Försöker ta igen förlorad tid...


- gammal goding till bild, september 2012 -
Kommer spendera morgondagen på världens bästa plats. Vilket var allt för längesedan. Veckorna bara flyger iväg, vilket jag egentligen inte kan sätta fingret på om det är bra eller dåligt...

Sista /officiella höstdagen/ oktober

Vaknade till en snötäckt vintermark och gick ner och rullade in mig i en filt. Så underbart att veta att man inte måste göra någonting de närmsta timmarna, utan istället kan man bara fokusera på att göra ingeting. Med andra ord, en perfekt början på en dag som bara kan bli bättre. För om dryga timmen debuterar jag genom att jobba själv, samt sedan bär det av på shopping med mamma. Låter som en bra onsdag i mina öron i alla fall!

Trettionde Oktober Tjugohundratolv

Ägnat eftermiddagstimmarna inne i centrum med Linn. Med andra ord, en superbra tisdag. Kikade även in en snabbis på jobbet eftersom jag ska debutera med att jobba själv i morgon. Vilket helt enkelt känns nytt, men såklart jättebra.

...och som grädde på moset, eller vad man nu säger, hittade jag bilderna ovan i slutet på förra veckan. Eller jag visste ju såklart att de fanns på min externahårddisk men det är alltid lika kul att kolla tillbaka i arkivet och se hur allt var förr. Inte minst när man reagerar på hur man faktiskt såg ut...

En heldag med serier för ovanlighetens skull...

- En gammal favorit från sommaren 2011. -
Ägnat stora delar av dagen framför Greys Anatomy. Valde helt enkelt att börja om serien på nytt eftersom jag missat en hel del avsnitt i början. Samt att det måste vara en av de bästa serierna som finns. Utan tvekan! Dock känner jag mig sådär lagomt mör för tillfället så tror träningen kom alldeles perfekt.

Waking up on a monday treatin' it like a sunday.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
...precis så kommer jag göra idag och lika så resten av veckan eftersom vi trots allt gått på lov och underbart är bara förnamnet!

När saknaden är stor.


Saknar att ha min underbara goding bredvid mig. Att vara brun. Inga måsten. Sommaren. Gaperud.
Ja, listan kan göras lång....

Don't lose hope, you never know what tomorrow will bring.

I natt gick vi från sommartid till vintertid. Usch. Innebär bara mer mörker. Enda positiva med det hela är att jag fick en extra timme att sova på. Så med andra ord lyckades jag sova tolv timmar i sträck. Sjukt. Men antar att jag var ganska sliten efter en heldag i en innebandyhall utan regelbundna mattider. Somnade i alla fall i soffan redan vid niotiden, vilket måste vara evigheter sedan sist.

Sen till gårdagens resultat. Det kan väll kort och gott konstateras med två ord, inget vidare. Två vinster och två förluster vilket innebär att vi inte gick vidare. Vilket vi hade kunnat göra om inte två andra lag hade spelat lika sista matchen. Sen till min egna prestation. Jag är inte nöjd och resten låter jag vara osagt. Känns bäst så.

Lite rött bland allt det gråa

Eftersom jag spenderar hela dagen i en innebandyhall i Filipstad, kommer här med ett tidsinställt inlägg. Enbart för eran skull och lite för att jag hade dessa bilder liggnas i arkivet...


Canon EOS 550D - EF 50 mm II  f/1.8
Favorit? Helt klart bild två! Eller ett, eller tre... Haha, kan med andra ord inte bestämma mig.
 

U n d e r b a r a h ö s t l o v !

Gått och tagit lov såhär lagom perfekt mitt uppe i allt. Vilket känns underbart och inte minst eftersom det kanske börjar på i stort sett bästa sätt. I en innebandyhall hela morgondagen. DJSM-kval väntar, samt fyra hela matcher, så med andra ord lär det bli en lång dag. Men vad gör det. Har ju ett helt lov att vila upp mig på sen, säger vi för tror helt ärligt inte att jag kommer ha så mycket tid över...

Sen måste jag bara klämma in att jag såg klart min första serie i eftermiddags, The OC. Det tog bara si sådär två år. Alltså det måste vara något litet fel med mig, eller så har jag helt enkelt bara haft viktigare saker för mig. Om inte annat skyller vi på det. Men pga. detta finns nu ett litet dilemma. Vad ska jag se härnäst? Tips någon? Säg vad som helst, kan ju inte annat än att rata ditt förslag. Skämt å sido...


Ett litet hopplock från helgen


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Vet att sista bilden inte har världens bästa skärpa, men som sagt uppladdningen bidrar till viss del...

25 - 10 - 2012

Skrivit om samma mening x-antal gånger nu, vilket med andra ord resulterar i att jag ger upp. Men bara för ett litet tag. För ikväll väntas träningsmatch mot D1 samt eventuellt (läs: det blev inget) ett litet besök hos en kissemisse. Det är sjukt vad jag saknar att ha en katt hos mig, trots att jag egentligen aldrig haft någon hemma utan istället bara på landet. Men en sak är säker. En ny kommer aldrig att ersätta min första men numera gamla goding.♥

Lite mindre grönt och lite mer naturellt

Har ju tjatat om att jag borde fixa en ny header ett bra tag nu och tog äntligen tag i saken och knåpade ihop något enkelt. Eller rättare sagt, jag bytte bara bilder. Lite mindre färg och i stort sett ännu enklare än det var innan. Men nöjd blev jag. Känns på något vis som om det passar mer till årstiden också, vilket är ett stort plus. Samt att den gamla i stort sett har suttit uppe sen i början på Juni.

Gamla ↓:


Nya ↓:

Cause I'm in love with this feeling.

Har precis tömt kaffekoppen och virat in mig i en filt. Spenderade nämligen dryga timmen utomhus i hopp om att knäppa lite bra bilder. Tror jag fick en? Så känns sådär lagom kul, speciellt eftersom det var sådär varmt också. Känns verkligen att det börjar bli senhöst och lika så inne i skolan, där man fryser var och varannan minut. Usch. 

För övrigt är det bara två månader kvar till jul. Vet dock inte om jag bör skratta eller gråta och vet framförallt inte om jag längtar? Inte än i alla fall, men snart....

Black and White - Behind the scenes

P1-P3: Canon EOS 500D - EF 50 mm  f/1.8
P4-P5: Canon EOS 600D - EF 18 - 55 mm
↑Med andra ord Ida's kamera.
 

Bara tre (korta) dagar kvar!

Tre dagar kvar till lov. Vilket känns underbart och som det ser ut nu verkar det inte bli allt för mycket att stå i, eftersom den "tyngsta" uppgiften precis skickades in. Bortsett från en massa innebandy hit och dit, vilket jag inte direkt klagar över. För att träna lite extra skadar aldrig.

Sen en till sak ang. bilden ovan. Funderar på att använda den i en framtida header, men jag vet inte? Tanken är i alla fall att jag enbart ska byta ut lite bilder, så med andra ord inga stora förändringar. Dock finns det ett krux, att väl börja med det hela. Men som sagt, det kommer ju ett lov också...

So please don't judge me, and I won't judge you.


Canon EOS 500D - EF 50 mm  f/1.8
 
Två stora favoriter från i söndags. Varför vet jag inte, men det är något med i alla fall den översta bilden som tilltalar mig relativt mycket.
 

Ett färgstarkt Karlstad


Canon EOS 500D - EF 50 mm  f/1.8.

Do more of what makes you happy.


Canon EOS 500D - EF 50 mm  f/1.8
 
Två enkla bilder från igår och fler lär säkert dyka upp inom den närmsta tiden. Vill bara sitta och redigera allt nuu, men har dessvärre lite andra saker inplanerade som måste gå före. Så som matteprovs plugg, samt engelska glosor och sist men inte minst dagens andra innebandypass.


Sådana söndagar som man vill se mer av...

Fick som jag ville. En dag med i stort sett inget regn samt en redig och lång fotopromenad ute med Ida i dryga två timmar, med andra ord tills vi frös in och i samband med det kom även regnet. Tajmning eller vad? I alla fall ägnade vi någon timma bland butiker, samt tog en sväng hem till henne innan vi spontant begav oss av på bio. Där Ted fick stå för underhållningen vilket den också gjorde. Med andra ord ett perfekt sätt att avsluta en grym helg på.

För det regnar och regnar himlen är grå...


En enkel, halvbra och handhållen gif-bild tagen igår och inte minst sagt speglar den vädret vi haft i drygt en vecka nu. Helt ärligt. Ge mig lite höstsol så jag kan gå ut med kameran igen...

I want someone who fights for me.

- Drygt tvåveckor(?) gammal bild, från när Sara och jag var ute på bl.a. en liten fotopromenad. -

Ägnade stora delar av gårdagen på Hultsberg med Susan och Nadia, samt en bra film. Med andra ord en sådan där uppskattad mysdag till max med girltalk och allt som hör till. 

O k t o b e r i n s p i r a t i o n


...och som vanligt kommer allt här ifrån. Vad annars liksom?

Fjärde raka och ensamma serieledare.

Vi gick ut med inställningen om att det skulle bli tufft igår och tufft blev det. För möter man tvåan i serien, som för övrigt är lika sugna på tre poäng som vi, så finns det bara en sak som gäller v-i-n-s-t. Som dessutom slutade i vår favör och när slutsignalen gick stod det härliga 6-2. En riktig kriga insatts helt enkelt och inte minst eftersom domaren lite halvt valde att ta deras parti istället för vårat, samtidigt som stridsyxan hade åkt fram. Kombinationen som slutar i slag, slag och åter slag samt ett och annat blått smalben. Syftar inte alls på mina egna, inte alls... Men vi ger oss inte och vi slutar framför allt inte kämpa för varandra utan vi gör allt som ett lag. Vilket är det bästa. Lika så att vi rullar på tre kedjor genom hela matchen trots att vi möter ett annat motstånd än vi är vana. 

Samt sist men inte minst, det bästa, att vi går upp i ensam serieledning. Så himla gött!!

Fredagsmatch på intåg.

Hemmamatch mot Heden ikväll. Med andra ord så kallat "topp möte" i Div3, men förhoppningsvis drar vi ifrån med tre poäng innan kvällen är slut. Eller rättare sagt vi ska. Men det lär bli en tuff match och det gäller att vi är med direkt från start. 

Har för övrigt börja dubbelpublicera inlägg i olika kategorier så det ska bli lite lättare att hitta tillbaka till vissa saker senare. För varför ska man inte ta vara på möjligheten när man kan?

Now all we know is don't let go.

Fokuserar för tillfället på allt annat än det jag borde. Men ska ta tag i det jag måste samt pimpla i mig några koppar kaffe innan det väntas sen innebandyträning ikväll igen. Har ju liksom si sådär fem timmar på mig att bli pigg, så på något vis borde jag ju lyckas.

För övrigt en nyfunnen, samt nyredigerad bild från i våras(?). Vilken får mig ännu mindre otaggad och istället desto mer motiverad till att ta fram kameran. Men inte idag....

It's like forgetting the words to your favorite song.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8


Fototävling,

Jag är med hos Kamda i deras senaste fototävling, tema: träd och väljer därav att tävla om följande pris, en värdecheck på 300:-. 
Samt en större bild hittas här för er som är intresserade av det.

Lugnet före stormen

-Senaste från instagram. En dagens och en gammal saknad goding... -
Samma gamla visa som alla onsdagar, med andra ord kort skoldag och en massa timmar att fördriva som jag vill. Läs, till det som borde prioriteras. Vilket i dagens läge är ett matteprov samt en etikuppgift som ska påbörjas. För tanken är att jag vill få helgen helt fri från plugg, men vi alla vet väll hur det går med det. Snart en vecka kvar till lov och lärarna kommer på trehundrasjuttioelva saker att ge oss. Så med andra ord, bara att vänta in stormen som kommer och sedan tackla den på rätt vis så är den snart förbi...

Don't listen to the world, they say we're never gonna make it.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Alla dessa höstbilder. Så underbara och snart bara ett minne blott. För dagarna blir bara mer och mer gråa.

Har allt annat än bildbrist....


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Ja rubriken får tala för sig själv. Har en hel drös med bilder som bara väntar på att komma upp, dessvärre en hel del från vår kära natur, vilket egentligen inte är ett minus. Så länge ni inte tröttnar på dem...

Tisdagsbabbel såhär på förmiddagen...


Sitter i skolan och längtar hem, eftersom jag är klar. Känns som det där lovet som kommer om två veckor kommer precis i rätt tid. Som alltid. Antar att jag helt enkelt börjat bli lite skoltrött, trots vårt slappa schema.

Sen en till sak. Körde fys hela träningen igår, med andra ord ingen klubba och boll. Riktigt gött och efterlängtat. Faktiskt. Med andra ord något vi borde göra oftare, dels för att det faktiskt är kul och sen känns det ju alltid sådär underbart gött efteråt. 

...och ja, rubikren, läs eller ignorera. Den står mest där för att fylla ut, så med andra ord - rubrikbrist.

One planet is all you need.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Tre i stort sett oredigerade bilder från i lördags. Har enbart ändrat en gnutta färgmättnad.

Adjektiv samt en massa x och y'n...


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Ja, det här är vad jag ägnat min eftermiddag åt eftersom gårdagens planer gick lite i kras. Men vad gjorde det. Fick ju både spela två matcher samt se på bra innebandy så klagar inte. Enda kruxet var ju att mattetalen inte hade löst sig själva tills jag kom hem, tyvärr, skämt å sido.

...och ja, mer kreaktivt än såhär blir det inte. Samt lika så ser det ut att bli under resten av veckan också, har trots allt träningar inplanerade varje dag, samt en match på fredag och däremellan ska en hel del andra saker hinna klämmas in. Så som gårdagens missade Solsidan avsnitt, ytterst viktigt. *host*

Innebandy för hela slanten.


Spenderat stora delar av dagen i en innebandyhall. Två seriematcher har klarats av, bl.a. en oplanerad med vårat damjunior-lag i morse innan det bar av hem en snabbis på lunch (läs: max 30min) och sen ytterligare en match med vårat div3-lag. Där resultatet i alla fall såg någorlunda bra ut, sen att vi egentligen inte spelar som vi borde är en annan sak, men vi vinner i alla fall med hela 9-1. Vilket gör oss till serieledare, samt laget med både bäst målskillnad och minst insläppta mål. Vilket inte känns hel fel om jag ska vara ärlig! Sen som om inte detta vore nog så fästes blickarna på ännu en match, dock från läktaren och på Karlstads SSL-lag den här gången innan det tills sist bar av hem igen... 

En dag på landet...

 
Det känns verkligen att det börjar bli höst nu och inte minst på riktigt, blåst, kyla och några få plussgrader får en att vilja stanna inomhus och bara gosa ner sig i soffan framför en bra film. Men det är långt ifrån vad jag gjort idag. Utan istället har jag bl.a...


...ägnat x-antal timmar till en massa djurgos. Samt en liten promenad hem till värmen med två av våra kvigor och ja, jag måste erkänna att jag kände mig lite mallig när jag gick där på vägen, spatserandes med en dryg 400 kilosklump i koppel. I stort sett gåendes som en hund där enda skillnaden är storleken. Kort och gott kan jag ju konstatera att det är okej att känna sådär ibland, samt att alla oändligt många timmar som vi faktiskt lägger ner på våra djur är värda varenda minut.


...sen har jag även krupit runt på alla fyra. I ett helt okej fotoväder. Dock hittade jag inte sådär supermycket intressanta saker, samt att höstarbetet tog sin tid det också.


...samt sist men inte minst kan jag dessutom klämma in att sista veckan på något vänster innehållit en massa julstämning. Hur och varför vet jag inte? Kan dock bero på mörkare kvällar, nyskalade clementiner, mysiga tv-kvällar i soffan samt en äkta tallrik med tomtegröt. Vilket för övrigt min familj äter året runt. 

 

När kalla nätter sänker sig...


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8

Hade med kameran till skolan idag, enbart så att jag skulle kunna knäppa lite frostbilder när jag cyklade hem. Dock blev resultatet allt annat än vad jag förväntat mig. Vilket till stor del kan bero på att jag inte ville krypa runt i det blöta gräset. Men som tur är åker jag ut till Gaperud imorgon och så vitt jag vet ska det bli frost även då, så får väll helt enkelt göra ett nytt tappert försök. Fast den här gången med arbetskläder på.

Vår bästa tid är nu...

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f./1.8
 
Har en lektion idag, vilket känns riktigt gött. Sen att den dessutom ligger relativt tidigt gör inte saken sämre. Så med andra ord, när klockan slår tio, ja då går jag på helg!

Sen en till sak. Bilden är från i onsdags då Öhman och jag var ute på en liten fotorunda. Dock fick jag inte jättemånga bilder som jag verkligen gillar, men det kommer nog upp några fler. Samt inte minst får jag ju en anledning till att ge mig ut idag igen med kameran...

It's just a bad day, not a bad life.

- Lånade bilden från Öhmans lilla kryp in. Tagen igår... -
Känns som om jag är dränkt i plugg. Samt att idag är en sådan där dag då jag helst av allt vill göra ingenting. Med andra ord världens sämsta kombination. Men ska inte klaga, för vet att vi hade det mycket värre förra året och att vi egentligen bara är bortskämda med det lilla plugg vi faktiskt haft i år. Men, men ska återgå till det som måste göras innan dagens andra träningspass väntar, om sisådär fyra timmar...

Hösten i all äraCanon EOS 500D - EF 50 mm II 

Två bilder tagna i söndagsmorse då jag var påväg till jobbet. Måste även erkänna att jag gillar ljuset i dem.

En dag utöver det vanliga

Har hunnit med en hel del idag, eller i alla fall nog mycket för att jag ska vara nöjd. Bl.a. den hederliga gamla skolfotograferingen, där resultatet alltid fruktas lika mycket om inte mer för varje år. Men även en höstpromenad med Öhman och hennes kamera samt en lång spontanfika på en av stans alla fik. Supermysigt. Med andra ord en perfekt höstdag. Sen att jag måste ta tag i lite plugg innan veckans enda officiella Tv-kväll börjar hör egentligen inte hit.

Edit: måste bara tillägga en sak, mest för mig själv, att det var på Söta Grodan som vi hittade denna underbara Chai latte. Samt även min första... heh.

Ett höstligt Karlstad


Canon EOS 500D - EF 50 mm II 

Tjusningen med hösten måste trots allt vara alla dessa dagar då allt ser ut som ovan och som det ser ut får vi fler sådana. Vilket uppskattas till max, inte minst imorgon då det eventuellt vankas höstfotografering med en härlig tjej.

"Change your thoughts and you'll change your world."

Otroligt gött med sovmorgon måste jag säga. Sen att jag i stort sett aldrig sover ut är en anna sak. Tar mig liksom inte tiden till det... Konstigt nog. Plus i kanten för att vi har en relativt kort skoldag också, med inte allt för mycket plugg dessutom. Med andra ord finns inget att klaga på.

Måndagsbabbel och en cykel

Nollställde min kamera igår, eller rättare sagt den nollställde sig själv eftersom jag tagit över tio tusen bilder ännu en gång. Vet helt ärligt inte hur många gånger den nollställt sig, men vad gör det, ju fler bilder desta bättre. Typ.

För övrigt är det måndag. Med andra ord ny vecka, som dessutom började riktigt lugnt. Innebandyträning, en kort mattelektion, där jag i stort sett var klar, samt en inställd sista lektion var allt jag behövde prestera. Vilket känndes super. Sen att jag snart måste snöra på mig innebandyskorna igen gör inte mig något. Det är ju inte för intet, som det är världens bästa sport!

En helt vanlig söndag...

Drar iväg och jobbar om en halvtimma och har jag tur knäpper jag några mer eller mindre bra höstbilder längs vägen. Samt kan ju alltid erkänna att jag hade lite smått ågren igår, eftersom jag inte kunde vara ute och fota något. Men, men man kan inte få allt här i livet och vi fick ju trots allt med oss tre poäng hem så är allt rätt nöjd ändå. 

Sen en liten kom ihåg grej till mig själv, borde verkligen ta tag i en ny header, speciellt inte minst nu när jag förhoppningsvis får lite höstligare bilder.

Säsongens andra match


Än en gång kan vi åka hem från Sunne med glada miner, precis som förra året. Dock med betydligt mer marginal den här gången.

Till största del spelade vi riktigt bra idag, dock har vi våra dalar då bl.a. byten, stress och lite andra små saker gör att vi inte spelar så kallat "vårat spel" utan faller in i deras, i alla fall i en kort period. Men sen tar vi oss tillbaka och bortser man från det så ska vi vara nöjda. Sen ett litet plus i kanten till mig själv, lyckades få med mig två assist, så med andra ord börjar den här säsongen betydligt bättre än förra året. 

The best things in life aren't things.


Canon EOS 500D - EF 50 mm  f/1.8
 
Kanske inte mycket för världen, men tog bilden för drygt en vecka sedan och trots dess enkelhet är det något med den som etsats sig fast på näthinnan och får mig att gilla den...
Sen till den vanliga frågan. Färg eller Svartvit?

G a m e d a y

Matchdags idag igen, men den här gången borta i Sunne, vilket i stort sett betyder bilåkande, match och relativt sen hemkomst. I alla fall hinns inte så mycket mer med. Men det gillas trots allt. Dock hade jag gärna haft en bättre morgon, med fungerande TV-kanaler, men icke, så istället rullas några avsnitt OC innan det bär av mot bussen och Haik för samling. 

Sen sist men inte minst. Jag är riktigt taggad på tre poäng, för så vitt jag vet vann vi mot dem förra säsongen, bägge matcherna också, eller det är i alla fall så jag kommer ihåg det... 

Take a chance and don't ever look back

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Fredag, inspirationslös och dränkt i plugg är tre saker som kort och gott summerar min dag. ...och ja, jag tror allt sätter stopp här, tyvärr, men ska försöka hinna ut i helgen och knäppa lite höstbilder. Hur nu det ska gå med den lilla tid som jag i stort sett har oplanerad.

I got nothing to do today but smile.


Drygt en veckas gammal bild. För övrigt drar jag iväg och tränar om dryga tio...
Sen en sista sak. Färg eller Svartvit?

K a n e l b u l l e n s d a g

Körde lite styrka i morse innan det bar av hem på lunch, vilket såklart inkluderade en kanelbulle dagen till ära. Begav mig sedan iväg till skolan och två relativt korta lektioner innan jag till sist hamnade här. Vid köksbordet, med världens drygaste engelskatext. Men, men ska se till att få den klar innan helgen eftersom det väntas matchspel samt jobb så tiden kommer med andra ord bli minimal.

F ö d e l s e d a g s b a r n


Idag är det din dag, så säger grattis i massor eftersom jag helt plötsligt tappade allt jag hade planerat! Lika så bilderna som jag tänkt knåpa ihop till ett collage verkade spårlöst försvunna när jag igårkväll letade igenom arkivet. Men strunt samma, huvudsaken är att du får en grym födelsedag!

H ö s t p r o m e n a d


Tog mig en bensträckare ute i höstsolen förut. Så otroligt mysigt att bara gå omkring bland alla orangea träd och känna solen värma på ryggen. För ja den värmer faktiskt. Med andra ord ett av alla plus från den här årstiden som jag för övrigt försöker se positivt på, trots allt regn och rusk.
 

Månadens Favoriter - September 2012


Några av alla favoriter från förra månaden, de flesta i varma färgtoner eller motljus. Vilket jag verkligen vill fota mer av. Så borde helt enkelt bege mig ut mellan alla regnskurar och bara fota all färg som dykt upp nu under den senaste tiden.

Smakprov från min nya bildslukare


Canon IXUS 230 HS
Härmed läggs de tre första bildera från min nya lilla kameran upp och hittills är jag jättenöjd med den.
Inte minst med den sista bilden. Troligtvis helgens favorit.

Den där hederliga gamla måndagen, som alltid kommer tillbaka


I stort sett bland det senaste från instagram. Med andra ord busskurshäng, smörgåstårta, samt korrekturläsning av en artikel om hur det är att kombinera studier med en idrott, som i slutändan ska ges ut till alla blivande gymnasieelever. 

För övrigt är det en relativt lugn måndag. Lite innebandylir i morse, samt filmtittande i skolan kombinerat med i stort sett läx- och träningsfritt(med laget) gör dagen till en riktig slödag. Inte minst med tanke på vädret utanför just nu...