Jag skulle vilja göra om allt igen.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Den här dagen har väll helt enkelt inte varit en av de bästa, så därav vill jag helst bara glömma den. Dock är det lättare sagt än gjort eftersom jag troligtvis åstadkommit några mindre bra prestationer, iaf minst en, så som ett misslyckat matteprov och en helt okej muntlig redovisning. Men får väll säga som alla andra, vad gör det om hundra år och knyta på mig springskorna och bara springa bort allt den närmsta timmen. 

Everything starts from something.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.
Som ja sa, ni skulle få se mycket vårtecken och här kommer ännu ett och lika så det, en favorit från i år.

29 - 04 - 2013

Måndag och ny vecka med nya måsten att genomföra. Med tänker inte klaga, för fick igenom min vilja förut idag och behöver därför enbart spendera två dagar till i skolan, tisdag och torsdag, vilket gör det helt klart lite lättare att hålla ut.

Dessutom fick vi reda på att försäsongen drar igång till vecka och måste medge att jag längtat lite efter intervaller och alla dessa benpass som kommer att genomföras.

It's keeping me awake.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Första bilden, är helt klart en favorit från april 2013.
 

Smile to the world and the world smiles back at you.


Måndag imorgon och därmed lite söndagsångest ikväll. Inte minst eftersom två av mina classmates befinner sig utomlands och här hemma sitter jag och ska genomföra massa prov och redovisningar den kommande veckan. Lagom rättvist alltså. Men om jag har tur behöver jag enbart befinna mig i skolan tre av fem dagar, vilket jag absolut inte klagar över.


För övrigt har jag även hunnit med en hel del idag, så som en jobbpass, några timmar i solen och en powerwalk på det. Okej, såå mycket var det väll kanske inte, men antar att jag utnyttjat helgens alla timmar helt okej ändå.

Jag kan älska dig just som den där elden.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Bara att vänja er vid synen av vårtecken som poppar upp här på bloggen, för det lär dyka upp många nu.

Tror inte jag skulle vara mig själv utan allt det här?


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Mycket riktigt som jag skrev i det tidigare inlägget spenderades dagen i Gaperud. Så otroligt välbehövligt, rogivande samt inte minst underbart på alla sätt och vis och allt detta eftersom jag kunnat fylla min dag med allt mellan himmel och jord. Både bokstavligt- och bildligt talat. För har bl.a. hunnit kapa och klyva upp mängder med ved, lapat sol i min ensamhet där dessutom ingen kunnat hitta mig, såklart gosat med våra fyrfotingar samt inte minst ätit favoritmaten gånger två. Så ja, idag var en otroligt bra dag som bidragit med mänger av energi, vilket jag tar med mig inför ännu en intensiv vecka.


Dessutom någon som noterade vår lilla goding nere i högra hörnet på översta bilden?

Det kommer aldrig vara över för mig.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Det finns inget bättre än att strosa runt i skogen, inte minst då hjärnan går på högvarv till max.

För övrigt ägnas troligtvis dagen i Gaperud när detta kommer upp.

Med en touch av gröna toner.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  F/1.8.
Tog dessa bilder förra helgen.
Då jag spatserade omkring med favoritmusiken i lurarna och en värmande sol i nacken.
 
Dessutom valde jag även att redigera dem lite annorlunda, för er som kanske noterat det. 

T o r s d a g.

- En ovisad fönsterbild på vår supermysiga goding till katt. -
Nationella gick helt okej i morse och därefter följde enbart en lång lunchrast, samt en timmes matte innan jag fick gå hem. Eller rättare sagt sista lektionen bestod av jobba-vart-du-vill och i mitt fall en tupplur i solen. Så otroligt underbart så det finns inte. Dessutom betade jag nyss av uppgiften som vi fick och om dryga fem bär det av mot Svinbäcken. På riktigt idag, för här ska det springas backintervaller och eventuellt även köras ett benpass.

Not everything has to be complicated.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Bild från förra helgen, som jag dessuto la på en liten text på.
Enbart för bilden skulle få mer "liv".
Vilket egentligen är helt fel ord!

Då var det dags igen.


- Lite av det senaste från instagram. Sol, däckbyte, mat och en publicerad bild i NWT. -
Idag är en av dagarna då jag börjar sent. Inte förrän kvart i elva måste jag infinna mig på skolan, dessvärre för muntliga nationella i engelska och ja, jag kan väll inte annat än att hoppas på att det går bra. Samt alla som känner mig vet att jag inte är världens största fan av det där språket, i alla fall inte relaterat till skolan. Men annars stör det mig inte. Dessutom slutar jag inte förrän vid fyratiden, så dagen lär bli lång.

Om jag ska vara ärlig, så är jag inte förvånad alls...


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
Åter igen ett vårtecken och detta från förra helgen.
 
Hade en relativt bra men seg dag ända fram tills jag skulle hem, då min cykelkedja valde att hoppa av. Vilket jag upplevt några gånger nu sen i somras och som om inte det vore nog började det (såklart) halvregna innan jag hann hem. Åter igen underbart till max och regnar gör det fortfarande, så där rök även kvällens planerade backintervaller i Svinbäcken. Vilket känns halvbra, så får ta igen det imorgon istället.

Gonna get high on you.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Även dessa bilder knäpptes i lördags och dessutom försökte jag mig på ett så kallat fejkat panorama,(vilket hittas här!) med den nedersta bilden, enbart för att "horisonten" kändes rund.

Om jag får som jag vill blir allt bra.


Åter igen en ny vecka som ser ut att bli bra har påbörjats. Men garanterat kommer jag ångra att ja sa det där redan imorgon. Eftersom alla uppgifter bara rullar in. Men man får stå sitt kast helt enkelt och dessutom har jag ju haffat åt mig två sovmorgnar som jag bestämt mig för att utnyttja på bästa sätt. Eller åtminstone på effektivaste... Samt får ju dessutom träffa en saknad Ida imorgon. Vilket inte kan bli annat än bra!

I dont' quite know, how to say, how i feel.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8.
 
Haft ytterligare en dag då jag enbart gjort det jag velat och laddat upp batterierna till max inför ännu en ny skolvecka. Som dessutom konstigt nog, verkar börja utan den där standard söndagsångesten.

Flygande fågelkräk, eller något i den stilen.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.
 
Tog dessa bilder igår kväll, då jag var ute på min andra promenad till fots och dessutom slog mig tanken att jag tog "likande bilder" förar året vid den här tiden. Dessutom en av mina personliga favoriter, nämligen den översta i -det här inlägget-.

...och ja, rubriken kanske inte är så väst kreativ, med tanke på att den liknar förra årets rubrik.

Nånstans mellan dröm och verklighet.

Gick upp tidigt i morse, efter en natt med halvbra sömn, käkade frukost och skickade sedan iväg sociologiuppgiften, så nu får det helt enkelt bära eller brista. Men jag hoppas såklart på det första, för har verkligen gjort allt jag kan och lite till. Därefter drog jag mig iväg ut på en morgonpromenad med kameran, för att rensa tankarna och sedan dess har jag väll bara ägnat större delen av eftermiddagen i solstolen och snart väntar ytterligare en liten sväng om ute innan jag avslutar kvällen med Mr. Grey.

Kan väll inte direkt neka till att jag räknar ned.


Fyller ju som tidigare nämnt 18 om si sådär en månad och ja, enbart därför har jag valt att knåpa ihop ett litet collage, med tänkbara presenter. Inte för att jag tror att det kommer förändra något, men det fyller i alla fall ut lite här.

Samt dessutom är det faktiskt saker som jag skulle behöva ha eftersom mina hörlurar dels la av häromdagen och väntar bara på den dagen då både min väska och mobil har gjort sitt eftersom de båda lever på sista versen.

För vi som krossas, krossar och står på.


- Arkivbild från början på året. -
Fredag idag och dessutom är det första fredagen på länge som vi behövt gå på alla lektioner, vilket kändes ganska ovanligt om jag ska vara ärlig. Men det funkade de också. För övrigt lättade en stor sten från helgens alla måsten nyligen, då jag insåg att jag var helt klart med min sociologiuppgift som ska vara inlämnad på måndag. Så nu återstår bara att klicka på "skicka-knappen" och sen är jag fri. Eller åtminstone så fri som man kan bli, för det finns ju alltid andra saker att ta tag i, tyvärr.

But how will I know?


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm.
 

Handhållen bild, (som om det vore något ovanligt), som dessutom togs utan att titta i sökaren. Eller på displayen. Med andra ord ett ganska bra resultat, trots omständigheterna, tycker iaf jag...

För övrigt har dagen ägnats åt lite innebandylir i morse, en svängom i skolan, där man ständigt påminns om att nationella snart brakar loss ordentligt. Usch. Känns som om de närmaste veckorna kommer bli otroligt sega, samtidigt som de garanterat bara flyger iväg. Men, men, det är bara att bita i det sura äpplet och sikta mot sommarlovet, som för övrigt börjar om mindre än två månader. Underbart. Men först endast 33 dagar kvar till min alldeles egna 18-års dag!En helt okej onsdag.

- Arkivbild från i somras. -
Har åter igen mindre med inspiration i bagaget, samtidigt som tiden helt klart ägnats åt andra tankar än just mitt lilla kryp-in idag. Detta eftersom jag bl.a. ägnat några timmar i skolbänken, där bl.a. skriftliga nationella i tyska avklarades och förhoppningsvis gick det helt okej. Vilket jag även antar att W. & A. nere i Tyskland tycker låter bra? Skämt och sido. Dessutom passade jag även på att njuta i solen någon timma när jag kom hem, vilket resulterade i att uppgiftshögen låg orörd fram tills nyligen.

They say that the world was built for two.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ytterliggare ett vårtecken från i söndags, då dagen spenderades ute i Gaperud.

Åter igen ett vårtecken.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Klev nyss ur duschen efter att ha varit ute på en lite längre tur med joggingskorna, samt med ett sällskap bestående av mamma och min cykel. Perfekt kombination som avslutar en relativt slapp dag som bestått av enbart föreläsningar, eftersom vi hade någon slags Värdegrundsdag. 

Måste även tillägga att jag hade årets första bild med i NWT idag. Superkul, verkligen. Även om den enbart bestod av två små tussilago, dessutom samma bild som ovan. Dock kanske jag printar av tidningen senare och lägger ut, för en mer riktig effekt. Om inte så finns det ett av printat exemplar här.

Finn nåt nytt, som gör det lätt att hålla ut.


Inledde den här skolveckan med en timmes pingis, samt en pannkakslunch hemma innan jag drog tillbaka till skolan för enbart en lektion (läs: två, eftersom jag jobbade hemifrån på sista). Kan tyckas hur gött och lyxigt som helst, vilket det också är, men dessvärre har jag suttit som fastklistrad med min intervju analys samtidigt som jag fortfarande är långt ifrån klar. Men jag är i alla fall en bit på väg, vilket känns bra.


För övrigt fick vi träningsuppehåll förra veckan, vilket innebär att vi inte ska träna tillsammans på en hel månad. Både på gott och ont egentligen eftersom jag kan planera allt efter eget tycke, men dessvärre får man minimalt med motivation. Men har i alla fall inte planerat att ligga på latsidan, utan börjar redan ikväll, med ett styrkepass här hemma.

 

Vår lilla ekorre.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Bilderna togs igår, då dagen som sagt ägnades ute i Gaperud. Samt säger det åter igen, visst är han söt, vårt lilla charmtroll. För övrigt är helt klart första bilden storfavoriten. Vilken är eran?

14 - 04 - 2013

Även idag rullar SM-finalerna på för fullt på fyran och lika så fäst ögonen på det åter igen. Dessutom har dagen spenderats ute i Gaperud, där det bl.a. bytts lite däck på bilar, vilket såklart förevigades. Precis som tidigare år. Sen att bilderna alltid ser nästintill identiska ut och är sådär lagom fina är något jag bjuder på.

I find happiness in the simplest of things.


SM-finalerna i innebandy rullar på för fullt på fyran och såklart fäster jag ögonen på det. Dock måste jag medge att jag var mer engagerad förut då damernas match gick av stapeln, eftersom tröttheten av någon outgrundlig anledning har börjat ta överhanden nu.

För övrigt har dagen bl.a. ägnats åt grammatiksplugg samt ute på Bergvik, där det var trettio meters lång kö till godiset, sjukt så det skriker om det. Visst det var otroligt billigt, men varför köpa bara för att det är billigt när man kan låta bli. För jag menar, så gott är det väll ändå inte. Haha. 
 

Du kom alldeles lägligt.


- Två års gammal akrivbild på en nu betydligt större tjej. -
Är nästintill inspirationslös för tillfället, lika så bildlös. Eller rättare sagt, jag vet inte vad jag ska ge er. Dessutom har tiden de senaste dagarna ägnat åts andra saker, så som långa skoldagar, med ännu längre lunchraster, inte minst idag då vi även passade på att käka inne i stan, samt slutligen har även två träningspass avklarats samt ytterligare en svängom inne i stan i hopp om att hitta en ny väska. Men icke. Så ja, helgen kom helt perfekt.

I know you'll be happy and eventually I'll be fine.


Canon EOS 500D - EF 50mm II  f/1.8.
 
I samband med att jag tog dessa bilder, togs även de tre bilderna ovan. Tre bilder som fått en lite annorlunda redigering mot vad jag annars brukar göra. Nämligen en gnutta kontrast, ett svartvitt lager, samt en massa brus. Vilket jag personligen tycker kan liva upp annars relativt tråkiga bilder.

Don't forget to smile.

Har precis tömt kaffekoppen och om planerna går som planerat, hugger jag in i högen med måsten som sakta men säkert börjat växa till sig efter enbart tre dagar i skolan. Men det är ingen idé att klaga, utan bara att sätta igång och någorlunda positivt blev det i alla fall när jag slutade drygt två timmar tidigare förut, samt att jag enbart har en lektion på fredag. Så ja, det går bra nu.

För övrigt, snygg tummen-upp osv.

Vi kommer aldrig att förlora.

Har precis avklarat veckans segaste dag och det dessutom relativt fort. Eller åtminstoden relativt smärtfritt. Annars vet jag inte vad jag borde nämna, då inspirationen för tillfället försvann på hemvägen. Hade faktiskt en hel del idéer innan det. Men, men...

I vilket fall som helst väntas det lite vaktmästarjobb senare ikväll samt slutligen kan det även nämnas att den här figuren ovan kom hem från Spanien i Söndags. ...och nej, självklart har jag inte alls varit avundsjuk på henne, eller alla andra som beger sig av mot varmare väder och massvis med sol.

I can't control my hope i can't control my dreams.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Drygt en veckas gamla halvdana bilder.
 

Påväg mot det normala.


- Arkivbild från Maj 2012. -
Ringrostig är bara förnamnet av vad jag var på dagens träningar. Tror inte jag var vän med klubban en enda gång, okej jämt en liiiten vit lögn där. Men det kändes i alla fall trots allt bra att springa runt lite igen, inte minst för det mentala, dock hade jag gärna sprungit runt lite mer. Men man får börja succesivt.

These moments will all be stories someday.

Har allt lite söndagsångest eftersom skolan börjar imorgon. Men bortser man från det så har jag haft ett bra slut på lovet. Mycket sol och sen lite serier på det. Dessutom väntar dubbla träningspass i morgon, så kommer garanterat vara död i morgon kväll eftersom jag inte rört på fläsket på 1,5 vecka. Skämt och sido.

Har haft en vecka då jag gjort exakt vad jag vill.


Det är sjukt vad fort det här lovet gått, eller ah nästan i alla fall, eftersom jag påbörjade det på ett mindre bra sätt. Samt hade verkligen planerat att göra ingenting samt ladda batterierna till max och det är väll ungefär det jag gjort. Alltså njutit och bara mått som allra bäst! Så nu är jag verkligen fith for fight när alla nationellaprov kommer krypandes och inte minst för slutet av mitt nästsista år på gymnasiet. Samt jag kan inte riktigt fatta att jag snart gått två hela år på Sundsta och att jag kommer inleda mitt sista sommarlov om sisådär två månader. Sjukt.

Bjuder för övrigt på lite vardagliga inte alls bra bilder, tagna med min kompaktkamera under lovet.

Har fullt sjå med att hålla koll på vilken dag det är...


- Ger er ännu en bild från i torsdags. Då jag hälsade på bl.a. denna lilla goding. -
Hade ytterligare en slapp lovdag igår, men som trots allt innehöll en hel del. Bl.a. en tur till Välsviken, en liten promenad på drygt 1,5 timme, samt en sväng till Forshaga där det bjöds på bl.a. kaffe och bullar. ...och ja, eftersom det enbart återstår två dagar av ett otroligt härlig lov ska jag faktiskt för första gången passa på att njuta i solen senare. Om den nu stannar kvar dvs, vilket den inte gjorde igår.

Från våran innergård.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

En liten (g)ullig tjej.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
 
Haft en underbar dag ute i Gaperud, även om jag än en gång inte utnyttjat solens strålar från solstolen. Men vi har i alla fall hunnit med en hel del, samt inte minst drog jag ned till Linn en snabbis och gosade med några av deras lammungar. Så otroligt söta och inte minst små(!!), då den ena var mindre än vår katt. Insåg även såhär när jag kom hem, att jag enbart fick kort på en av dem, samt eftersom de befann sig inomhus blev inte ljuset det bästa.

Plus i kanten för idag är även att jag hittade årets första tussilago! Med andra ord ytterligare ett vårtecken.
 

Månadens Favoriter - Mars 2013.


Kan inte riktigt förstå att vi redan har klivit in i April. Tycker tiden har gått så otroligt fort. Trots att jag haft miljontals saker att göra känns det som. Vilket jag även har tyckt påverkat min fotografering, men när jag väl tog en titt i Mars-arkivet hittade jag allt lite favoriter och på något vis symboliserar det även övergången från den kalla årstiden eftersom kameran använts flitigare. Vilket den alltid gör när våren kommer smygnas, såväl ute som inne.

Idag är en bra dag.

Haft en riktigt lång och mysig onsdag med mamma och inte minst har vi hunnit med en hel del. Så som strosat runt alldeles för länge på både Bergvik och stan, innan min årliga linskontroll, införskaffat mig lite nya vårskor som jag bl.a. kan ha på jobbet, en tröja, samt ätit en stor god kanelbulle på ett av stans alla fik innan vi till sist avslutade med taccomys här hemma. Med andra ord en kanonbra onsdag!

Enda nackdelen är att jag inte utnyttjat solen till max, men det tar jag igen de resterande dagarna av lovet. Samt åker även ut till Gaperud imorgon för att fotografera små söta lammungar.

Ännu en gång har han charmat oss.

Canon EOS 500D - EFS 18-55 mm.
 
Trots att fokusen ligger helt fel för att det ska vara en bra bild var jag bara tvungen att lägga upp den. Detta eftersom vår lilla goding är på tok för söt, samt inte minst när han ligger där, på sin lilla favoritplats och spanar ut.
 

Det luktar vår.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Eller rättare sagt borde jag kanske säga att de stinker, för det är vad det gör ute just nu. Stinker till max. Men ser man det hela positivt så är i alla fall våren på väg. För titta bara på bilden ovan, ett vårtecken helt i rätt riktning! Samt dessutom blommar grannens krokus mittemot. Bilden är för övrigt tagen igår.

I got nothing to do today but smile.


Jag har insett att det inte är hälsosamt och gå hemma såhär mycket som jag gjort de senaste dagarna, då jag inte befunnit mig på jobbet dvs. Skämt och sido! Nej men helt seriöst, fick något slags infall förut och gjorde alla möjliga tänkbara saker. 

Gick bl.a. ut och gick, satt i solen och skaffade fräknar samt lite mer färg, gick in och dammsög heela huset och slutligen tog jag tag i all disk som stod på diskbänken. När senast hände det? Samt kommer det någonsin hända igen.... Vi kan ju alltid hoppas samt innerst inne måste jag erkänna att det känns relativt bra att gå hemma och plocka lite ibland, inte minst då man är helt själv och kan sätta på musiken i bott.

And she was stuck in the middle.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Fotograf: Ida N.
 
Tog ju lite bilder med Ida för drygt en vecka sedan och sedan dess har jag inte kunnat avgöra om jag gillar bilderna ovan eller inte. Så eftersom de legat redigerade ett bra tag kände jag att de lika gärna kan komma upp.

För övrigt håller jag på att ladda kamerabatterierna och tänker därmed bege mig ut på en liten promenad senare. Något som kan behövas, både för arkivet och för min egen del. För helt ärligt har jag lite abstinensbesvär över att inte ha tränat på snart en hel vecka, men antar att det varit bäst så, med tanke på hur allt legat till.

Första april, Mr. Grey och choklad.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Ägnade ännu en eftermiddag åt Mr. Grey igår efter ett jobbpass. Dessutom passade mamma och ja på att köpa med oss lite mörk choklad hem och fastän jag inte varit något stort fan av det tidigare så har jag kommit underfund med att det slår lösgodis och allt annat godis för den delen också med hästlängder. Eller i alla fall den blåa ovan. Samt konstigt nog äter jag nästan aldrig godis längre, förutom vid större tillfällen, så som Påsk. Vilket egentligen känns bra eftersom godis bara är onödigt, egentligen...