Årets första vitsipporCanon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Hälsning till Tyskland!


Spenderade som sagt dagen i Gaperud. Utomhus dessutom, med andra ord vi trotsade all blåst och tog bl.a. en lång promenad i växlande terräng och solsken. Knäppte såklart lite bilder på nya vårtecken och ett av dem är ovan. Bina alltså. Gjorde även ett liknande inlägg förra året, men då i Maj. Lite skillnad med andra ord.

…och ja, W. och A. det är Bråxnäs bin ni ser.


Månadens Favoriter - Mars 2012


Fyra favoriter från mars. Eller egentligen tre, för den ena har inte visats förut och faktum är att jag inte vet vad jag tycker om den.


Spenderar i vilket fall som helst dagen i Gaperud, vilket betyder i stort sett noll bloggning samt att det här är tidsinställt.

 

B l a c k a n d w h i t e


Bilder tagna i Stockholm. Då Dominic fick stå sk. "modell" för både mig och Victoria.
...och här med har vi alltså bytt lite länkar, sen om mina gör så stor skillnad är en annan sak.
Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Svartvitt från Stockholm

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm
Riktiga turistbilder tagna i tisdags, då min klass (och en annan) besökte huvudstaden. Som för övrigt är otroligt vacker och faktum är att jag vill åka dit igen. För er som inte vet så är jag inte så värt mycket för att resa, utan stannar hellre ute på landet, helt enkelt det är det jag gjort mest och det är där jag trivs som bäst. Men skulle verkligen inte tacka nej till en lite tripp tillbaka till den stora staden. Dels så jag kan knäppa hundratalsbilder och dels för att jag vill göra något nytt. Fast jag skulle inte vilja stanna där allt för länge, för mycket liv och för mycket stress för min smak. But that's just me.

"Vi tänker sällan på vad vi har, men alltid på vad vi saknar."


Slutade tidigare än vanligt idag, för att vara torsdag alltså. Brukar i vanliga fall fortfaranade sitta kvar i skolbänken, men inte idag. Gick hem runt halv två eftersom vi skulle ha halvklass och för övrigt så ger jag mig här. Har inget vettigt att komma med och orden flyter inte samman som de ska. Vilket märks, så varför ens försöka.


Två från huvudstadenGårdagen spenderades som sagt i huvudstaden. Aningen roligare än vad jag hade förväntat mig, hade dock velat ta lite fler bilder, fast fick ändå en hel del bra. Inte minst bilder på klassen, vilket kan vara kul att ha någon gång i framtiden. Okej, lät som en gammal tant där, men sånt är livet ibland. …okej inte för att det där lät bra heller, men ahja. Tänkte i vilket fall som helst slänga upp två bilder, medans resten bara stannar i arkivet och på facebook. Känns bäst så.


Summer feelings


Ni har sett den förut, men ni får se den igen för det är trots allt en av mina favoriter från sommaren 2011!

 


Tidsinställt


(bildlänk)

"Life is only as complicated as you make it to be."


Börjar halv tolv och slutar tre timmar senare. Kort skoldag med andra ord men jag klagar inte. Har dock lite saker att ta tag i och fixa efter skolan med tanke på att det i stort sett ”försvinner” en dag imorgon. Så förvänta er inget mer, möjligtvis något tidsinställt.


Två snabba från igår...Det är det jag hinner och har lust att ge er nu. Alltså två snabba bilder från igår. Måste trots allt ta tag i matten nu ikväll eftersom jag prioriterat andra saker under dagen. Eller prioriterat och prioriterat jag har väll mestadels legat i solen och bara mått som allra bäst i drygt två och en halv timme innan jag fick nog och gick in. Men har även hunnit med en promenad med kameran i vårvädret, dock blev det inte så värst mycket bilder utan hoppas innerligt på att jag knäpper lite fler i Stockholm så jag har något att ge er. Samt såklart något att blicka tillbaka på själv.

Från vintertid till sommartid...


- En favoritbild från sommaren 2011. Själva känslan i den känns underbar, vill bara ha sommar nuuu.-
Tänker för övrig spendera dagen i en solstol, i alla fall ett litet tag. Vågar trots allt inte för länge, för vill inte bli sjuk innan vi drar till Stockholm på tisdag. Måste även dessvärre ta tag lite i matten och andra nödvändiga saker så förvänta er inget mer. Men som alltid, vi får se vad som händer…

För övrigt känns det inte helt fel att vi bytte till sommartid i natt. Bara ett steg i rätt riktning.


Sista seriematchen


Avslutade säsongen med en vinst. Vilket vi inte tackade nej till. När slutsignalen gick stod det 5-8, vilket alltså blev det slutliga resultatet. Kort och gott kan vi konstatera att vi spelade som bäst i andra perioden. Vilket inte minst märktes då vi började passa runt och även satte några bollar.

Kan även konstatera att jag än en gång kliver av planen nöjd. Kanske beror på att jag satte två bollar i buren, vilket inte händer ofta. Brukar vara relativt glad om jag ens lyckas sätta en, eller i alla fall efteråt.


För omotiverad för att fixa fram en rubrik


Lördag och solen skiner. Vilket börjar bli standard. Har även hunnit med en del på morgonen. Räknat lite matte, eftersom någon ”vänlig” själv påminde om att vi har prov till veckan. Vill inte. Tagit en promenad ute i solen, såklart följde kameran med och nu sitter jag och väntat på att min gamla dator ska sammarbeta lite. Vilket den inte vill. Som vanligt alltså. Men jag ger mig inte.

Drar för övrigt iväg på sista seriematchen för säsongen senare. Sjöstad DJ mot Sunnanå och förhoppningsvis kan vi slå till med en vinst!


Vårkrokus #2Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.

Vet att ni sett några liknande bilder de senaste dagarna. Men tycker verkligen de är jättefina och inte minst betyder de vår på hög nivå!

"So take a change and don't ever look back."


- Bild tagen av Julia under sportlovet. -
Äntligen helg. Känns inte fel alls, inte för fem öre, trots att jag bara gått i skolan varannan dag den här veckan. Riktigt behagligt faktiskt. Sen att vädret är mer än underbart gör inte det hela sämre. Ska passa på att njuta till max, samt varva tiden med lite skolarbete och säsongens sista innebandymatch. Duger för mig. Alltså vädret och matchen, inget annat. Kan ju även lägga till att jag drar till Stockholm på tisdag med klassen och vipps så rök det ännu en skoldag.

VårkrokusCanon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
Ser ni spindeln?
Visst den syns inte lika tydligt som på den -> här <- bilden, men ändå!

Kom även på att det i stort sett bara är TVÅ ynka månader kvar tills jag blir sjutton! Högt upp på önskelistan står då ett objektiv (vad annars?). Ett 50mm's, enkelt och bra! Ifall någon vänlig själ mot förmodan skulle läsa min blogg ibland liksom...

"Every happy ending is just a new beginning."


- Blåsippor från igår. -
Har hunnit med en hel del idag, förutom att befinna mig i skolan. Vilket känns helt okej. Nej men seriöst, vi fick ledigt eftersom vi hade innebandyturnering i morse. Trodde dock vi skulle få spela mer, men det slutade med att vi spelade mot JB’s-tjejlag (x2) vilket egentligen kanske var bra. Alltså att vi slapp killarna och *host* en eventuellt lite mildare förlust…

Har även hunnit med att kika in en snabbis i stan, vilket resulterade i att jag äntligen fick med mig ett par jeans hem. Tragglat med lite tyskagrammatik och senare bär det av in till UNO, på någon ”Glee-konsert” där bl.a. två tjejer i min klass är med.


Tjugofem härliga plusgrader på solsidan!


Jag ljuger om jag säger att denna dag har varit bra. För det har den inte, eller i alla fall inte de första timmarna i skolan. Allmänt trött och hungrig gjorde att inget gick som jag ville. Fast desto bättre blev det när jag kom hem. Slutade vid ett, tog cykeln i vårsolen och hann jämt parkera den innan jag gick in och hämtade kameran. Fotade lite krokusar, varav ett smakprov ovan innan jag till sist invigde bikinin för i år på framsidan. Bättre känsla finns inte. Tyvärr varar inte glädjen allt för länge, eftersom lite tyskaplugg väntar på mig innan det till sist väntas två timmars träning.

Antar att dagen trots allt slutar bra. OM man bortser från dom där timmarna på förmiddagen.


Vårdagjämning


- Bild sen sportlovet. Tagen av Julia.-
Spenderat några timmar i stan med två av tre trillingar. Systrarna. Fick dock inget med mig hem, som vanligt, trots att jag alltid tittat ut lite grejer innan. Antar att jag är ganska kräsen, vilket inte heller var en nyhet. I vilket falls som helst ska jag inte sitta här och spekulera i vad jag är och inte är, utan istället greppa pennan och försöka knåpa ihop något innan jag sticker iväg och kör ett innebandypass.


"If you do it right, it will last forever."


En av alla bilder som dök upp på facebook igår kväll! Bilden(bilderna) är från sportlovet då Julia och jag gick runt och fotade lite i Mariebergsskogen. Dock tog hon mer bilder på mig än vad jag tog på henne, men i stort sett var det även det som var tanken eftersom hon ville ta lite porträttbilder, vilket jag inte sa nej till. Sen får vi se om jag lägger ut någon mer, beror helt enkelt på, samt att den ovan trots allt blev en av favoriterna.

"Don't judge my choises. You don't know my motives."


Började dagen med lite innebandy, precis som varje ny skolvecka. Sen två lektioner på det, varav en i stort sett kallas för rast. Helt okej med andra ord och sämre bli det ju inte eftersom vi är lediga imorgon. Något som jag heller inte klagar över i första taget. Troligtvis blir det en tur in till stan med Susan om allt går enligt planerna.


"I got nothing to do today but smile."


- Nyredigerad arkivbild sedan förra året.-
Dagens insatts slutade till sist med en 3-2 seger, som dock hade kunnat bli ännu mer, om vi bara hade spelat oss igenom alla perioderna på samma vis som i första. Men icke. Fast en vinst är en vinst och faktum är att jag faktiskt är lite nöjd trots allt. Hur ofta händer det, ja inte allt för ofta om jag ska vara ärlig. Som grädde på moset fick jag en assist, samt två för höga skott(och några på mål). En sak som det ska övas på till nästa säsong helt enkelt.

Avslutar till sist denna vecka med en film, bra uppladdning inför en inte allt för jobbigt inkommande vecka. Behöver endast sätta min fot i skolan i tre dagar. Rå gött!! Som extra plus är det de två jobbigaste dagarna som går bort. Tisdag, instuderingsdag. Torsdag, innebandy för hela slanten. Så jag klagar inte.


"You only live once, but if you do it right, once is enough."Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Blickade ett år bakåt i arkivet igår och hittade bland annat de har två bilderna, oredigerade. Så satte mig och redigerade lite snabbt och nu ligger de här.


Dagen spenderas för övrigt på en innebandyplan om någon timma. Nästsista seriematchen med DJ, vilket även säkerligen blir den nästsista för säsongen. Aningen tråkigt men faktum är att jag faktiskt är lite laddad för försäsongen och fys.


Till skillnad mot nu…Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
- Nyredigerade arkivbilder sedan Mars 2011. -
För exakt ett år sedan såg det lite annorlunda ut. Men jag saknar det inte, snarare tvärs emot!


Har för övrig spenderat dagen i Gaperud, syselsatt med att klyva lite ved.


K ä r l e k !Åker ut hit imorgon. Välbehövligt och uppskattat till max! Tror inte det behövs sägas något mer och de som känner mig vet att jag gillar’t.

"Dreaming is believing."


- Arkivbild från April 2011. -
Det finns så mycket jag vill göra för stunden. Sätta mig och måla något, men så fort jag greppar pennan försvinner all kreativitet. Börja plocka lite med delar till en ny header, känner att jag vill få inte lite vårigare bilder, men jag har inga. I alla fall inte från i år, så vi får se hur jag gör, antagligen blir det ingenting gjort där heller. Vill även fotografera lite vår, men vart ska jag hitta den? Ja allt som jag faktiskt kan tänka mig att göra för stunden kommer inte bli av, för har en hög med andra saker som måste prioriteras först. Så som samhällsprover som är imorgon, en religionsinlämning, matte, tyska glosor och ja, jag vet att jag klagar, men bara liiite, vilket är okej ibland och idag är en sådan dag.

"We are what we want to be."


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm

"You never know what you've got until it's gone."


- Nyredigerad arkivbild från 2011. -
Har egentligen inget vettigt på hjärtat. Vilket troligtvis speglar hela veckans bloggning. Har fullt upp med annat och som det känns nu kommer jag inte orka lägga varken energi och tid, tyvärr. Men vem vet. Sticker i vilket fall som helst iväg och tränar ikväll, kan behövas, eller det känns i alla fall så. Något annat har jag inte. Så helt enkelt, vi hörs när vi hörs.

"Life is special enjoy it one step at a time."


Som vanligt inspiration här ifrån.

"The more I think, the less I know."


Vårsol. Värme. Kort skoldag. En timme i en solstol samt en kvällspromenad är saker som hör våren till och bara för att jag inte har hittat så värst mycket vårtecken än får ni ett från förra året.


"The world needs examples, not opinions."


- Arkivbild sedan April 2011. -
Två förluster. En avslutad serie. Ett oplanerat jobbpass och en helg senare sitter jag här. Småtrött och inte alls taggad för en ny skolvecka med en massa prov hit och dit. Men det är bara att acceptera och leverera allt som går. För i slutändan kommer allt rulla på ändå och om inte är det ju stort plus att det snart är vår. Apropå vadå? Jadu, den som de visste...

Fredag


Avslutar veckan med ett kioskpass med Ida på derbyt mellan Karlstads och Skoghalls herrar ikväll, säsongens sista Div3 match imorgon, samt ännu en match med DJ på söndag. Något som för mig låter helt okej, sen att det tyvärr förekommer lite plugg är dessvärre en smäll man får ta. Antar att tiden kommer gå allt för fort och att det snart är måndag igen, så det säger sig självt, förvänta er inte allt för mycket här i mitt lilla krypin.


Erfarenhet är namnet alla ger sina misstag.


Tror jag fått idéetorka. Mindre med inspiration. Motivationen är inte där den borde vara. Skulle kunna lista upp många saker som på ett eller annat vis stör det som inte dyker upp här. För det finns inget, eller jo några små tankar, men inget mer. Så därför slänger jag upp en bild, rent fotomässigt bra, för övrigt tagen av Susan, men motivmässigt nej.

Konturer


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm

" You can't make the same misstake twice. The socond time you make it, it's not longer a misstake, it's a choise."


Åker iväg och gör första dagen efter lovet snart. Fast med dryga två timmars hål går det förhoppningsvis ganska fort, eller kanske inte. För slutar vid halvfem tiden. Ahja, vi får helt enkelt se. Hittade i alla fall en bild i arkivet, fast nyredigerad och gillar ljuset i den så tänkte att den kunde få komma upp.


Studiedag


Började ju som sagt veckan med studiedag och en hel del har jag faktiskt hunnit gjort. Spenderat dryga 2,5h med Michael och Susan i gymmet på Sundsta. Sen att vissa lämpar sig bättre för andra saker behöver vi ju inte gå in på. Har även hunnit ta en tur in till stan och troligtvis hittat jackan som jag vill ha i vår. Eller den hänger i alla fall på en galge två meter bort, sen om det blir den får vi se. Samt nu väntar jag på att klockan ska ticka vidare så jag kan dra iväg och träna lite innebandy. Helt okej dag med andra ord!♥


Dagens insatts


Vi drog till med en härlig derby seger idag, hela 9-2 slutade det med. Tror faktiskt det beror lite på att vi kände att vi "var tvungna" att vinna för att vara säkra en plats i Div3 även nästa år. Så en kämpa insatts som stundtals såg riktigt bra ut blev det. Kan ju även konstatera att jag fick in en boll i kassen. Inte snygg, inte alls, men in gick den och det är ju det som räknas! Resten av kvällen spenderas nog i soffan framför tv’n, helt okej uppladdning inför en skolvecka som börjar med studiedag, bra start efter ett lov helt enkelt.


Fem från skogen!Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Nio mil från TV-soffan

- Bild sen i tisdags, då dagen spenderades med Susan. -
Vasaloppsstarten har gått och precis som varje år ska den ses. Säger väll som Linn sa igår, pensionärsvarning eller något i den stilen. Det är i alla fall såhär jag tänker ladda upp inför dagens match. Skattkärr står som motståndare i hallarna klockan halv tre och med två matcher kvar av säsongen är det bara vinst som gäller. Så nu kör vi brudar. Får se vad jag fixar ihop senare, förhoppningsvis några bilder av något slag som kommer upp någon gång.

 


Ingenting slår det här


- Bilden tagen idag. När vi tog en långtur till fots. -
Haft två jättehärliga dagar ute i Gaperud. Verkligen. Njutit av vårsolen, fått lite fler fräknar på näsan, gosat och skämt bort våra fyrfotade vänner, knäppt lite bilder, ja detta är bara lite av allt vi gjort. Nej, nu ska jag ta tag i lite bildredigering, samt sätta blicken mot tv’n och melodifestivalen, trots att det egentligen inte är bra.


Månadens Favoriter - Februari 2012


Insåg att jag fotat jättedåligt under hela denna månaden. Antar att det beror på att jag har haft fullt upp med annat, samt att vädret inte varit det bästa. Så ger er en favorit och två nya bilder istället.

Tredje i tredje tjugohundratolv


Fotograf/Redigering: Jag, Sara Gustavsson
Modell: Julia Magnusson

Vackert vårväder


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

"Det gäller att skilja fåren från getterna."


En ganska så skön filur om jag får säga det själv!
Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Årets andra vårtecken!


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Haft en superbra dag!


De tar konstigt nog på krafterna att vara ute en hel dag. Men ska inte klaga, för har haft superbra sällskap, fått en drös med bra bilder, njutit av vårsolen samt bävar lite smått för kommande bilder som kanske dyker upp. Men, men det är smällar man får ta och vi hade ju framförallt kul, trots att jag stundtals stod framför kameran istället för bakom vilket är aningen behagligare.

I alla fall, ska fixa lite inlägg till er som kommer upp medans jag är borta. Inget märkvärdigt utan troligtvis bara bilder.


Även små gillar solen!


Hittade den här sen... ja troligtvis var det 2010, eller 09, jag vet inte. Men trots att den inte är direkt superklar osv så gillar jag den jättemycket! Tycker inte minst att rävungen är supersöt, där den ligger och utnyttjar lite solljus. Kan ju även säga att jag zoomade ganska långt, med en kompaktkamera.

Jag klagar inte!

Solen skiner och vädret ser ut att bli minst lika bra den sista delen av lovet. Perfekt eftersom jag bestämt mig för att åka ut till vischan imorgon och stanna där tills på lördag. Vet inte när jag sov över där sist, men på tok för längesedan var det i alla fall! Hoppas även jag hittar lite vårtecken att dokumentera eller dylikt, samt att jag bara ska njuta av att göra ”ingenting”.


Dagen ska för övrigt spenderas med Julia och jag säger samma sak som hon att vi i stort sett bara ses på loven och ibland på jobbet, trots att vi egentligen inte alls bort långt ifrån varandra. Men, men, det ska i vilket fall som helst bli jättekul. Tanken är väll även att vi ska ta lite kort och sen får vi se vart det hela slutar.

Här följer några inlägg sen förra året då vi två besökte bl.a. Mariebergsskogen och ja, vi hade lite mer snö då. Men jag klagar inte, snarare tvärt om!!
1 2 3 4 5

Vårtecken!- Tidsinställt. -
Hittade lite "kissekatter" när jag besökte stan med Susan i Tisdags. Såklart dokumenterades det. Längtar verkligen tills det kommer mer och mer saker att rikta kameralinsen mot.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm