Karlstad från ovan


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm

Mot Mora och Unihoc Summer Camp


När de här kommer upp sitter jag troligtvis i en bil påväg upp till Dalarna (läs: om inte nu så snaaart). Destination Mora väntar, men först ett stopp i skogen utanför Falun i Idas sommarstuga innan vi i övermorgon åker vidare mot hallarna och lägret. Vänta... måste tänka lite eftersom allt blir aningen bakvänt när man skriver flera dagar i förväg, men det är nu jag har tid. Så med andra ord, detta är tidsinställt för er som inte förstod det. I alla fall ska det spelas innebandy för hela slanten i sex dagar, samt fysas lite innan det bär av hem igen. Dock på obestämt datum eftersom det kanske blir ett stopp i deras stuga även efteråt. Men det lär märkas.

Ny typ av gatufotografering...

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm

...eller helt enkel en typ för oss som inte riktigt vågar stå nere på marken och knäppa lite bilder på helt okända människor.

Vi hörs om en vecka!


Bilden får tala för sig själv och kanske även därför den kommer finnas med i min blivande fotobok?
Minnen som aldrig kommer försvinna och speciellt inte alla de som är dokumenterade på bild! ♥

Vet inte vad jag ska ge er. Skriver lite. Raderar. Skriver igen osv. osv. så med andra ord går det inte sådär superduperbra. Har i alla fall två dagars jobb kvar och eventuellt även ett besök av en av universums skönaste personer som väntar innan jag åker. På tok för längesedan vi såg. Dock beror det lite på om våra (läs: hennes) mobil(er) fungerar så vi kan få kontakt. Det går ju si och så med det...
 
Ahja, ska inte sitta inne och uggla utan istället bege mig ut till baksidan för att lapa åt mig lite sol, måste ju passa på att njuta när jag kan. Sen det sista, vi hörs när vi hörs antagligen inte förräns om drygt en vecka.

Svartvitt - från tornet

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm 

Tre svartvita bilder från min jobbplats och för er som undrar ifall jag bara glider runt och fotograferar som jag vill när jag jobbar så tror ni feeel. Passade nämligen på att ta med kameran upp när vi hade en privat guidening med två personer, som för övrigt känner Ida.

Allt bara swischar förbi...


Konstigt nog har jag bara tre jobbdagar kvar. Tycker faktiskt tiden har gått riktigt fort, inte för att jag hade förväntat mig att tre veckor skulle kännas som tre långa år, skämt å sido, men konstigt nog har allt gått fortare än vad jag hade kunnat ana. Bådar både gott och ont tror jag. För med andra ord tar sommarlovet snart slut, men samtigit blir jag fri de sista veckorna. Okej, ska inte spekulera mer, utan istället bara njuta av den tid som faktiskt är kvar.

...och nu, next up, typ, väntas bildredigering samt en massa letande i arkivet.

Lite i valet och kvalet...


Vet inte vad jag ska ge er, har inte så värst mycket bilder att tillgodose med. Tyvärr. Kanske kan leta igenom arkivet lite och hitta något nytt (läs: nytt för er), vem vet, borde ändå leta fram fler bilder till fotoböckerna så varför inte passa på samtidigt? Samt en till sak, har inte bestämt mig för hur bloggen ska så kallat "se ut" den en och en halv vecka som jag faktiskt är bortrest. Funderar på att den får stå tom. Eller möjligtvis några få inlägg, men som sagt inget planerat. Så vi får helt enkelt se. Det kanske är bra med en bloggpaus samtidigt som jag faktiskt inte är hemma, behöver trots allt samla lite inspiration. Men, man ska aldrig säga aldrig, för har ju faktiskt mobilen om jag skulle vilja lägga ut något, dock blir det ju inte toppkvalité osv men kanske bättre än ingenting.

Ny vecka och nya äventyr på intåg...


- Ovan en saknad goding, som alltid kommer finnas i mina tankar. - 
Spenderade gårdagen i Gaperud, mestadels utomhus i det nästintill perfekta vädret. Sjukt hur mycket saker jag kommer sakna därifrån på två veckor, så det kanske är tur att jag pepprat mobilen med massa bilder.
 
Idag där emot har jag bara hunnit med ett jobbpass och lapat lite sol innan den försvann och troligtvis rullar jag igång en film eller något senare och väntar in en ny vecka.

När dimman lägger till...


Canon EOS 500D - EFS 18 - 200mm 

Ingen sommar utan blåbär


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Som några kanske märkt, har jag kört några inlägg med "Ingen sommar utan..." och sen något som jag tycker hör dit. Hittils bara ätbara saker, men det kanske kommer mer om jag lyckas fånga något bra på bild? I alla fall har jag inte så mycket mer att ge er, tyvärr. Bilderna börjar sina men åker ut till Gaperud imorn och förhoppningsvis knäpps det några nya då.

" I like the smell of rain. "


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

At this moment...


Lever som sagt enkelt för tillfället. Äter, sover, jobbar, tränar och ja det är i stor sett allt jag hinner med. Men jag klagar inte för om exakt en vecka bär de av till Mora för att lira innebandy för heeela slanten. En liten minisemester från allt här hemma och sen kommer jag förhoppningsvis tillbaka med topp kondition, en kul erfarenhet i bagaget samt ett minne för livet. Känns som det kan bli en ganska bra vecka trots allt och inte minst för att jag åker med en störtskön person.

Fem saker jag vill...


(Bildlänk)

♥ Åka runt och plåta gamla hus, alltså i stadsmiljö. Dock i en annan stad. Helst större. Typ Stockholm.
♥ Fotografera porträtt. Dock måste jag hitta någon som vill stå framför kameran först? Så någon frivillig?
♥ Ta underbart vackra solnedgångsbilder, vid vatten eller något dyligt. 
♥ Ta kvällsbilder, med något djur inblandat. Eller något annat.
♥ Lära mig något nytt och såklart även det inom foto.

Med andra ord, ett liten inspirtationsinlägg till största del åt mig själv.

Längtar bort och drömmar mig hit...


Canon EOS 500D - EF 50mm
Två solnedgångsbilder från förrförra veckan.
Tänk va tiden går fort ibland, nästan så man inte hinner med i alla svängar.

Fluffiga små liv...

Spenderade ju som sagt helgen i Gaperud. Åt lite tårta, bättrade på brännan, samt gosade med våra nykläckta små fluffiga liv. Hur söta som helst verkligen, dessvärre måste jag överge dem i en vecka och garanterat har de växt hur mycket som helst. 

Ingen sommar utan jordgubbar


Canon EOS 500D - EF 50 mm II

" Just the way you are "


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

" Nothing happens without a reason "


Canon EOS 500D - EF 50 mm II
Tyckte bilderna symboliserade lite sommar, kan bero på ljuet, miljön och allt det gröna.

" Det blir en dag på stranden... "


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
Lite stenbilder från en stilla Gapern för drygt en vecka sedan. Då det fanns sol där uppe i det blå.

Fredagen den trettonde


Fyra småbilder, med enkel redigering, tagna med min Casio Exilim Ex-Z80 förra veckan.
 
Sex timmars jobb kvar denna vecka sen är det äntligen helg. Dock har veckan gått riktigt fort, så det har inte direkt gått någon nöd på mig. Kan ju bero på att jag har ett superbra jobb samt att jag spenderar sex timmar varje dag med världens bästa guidekompis? Det måste va så. Sen kan jag ju alltid klämma in att vi var lite extra duktiga igår när vi slutat eftersom vi drog ut till Skutberget och körde ett benpass samt lite mage. Något som inte skadade helt enkelt. Sen till de allra sista, sticker iväg till Gaperud i helgen så förvänta er inger mer förrän på måndag. För tänker köra datorfritt fram tills dess. Men trots detta lär det inte stå tomt här, utan det dyker upp något litet då och då...

" Forgive but never forget. "


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
Rosa all in typ.

Övning ger färdighet


Canon EOS 500D - EF 50mm II
 
Har inte direkt hunnit använda mitt nya 50mm's objektiv sådär super mycket, men de bilderna jag tagit med det har jag verkligen gillat. Så ska bli bättre på att ha det fastsatt på kameran i fortsättningen. För det är verkligen bra.

When the sun goes down # 1

Canon EOS 500D - EF 50 mm II
Två i stort sett lika bilder, men ändå så olika i mina ögon.
...och förvänta er liknande bilder, för jag har en hel drös från en kväll förra veckan!

Bättre sent än aldrig sägs det ju...


Sprang milen igår efter jobbet. Kan vara bland de skönaste jag gjort den här veckan. För gick från att ha varit superdupertrött till att bli hur pigg som hellst, nästan, ja tänk va lite ny luft och en tur ute i ingenstans kan göra. För övrigt ska jag sätta mig och redigera lite nya bilder från förra veckan, känns som om det är dags för det nu. 

Hade gärna befunnit mig här, med bra sällskap och lite sol...


Sorterade nyss lite i arkivet och ja, det är i stort sett det jag hinner såhär innan jobbdags. Så ger er en bild, mest för att allt inte ska stå tomt. Sen kan jag ju alltid tillägga för sjuttioelfte gången att sån här bloggning inte känns okej och jag ska ta tag i det. Men inte idag.

You Only Live Once


YOLO ♥
 
Lovade ju att lägga ut lite bilder från Midsommar, då jag spenderade dagen med trillingarna. Lättare att bara skriva ett ord, än tre namn, lat jag vet. I alla fall här kommer några av alla bilder vi tog, troligtvis de mest normala. Om ens det. Sen finns det ju såklart en drös till på facebook och ännu mer i mitt arkiv.

Det kan bara bli bättre


- Intressant frukostbild, jag vet. - 
Har gått och blivit lat den senaste veckan. Eller i alla fall vad det gäller bloggningen. Känns som om jag inte har lust att lägga in bilderna från kameran eller liknande, men jag ska, antingen idag eller imorgon för egentligen tycker jag inte om när bloggen står tom och jag har en hel del på lager. Dock har jag i stort sett bara tid till datorn såhär på morgonen, för annars kretsar mitt liv för tillfället bara runt i en cirkel, typ, mat - jobba - träna - mat - sova och mer intressant lär det inte bli heller. Men jag trivs faktiskt med det, för har ett bra jobb (läs: supertrevligt) och inte minst en superduperbra guidekompis som jag för övrigt ska spendera fyra veckor med. Så kan det bli bättre?

En vecka där jag trivs som bäst!


Ett mer eller mindre oredigerat bildcollage från senaste veckan taget med min Casio Exilim Ex-Z80

Har spenderat den senaste veckan i Gaperud, vilket gjort den snäppet mot underbar. För att bara få gå där och göra allt och inget kan vara bland det bästa som finns. Har bl.a. hunnit med att ta några dopp i Gapern, kört in årets första hölass samt kört lite traktor, bara varit, kärat ner mig i våran nya "hund" och nej det är ingen hund utan mer ett djur på två ben med fjädrar, spenderat några timmar med Linn, fotograferat, klippt gräs, intagit ännu mer djurgos samt allmänt bara mått som bäst. Vilket jag kommer ta med mig i bagaget nu, när jag börjar jobba. För från och med idag väntas det tre veckors jobb, samt ett träningsläger i Mora så tiden där ute där jag trivs som bäst kommer inte bli lång. Men när allt detta är s.k. "över", ja då väntar det ytterligare två veckors sommarlov då jag bara ska må.

Sen en liten extra sak, vet inte hur lång tid detta tog att skriva, dels för att jag inte fick fram rätt ord, antar att hjärnan också tagit lite sommarlov. Samt att jag på något vis glömt bort lite hur man gör. Eller fingrarna klickar i alla fall inte på de tangenterna som jag vill. Plus att när jag loggade in på internet, var jag verkligen tvungen att tänka efter, "Såg det verkligen ut såhär för en vecka sedan?". Tänk vad lite tid ute på landet utan en dator kan åstadkomma egentligen...

Med fyra ben och svans


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm 

Smörigablommor


En handhållen GIF-bild som är lite skakig jag vet. Men ville testa något nytt och hade inget stativ till hands där jag låg på gräsmattan. Det är möjligt att bilderna rullar lite för fort också, men man måste testa nya saker för att lära sig något nytt. Tror dock inte resultatet blev så bra som jag hade velat, men, men nu ligger det här i alla fall!

Ängsklockor


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Så gräsligt och mer eller mindre grönt


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm

Ingen sommar utan smultron


Finns det något bättre än nyplockade smultron, helst på strå och solvarma, en varm sommardag. Skulle inte tro det va?

Läget ett tag framöver...


Tänkte bara klämma in att det här är sista veckan som jag är fri nu ett tag framöver eftersom det väntas tre veckors jobb samt en träningsvecka på nordligare breddgrader. Så uppdateringen kommer vara relativt låg, men jag har förberett en hel del inlägg som kommer komma upp och jag kommer även göra fler. Dock kanske inte variationen är så speciellt stor, utan det blir mest bilder av alla dess slag. Men det är i alla fall bättre än ingenting.

Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.


Har helt och hållet glömt bort utmaningen den sista tiden. Den bara försvann ur mina tankar, men eftersom jag satt och rättade till alla kategorier nyligen var jag tvungen att klicka mig runt i arkivet och vipps så fanns den bara framför näsan på mig. Dock har jag kommit till en sådan dag som jag inte vet vad jag ska skriva på, kanske därför jag glömde bort det? För vad ororar jag mig för egentligen? För stunden ingenting så tyvärr, mer än såhär blir det inte. Men jag kan i alla fall gå vidare nu, om jag vill och kommer ihåg!
 
Resten av listan finns under kategorin Utmaningar

Med ett rött skal


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm
 
Två bilder som jag totalt glömt bort att jag hade. Kanske inget märkvärdigt, men nu ligger de här.

Månadens Favoriter - Juni 2012


Ja vad säger man? En salig blandning av favoriter från Juni 2012 helt enkelt. Somliga bättre än andra. 

Today i don't feel like doing anything


Har hunnit med en hel del idag, bl.a tog sig mamma och jag an stan på bara en och en halv timma på förmiddagen. Egentligen inget ovanligt och när man dessutom vet vad man är ute efter så går allt mycket fortare. Lyckades i alla fall bocka av allt som stod på listan, samt en munkjacka på det. ...och nu väntar jag bara in kvällens inneträning samt funderar på att plocka fram lite bilder till fotoboken (läs: böckerna) men vi får se. Det beror på hur mycket sol som tittar fram snart.

Plötsligt händer det (igen) !


Ännu en gång har jag lyckats få något tryck i NWT och kul är väll det. Sist var sommaren 2010 då jag lyckades få med en bild på Linn och hennes häst. Tror den finns lagrad i kategorin "Publicerat" om jag inte har helt fel och för den som är intresserad är det bara att kika efter. I alla fall, bilden ovan kanske inte har toppkvalite, eftersom den kommer från instagram men ni har sett den förut så det gör inte så mycket och faktum är att allt kan inte ha toppkvalité även om man så skulle vilja det ibland.

Det typical sommarweather....


Vill bara medge att jag lever (och att tyska fotbollsfans inte ska vara ledsna! Ni gick ju faktiskt längre än Sverige! ...så nu var det sagt också, såklart med glimten i ögat!). I alla fall tillbaka till det mer väsentliga. Jag lever som sagt, dock utan dator de senaste tre dygnen vilket egentligen har varit helt underbart och nej, jag har inte blivit sjuk. Jag lovar. Bara intagit lite sommarrutiner såhär i det svenska sommarvädret. Regn med andra ord och visst jag kan medge att regn kan vara mysigt, så länge man ligger i en soffa med en filt över sig och ser en bra film, eller hör det studsa mot fönsterbläcket när man ska sova. Men inte när man ska ta in mamma mu - tanterna, eller cykla hem från jobbet för att sedan komma hem som om man precis tog ut kläderna ur tvättmaskinen. Ocentrifugerade. Eller som om man precis klev ur duschen, med kläderna på. Men det är bara mina ord och tankar som egentligen skrivs mer som utfyllnad än som något vettigt. Men ett inlägg är ett inlägg och publiceras ska det.