S i s t a N o v e m b e r

- Bilder från den här hemsidan. -
Imorgon är det december. Vilket innebär ynka tjugofyra dagar kvar till jul. Ärligt tiden har bara flugit iväg de senaste veckorna, vilket egentligen är på både gott och ont. Med andra ord, jag vet inte om jag längtar eller inte. Vilket i stort sett speglar förra årets tankebanor, men i slutändan, ja då kom den där julen alldeles perfekt ändå.

Månadens Favoriter - November 2012


Insåg i samma stund som jag började leta favoriter från Novembermånad, att vad finns det ens att leta efter? Kameran har mestadels legat nedpackad och orörd eftersom allt bara varit så grått och trist. Men, men. hittade i vilket fall som helst tre godkända bilder, men de är långt ifrån förstaklassiga.

Den som vill mycket är rikare än han tror.


Tror jag är helt inspirationslös för tillfället om inte så är jag i alla fall bildlös. Med andra ord, samma sak varje år vid den här tiden. Men jag ska försöka knåpa ihop lite grejer som möjligtvis kan dyka upp inom en snar framtid. Men först lite Greys enbart för att det var evigheter sedan jag såg det sist.

The best things in life aren't things.


- Favorit i repris från i somras. -
Velat runt på både Sundsta, Älvkullen och Tingvalla idag eftersom vi haft yrkesdag, vilket innebär att vi lyssnat på fyra olika yrken. Men frågan är om jag blev något klokare av allt prat? Tre av valen blev för min del media relaterade, såklart, samt det fjärde valdes enbart för att jag var tvungen att hitta något.

T i s d a g s b a b b e l

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Bild från förrförra helgen då jag var ute på en liten fotopromenad på landet.
 
Känns som om jag drunknar i plugg. Trots att allt egentligen bara består av ett ynka svanskaprov, men antar att jag inte är van med tanke på hur terminen har sett ut tidigare. Samt egentligen borde jag inte klaga alls, om man tänker på det lilla jag faktiskt gjort idag. Med andra ord lekt lite på hela första lektionen, sett på engelsk film, samt räknat några få mattetal innan jag till sist fick gå hem. 

Ett litet Findus maraton.

Enbart för att han är så söt, men även för att han i stort sett är det enda som fyller mitt arkiv för tillfället. ♥

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
...och ja ibland går det lite vildare till. Inte minst när tidningen åker fram.
Samt på översta bilden är den "svarta fläcken" just en liten tidningslapp som flyger och far.

En måndag utöver det vanliga...

- Bilden tagen från min instagram. -
Det är då inte varje måndag som man får åka hem till läraren och baka chokladbollar samt fika under lektionstid. Men måste medge att det var ortoligt mysigt, samt att hennes lägenhet var helt underbar och inte minst fick den mig att längta ännu mer tills jag kan knåpa ihop mitt egna lilla krypin.

Do all things with love.

- Bilden tagen med min Canon IXUS 230 HS. -
Varit iväg och kärat ner mig ännu mer i godingen ovan på förmiddagen innan det bar av hem och sedan iväg på lite kaffekalas i Forshaga. Med andra ord en bra söndag som avslutats på bästa sätt i TV-soffan framför Solsidan. 

En lördag med bara sport.

- Halvtaskig (förstorad) bild tagen från min instagram. -
Kom nyligen hem från mitt livs andra hockeymatch live och måste erkänna att det är riktigt mäktigt att stå där på ståplatsen till skillnad mot känslan man får hemma från TV-soffan. Samt inte minst när det är åttioårsjubileum och hemmalaget drar på med en härlig vinst.

Sen till vår insatt i förmiddags. Tänker bara kort och gott sammanfatta det såhär innan jag slänger på lite Portkod 1321. Vinst. Inte alls bra spel, om man jämför mot vad vi kan. Samt något mer. Som sagt kort var det som var tanken och kort blev det.

Thank god it's friday.

- Halvbra bild sen förra helgen. -
Äntligen säger jag bara. Trots att veckan gått sjukt fort kom den här helgen alldeles perfekt. Känns som om jag behöver den helt enkelt. Sen att jag i stort sett är fullbokad varenda minut är en annan sak. Har nämligen en innebandymatch att spela, en hockeymatch att se, lite tid i Gaperud att ta igen, ett kalas att gå på samt ett svenskaprov som behöver tragglas in. Men jag klagar inte. 

I still haven’t found what I'm looking for.

En av alla favoriter från i somras, vill bara tillbaka, till varmare väder, sena sommarkvällar, inga måsten, inspirationen, ja helt enkelt till årets mest underbara tid. För jag menar, längta går ju alltid och inte minst nu när novembermörkret sakta men säkert kommit krypandes och övertagit stora delar av dagen. 

Vid residenstorget


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Letade som sagt igenom förra månadens arkiv och hittade dessa. Färdigredigerade och allt. Perfekt.

Bara några vänliga ord kan hålla en varm hela vintern.


- Skulle göra allt för att få världen att se ut lite mer såhär utanför just nu. -
Körde fys igår på träningen. Så otroligt skönt, både under tiden och nu såhär i efterhand när man har lite små ont i hela kroppen. ...och ja, det är ännu en dag då jag inte vet vad jag ska publicera så lägger ned och inväntar istället kvällens avsnitt av bönderna samt lite Greys anatomy. Standard onsdag med andra ord.

Do more of what makes you happy. # II


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Två ovisade bilder sen drygt en månad tillbaka, från när Ida och jag bl.a. spatserade runt inne i centrum.

Innan natten kommer krypandes.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Bilden är sen i lördags. Konstigt det där med årstider egentligen...

Kort skoldag på grund av alla utvecklingssamtal som äger rum. Så hann med andra ord bara med att ha min gruppövning på första lektionen, vilket betydde enbart lek i en timma, samt senare även ett hörtest i engelska. Stannade även kvar någon timma med bra sällskap innan jag till sist drog in till stan med Susan och Nadja. Samt allt detta resulterade i att jag däckade i soffan direkt när jag kom hem. Varför vet jag inte men trött var jag och lika så nu, men med lite koffein i kroppen ska jag bege mig av mot träningen senare ikväll innan jag till sist äntligen får dejta kudden.

Röda huslängor och doften av landet


Canon EOS 500D - EF 50 mm  f/1.8

Två bilder som knäpptes i helgen, då jag strosade runt lite på landet. Underbar känsla med andra ord, trots blåst och få plusgrader. Men det kan vara bland det bästa som finns. Oavsett årstid.

"Vi upphör att älska oss själva, om ingen älskar oss."


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Måndag, ny vecka och egentligen har jag ingenting vettigt att skriva ned. Ska i vilket fall som helst hälla upp en kopp kaffe och försöka traggla in lite tyska adjektiv innan det väntas träning. Med andra ord något som inte är allt för lätt.
 

Helt enkelt inte våran dag...


Kort och gott räckte det inte ända fram idag. Vilket egentligen speglades lite redan på uppvärmningen om ni frågar mig. I alla fall slutade matchen med 5-3 åt motståndarna vilket jag faktiskt kan förstå. Men vi får inte glömma bort att vi ryckte upp oss stundtals i andra och inte minst tredje perioden.

Sen till den egna delen. Den jag faktiskt är relativt nöjd med och utan att låta allt för ego tänker jag bara klämma in att. Ett- jag var inte inne på något av deras mål. Två - jag var inne på alla våra, sen att jag gjorde mer eller mindre är en annan sak. Samt sist men inte minst. Tre - jag stänkte in en boll i vänstrakrysset. Så ja, jag kan inte säga annat än att jag är lite nöjd. Sen att en vinst hade varit mycket bättre är såklart en självklar sak, men ibland räcker det helt enkelt inte ända fram.

Raka spåret ut i vida världen.

P1 & P2 | Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
P3 | Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
 
Tre svartvita från gårdagen. Ett träd, fotografen själv, samt lilla Moa på en dag.
Sen ett tips, ta aldrig kort med blixt inomhus samtidigt som man har keps. Skärmen blockerar liksom vägen för ljuset och bilder blir som den nedersta. Ojämna. Skämt å sido.

Derbydags

Matchdags idag igen och även den här gången hemma på Haik, trots att vi har bortamatch. Med andra ord derbydags mot Skattkärr. ...och som vanligt är det bara tre pinnar som gäller!

Sen till en liten kul grej. Vann en hockeybiljett på förra träningen, då det tävlades ut fyra stycken via en straffturnering. Så med andra ord fyra av fem i kassen resulterade i att jag får gå på hockey nästa lördag på 80-årsjubileumet med tre andra tjejer från laget.

Vår lilla Findus - ett charmtroll i sig

Det här är vad jag ägnat dagen åt. Eller snarare den här. Findus. Vår nya familjemedlem ute i Gaperud. Han är drygt sex månader gammal och otroligt charmig och söt, samt lite småbusig även om det inte syns på bilderna ovan, som för övrigt inte är de bästa (fotomässigt), men de duger.

But i'm afraid to chase my dreams.


Äntligen helg och som det ser ut nu, så kommer det bli en bra sådan. Åker ut till Gaperud tidigt i morgon för att sedan åka vidare och kolla på katt, samt gosa med våra små nyfödda fyrbenta vänner. Samt på söndag väntar derbymatch på haik. Så som sagt, en bra helg som garanterat går alldeles för fort.

Livet är människans bästa tid.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Ägnat dagen åt drogföreläsning, lite omkring strosande på Bergvik, samt det gamla hederliga utvecklingssamtalet som varje år överträffar sig själv åt det lite halvkomiska hållet samtidigt som allt går galant. Samt sist men inte minst för idag väntar ett teoripass innan vi intar planen och kör veckans sista träning innan helgens match.

Detta ständiga novembermörker.

De senaste dagarna har jag fått hem skolkatalogen, samt beställt porträttbilderna, gjort mina första amerikanska pannkakor, samt försökt föreviga en frusen ros på vår innergår. ...och allt slutade i brusiga glödlampsbilder på grund av allt mörker. Vilket kan bero på att det är mörk i stort sett jämt då jag har tid att ta fram kameran. Kombinationen som inte funkar sådär superbra om man vill ha bra bilder.

Sen det där med rosen. Den kommer senare. Tror jag. 

En enkel vanlig onsdag


- Än en gång en gammal sommarfavorit - 
Slutade tidigt som vanligt, men ändå kändes det som världens längsta dag. Konstigt. Fast jag vet att jag inte var ensam om att tycka det... Ska i alla fall ägna resten av dagen åt det minsta möjliga bara för att jag för en gångs skull kan. Med andra ord, lite serietittande samt små plugg.

Det stormar i mitt huvud.


- Favorit i repris. -
Tre dagar kvar till helg. Längtar redan. Trots att jag i stort sett bara går 1,5 dag resten av veckan.
Med andra ord motivationen är inte på topp. Vilket kompenseras ut med så mycket träning som möjligt.

En vecka närmare allt

Måndag och ännu en vecka närmare jul. Har dock inte bestämt för mig om jag ska börja längta eller inte än. Men det kommer väll naturligt si sådär jämt lite innan jul, som vanligt med andra ord.

Har för övrigt kört dubbelpass med innebandy, samt beställt årets skolfoto idag. Säger bara en sak. Tycker i stort sett samma sak varje år. Vilket även det är ganska vanligt och vad får ni helt enkelt gissa er till. ;)

När alltid är precis som det ska

Jaha då var vi tillbaka igen, på vinnarsidan. Resultatet igår kväll slutade helt i vår favör när vi mötte tanterna från skogen. Skämt å sido. Men saken är den att det är delvist sant, eftersom de ställde upp med ett betydligt äldre lag än vad vi är vana att möta. Men vi körde på som vi ska, i alla fall i två av tre perioder och när vi slutade stod det hela 9-2 till oss och jag fick även med mig en assist hem. Samt en kluven stortånagel. Heh. Dock kan man ju såhär i efterhand konstatera att vi faktiskt borde gjort fler mål med tanke på alla chanser vi faktiskt fick. Men vi ska inte klaga eftersom vi än en gång tagit oss upp till toppen av tabellen. Delad etta med bäst målskillnad.

Sen kan jag ju även tillägga att jag drar iväg och jobbar på herrarnas SSL-match ikväll. Så med andra ord har en helg med i stort sett bar innebandy snart passerat. Samt några timmar i Gaperud idag på förmiddagen.

Gameday !

Matchdags idag igen. Men den här gången mot Dottevik hemma och efter förra helgens förlust är jag mer än sugen på tre poäng. Inte minst eftersom övre halvan av tabellen ligger på i stort sett samma poäng.

Ord som värmer i novembermörkret.


Helt klart ett plus oavsett årstid. Kan kort och gott bara säga att alla vänliga ord verkligen värmer och gör mig otroligt glad. Samt det är ju inte för intet som jag lägger upp trehundrasjuttioelva bilder per månad och år. Eller jo, delvis, men även för att jag vill bli bättre. Vilket man inte blir utan lite vänliga ord.

Min instagram online.

Klicka på bilden för att komma till min profil på web-instagram och börja följ. För det händer trots allt att det dyker upp något där oftare än här. Samt för er som inte får bilden att funka finns det en länk under länkar i menyn. Allt är med andra ord uträknat till max...

Jag hade hoppats på något

- Gammal arkiverad goding från sommaren 2010. -
Inte mycket händer för tillfället. Så vet inte vad jag ska ge er. Samt bättre blir det ju inte eftersom allt utomhus i stort sett är grått och därav har kameran legat nedpackad i drygt en vecka. Inte bra. Men tyvärr är det samma sak varje år vid den här tiden. Så jag får väll helt enkelt stå ut med en halvuppdaterad blogg ett tag framöver, trots att det är bland de värsta jag vet.

" When we learn how to fly, we forget how to walk. "


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Lite svartvita detaljbilder som legat ett bra tag i arkivet, färdigredigerade och allt.
Men bättre sent än aldrig sägs det ju?

U n d e r b a r a O n s d a g


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Veckans kortaste dag samt en inställd lektion på det, resulterade i att jag enbart behövde befinna mig innanför skolans väggar i drygt en timma. Med andra ord en bra onsdag som bara kan bli bättre...

E n k e l t i s d a g o c h i n g e t m e r


- Arkivbild, från december 2012 -
Avklarat två skriftliga prov idag, det ena bättre än det andra och resten flöt på riktigt fort. Eller nog fort, med tanke på att det är veckans längsta dag, som egentligen inte ens är lång. Hade i vilket fall som helst tänkt avsluta dagen med min nyupphällda kaffekopp och lite greys innan det väntas sen träning.Om himlen finns är jag förlorad.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Testade för omväxlingsskull på en brusredigering eftersom jag tyckte det passade in.

Dags att rulla igång det vanliga igen...

Jaha då var det lovet slut. Att de alltid ska gå så fort. Men det är bara si sådär sju veckor kvar innan vi är där igen. Vilket egentligen låter ganska länge, men med tanke på hur fort de senaste månaderna efter Mora rullat på, så flyger förhoppningsvis bara tiden iväg nu också.

För övrigt avslutade jag lovet på ett riktigt bra sätt. Några timmars jobb samt de resterande timmarna i soffan framför Greys Anatomy. Tror jag blivit lite smått beroende av denna underbara serie, inte för att det gör mig något..

Life is like a camera. Focus on what's important and you will capture it perfectly.

( Varning för en liten bildbomb (läs: stor), men satt och ögnade igenom arkivet härom kvällen och insåg hur mycket jag faktiskt gillar vissa bilder! Så varför inte visa dem igen nu när världen är grå och trist utanför? )

Någon gång måste vara den första

- Favorit i repris. -
Jaha då var den här säsongens första serieförlust gjord. Inte för att jag egentligen är förvånad, med tanke på hur vi faktiskt spelade, samt hur vi innan matchen hade fått höra att moståndarna är bra på det och det... Personligen tycker jag det är bättre att fokusera på vårt eget spel istället för andras, men, men det kanske inte hade spelat någon roll resultatmässigt ändå? Vem vet.

I alla fall är det inget jag kommer gräva ner mig i. Förluster kommer ibland och då gäller det bara att man tacklar dem på rätt sätt så är man med på banan igen. Så med andra ord, i morgon börjar en ny vecka och därmed nya träningar och nya matcher. Så det är bara att köra på.

Den delen av hösten som aldrig dykt upp

...eller i alla fall inte här.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
 

Dagar då jag bara springer runt och jagar...

Skulle göra vad som helst för att få gosa ner näsan sådär igen. Inte minst efter en kväll som denna...

Ägnat dagen åt zoonläger i hallarna. Dubbelpass och ett beeptest, som i stort sett förstörde min dag! Eller rättare sagt de gjorde det, beeptestet alltså. Men resten funkade jättebra och bortser man från det sistnämnda så är jag nöjd. Samt kan jag ju även passa på att klämma in att morgondagen även den går i innebandyns tecken. Bortamatch i Hagfors som gäller och som vanligt är jag (läs: vi) sugna på tre poäng.

Månadens Favoriter - Oktober 2012


Sex favoriter från förra månaden, trots att jag inte använde kameran så värst flitigt. För övrigt en kallare och en varmare sida. Vilket i stort sett speglar början och slutet av månaden.

Där jag trivs som bäst...

- Två halvdana bilder, med två söta filurer. - 
Ägnat dagen åt däckbyte, djurgos, supergod mat, familjen, samt småplock utomhus. Med andra ord har vi hunnit med en hel del samtidigt som jag bara njutit av varenda minut. Perfekt. Men än är det inte slut, för avslutar dagen med en innebandyträning om si sådär tre timmar.