2013 pleace be good to me.

Brukar vanligtvis inte avlägsna nyårslöften, så varför skulle jag göra det i år? Men det finns faktiskt en sak jag ska försöka att tänka på under 2013. Att ta mer bilder och det överallt. Ångrar så många gånger att jag inte orkar, tänkt att jag tar det senare eller vågat ta upp kameran på vissa platser, vilket är synd. Så det är verkligen något jag måste bli bättre på. 

Såhär års blir det inte bättre än såhär.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Ytterliggare några bilder från vår standardpromenad. Helt enkelt en väg som man aldrig tröttnar på.

I still remember how it all changed.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8

Just a perfect day.

- Bilden är tagen för över fyra år sedan, alltså sommaren 2008. -
Två dagar kvar till nyår och som det ser ut nu vet jag inte vad jag gör. Står emellan två bra alternativ, som för övrigt hänger på vädret. Kan låta konstigt, men ja det kommer till stor del avgöra vart jag befinner mig när 2013 rullar igång och om jag ska vara ärlig vill ja vara på båda platserna samtidigt. Vilket såklart inte kommer gå...

För övrigt är det en vanlig söndag som börjar med lite jobb och sen får vi se vart det hela slutar. Kanske kikar in i någon affär innan jag drar hem, eftersom jag kom hem tomhänt igår. Sen en nämnvärd grej angående gårdagen, den var perfekt då eftermiddagen ägnades åt bl.a. ett Grey's-maraton med Ida.

Det gångna året 2012.

Tänker precis som förra året göra en årsresume av året som gått. Vilket resulterat i att jag även detta år har suttit och knåpat med det här en hel del. Dels för att få fram de rätta bilderna, dels för att få till den rätta texten, men även för att få allt att se någorlunda bra ut och om jag lyckades ja det är de bara ni som kan avgöra? ...och jag själv lite i smyg. 


Januari månad var en av de månaderna som jag tränade relativt mycket, varvade detta med högar av plugg från skolan och samtidigt försökte jag ta ikapp tid med underbara människor. Allt detta resulterade i att bloggen var ganska enformig och fotandet gick väll sådär. Kort och gott kan man sammanfatta Januari som en standardvintermånad.


Februari månad var även det en månad som bestod av mycket plugg, träningar och för lite tid och samtidigt som våren sakta men säkert började visa sina första tecken flög tankarna iväg åt varmare grader, sol och sommaren. Gick även på sportlov i slutet av månaden vilket resulterade i ännu mer träning, samt några dagar på platser med personer som fick vardagen att se ännu mer enformig ut.


Mars månad inleddes med att avsluta sportlovet på världens bästa plats i ett underbart vårväder. Därefter följde veckor med mängder av plugg, träningar samt matcher så än en gång räckte inte tiden till. Men som plåster på såren, eller vad man ska säga åkte min dåvarande klass till huvudstaden för ett dagsbesök en av de sista dagarna. Först avklarades lite skoltjafs och sedan en svängom bland affärerna inne i centrum. 


April månad och fotograferandet började ta sig igen. Samt med tanke på att serien tog slut i mars avtog tränandet en del. Men såklart inte helt. Spelade även match med skolan mot Norges U-19 landslag, samt gjorde mål. Samt all tid som helt plötsligt uppstod när matcherna tog slut försökte jag spendera ute i Gaperud samt med bra människor och jag tror jag lyckades ganska bra.


Maj månad och även min födelsedagsmånad, vilket resulterade i att jag bl.a. fick ett nytt objektiv som användes mer än ofta. Dessutom var vädret underbart och de sista dagarna då vi konstigt nog var lediga, av någon anledning kändes som ett tjuvstartat sommarlov vilket fick mig att längta ännu mer efter det riktiga.


Juni månad och det märks inte minst på antalet bilder att det är sommar. Fick bl.a. en spontanidée bland de första dagarna och begav mig ut på cykel enbart för att genomföra en photoshoot. Därefter rullade allt fram. Avslutade första året på gymnasiet och gick ut med bra betyg. Njöt av att vara ledig till max. Spenderade många dagar med personer som är guldvärda och lika så på underbara platser. Åkte båtbuss med mamma. Firade midsommar både i stan samt därefter ute i Gaperud med grannarna i byn. Med andra ord Juni var en månad då jag var i stort sett fri och tog varje dag som den kom och dessutom med glädje.


Juli månad och fotografierna fortsatte att produceras dock under vissa begränsningar eftersom jag började jobba efter en vecka. Även i år som guide i Domkyrkan och dessutom med världens bästa sällskap, nämligen Ida. Helgerna där emot försökte jag spendera ute på landet, samtidigt som veckokvällarna ägnades åt försäsongsträning. Sen efter tre veckors arbete var det dags att packa väskorna och åka norr ut mot Dalarna för en träningsvecka i Mora. Vilket kan vara något av de bästa jag gjort. Underbara människor och träningar som fick en att förstå varför man håller på med det man gör. Med andra ord en vecka värd att minnas när allt känns trött och segt samt när motivationen är nere.


Augusti månad påbörjades på bästa sätt, fortfarande uppe i Dalarna och efter en vecka med nya människor kändes de allt lite tungt att åka hem igen. Så det kanske var tur att vi stannade till i Idas sommarstuga för att bara ta det lugnt och njuta av allt. Bl.a. båtturer i kvällssolen, vackra morgonstunder, dalahästsbesök, samt även ett besök nere i Falukoppargruva. Därefter när jag kom hem igen möttes jag av en "normal" vardag och ett sommarlov som började lida mot sitt slut, så njöt av varje sekund av det lilla som var kvar innan det till sist var dags att inta skolbänken igen.


September månad innehöll många dagar och kvällsstunder ute i Gaperud samtidigt som skolan dragit igång på allvar. Dessutom med en ny klass, enbart bestående av idrottare. Däremellan varvade jag även nu vardagen med träning, underbara människor, skolan samt ett seriespel som påbörjades och konstigt nog räckte tiden till. Köpte dessutom en ny kompaktkamera mitt uppe i allt då min gamla gjort sitt och invigde den såklart ute på landet.


Oktober månad och de märks inte minst på mängden foton som tas att de börjar bli höst. Dessutom på motiven. Seriespelet är i full gång och vinstpoängen rullar in, med andra ord en bra start. Skolan är dessutom relativt lugn och jag hinner därför med att prioritera andra saker så som olika fotorundor och en och annan fika paus.


November månad bjöd inte på många bilder, men av de som togs fanns i alla fall många bra. Samt största händelsen är utan tvekan då vi hämtade hem vår nya lilla familjemedlem till Gaperud. Findus, busfröt själv. Detta efter att ha varit kattlösa sen i somras, så aningen konstigt kändes det allt, men ändå underbart mysigt och lika så än. Vardagsmässigt hände det inte mycket, varvade som vanligt skolan med träningar och försökte ta tillvara på all möjlig tid ute på landet, som dessvärre inte blev så mycket som jag velat.

December månad började med att jag hade svårt att få bukt på alla julkänslor. Försökte även någonstans emellan all vardag och allt innebandyspelande klämma in viktiga människor, samt det sista från skolan innan vi till sist fick gå på lov. Där jag för övrigt befinner mig nu, mitt emellan allt julfirande samt på gränsen till det nya året. December månad är även en av de månader då jag jobbat som mest, om man bortser från sommaren samt att ledigheten i sin tur får mig att ta igen så mycket tid jag bara kan ute på landet. Där jag även kanske firar in det nya året? 

When the fog thickens.


Canon EOS 500D - EFS 18 - 55 mm.
Aningen mystiska och hemlighetsfulla bilder från i onsdags.

Whatever makes you smile, keep it.

- Otroligt charmiga bilder från i höstas. -
Tre dagar kvar av tjugohundra tolv och jag tänker spendera stora delar av dagen i stan med Ida. Har lite ärenden att uträtta och hoppas innerligt på att jag får med mig ett par skor hem då mina nuvarande läcker in. Tjoho. Annars hoppas jag bara på en toppendag, vilket egentligen inte är svårt att få med den tjejen.

Vi passar som handen i handsken.

Ägnat dagen i Gaperud, som så många andra dagar den senaste veckan. Med andra ord underbart och inte minst godingen på bilden ovan. Hur söt och charmig som helst, samt garanterar att han sover i stort sett hela kvällen nu när vi åkt hem, med tanke på hur mycket som han härjat runt. 

Sen en extra sak, ni kommer få stå ut med en hel del färdiginställda inlägg med aningen enformiga naturbilder. Men det är allt jag har för tillfället och det är trots allt bättre än ingenting. 

This is my winter song to you.


Canon EOS 500D - EF 50 mm  f/1.8

Om du tog dig hit, kan du ta dig dit.

- Arkivbilder från Julafton 2012. -
Sitter för tillfället relativt nöjd efter en hel dag med bara innebandy. Nio till fyra stod på schemat och då ska de även tilläggas att jag inte tränat ordentligt på drygt en och en halv vecka. I alla fall presterade jag mitt livs bästa beepresultat, samt är allmänt nöjd med allt jag åstadkom. Så nu åsterstår det bara och vänta och se hur allt faller sig. För övrigt tänker jag låta kvällen rulla på i enkla banor, samtidigt som morgondagen spenderas ute i Gaperud.

Årets adventsgran.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Två handhållna och därav relativt medelmåttiga bilder även de från förra helgen.

Life is getting better all the time

 
Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.
Snart drygt en veckas gamla bilder.
 
Spenderade som sagt gårdagen ute i Gaperud och än en gång mysfaktor på hög nivå. Trots en promenad i regnet. Sen till idag, som för övrigt ska spenderas i en innebandyhall ute på Hammarö hela dagen. Elitlägret väntar samt det gamla hederliga beeptestet, som jag förhoppningsvis kommit på tankestrategin åt. Men det märks. Om inte annat ska jag bara ha kul och ge allt vad jag har och sen får vi se vart allt leder. Men jag är delvis nöjd över att ha kommit med såhär långt, men bara delvis, eftersom det såklart finns mer att vara nöjd över.

Ett hopplock från Julafton 2012.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
När de här kommer upp, befinner jag mig i Gaperud på ett nytt julfirande.

We keep on growing one day at the time.


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Så länge snön stannar såhär och det inte kommer ned mer är jag nöjd. Samt måste även klämma in en extra hälsning till Tyskland, eftersom de inte verkar ha det direkt som oss vädermässigt...

En jul långt utöver mina förväntningar.

...vilket delvis kan bero på att jag inte hade speciellt höga krav just i år. 
Klockan ringde 04.45 i morse och konstigt nog var jag inte trött, eller i all fall inte då. Desto tröttare är jag nu efter ett jobbpass vid julottan, samt två snöskottningspass. Så tur är väll kanske att juldagen enbart ska spenderas hemma i lugn och ro.


Gårdagen där emot gick i ett. Lika så då, som idag började jag dagen med ett jobbpass. Däremot betydligt senare innan jag till sist begav mig iväg till Forshaga för lite julfirande, julmat samt Kalle Anka. En klassisk jul sedan barndomsben med andra ord. Samt till sist avslutades kvällen här hemma, även då med lite paketöppning innan jag till sist kröp till kojs (säger man ens så?) relativt tidigt med tanke på att det även skulle bli en tidig morgon idag. …och ja angående bilder, de kommer så fort jag orkat redigera några, vilket förhoppningsvis är snart.

Sist men inte minst. Hoppas alla har en fortsatt bra jul och så får vi se hur bra uppdateringen blir nu fram tills nyår. Har en hel del saker inplanerat. 

Vi fick i alla fall en vit jul.


Med den här bilden säger jag God Jul och även Gott Nytt År. Eller i alla fall än så länge, för faktum är att jag inte hunnit (läs: orkat) varit ute och tagit någon vinterbild.

Dessutom jobbar jag hela förmiddagen idag, på julafton jag vet, men det känns helt ärligt bara bra! Samt att eftermiddagen spenderas på annat håll...

Dan före dopparedan.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Cirka 11,5 h kvar till julafton och granen är inte klädd än. Men det kommer, ikväll. Sitter även och planerar hur jag ska få ihop morgondagen, jobb, julfirande i Forshaga samt Kalle Anka ska lirkas in. Men det kommer bli perfekt.

För övrigt tog jag mig en tur ute med löparskorna förut och varmt var det inte, men, men värmer upp mig med lite mat innan det sista inför morgondagen måste fixas.

It's too cold outside for angels to cry.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Bilderna är från dagens promenad, i det perfekta vädret. Lagom kallt och dinglande snöflingor. Underbart.

Haft en supermysig dag ute i Gaperud. Förmiddagen ägnades åt diverse matlagning, med bästa resultat såklart. Samt eftermiddagen åt en promenad, lite jobb samt djurgos i mängder och inte minst med våran lilla Findus. Knäppte även en del bilder så ska sätta mig och redigera några av dem till lite julkort.

Ä n t l i g e n J u l l o v !

- Belysningen som för tillfället lyser upp mitt rum. - 
Gått på jullov tidigare idag, dessutom började det på bästa sätt. Med andra ord med en saknad Linn samt lite julshopping och ja mer anmärkningsvärda saker finns tyvärr inte samt likaså inga bilder. Men ska försöka knäppa lite nya snarast.

All i want for christmas is you.


Hade egentligen inte tänkt göra någon önskelista till bloggen, med det dök upp en ändå. Skumt va? ;)

I alla fall några av sakerna jag skulle kunna tänka mig finns ovan. Bl.a. ett UV-filter 52 mm. Beyonce Heat parfymen. Spotify premium. Nya (välbehövliga) örhängen. Pengar. En refläxskärm (helst en 5 i 1). Samt ännu en hårddisk, den gamla börjar bli full samt vill vara på den säkra sidan när det gäller att spara alla mina bilder. 

Luckiest girl on the planet.


- Förhoppningsvis så sitter vi snart där igen, på julafton. Bilden är dock från 2010. -
 
Sista uppgiften innan lovet skickades precis in och känslan som uppstår när man vet att man om tjugofyra timmar kan kalla sig fri gör att allt känns underbart. Med andra ord, idag är en bra dag som dessutom började på ett alldeles ypperligt sätt, med ett styrkepass.

My heart still beats for you.


- Arkivbild från februari 2011. - 
Haft några riktigt trötta dagar, så vad passade inte bättre än enbart lite betygsprat i skolan, fika, samt en svängom hem till Ida under eftermiddagen. ...och ja sedan jag landade här hemma i soffan har det inte hänt speciellt mycket och likaså lär det nog förbli innan jag tills sist väljer att dejta kudden ikväll.

Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.

Pratade ju som sagt på att genomföra några av dagarna från utmaningen för någon dag sedan. Har en hel del kvar, så lika bra att börja någonstans.

I alla fall "dagens" bild föreställer Falukoppargruva, som jag gick ned i när jag var i Dalarna i somras. Något jag sent lär glömma och som faktiskt var riktigt häftigt. Dock hade jag enbart med mig min gamla kompaktkamera, vilket jag ångrar lite eftersom jag gärna hade velat ha lite bättre bilder från själva insidan. Men, men. Jag har i alla fall varit där och vem vet om det händer igen?

Resten av listan finns under kategorin 
Utmaningar.

H a r r y S t y l e s

Den här teckningen har legat orörd i x-antal veckor nu, men i förrgår tog jag tag i saken och gjorde klart det sista som fattades och faktum är att jag blev relativt nöjd med den. Visst vissa småsaker kan jag säkert förbättra osv. men annars så är de ett av mina bästa verk som jag gjort. Tror jag? Nåja, tar gärna emot konstruktiv kritik om någon skulle sitta inne på sådan.

Make a new ending.

- I brist på annat får ni en mindre vintrig bild, dubbelmoral helt enkelt om man anknyter till texten. - 
Vet inte vad jag ska ge er. Åt i vilket fall som helst årets första julbord till lunch idag, samt där efter har dagen rullat på ganska bra. I skrivandets stund sitter jag och funderar på om jag borde ta tag i utmaningen som jag påbörjade på stenåldern, nej riktigt så illa är det inte, men det längesen var det allt. Sitter även och funderar på om jag borde skissa lite på års resumén, med tanke på att det bara är drygt två veckor kvar av 2012. Men vi får se, kvällen är lång och träningen ikväll är inställd, så tid har jag allt.

Bara en ynka vecka kvar till jul.

Med en vecka kvar till jul tycker jag att julkänslorna snart borde infinna sig. Men icke. Plusgrader och tö utomhus, samtidigt som vi inte alls är sådär mycket lediga från skolan som jag hade hoppats på såhär sista veckan innan jul och allt. Men, men det är bara att bita i det sura äpplet och köra vidare.

I vilket fall som helst har det varit en blandad dag. Lugn på sitt vis men ändå seg, innebandyträningen imorse sågs från läktaren, pga. halsont, sen ett mattepass på det och till sist det årliga spexet. Som var lååångt. Över två timmar tog det och visst, det hade sina stunder ja, men frågan är trots allt om inte förra årets version var aningen bättre? Drog till sist iväg och körde lite innebandy ikväll och ja, kan väll konstatera att det troligtvis är bra att vi går på julledigt, med tanke på hur allt gick. Mindre bra.

Tredje Advent

- Bild sen 2010, i brist på annat helt enkelt... -
Idag är en sådan där dag då jag bara gör ingenting. Vilket jag inte haft tid till på hur länge som helst. Så ja, jag har inte så värst mycket att komma med dessvärre. Men ibland är det okej och idag är en sådan dag.

Tror vi klarar oss ett tag nu.


Möttes i stort sett av det här när jag kom hem förut i eftermiddags. Eller inte riktigt, det låg platt på marken. Men sen var jag där och rörde om jämt litegrann. Samt kan ju bara klämma in att hela innergården inte var skottat när den här bilden togs. Med andra ord det har kommit liiite snö ja!

För övrigt slutade matchen idag till vår favör, 6-5 stod det när slutsignalen gick, men det var jämt och framför allt ett tufft spel då vi mötte bl.a. spelare som var aningen större än oss. Annars vet jag inte vad jag bör referera? Var inte inne på något bakåtmål idag heller, om man bortser från det i boxplay. Vilket jag även tror är det första vi släppt in i spel med en man kort, men bortsett från det så skötte vi oss riktigt bra. Mycket press på deras planhalva helt enkel och ja, nu tänker jag ge mig. Bara sådär. Bums slut.

Saker jag saknar i decembermörkret.


Tröttheten efter en dag på hölasset. - Allt djurgos. - Traktoråkande. - Känslan av att ligga i gräset och bara blicka upp. - Ja allt som hör sommaren till egentligen.

Alla bilder är tagna med min fd. kompaktkamera, Casio Exilim Ex-Z80.

Femtonde December Tjugohundratolv

Drar iväg mot bussen om dryga timmen. Sista seriematchen för i år väntar. Så en resa till Filipstad i snövädret står på tur. Men först ett stopp på HAIK. Så med andra ord, uppdateringen lär inte bli speciellt märkvärdig idag, men ett litet tidsinställt inlägg bör dyka upp runt lunchtid.

Lycklig för att du finns till.

Fredag och hur gött som helst med helg. Har dessutom lyckats fixa klart alla julklappar idag efter skolan, vilket känns ännu bättre och ikväll tänker jag göra allmänt ingenting och bara må. Känns som en ganska bra fredag trots allt, om man bortser från lite små skavanker här och var. 

"Så länge man inte ger upp, har man inte förlorat."

Canon EOS 1100D - EFS 18 - 200 mm

Lånade ut mitt långzoomsobjektiv till Öhman under förra helgens match då hon knäppte lite bilder på oss med sin kamera och ja, bra bilder fotomässigt är det, men fick mig allt ett och annat gott skratt när jag såg vissa av bilderna. För hur jag såg ut. Ovan syns bara en av alla mindre graciösa bilder och dessutom den mest normala av dem...

Tänk om alla snubbar vore katt.

- Vet att bilden inte är den bästa, men han är ju bara föör söt vårt lilla charmtroll. - 
Haft sovmorgon, varit på luciafirande i aulan, haft en inställd engelska lektion, samt inväntat mindre än en timmes matte. Ja, det var allt som behövde presteras idag i skolan. Så med andra ord en slapp torsdag, som avslutas med ett innebandypass ikväll innan jag till sist får göra veckans sista skoldag imorgon och sen är det bara är en vecka kvar till lov. Som jag längtat.

A picture is worth a thousand words. # II

Canon IXUS 230 HS.

12 - 12 - 12

Bloggar enbart för att få skriva rubriken ovan. Nejda, riktigt så illa är de inte. Dock vet jag inte vart det hela kommer sluta, eller för den delen börja heller.

Skrev i vilket fall som helst filosofiprovet idag, vilket känns grymt skönt att få överstökat. Tog även en tur in till stan för att bl.a. leta julklappar samt kolla på lite andra grejer, läs modell större och ja, allt slutade med att vi för drygt två timmar sedan satt ute i Gaperud och käkade plättar. Med andra ord, en spontanare, till världens bästa plats, på en av de mest unika dagarna någonsin. Sen till en annan unik grej, det där ljusklotet som seglade förbi Värmland igår kväll och exploderade, jag såg det, från bilen på väg hem från träningen och jag måste medge att det faktiskt var riktigt häftigt att se ett ljussken färdas förbi och sen bara försvinna bort.

The answer is blowing in the wind.

Canon EOS 500D - EFS 18 - 200 mm.
 
Våra grannar fick härom morgonen besök av dessa tre fyrfotingar och i all hast drog jag fram kameran, zoomade så långt det gick, samt knäppte en okänd mängd bilder från mitt fönster. Visst bilderna kanske inte har någon kanonkvalité men med de förutsättningarna jag hade så är jag nöjd.

Dream it. Wish it. Do it.

- Arkivbild från juli 2012. Saknar i vilket fall som helst att ha bruna ben och gå i bekväma shorts. -
Tisdag och veckans längsta dag, som om man jämför nästa termins schema blir kort. Usch. Längtar inte helt enkelt. Lika så längtar jag inte tills imorgon, då filosfiprovet ska skrivas, även om de ska bli skönt att bli av med det känns hela spektaklet helt ovärt om ni frågar mig. Däremot känns det skönt att om två timmar få kliva på planen och köra ett träningspass innan jag till sist kommer dejta kudden. 

A picture is worth a thousand words. # I


Canon IXUS 230 HS.
För övrigt är den understa bilden i stort sett identisk med den här, bortsett från årstiden och vädret.

Why is monday so far from friday but friday so close to monday?

Började veckan med ett beeptest och ja, det gick som det gick. Det värsta är att jag vet vad allt beror på, mitt pshyke och inte den fysiska delen. Men jag får helt enkelt lösa det där och ladda om tills nästa gång. Vilket blir under jullovet, på elitlägret och då tänker jag för en gångs skull kliva av nöjd!

För övrigt gick matchen igår sådär. Förlust med 5-2 på bortaplan, men ett ruskigt bra boxplay hade vi allt i slutet av andra, samt början av tredje, eller i alla fall om ni frågar mig. Sen ett litet extra pepp till mig själv, var nämligen inte inne på något av deras bakåtmål så på den fronten är jag nöjd. 

När man längtar tar saker tid.


Canon IXUS 230 HS.
 

Tre vinterbilder tagna igår (lördag) under den korta tid som jag befann mig i Gaperud. Samt stora delar av gårdagen gick jag runt och bara önskade att tiden till att gå ut med den stora kameran hade funnits. Men icke. Men vintern lär nog hänga kvar några månader till, tyvärr, så min tid kommer den också.

Den som vill mycket är rikare än han tror.

Andra advent. Julmusiken rullar. Klockan är strax elva och jag har redan hunnit med en liten promenad, plugg samt en tur till Välsviken. Så med andra ord nu fattas bara lite mat i magen och sen är jag fit for fight, då Skoghall står som motståndare på planen senare i eftermiddag och det finns bara en sak som gäller. Tre poäng ska bli våra.

Med en bra början, är halva jobbet gjort.

-Vintern hade tydligen kommit hit också, samt att jag hade mer än gärna hunnit med en tur med kameran.-
Matchen på förmiddagen slutade oavgjort. Med två mål var. Egentligen ganska rättvist, men klart att man alltid vill vinna! För vem vill inte det? Begav mig i vilket fall som helst vidare till Gaperud direkt efteråt och nyligen hamnade jag här. Hemma i mitt rum med en kopp te och lite halvbra bilder att gå igenom.

Tid är något man har bara om man tar den.


- Bild från förra årets pepparkaksbak. -
Det känns som om tiden inte räcker till för tillfället. Vilket kan bero på att jag har en hel del att utföra under helgen. Två innebandymatcher att spela, ett filosofiprov att traggla in, lite pepparkakor att baka, samt där emellan vila, sova och äta. Visst det kanske inte låter mycket, men, när allt ska passas ihop känns tiden minimal. 

För övrigt började den här helgen perfekt. En runda på stan, med en saknad Ida, samt lite fika och rundvandrande i butiker innan jag hamnade här hemma i Tv-soffan.

"Take care of all your memories. For you can't relive them."


Några av de senaste bilderna från min instagram. - P1. Work in progress. Som för övrigt borde slutföras samt utvärderas snarast. - P2. Vardagsmys. - P3. Från Hockeyn för drygt två veckor sedan. - P4. En riktigt gammalgoding med ett minne som sitter som fastklistrat inom mig. Kan bara säga en sak. Att gasa är kul, speciellt när man inte får! 

It's cold around me.

Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
 
Tror det i stort sett snöat hela dagen. Både på gott och ont faktiskt, plus är mysigheten och att det blir ljusare, minus är dock kylan som följt med samt allt arbete som uppstår. Men borde väll inte klaga, så länge vi får en vit jul och jag slipper skotta snö varje dag.

"Du har väckt upp det jag trott var dött, du är det vackraste jag mött."


Canon EOS 500D - EF 50 mm II  f/1.8
Från början en halvtaskiga bild, som med lite redigering samt liiite extra brus blev något helt annat.
För övrigt är jag sjukt sugen på att fotografera vinterporträtt utomhus. Så om någon vill ställa upp, skriv!
Samt eftersom det är December månad, är det även officiellt okej att bära tomteluva.

Från det ena till det andra...


- Arkivbild från Februari 2012. Tar man bort lite rimfrost från träden, så har man dagens väder istället. -
Gårdagen gick i stort sett i ett kör. Först veckas längsta dag innan det bar av hem för att packa och slänga i sig lite mat, för att senare bege sig av mot Filipstad på Värmlandsträning. Som dessutom kändes ut att gå riktigt bra, vilket bidrar till att jag är nöjd. Så nu gäller det bara att hålla tummarna, samt måste även få tillägga att det är vid sådana här tillfällen som man faktiskt inser hur sjukt kul innebandy är. Allt detta resulterade i alla fall till att jag kom hem sent och att nattens sömn blev sådär. Så med andra ord kanske det var tur att vi bara hade tre timmars bugg på schemat idag innan jag till sist fick åka hem igen, där det dessvärre väntade en mindre trevlig hög med böcker.

Tredje December Tjugohundratolv

- Mitt uppe i allt vinterprat saknar jag att få gå runt i tunna kläder och känna värmen utomhus. -
Som sagt flyger tiden verkligen iväg nu men innerst inne räknar jag faktiskt ned till den stora dagen. Den tjugofjärde december. Den dagen som kallas Julafton och så vidare, ja ni fattar själva. Men varför vet jag inte, men en sak jag vet är att allt kommer gå på högvarv den här veckan. Bl.a. genomförde jag dubbla träningar idag, samt imorgon åker jag iväg till Filipstad för att lira lite boll på kvällen, med det som senare ska bli Värmlandslaget för 95:or och sen innan jag vet ordet av det har vi kommit till en ny vecka, med nya planer och måsten.

F ö r s t a a d v e n t.

Träffade en mycket saknad Sara igår på stan, vilket resulterade i massa prat, mat samt lite rundturer i olika affärer. Dock kom jag som vanligt hem tomhänt, men tror jag ska ändra på det efter jobbet i eftermiddag, eftersom jag funderar på att kika in en snabbis innan jag drar hem. Men vi får se, har trots allt en hel del som jag borde ta tag i, innan det väntas en svängom till Forshaga ikväll.

I want a December to remember.

Julmusiken rullar på för fullt, vilket den egentligen gjort de senaste två veckorna, kaffekoppen är upphälld, pepparkakorna framlagda, asfalten på gatan utanför är vit och tyskatexten vill liksom inte börja skrivas av sig själv. Så antar att jag får ta tag i den om jag ska komma någon vart. För övrigt dyker förhoppningsvis lite julpynt upp ikväll, vilket innebär att vi snart uppnått dem maximala decemberkänslan. Men först allt annat som ska hinnas med, så lika bra att sätta fart...