sommarlovskänsla kanske jag kan noppa åt mig såhär i sista stund då skolan börjat och allt. Vilket vore mer än guldvärt.
 
...och ja därav blir bloggningen i stort sett noll i helgen, då jag inte hunnit förbereda något åt er.

Seglar på moln ovanför dig.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Tre bilder från en sådan där typiskt underbar sommarhimmel tagna i förra veckan.

Sommaren 2013 i bilder.


Ett collage som speglar en del av årets bästa sommarbilder samt lite minnen. Samt såklart finns det många fler, så varför inte kika tillbaka i arkivet.

Alla bilder är dessutom tagna med antingen min Canon EOS 500D, eller min Canon IXUS 230 HS.

Tvåhundranittiosex dagar kvar.

Mindre bra bild, men man ser iaf längden på dagarna någorlunda bra...

Mycket skolprat nu, men genomförde första dagen av mitt tredje och sista gymnasieår förut. Kan dock inte riktigt förstå att jag redan är där. Men, men det kommer väll...

Dessutom fick jag mig en ordentlig blick över höstens schema som jag tidigare trodde skulle bli pest och ännu lite mer (läs: massor) med negativitet. Men blev i alla fall liiite glatt överraskad när jag insåg att vissa lektioner inte gällde mig och därmed rök det några timmar i skolbänken och tack och lov för det!
 
Samt tisdag-onsdag-torsdag kanske inte är några toppen dagar. Men, desto mer chill ser mina måndagar ut då jag endast har en lektion(!) som dessutom enbart består av att jaga runt på en liten boll. Så ja, jag ska nog kunna ta mig igenom höstterminen relativt smärtfritt. Eller det är i alla fall vad jag tror nu, men sen när jag väl är mitt uppe i allt, kommer jag absolut ångra att jag skrev det där. 

S k o g s p r o m e n a d.

Canon IXUS 230 HS.

Vet dock inte riktigt om man kan kalla just den här delen för skogspromenad då vi gick nedför ett kalhygge och till sist hamnade vid Morfars hallar (vattnet).

H a l l o n p a j.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Gjorde världens godaste hallonpaj när jag(och mamma) var i Gaperud i helgen, lagom syrlig och allt. 
Med andra ord perfekt.

Woke up to the sun.

Canon EOS 500D - 50 mm II  f/1.8.
 

Sista dagen av mitt sista sommarlov väntar och dessvärre har jag en del ärenden att ta hand om i stan innan jag får göra det jag helst av allt gör en solig dag som denna innan det slutligen väntas dubbla träningspass ikväll. Men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det som skas samt innan vi vet ordet av det är det redan onsdag morgon. Usch. Vill inte riktigt än, kan vi inte få lov åtminstone en vecka till? För tycker verkligen allt har gått på tok för fort sedan jag slutade jobba. Samt inte minst den sista veckan som bara flugit fram.

En blårosa augustihimmel. # II

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Två till bilder som togs samtidigt med dessa.
Samt jag älskar verkligen "mjukheten" i molnen.

Nu återstår endast två sommarlovsdagar.

- Arkivbild från Juni 2013. -

 

De senaste tre dagarna har jag helt klart ägnat ute på världens bästa plats samtidigt som jag bara njutit av tillvaron. Samt inte minst av att vara ledig. För i övermorgon, den tjugoförsta börjar eländet igen. Nejdå riktigt så illa är det inte för det ska konstigt nog bli lite skönt med normala rutiner och en vardag som löper på av sig själv. Men bara liiite....

För jag kommer trots allt sakna det där med att vara fri, göra som man vill, njuta av vädret, befinna mig ute på landet, gosa med våra fyrfotingar, steka sådär oavbrutet länge tills jag fått nog, umgås med min moster, busa med Findus, gå vart jag vill och när jag vill, kunna träffa kompisar utan att något kommer emellan, ja, jag kommer troligtvis sakna allt med sommaren samtidigt som rutinerna bara blir mer och mer inpräntade i min vardag ju längre läsåret går och dessutom mitt nästsista läsår på gymnasiet. Scary, men ändå spännande för om ett år är det ingen som vet vart jag håller hus, vad jag gör och hur mina framtidsplaner ser ut. Inte ens jag. Vilket är det jobbigaste av allt, nämligen att inte veta vad man vill...

Ett mindre hav av tistlar.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Tänk att ogräs kan göra sig så bra på bild. 
Men de är som min moster säger. Allt som inte växer där det ska är just ogräs.

Då var vi inne på sista refrängen.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II + EFS 18 - 55 mm.
Lite vardagliga bilder från första halvan av augusti.
 

En blårosa augustihimmel.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
En aningen molnig men vacker solnedgång från förra veckan på världens bästa plats dessutom.

Friends are family you get to choose.

Canon EOS 500D - EF 500 mm  f/1.8
Min knäppa, men underbara vän!
 
Vet att jag bloggat uselt den senaste tiden. Men tiden räcker liksom inte till, eller rättare sagt det är det den gör. Räcker till alltså. Men enbart till det jag prioriterar, vilket inte riktigt varit mitt lilla kryp in utan andra mer vardagliga saker. Dock kan jag inte riktigt sätta fingret på vad allt detta vardagligt är, för den senaste veckan har bara svischat förbi samtidigt som den varit fullspäckad och numera återstår det endast en sommarlovsvecka innan vi ska inta skolbänken igen. Kan helt ärligt inte förstå att det redan gått snart tio hela veckor på så kort tid.


Så ja, räkna inte med så mycket mer den här sista veckan heller. För känner jag mig själv rätt vill jag bara njuta av varenda minut. Både i stan och ute i Gaperud samt förhoppningsvis i alla väder, även om jag helst av allt enbart vill ha sol så jag kan få den där härligt sommarbrunanyansen att stanna lite längre. Om än bara för ett litet tag.

Mormorshallon.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
Åh. Detta kan vara en av de bästa sakerna som finns med sommaren.
I alla fall en av de bättre och godaste, för de finns inga godare hallon än dessa.

En heldag i Huvudstaden.

Spenderade ju som tidigare nämnt gårdagen med Ida i vår otroligt vackra, men aningen för farfyllda huvudstad. Eller i alla fall om ni frågar mig. Men jag måste även få medge att den allt har sin charm, trots att det mesta som vi såg var gatplattor, människor, Drottninggatan, klädaffärer, mat, eyecandy's, lite mer folk samt ännu mer prylar att fästa blicken på. Vilket även var tanken bakom det hela då vi bokade allt för drygt en månad sedan. 


Med andra ord vi shoppade tills fötterna inte orkade mer, eller plånboken för den delen heller. För tom (läs: tommare) blev den ju längre dagen gick och jag kan garantera att det var två nöjda tjejer som kom hem till Karlstad igår vid tiotiden. Dock nöjda på det där bra viset, eftersom vi haft bra sällskap, hittat det vi letade efter, ätit god mat, dock ett litet minustecken kring lunchen samt de få regndroppar(och åskan) som dök upp under eftermiddagen. Men annars så var det helt klart en bra dag.

Två bra dagar.


Canon EOS 600D - EF 50 mm II. 
Idas kamera + mitt objektiv.
 
Ägnade gårdagen åt jobb samt lite allmänt häng med Ida. Vilket resulterade i en mängd bilder, där många dessutom troligtvis platsar under kategorin "hellre än bra". Men vad gör det då de helt klart speglar oss två tillsammans? Kan även tillägga att vi för en kort stund blev mästerkockar i köket då vi både bjöd mamma på mat och muffins när hon kom hem från sitt jobb.

Samt har inlett den sista, riktiga och inte minst hela sommarlovsveckan med en heldags solande och snart väntar lite käk och därefter ett dubbelpass innan jag bör hem och plocka iordning lite inför morgondagen. Då en tripp till huvudstaden väntar.

Månadens Favoriter - Juli 2013.


Det var då lättare sagt än gjort att ta ut favoritbilderna från förra månaden. Men det skulle ju göras och ovan syns sex av favoriterna, men det finns som sagt fler. Vilket ännu en gång speglar sommarhalvåret till max då kameran används otroligt flitigt. Eller åtminstone i perioder och allt detta trots att jag ägnat en drös med timmar åt jobb och annat vardagligt.

Jag tror vi alla vet hur den här leken brukar sluta...


Canon IXUS 230 HS.
 
Jag nog är allt bilderna ovan ögonblicksbilder. För vad är oddsen att man går runt med en kamera just då storjägaren är i farten. Okej, troligtvis ganska stora om man som jag nästintill jämt har med sig åtminstone en kamera överallt samtidigt som man har just en storjägare till katt. Men bortser man från det så är det väll ändå inte varje dag som man fångar något liknande? Eller? Skämt å sido...

Samt ja, ni såg en av bilderna igår. Fast då i pappersformat.

Don't loose your mind.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

Åh, jag är så sjukt sugen på att fotografera porträttbilder så jag vet inte vad och nu menar jag helst på andra. Lika så har jag allt för länge insett att jag snarast måste fixa fram en ny bloggdesign. Eller åtminstone en ny header, dessutom helst en rullande som den förra, men den slutade ju fungera så frågan är om det går. Eller om jag måste koda om allt, igen. Vilket jag helst slipper då det tar en hejdundrande massa tid, samtidigt som det faktiskt kan vara ganska kul. Med andra ord dubbelmoral till max.

Samt ja allt detta är egentligen helt oviktigt för er, men skrivs det här så kanske jag kommer någon vart. Eller vad vet jag?

Har fullt sjå med att hålla koll på vilken dag det är...


Igår fanns bilden ovan med i VF, samt idag (bild här!) i NWT där den dessutom täckte halva sidan.
 
De senaste dagarna har jag återigen ägnat ute på världens bästa plats, med massor av djurgos, bra sällskap, vardagligt arbete och ett helt okej väder om man bortser från alla regnskurar. Som dessutom varit många och inte minst i torsdag då det även väntades ett fyspass ute i grusgropen på Sörmon. Så det blev aningen kallt, men vad gör det då tanken ändå är att man ska springa sig varm.

För övrigt kan jag även nämna att jag gått och blivit dagvild ,då det bara känns som om dagarna flugit iväg den senaste veckan. Vilket resulterar i att jag inte vet vad jag bör, eller rättare sagt kan, skriva eftersom jag knappt kommer ihåg vad jag gjorde igår. Skämt och sido, samt riiiktigt så illa är det inte. ...än iaf.

Den mer lugna sidan av vår lilla vän.


Canon EOS 500D - EFS 50 mm II + EFS 18 - 55 mm.
Hoppas innerligt att ni inte tröttnar på denna goding. För de gör då inte jag.
Samt tyder inte nästsista bilden på att han är en liten fotodiva?

En liten dos av svensk sommar. # II


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Ännu mera spontanfotograferade bilder från vår trädgård.
 

Bättre sent än aldrig sägs det ju...


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Övningskörde lite häromdagen, Bråxnäs fram och tillbaka gånger två, samtidigt som jag insåg att ett körkort i framtiden kanske inte är helt omöjligt. Vilket det kändes som efter förra åkturen. Dock har jag en enormt lång bit kvar, såklart, vilket kanske inte är såå konstigt då jag bara suttit bakom bilratten två gånger i hela mitt liv. 

You can't deny you're looking for the sunset.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Spenderade precis som planerat hela fredagen med Ida och det hela slutade med både sol och bad samt några timmar på vår lilla altan med penna och papper i högsta hugg och slutligen filmtittande innan hon begav sig hemåt och jag mot sängen eftersom det väntades en tidig lördagsmorgon dagen efter. Precis som alla andra mornar det här sommarlovet, då jag inte haft en enda(!!) sovmorgon som varat längre än halv åtta under hela lovet. Insane ja, men även gött på sitt vis.
 
De resterande dagarna lördag-måndag har jag ägnat tre mil härifrån i ett bra men aningen varmt väder, samtidigt som jag ännu en gång haft världens bästa sällskap och enbart kunna strosat runt precis som jag vill. Möjligheten att strunta i allt annat och bara va. Vilket helt klart kan vara bland det bästa som finns.
 
Samt slutligen väntar idag en heldag i stan och bl.a. dubbelträning ikväll och vad som händer innan det får vi helt enkelt se. Har lite småplaner och en av dem är redan påbörjad. Nämligen bildredigeringen...

It's like the sunset in your eyes, i never wanted to rise.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.

En liten dos av svensk sommar.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 

En kväll i sommarens tecken.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8 m.fl.
Bilder tagna förra helgen. Ute i Gaperud.
Där jag för övrigt även befinner mig nu.

På sommaren sjunger sången sig själv.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Mycket tidsinställt nu jag vet. Men det är så det brukar(ska) vara på sommaren eftersom det då tyder på att man är upptagen av andra saker.

She dreamed of paradise.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Hade träning med laget igår vid Svinbäcken och nog för att jag hade förberett mig på ett jobbigt pass men det blev ändå inte riktigt som jag hade tänkt mig. Men, jobbigt var det och inte minst eftersom det var så varmt i luften. Faktiskt ett av de jobbigare passen på länge om jag ska vara riktigt ärlig. Fick nästan lite Mora-feeling i kroppen när vi sprang i backarna och det var ett bra tag sedan sist.


För övrigt väntar, troligtvis, en heldag med Ida och återigen en dos med solstrålar utomhus samt eventuellt lite bad också. Vilket kanske är på tiden då jag endast badat en gång i år, dessutom på nationaldagen och därmed är det snart två månader sedan sist. Så ja, det där med att jag var "manisk" för att bada när jag var liten har nog övergått till strandbad istället för i vatten på senare tid.

Every breath that I'm breathing.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
När man har tillgång till en trädgård full av i stort sett a.l.l.t ja då är det minsann inte svårt att hitta motiv att föreviga. Dessvärre kan det ibland bli lite enformigt, men det är något ni får stå ut med. För i och med att det är första augusti idag så innebär det att snart, (dock inte på ett bra tag hoppas jag), att sommaren börjar lida mot sitt slut och därmed kommer även bildknäppandet tyvärr att trappas ned...

Before the sun comes up.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Tog dessa bilder i söndags morse innan solen gått upp, med andra ord runt femtiden och allt detta eftersom jag redan var vaken och på väg ut till våra stora fyrfotingar. Varav en dessutom syns ovan.
 
För övrigt väntar återigen en dag i solens tecken, men hoppas innerligt på att vi slipper regnskurarna idag.