Månadens Favoriter - Maj 2012


Känner att det mesta gick i grönt, vilket kanske beror på att vi i stort sett fått lite sommarvärme såhär i Maj. I alla fall har jag fått en hel del favoriter även denna månad.

I used to believe in forever, but forever is too good to be true.


Små söta blommor från våran innergård. Tagna med min Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Jag slutar aldrig förvånas över mig själv...


Med tanke på att jag snart ska iväg på jobbmöte samt uppleva gamla minnen kom jag att tänka på den här videon från första dagen på jobbet förra året. Jag tror jag dör lite inombords.

Edit: Gick inte att få in videon i inlägget, vilket var tanken från början.


Våga satsa för att vinna.


Onsdag och ännu en kort skoldag väntar. Två lektioner och sen bär det av hem igen. Super. Sämre blir det ju inte heller eftersom det väntas jobbmöte samt restaurang besök ikväll. Med andra ord en onsdag som egentligen bara kan bli bra. Om jag nu har tur dvs...

Idag är den igår som du oroade dig för imorgon.


Canon EOS 500D - EF 50mm F| 1.8 II
Vet att jag lagt upp mycket bilder på senaste tiden, men det blir lätt så när vädret är bra samtidigt som kameran hänger med mycket. Dock kanske inte allt är überintressant osv, men det är i alla fall något. Vilket behövs då bloggtorkan står och väntar runt hörnet.

Ensam är stark.


Tre enkla bilder från i helgen. Tagna med min Canon EOS 500D - 50 mm EF F|1.8 II. Stör mig dock lite på att jag alltid har tid att fota mitt på dagen, men aldrig på kvällen/morgonen då ljuset blir som bäst. Får helt enkelt ta och ändra på det.

Det är lättare att tro än att tvivla.


Canon EOS 500D - EF 50 mm F|1.8 II
Lyckades få total texttorka för tillfället, så ni får två bilder, varken mer eller mindre och speciellt märkvärda är de inte heller. Och nej, jag har inte lärt mig mitt nya objektivt helt än...

Den mer lantliga delen av helgen


Bilder från igår, tagna med min Canon EOS 500D samt både mitt EFS 18 - 55 mm och 18 - 200 mm.

Ett liv utan kärlek är som ett år utan sommar


Spenderat helgen i Gaperud, vilket betyder två fulla dagar i strålande solsken samtidigt som jag gjort lite nytta, tränat och bara njutit för fullt. Kunde inte fått en bättre helg helt enkelt. Batterierna är laddade på topp inför en ny vecka och med lite fuskartade sommarlovskänslor i bagaget tror jag nog jag ska klara av de sista tre veckorna innan vi är där på riktigt.

Sen det här med bilder, de ligget i kameran än så länge, men de kommer upp och det troligtvis någon gång till veckan. Eller rent utav ikväll, vi får se?


På en testande fotopromenadTestfotograferade lite med mitt nya objektiv för någon dag sedan. Dock blev inte resultatet riktigt som jag tänkt mig. Antingen lite för mörkt eller lite för ljust. Måste nämligen sköta alla reglage själv för att få till det bästa, vilket jag vart lite halvlat med innan. Men med lite övning så blir allt bättre. Vilket märktes redan efter några försök.


Om du tog dig hit, kan du ta dig dit.


Torsdag och allmänt jobbig dag. Saker har inte gått riktigt som jag velat, men ett hyfsat lyckat muntlig nationella i matte har jag trots allt klarat av. Plus en massa tester på idrotten i morse och hur dom gick är det bara jag som vet, vilket kanske är bäst.

Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.


Kände att det var på tiden att jag fixade fram något här igen, alltså till utmaningen. Plus att jag aldrig riktigt orkat ta en bra bild heller, men imorse så, då hade jag lite tid över. Konstigt nog. Fast den tiden varade inte länge och inte heller den jag har nu. Ska snart cykla in till stan för lite jobbmöte men först måste jag fixa ihop lite mat.


Linne: H&M | Shorts: H&M | Skor: DinSko

Resten av listan finns under kategorin Utmaningar.

Tillökning i kameraväskan


Fyllde ju år i måndags och en av sakerna jag fick var objektivet ovan. Ett EF 50mm f/1.8 II. Har dock inte hunnit testa det så mycket men det lilla jag utforskat det med så verkar det jättebra. Har faktiskt velat ha ett objektiv med kort skärpedjup riktigt länge.


Be so good thay can't ignore you.


Känns super att matte nationella snart är över. Suttit i över fem timmar och avklarat tre prov idag, med andra ord bara ett kvar.


Sen en till sak. Det här med tiden. Den räcker inte riktigt till, till allt, så för tillfället prioriterar jag andra saker än just den här sidan, men snart så är jag tillbaka på topp igen. Hoppas jag.


Today i don't feel like doing anything


- Bild från i Fredagskväll. Lyckades dock int få till den speciellt bra, tyvärr. -
Första dagen som sjutton börjar gå mot sitt slut och i stort sett inget känns annorlunda. Utan allt har rullat på som vanligt. Med andra ord det har varit fullt upp! Speciellt eftersom alla lärare lägger alla läxor/prov såhär i slutet på terminen, då även solen börjar titta fram. Dålig kombination. Men trots detta har jag hunnit med en hel del, bl.a. två fyspass, en tur till skolan, lite skönsång av min fina klass vilket inte alls var skämmigt, inte alls, någon timma i solstolen, samt även lite matteplugg inför nationella imorgon och så vitt jag vet är inte kvällen slut än, så något mer hinner jag nog med.


Där jag trivs som bäst


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm
Två enkla bilder från i fredagskväll. Med andra ord både motljus och kvällsljus vilket egentligen ger de bästa förutsättningarna när det gäller att ta bra bilder.


Min sista dag som sexton


Bild från i Torsdags då jag var på väg till jobbet. Lika så även nu. Med andra ord kommer jag spendera min sista dag som sexton med att arbeta samt traggla in lite mattetal.


Spenderade ju för övrigt helgen i Gaperud. Vilket kändes awsome. Två hela dagar utomhus, arbetandes och relax-faktor på hög nivå. Känns bra att kunna göra nytta samtidigt som man njuter för fullt, vilket dessvärre får en att längta än mer efter det efterlängtade sommarlovet. Men det är inte långt kvar, inte alls! För om mindre än en månad är vi där.


Life is to short to say i can'tCanon EOS 500D - EFS 18 - 55mm
Tidsinställt och bilder som verkligen får en att längta efter bättre väder. För övrigt tagna förra helgen på platsen jag befinner mig på nu, alltså när detta kommer upp.

Det är roligt nästan jämt....


- Nyfunnen och nyredigerad arkivbild från i vintras. -
Precis avklarat ett fyspass, inklusive benpass. Säger bara hej träningsverk och hejdå ben. Nejda, riktigt så illa blir det nog inte, men det ska bli kul och se ifall ja springer upp och ner i stegar lika lätt imorgon på jobbet som annars. Skulle inte tro det i alla fall.

I samma veva som jag ändå tittar in här, kan jag ju passa på att nämna att bloggen hamnar åt sidan under helgen. Trots att vi är fyrlediga. Har trots allt en del saker att klämma in mellan all göra-ingenting-tid ute på landet, som jag förhoppningsvis får mellan fredag och lördag. Eller ”ingenting-tid” vet jag ju inte om det är, utan snarare, full fart på ett behagligt och avkopplande sätt. Vilket kan behövas i tider som dessa.


I brist på annat...


En gammal favorit i ny tappning, typ. Hinner inte och orkar inte fixa fram något mer för tillfället.

You will never get what you want, unless you fight for it.


En vecka kvar innan jag blir sjutton. På tok för mycket att fixa, både i och utanför skolan. Träningar hit och dit. Kommer tiden ens räcka till, trots att vi går på minilov på torsdag. Ja, den som lever får se. Sen att vårruset gav mig en mildare förkylning hindrar inget, snarare tvärt om, lever lite extra och prioriterar det viktigaste först. Med andra ord, life's good!

It is always too early to give up but it is never too late to beginTvå enkla bilder från igår. För övrigt så vet jag inte vad som händer med bilderna när jag laddar upp dom? De blir liksom brusiga på något vis?
Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Premiärpromenad bland vitsippor


- "Är det såhär man står för att se bra ut?"
Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm

Being prepared for the worst, leaves you with the highest chance of success


Spenderat dagen ute på landet i vårsolen. Alltså bara njutit av allt. Har bland annat hunnit med en premiärpromenad ute i det gröna med en av våra fyrfotade vänner, knäppt en massa våriga bilder, ätit våfflor, njutit av solen emellan alla nordliga vindar och bara vart. Har med andra ord laddat upp batterierna till max inför en kort men intensiv vecka.

Fredag


- Åker ut hit imorgon, så förvänta er ingen uppdatering. -
Tog mig ju an vårruset igår och nej, det var inget för mig. (Men tackar ändå Sara för biljetten! För en upplevelse är en upplevelse! Så tack!). Dock tror jag själva kombinationen av regn, vind och en massa folk som knör sig runt en fem kilometer lång bana får tala för sig själv. I alla fall de föll inte i min smak, men nu är det gjort.


En regndroppe kommer sällan ensam.

dsc06248 (MMS)
Arkiverad mobilbild från i somras och ungefär såhär ser det ut nu, förutom att jag befinner mig i stan.


Vad har jag gett mig in på? Skämt åsido. Vårruset väntar och som det ser ut nu i ösregn. Mysigt värre. Nej, men fick en biljett av en lagkamrat så varför inte ställa upp och springa ett varv? Kan ju trots allt bli jättebra, om man nu bortser från allt regn… För övrigt första gången jag ställer upp och vem vet kanske även sista? Nejda, det blir säkert bra!

Dag 9 - Bild på mig och min bästa vän.


Tänkte skriva att jag tog första bästa bild. Men där ljuger jag lite. Tog nämligen den första, men långt ifrån den bästa. Dock finns det ett problem, alla mer eller mindre bra bilder finns på min externa hårddisk som jag inte har tillgång till nu. Tyvärr. Så en arkivbild från i somras fick det bli och ja tror alla mer eller mindre ser från när? För övrigt har vi känt varandra sedan fyra års ålder eller något i den stilen!


Bild två får däremot tala för sig själv. Supertrevlig tjej som jag träffade i höstas, något jag inte ångrar!


Resten av listan finns under kategorin Utmaningar.

Back on track?


- Arkivbild från i somras. För övrig något som inte skulle sitta helt fel just nu! -
Har uppdaterat dåligt senaste tiden och det lär ju inte bli bättre nu heller. Har en hel del i skolan på G, samt en massa andra grejer som måste bli gjorda. Det märks helt enkelt att det bara är dryga månaden kvar innan vi går på sommarlov.

För övrigt, apropå ingenting, har vi livräddning idag på morgonen. Kanske en av mina mindre starka sidor, även om jag inte testat tidigare. Eller jag vet inte, men jag vet i alla fall att jag inte är något slags vattendjur. Vilket kanske förklarar varför jag bara badade sex gånger förra sommaren.

Våra små fluffiga liv.


Det är då inte lätt att få bra bilder på de små liven, så man får passa på när de står och sover. I stort sett enda gången de inte går runt, runt.

Dag 8 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade.


Helt ärligt jag har skjutit upp det här allt för länge enbart för att jag inte vet vad jag ska skriva. Faktum är att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva nu heller. Så säger pass. Aningen tråkigt kanske, men nu får det bli såhär…

Resten av listan finns under kategorin Utmaningar.
För övrigt en gammal arkivbild.

Allt går inte som man tänkt sig.


Kan ju konstatera direkt att detta inte är världshistoriens finaste bild. …och utformingen? Faktum var helt enkelt att mamma skulle knäppa några bilder och efter några tappra försök fick jag både agera motiv och instruktör. Kombinationen som inte var så lyckad kanske? Men, men det blev i alla fall några bra bilder, varav en nedan.

Två från igår.


Två enkla bilder från igår. Lite småsöta ja. Eller i alla fall dom små krabaterna. Vet även att nedersta bilden är allmänt blek, vilket beror på att den var ganska mörk från början.

Sticker för övrigt iväg och jobbar snart och hoppas innerlig på att solen är kvar när jag kommer hem så jag kan njuta lite av den innan det väntas religionsplugg.

En fluffig liten vän


- Mobilbild från Instagram @ S_Gustavsson - HTC Wildfire S -
Det här är vad jag gjort idag. Gosat med våra nya fluffiga små vänner ute på landet. Tredje året i rad vi har kycklingar nu och med erfarenhet i bagaget vet jag att de kommer växa fort. Alldeles för fort. Men trots det är känslan av att ha nio små liv springades runt fotknölarna, eller gosandes med i knät trots allt ganska bra. Även när de blivit lite större. Enda nackdelen är att de tar mer plats och att de inte är sådär fluffigt mysiga.

Månadens Favoriter - April 2012


Har egentligen inga direkta favoriter från April. Förutom bilderna som jag tog med Susan. Antar att det beror på ljuset och miljön i dom, fast vet inte. Lyckades i vilket fall som helst skrapa ihop fem någorlunda bra bilder som hade något litet extra, dock vet jag inte vad.

Växande små tullipaner


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
För det första. Jag vet att de står tullipaner och inte tulpaner. Egentligen no big deal. Samt för det andra så finns det inget andra.

Fredag hela veckan


Börjar dagen med sovmorgon idag igen. Dock måste jag ha två lektioner idag, istället för en som i onsdags. Riktigt ansträngade alltså. Skämt och sido. Hinner med andra ord göra lite grejer innan skolan, vilket innebär att jag slipper det efteråt istället. Super.

Var ju för övrigt även iväg på handledarkurs igår, helt okej kurs och lagom dryg. Bävar dock lite inför den dagen då jag ska sätta mig i en bil, eller kanske inte? Fast en sak är säker, jag tänker öva lite mer i sommar på att koppla osv. när jag ändå kommer köra traktor. Vilket jag tror kan ge en fördel. Eller jag hoppas. Ahja, det kommer säkert gå bättre än vad man anar. Fast vem vet...


Naturlig bildbomb # 3

Naturlig bildbomb # 2


Bilder sen helgen.
Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm

Dags att återgå till det normala.


Dags att återgå till det normala. Om än bara för tre dagar. Börjar i alla fall med en rejäl sovmorgon, något jag faktiskt tröttnat på eftersom jag ändå inte sover länge. Kan. Typ. Inte. Eller något i den stilen. Kör alltså på en dag mellan tio och ett. Frågan är vad vi ens gör i skolan för tillfället, vi är ju aldrig där känns det som. Men, för det finns alltid ett sådant. Tänk om vi hade börjat en timme tidigare och lika så slutat. Det vore perfekt! Men, jag antar att jag inte ska klaga. Vi slapp ju trots allt veckans jobbigaste dag igår.

För övrigt behöver ni inte förvänta er något mer varken idag eller imorgon. Möjligtvis att det dyker upp något tidsinställ, men troligtvis inget mer. För ska nämligen bara njuta av solen, innan den försvinner, ta en springtur eller två, plugga, samt gå på handledarkurs imorgon. Yay, morgondagen kommer bli en lång, börjar halv nio och kommer komma hem vid åttatiden.

Den förste i femte tjugohundratolv


Första maj. Dagen efter valborg och de flesta är säkert trötta och mår som de förtjänar, men inte jag. Har för övrigt ingen aning om vad jag ska publicera trots att jag har nya bilder kvarliggandes i kameran, oredigerade på datorn, utmaningen att ta till och mycket mer. Förresten varför jag inte tagit upp utmaningen igen beror nog på att, helt ärligt vet jag inte, men antagligen för att jag inte vet vad jag ska skriva på nästa ”grej”. Sen en sista sak, ynka tjugoen dagar kvar tills det bara är ett år kvar till arton. 
…och ja ytterligare ett inlägg där jag bara svamlar på om saker (typ) har kommit upp.