På en påle i stan.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Bilder tagna för någon vecka sedan då jag, Julia och hennes boyfriend tog lite kort ute på Sandgrund. Kanske inget märkväridgt, men det duger som utfyllnad.

Sommarspecial


... och ja, enligt mig blev dom jättegoda. Trots en onödig kaloribomb men det är helt klart värt det. Sen att jag desvärre införskaffade mig riktiga muffinsformar en gång för sent är en annan sak så utseendet kanske inte var det bästa. 

Karlstad runt # 4Tänkte att detta får bli sista delen av "Karlstad runt - bilderna" detta eftersom ni säkert redan har tröttnat på dem, vilket jag såklart inte hoppas. I alla fall lovade jag ju att lägga upp några balkongbilder sist och de två nedersta fick bli de utvalda. Kanske inte de bästa bilderna fotomässigt eftersom vi åkte båt, men de duger gott och väl! 

Torsdagsbabbel


Hittills idag har jag hunnit med, en tur till ICA, bakat muffins efter många om och men, stek lite på innergården (läs: mycket), druckigt mängder med vatten inför kvällen träning, samt bara njutit av allt och bättre lär det bli imorn då jag beger mig ut till vischan igen. Stannar troligtvis tills på söndag så lär få många timmar där ute i helgen, vilket känns bra. Insåg även att det bara är en vecka kvar tills jag börjar jobba, samt fyra tills jag drar till Mora så det gäller att ta till vara på allt nu medans jag har tid. 

Photography is the pause button of life

Canon EOS 500D - EF 50 mm II
 
Egentligen en bild som inte alls blev som jag tänkt mig, men som med lite redigering slutade helt okej.

Vitt, grönt och allt där emellan


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 
 
Tänk va lite olika vinklar på samma blommor kan göra skillnad. Favoriterna får nog bli ettan och trean. Vilken är era?

Every rose has its thorn


Idag har jag, spenderat dagen i Gaperud, ätit våfflor, klyvit ved, lagat en vattenläcka, solat i dryga 30 min vilket är på tok för lite så hoppas på sol imorn då jag är i stan, fotograferat samt säkert något mer som jag totalt glömt bort. Men sånt är livet och för att detta inte ska bli allt för ovärt dyker det upp en bild.

Karlstad runt # 3


Fortsättning från förra veckan då mamma och jag tog oss an båtbussen. De här bilderna är tagna någonstans, där det i alla fall fanns überfina balkonger. Blev lite smått kär i vissa av dem, skämt å sido. Dock vet jag inte om jag skulle vilja bo riktigt så nära vattnet. Men ett strandhus vore inte fel.

Edit: Bilder på balkongerna kommer senare.

Hoppas ni har tålamod!


Hej! Hoppas ni kan ha lite tålamod ang. min bloggning. Det är nämligen så att allt för ofta så funkar inte allt som de ska än, eftersom jag är en av alla testare till den nya layouten på blogg.se. Så när jag väl vill blogga samt har tid är det inte alltid blogg.se vill sammarbeta till etthundra procent med mig. Men jag gör så gott jag kan och tur är väll att jag har tidinställda inlägg klara för i stort sett hela veckan, så helt tomt blir det ändå inte.

Men som sagt, vi får ha tålamod tillsammans!

Edit: Testade även på att göra ett sk. "snabbinlägg" så vet inte om allt hamnar som det ska. Men det var i stort sett enda möjligheten att få till ett inlägg. Tyvärr.
 

Vilka fårskallar!


Äntligen har jag fått gosa lite med familjen Larssons får (läs: lamm) och som vanligt när det gäller djurbebisar var jag såld direkt. Så underbara samt såå små och mysiga. Hade kunnat stanna där länge, om de inte vore för att vi firade midsommar samt att Linn var klar hos hästarna.

Karlstad runt # 2

Fortsättning av bildserien från förra veckan, då mamma och jag tog oss an båtbussen. Här åvan syns två bilder från någon hamn i Karlstad, vars namn jag för tillfället tappat. 

Ja, sannerligen gick något snett!

Har spenderat en dag i stan och har två kvar. Kommer vara allmänt trött på det om enbart någon timma om jag känner mig själv rätt. Vilket jag gör. Men jag ska försöka att fördriva lite tid innan det väntas träning ikväll. Funderar på att kludda lite med penna och papper, samt lite akvarell, men vi får se hur det går. Finns det ingen inspiration så är det lönlöst!

I alla fall, någon kanske undrar varför bilden ovan kom upp. Men tyckte den var lite charmig första gången jag såg den igår, när en blogg inte funkade. Men inte de resterande tio gångerna när jag försökte logga in på blogg.se.


Ett ständigt letande i alla arkiv.

Tidsinställt:
Eftersom jag håller på att plocka ut några favoriter (läs: många) som förhoppningsvis ska bilda en fotobok (eller två) så tänkte jag att jag än en gång kunde dela med mig lite. Superduper generöst verkligen, skämt åsido. Nej men saken är den att jag, via några elköpare fått möjligheten att beställa hem två fotoböcker och enbart betala för frakten. Så varför inte liksom? Funderar dock på att göra en mer fotografiskbok, där det finns mer bilder som är bra och en mer minnesbok med lite mer minnesbilder i. Men vi får se vart det hela slutar, har ju trots allt hela sommaren på mig! 

This weekend...

Hade en jättebra midsommar, verkligen. Dagens spenderades med sköna typer nere vid Sandgrund, varav vi tog en drös med bilder som säkerligen kommer komma upp. Eller i alla fall några. Fram mot kvällen bar det av till Gaperud och midsommarfest i byn, eller som vi säger uppe i gårn, även det trevligt. Så de sista timmarna av midsommarafton spenderades på en studsmatta med en hög filtar samt lite girltalk.

Med andra ord är det till största del därför jag inte bloggat i helgen. Samt för att jag igår var alldeles för trött när jag kom hem. Fem timmars sömn samt lite vedkapning dagen efter sätter sina spår. Men jag klagar inte, för det var helt klart värt det!

Små söta rävungar # 2 - Full fart

Troligtvis de sista bilderna som jag kommer visa på rävungarna. Har fått höra att de är tre stycken som bor där jag var och fotade häromdagen, vilket kan stämma och man tänker efter. För trots allt ser man lite skillnad på dem. Ett hängande öra här, en större, två mindre osv.

Det finns alltid ett ljus i andra änden

Canon EOS 500D - EFS 18 - 55mm 

Karlstad runt # 1


Varje sommar hittar alltid mamma och jag på något i början på sommarlovet, enbart för att vi ska ha gjort något under lovet och sen för att det är lite små mysigt att göra något annorlunda tillsammans. Så i år var det dags för att ta sig an båtbussen, kanske tog lite lång tid ja,  men eftersom kameran hängde med fick jag en hel del bra bilder samtidigt som jag fick se lite nya delar av Karlstad. Sen en liten extra sak, att alla bilder är tagna med min Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm.

Om det ändå vore så enkelt


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
 
Hittade de här låset och många andra på en av Karlstads broar häromdagen. Tyckte det i alla fall var värt ett kameraklick, men sen om det är sådär supermärkvärdigt är en annan sak. Enligt Julia som var med verkade det finnas en liknande grej i London, dock med enormt många fler lås såklart.

Kör all in med en gång...


Bild från igårkväll och Instagram där jag för övrigt heter S_gustavsson , följ gärna!
 
Har inte så värst mycket att ge er. Lite bilder väntar dock i arkivet samt att några tidsinställda inlägg ska göras eftersom de inte gjordes igår.

I alla fall var kvällen men laget igår jättebra. Måste ju bara klämma in att Sara-trion lyckades pricka in en tredjeplats på tipspromenaden om Disneyfilmer, trots att jag knappt sett hälften av dem. Ganska bra ändå. Sen förvånansvärt nog togs årets första dopp, i Vänern, bättre sent än aldrig samt att såå kallt var det trots allt inte. Resten av dagen kommer spenderas i en solstol, kanske inte undra på att någon frågade om jag hade vart utomlands så mycket som jag utnyttjar alla solstrålar till max. Men en båttur på älven med mamma väntar även ikväll, så med andra ord en bra dag på intåg. 

Lite gott och blandat...


Om en timme kommer Öhman och hämtar upp mig så vi kan dra ut till Bomstad med laget på någon laggrej. Vilket säkert blir jättebra. ...och enbart för att jag har tid, ger jag er lite nyredigerade bilder från den senaste tiden. Antagligen huller om buller bilder.

Edit: Jag ska fixa kategorierna så fort jag kan, för tycker det är jättetråkigt att det inte går att klicka sig in på vissa utav dem. Tyvärr.

Små söta rävungar # 1


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm
Vilken är eran favorit, min är troligtvis den understa.

 

Fått lite kritik om varför jag inte bloggar så mycket längre, vilket helt enkelt beror på att jag inte har tid och ork till att sitta vid en dator lika mycket under sommarhalvåret. Vilket jag även nämnt trehundrasjuttioelva gånger tidigare. MEN, det är jättekul att folk fortfarande tittar in, trots att jag uppdaterar allt för dåligt.

Bl.a. kan jag börja med att skylla på detta. Alltså bilderna ovan för det var det jag engagerade mig i igår. Nämligen att fotografera rävungar och ja, jag har fått en massa bra och söta bilder som jag ska ta tag och redigera snarast. Så med andra ord, det kommer inlägg det gör det. Ska även försöka att fixa några färdiginställda inlägg som kommer upp lite då och då. Låter det bra? 

Edit 11:08 : Märkte för en liten stund sedan att alla kategorilänkar inte fungerar riktigt som de ska, men det ska fixas snarast. Väntar dock på ett supportmeddelande från blogg.se och sen är förhoppningsvis allt i sin ordning om inte. Håll ut. Märkte även när jag öppnade min mejl att jag tydligen var en av de testande till den nya layouten så därav kan det vara lite småfel här och var... 

Hellre rubriklös än inspirationslös !

Bild lånad från Julias fb och därmed även hennes redigering.

Träffade Julia i någon timma igår. Vi gick mest runt och tog lite bilder, dock tror jag inte jag fick allt för många att hurra för. Men trevligt hade vi! Hade ju även hunnit med ett jobbpass på förmiddagen och snart väntar ännu ett, men den här gången som ”sommarjobb”. Dock jobbar jag bara idag samtidigt som de resterande dagarna får vänta tills om tre veckor, men det går det också. 

 

...och så var vi där igen


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm


Nu är vi snart där igen, då jag troligtvis kommer ladda upp trehundrasjuttioelva bilder som på något vis knyts an till vår gröna utomhusmiljö. Men, ni får stå ut! För i tider som dessa fotas det mer än annars och jag tänker inte sålla ut en massa bilder heeela tiden, men ibland så…

 

The easiest way is the hardest way

Har egentligen en massa bilder att ge er, men kruxet sitter i att jag inte orkar redigera dem. Eller rättare sagt, jag har ingen vidare lust till att ens starta upp datorn egentligen. Förutom till film.

Har i vilket fall som helst spenderat ännu en dag i Gaperud och fler lär det ju bli innan sommaren är över. Bl.a. skymtades några rävungar, små som sjutton men dock var tyvärr inte kameran med, men med tanke på att jag vet vart de håller hus kan man ju alltid hoppas på en bild senare. Eller flera…

Sen en till sak. Förvänta er inte allt för mycket de närmsta dagarna. Ska bl.a. försöka fixa en sak med desingen som dök upp helt sådär nu när blogg.se gjorde om. Tänker dock inte säga vad för om ingen märker det är det bara bra! Men ska även jobba i två dagar, samt spendera lite tid med Julia. Så lär ha ganska fullt upp...

Äntligen sommarlov!

Äntligen är första året på gymnasiet gjort. Bara två kvar med andra ord.

Sen en liten sak, blogg.se har bytt layout från sidan där man sköter alla inlägg osv. så vi får helt enkelt se hur bra det går nu ett tag framöver. Tänker försöka lära mig allt, så gott det går, samt fixa lite ändringar i designen eftersom allt inte är som det var förut. Tyvärr. Samtidigt som jag tänker göra detta kommer dator användningen att vara låg så det lär ju inte direkt gå fort om jag säger så.

En bra vecka som bara kan bli bättre!


Ett litet collage från de senaste dagarna. Både bra(V1. H2. V2.) och mindre bra(H2.) bilder.

Har inte startat datorn på två dagar, vilket egentligen känts underbart. Dels för att jag inte haft tid, samt att jag helt enkelt har prioriterar andra saker. Bl.a. har jag hunnit med lite fys, några turer inne i stan med fina människor, årets första jordgubbar, blivit avundsjuk på alla som går i trean och som vart på bal – jag vill också(!!), bakat de i särklass godaste muffinsen jag någonsin gjort samt mycket mer.

Kan ju även förvarna att det säkert kommer se ut likadant i fortsättningen, uppdateringsmässigt alltså, detta för att jag går på sommarlov om två dagar och så vitt jag vet kommer jag nog mestadels flacka mellan stan och landet i stort sett varje dag.

I didn't change, I just found myself.


Lämnade in alla böcker tidigare idag. Fick även reda på det sista betyget och jag är verkligen nöjd med den här terminens prestationer. Så hittills känns det jättebra. Det som känns mindre bra är att vår klass ska splittras, för trivs verkligen i den, men sånt är livet och garanterat kommer det bli bra i slutändan ändå…


Å där va min dag förstörd (typ) !


Tror det här är i stort enda sättet att få tag på dig nu efter alla omständigheter. Men jag vet inte? Detta eftersom du aldrig skaffat facebook som jag tjatat på dig så lääänge jag kan minnas.


Känns för övrigt bra att veta att du lever. Vilket jag inte tvivlade på, mindre bra känns det att jag inte kan skicka alla nödvändiga sms till dig. För dom är nödvändiga. Tro mig. Så nu får du ta och skaffa fram en mobil för det här funkar inte. Skämt å sido. Men ahja, kort och gott hoppas jag att du haft en bra klassresa, samt en liten, liiiten fråga. Vart befinner du dig till helgen? Sen en sista sak, är inte detta en nog bra andledning för att skaffa facebook? Samt hör av dig om du är kontaktbar igen. Kram.


Om fem dagar är jag fri!


Även idag har tiden spenderats i Gaperud. Halvdant väder men en hel del har blivit gjort och ja något mer intressant har jag inte att tillägga så väntar in kvällens långfilm på tv’n och slänger upp tre enkla bilder istället. Det duger som uppladdning för sista skolveckan innan lov, dock går vi bara två dagar, plus avslutningsdagen vilket ändå känns helt okej.


De finns dom som är små ...

...och sedan de som är ännu mindre. Här nedan följer två exempel på två små tjejer, på dryga en vecka.

En bild från instagram som tyder på att allt är tillåtet som liten, även napp...


Samt en bild där inte allt gick som planerat. En vurpa i gräset senare låg man här och insåg efter ett tag att det var ganska behagligt. Men till sist bar de allt upp igen.

Tre enkla med någon typ av grönt


Tre bilder från gårdagens promenad som helst spontant hamnade i någon skog, med mamma, ovetandes om var vi var. Eller riktigt så ovetandes var vi väll inte, utan mer vi följde stigen för att sedan se vart vi hamnade…


Har för övrigt spenderat dagen i Gaperud och lika så blir det imorgon. Bl.a. har jag hunnit med två kortare promenader med två små nybörjare på dryga veckan gamla. Inte långt utan mest för att testa på samt för att knäppa några bilder.


Det finns en story bakom varje bild...


P1. Nej men hej kommer du, det var längesedan. - P2. Puss.  - P3. Nej men gå inte...

Memories are silent things.


Inspiration än en gång från en av världens bästa inspirationskällor och inte minst en söt bild! (Bildlänk).

Emellan alla regnskurar

Ett litet bildregn sedan förra helgen och nej tanken var inte från början att både rubrik och slogan skulle passa ihop. Men plötsligt händer det... Sen som ett extra plus, årets första smultron. Äntligen.

Från ulligt till gulligt


Jag var bara tvungen att lägga upp den här bilden från förra sommaren igen. Detta eftersom min bästa kompis har fått tillökning på sin gård, i form av en lammunge. Åh kan bara tänka mig hur söt den kommer vara och med tanke på allt jag hört från mamma och moster osv från när de var små så vill jag bara åka dit och sitta där i timtals. Sen om det blir av är en annan sak, men söt lär den i vilket fall som helst va!

Lånad bild från en annan blogg: ↓

 


Från tacklingar till backintervaller


Ni måste medge att det ser ganska mysigt ut på bilden, eller är det bara jag?

Avklarade ett rugbyfyspass tidigare i kväll. Eller faktum är att jag håller mig till en annan Sara’s teori, jag vet nämligen inte vad det kallas. Fys på rugbyplan, rugbyfys eller bara gammal hederlig fys fast på en lite allmänt udda plats för innebandyspelare. Men kul var det och ja, ...jobbigt, jag vet inte, faktum är att den gamla hederliga fysen tar mycket mer. Men det kanske bara är en smaksak, jag vet inte, men en sak vet jag att variation alltid är kul.


Torsdagsbabbel


En dag kvar och sen är det helg.

Dagen började med att vi sparkade ut treorna i specialidrotten, vilket egentligen var ganska kul, eller i alla fall att se dem göra bort sig lite. Dock bävar jag inför den dagen då jag går ur trean, men det är en annan sak. I alla fall rullade allt sedan vidare och vi hade bl.a. bara en lektion, där vi fick tillbaka mattenationella. Antar att jag borde vara nöjd, eller rättare sagt mer än nöjd, men det är jag inte, vilket egentligen är standard. Sen till det värsta. Att min cykelkedja var tvungen att hoppas just idag, då jag var på väg hem från stan. Ja, ibland älskar man bara livet lite extra. För vem vill inte ta en frivillig promenad hem när man har extra bråttom?


Kände för lite nytt.

Nya:


Gamla:


Kände att det var dags att uppdatera lite här på bloggen igen. Den förra headern har ju trots allt suttit uppe sedan i Mars så lite mer grönt skadade faktiskt inte. Dock hinner jag inte resumera så mycket mer kring det här för måste göra mig iordning innan jag ska dra in till stan. Men jag blev i alla fall riktigt nöjd!

Den svenska flaggans dag


Bild sen min födelsedag förra året och den är säkerligen inte den bästa, men det är ju trots allt Sveriges Nationaldag idag så kände att en flagga var i stort sett ett måste.


Ska för övrigt träffa Susan en stund idag, var på tok för längesedan vi gjorde något utanför skolan, vi(jag) har liksom inte haft tid, för allt har gått på högvarv vad det gäller allt och alla. Tyvärr. Dock hade jag även velat vara i Gaperud, men man kan inte få allt här i livet, så fick välja och eftersom jag ska dit till helgen, samt troligtvis även onsdag-torsdag nästa vecka så känns det helt okej i slutändan. Dock inte okej till 100.

Lite sommargrönska.Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
Två enkla bilder från helgen. Lite utfyllnad samt två bilder som för tillfället får mig att längta bort en aning.

Bara tio dagar kvar, sen är jag fri.


Bild sen förra sensommaren om jag inte har helt fel.
Avklarade
terminens sista prov idag. Äntligen säger jag bara. Har även hunnit med att gå på någon föreläsning om miljö, som säkert hade ett jättebra budskap men som dessvärre inte jag snappade upp. Skämt å sido. Dels för att det var på engelska och dels för att jag var för trött. Kombinationen som inte går ihop helt enkelt. Okej, riktigt så illa var det inte, för jag förstår allt mer än vad jag erkänner, men jag kan garantera att det hade gett mig mer om den varit på svenska.

Sen till er som tror att jag typ inte kan engelska, så är det inte så det ligger till. För det kan jag bara jag lägger ned mig. Däremot är det något jag väldigt sällan använder i vardagen (bortsett från filmer osv), men som jag troligtvis kommer att öva upp en del under sommaren då jag jobbar som guide. Eller man ju i alla fall hoppas. Sen tror jag även att det ligger en känsla av att jag inte vill göra eller säga fel bakom det hela.


Måndag och jag vill redan ha helg.


Drar iväg och tränar om ynka tio och där sätter min kreativitet stopp för bloggningen idag. Noll inspiration och noll ork. Antar att jag börjar bli rejält skoltrött.


All publicitet är bra publicitet.


Hade två bilder med i två olika tidningar i fredags. Dock kom en liten, liten sak som en nyhet. Visste inte att jag hade en syster, men alltid lär man sig något. Skämt å sido…


We live in a rainbow of chaos.


Mirkalöst fina bilder måste jag säga. Om inte så är 2/3 av den i alla fall söt.

Spenderat dagen i Gaperud. Börjar bli standard minst en gång varje helg, vilket känns bra! Mindre bra är dock vädret, sol och regn om vartannat. Men, lyckades i alla fall komma undan en skur och ta en fotopromenad på 5km, lapa åt mig lite sol innan lunch samt somna på soffan, i stort sett totalt utslagen enbart för att jag andats in frisk luft. Vad är felet borde jag inte bli pigg istället?


Om man går fort och ler mycket, så är det ingen som ser att man är ful.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Grönt, grönare, ...cykel


Fick en spontanidé igår kväll, nämligen att jag ville ut och fota porträtt. Hittade nämligen världens mysigaste stig, mitt ute i ingenstans för någon vekasedan och ja, det var dit jag drog i morse. Iklädd shorts, tröja och en fullpackad cykel. Dock blev inte resultatet som jag tänkt mig och jag stannade dessvärre inte allt för länge heller. Lite för mycket blåst och lite för få plusgrader. Men några av bilderna ska nog kunna dyka upp här samt att jag säkerligen kommer åka tillbaka dit igen, dock med sällskap och förhoppningsvis någon som står framför kameran.


Nu återstår bara resultatet...

 

Skulle egentligen haft sovmorgon i morse, men icke. Begav mig istället iväg till tingvallahallarna för en intervju om hur det är att gå på gymnasiet samt utöva en idrott. Kändes riktigt bra om jag ska vara ärlig och hoppas att resultatet blir någorlunda. Får ju i alla fall godkänna det innan det sätts i tryck, vilket känns säkert och bra.

De resterande timmarna av dagen har mestadels segat fram, filmtittande och miljöredovisning har stått på schemat samt en tur in till centrum. Var tvungen att hitta något åt mamma som för övrigt är födelsedagsbarn imorgon.